Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İzmir - Gaziantep Uçak Bileti


Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Satın Al

 

Tarihin ve kültürün dopdolu olduğu bir tatile ne dersiniz? Herhalde böyle bir tatile kimse hayır demez. O halde Gaziantep’e en ucuz uçak bileti arayışı başlasın. Gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesidir. Eskisi gibi zor olmayıp artık Gaziantep’e gitmek çok kolaydır. Yapmanız gereken sadece uçak biletinizi ayarlamak ve bunun için ise internete gireceksiniz ve hava yollarını araştırarak hem ucuz, belki kampanyalı, belki de bedava biletler bulabilirsiniz. Kampanyalı veya bedava, konforlu ve hızlı bir yolculuk sizin için güzel olmaz mı? Artık neredeyse bütün hava yolları şirketleri Gaziantep’e günlük birçok seferler kaldırmaktadır. Dolayısıyla ucuz Gaziantep uçak bileti bulmak çokta zor olmayacaktır. Tatiller ve bayram dönemlerine denk gelirken ise erkenden rezervasyon yaptırabilirsiniz ki böylece ucuz fiyatlara uçak bileti bulmanız çok daha kolay olacaktır.

 

Gaziantep Tarihi

 

Gaziantep veya artık halk dilinde Antep olarak bilinen, kültürü ve tarihi bol şehrimizin tarihi ciddi anlamda geniş olmaktadır. İlkçağa dönemlerine ait kayaklarda, Antep ismi çok fazla geçmese bile, yüzyıllardır Gaziantep, aynı zamanda Antep olarak kabul edilmiştir. Antep, Antep ve Maraş yolu arasındaki Dülük veya Doliche olarak bilinen bölgenin eski bir mevkii olarak bilinir. Antik dönemlerde, Suriye ve Mezopotamya’yı İç Anadolu’ya bağlayan ve ayrıca bu dönemde iktisadi ve siyasi faaliyetlerin gerçekleştiği bölge Dülük olarak bilinmektedir. Gaziantep bu anlamda, sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir yer olmaktadır ve birçok yabancı turist, her yıl buradaki tarihi görmek ve yerinde şahit olabilmek için gelmektedir.

 

Gaziantep’e Ne Zaman Gitmeli

 

Gaziantep, Suriye, Kilis, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman’ın komşuları olduğu bir şehirdir. Gaziantep’in yazları ve kışları genel anlamda çok çetin geçtiği için, özellikle birçok kişi Gaziantep’i sonbahar aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyorlar.

 

Gaziantep’in İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Gaziantep Akdeniz iklimlerinin geçiş noktasından biri olarak bilindiğinden, genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Bahar aylarında ise Gaziantep’te çok fazla yağış görülür. Gaziantep’in doğası çok güzeldir ve yürüyüş yapabileceğiniz birçok yer bulunur. Gaziantep’e bazılarının bildiği üzere, dünyanın en büyük üçüncü hayvanat bahçesinin olduğu söylenir ve bu alanın arkasında ise büyük bir ormanlık alan bulunmaktadır. Akdeniz ikliminin geçiş noktası olmasıyla beraber ve bahar ve kış aylarının yağışlı olmasıyla, genel anlamda Gaziantep çoğu zaman doğasını koruyabilmektedir.

 

Gaziantep’in Lezzetleri

  • İçli Köfte
  • Çiğ Köfte
  • Alinazik
  • Tike Kebabı
  • Cağırtlak Kebabı
  • Patlıcan Kebabı
  • Ezogelin Çorbası
  • Sarımsak Kebabı
  • Soğan Kebabı
  • Beyran
  • Doğrama
  • Kelle Paça
  • Baklava
  • Burma Kadayıfı

 

Gaziantep’te Yemeden Dönmeyin

 

Gaziantep’in İnanılmaz Kebap Kültürü

 

Türkiye genel olarak mutfak kültür denildiği zaman, kebap kültürü ile bilinmektedir. Çoğu zaman et yemekleri yenildiği düşünülür ki, aslında öyle. Dana etinden yapılan yemeklerden tutun ki balık yemeklerine kadar her şey tüketiliyor. Gaziantep’e gidip oradaki yöresel, kebap çeşitlerini yemeden ayrılmak, Gaziantep’e karşı ayıp etmiş olursunuz. Ara öğün olarak yenilebilecek olan İçli Köfte ve Çiğ Köfte birçok kişinin sevdiği köfte türleridir. Gaziantep’te hiç ummadığınız malzemelerden bile kebaplar üretilebiliyor; Sarımsak Kebabı ve Soğan Kebabı. Normalde sarımsak ve soğan sadece yemeklerin içerisine lezzet katması için koyduğumuz malzemeler, aslında kendi başına kebap bile olabiliyor.

 

Her Öğünde İçilir ve Zihni Açar

 

Bazıları için zor olsa bile, olmazsa olmaz, Gaziantep’te en orijinal lezzetini tadabileceğiniz ve birçok kişinin, zihni açtığını söyleyen Kelle Paça çorbasını içmeden gitmeyin. Bu tür çorbalarda özellikle yöresel oldukları zaman tadı damağınızda kalıyor. İçerisine sirke, limon ve sarımsak, bunun dışında pul biber ile beraber, afiyetle her öğün yemekten önce içebilirsiniz.

 

Olmazsa Olmaz Antep Tatlıları

 

Gaziantep ve bu bölgelere yakın yerlerin olmazsa olmaz tatlısı ve mutlaka yemeklerden sonra ikram edilen, baklava veya Burma Kadayıfı mutlaka yerinde tadılması gerekir. Şerbeti ile tadı ile tam kıvamında olması ile muhteşem yöresel tatlılardır. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka bir tabak baklava ve bir tabak Burma Kadayıfını tüketmeyi unutmayın.

 

Gaziantep Alışveriş Yerleri

 

Gaziantep o kadar kendi kültürünü ve yöresini yaşatmaya çalışan bir şehir ki, alışveriş için aslında özel bir yer aramanıza hiç gerek yok. Çarsıya gittiğinizde, birçok hediyelik eşyalar ve yöresel ürünler bulabilirsiniz ve bulduğunuz şeyleri mutlaka alın, çünkü asıl olanları ancak Gaziantep’te bulabilirsiniz. Elbette yaşadığınız yerdeki marketlerden baharatlar, pul biber ve benzeri ürünleri satın alabilirsiniz, fakat Gaziantep’ten alabilecekleriniz, gerçek, orijinal olanlardır.

 

Gaziantep’ten Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Bakır eşyalar
  • Kutnu Kumaşlar
  • Şallar
  • Yemeniler
  • El işlemesi ürünler
  • El dokuması halı
  • Kilimler
  • Kurutulmuş yöresel baharatlar ve tatlar
  • Yaş ve kuru baklavalar

 

Gaziantep’te Görülecek Yerler

 

Zeugma Mozaik Müzesi

 

Her yıl binlerce turistlerin akın ederek ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi, Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi olmaktadır. Özellikle buradaki Çingene Kızı Mozaik tablosu müzenin ilk açıldığında, çok fazla ilgi görmüştü ve hala ilgi görmeye devam etmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi birkaç yıl önce restorasyondan geçerek, 2011 yılında tekrardan ziyaretçilerine kapısını açtı ve açmasıyla beraber, ziyaretçilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında bulunmasını tavsiye ederiz.

 

Tarihi Antep Evleri

 

Tarihi Antep veya Gaziantep Evleri, duvarları yüksek olup dış mekanlardan olabildiğince soyutlanacak şekilde, avluya dönük olacak bir biçimde yapılmıştır. Bunun olmasının sebebi aslında İslam dinindeki, insanların veya halkın mahremiyetine olan saygısından kaynaklanmıştı. Bölgede taşların çok olmasıyla, evlerin taş ile inşa edildiğini görebileceksiniz ve bunun asıl sebebi ise, taştan yapılmış evlerin, elbette dayanıklı, fakat bunun yanında ise kış aylarında bu tür evlerin daha sıcak olduğu anlaşılmıştır.

 

Bakırcılar Çarşısı

 

Gaziantep bakıcılık sanatı ile de çok iyi bilinen bir şehirdir. Bakırcılar Çarşısına indiğinizde, o kadar güzel eşyaların üretildiğini ve satıldığını göreceksiniz ki, çarşının içerisinden çıkmanız özellikle kadınlar için neredeyse imkansız olacak. Hatta bir gününüzü orada burada geçirmek isteyeceksiniz. Bakırcılar Çarşısının bulunduğu bölgedeki evlerin ahşap kaplamalı dükkanları ve yolların taş döşemeli olması, ayrıca gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 

Gaziantep Kalesi

 

Neredeyse bütün şehirlerimizde bulunan ve kendilerine ait olan bir kalesi vardır. Elbette Gaziantep’e de ait bir kale bulunmakta ki Gaziantep Kalesi olarak adlandırılmaktadır. Kale Alleben Deresi’nin güneyinde bulunmaktadır ve kale ile ilgili hala gizli olan o kadar derin tarihler var ki, insanları bu kaleye ilgi ile çekiyor.

 

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

 

Gaziantep’in bütün güzelliklerini, doğasını, kültürünü ve yöresini görebilmeniz için yapılmış Bayazhan Gaziantep Kent Müzesini ziyaret etmeden asla Antep’ten ayrılmayın. Müze içerisinde Gaziantep’i neredeyse en canlı şeklinde yaşayabilirsiniz.

 

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

 

Yediden yetmişe herkesin keyif ile gezebileceği yerlerden bir diğeri ise Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi olmaktadır. Burası Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olma özelliğine sahip ve 1700 yılı ile 1970 yılları arasında el ile üretilen 591 adet oyuncağın yer aldığı bir müzedir. Müzede oyuncakların ve üretimin tarihini görmek ile beraber, aynı zamanda günümüze kadar çizgi film kahramanlarını da içermektedir.

 

Gaziantep’e Nasıl Gidilir?

 

Türkiye’nin neresine gitmek isterseniz isteyin, artık vakit kaybetmeden bir yere gitmek çok kolay. Gaziantep’e isterseniz hava yolları ile isterseniz kara yolları ile veya trenle, yani demir yollarını kullanarak seyahat edebilirsiniz. Gaziantep’e giden birçok uçak ve otobüs seferleri bulunduğu için, gitmek istediğinizde mutlaka yer ve bilet bulabilirsiniz, fakat tatil veya bayram dönemlerine yaklaşırken ve ne zaman Gaziantep’e gitmek istediğinizi biliyorsanız, daha önceden rezervasyon veya biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde böyle dönemlerde yerin kalmama ihtimali daha yüksek olur. Bu durumda eğer kendi aracınız varsa, kendi aracınız ile de yolculuk yapabilirsiniz.

 

 


İzmir - Gaziantep uçak bileti

Hemen İzmir’e Uçun

Bütçenize en uygun İzmir uçak bileti, tüm İzmir uçuşlarını aynı anda kıyaslama yapabilirsiniz. Sizin için en uygun İzmir uçuşunu seçin, İzmir şehrine en kârlı şekilde uçmanın keyfine ulaşın! Özelikle yaz döneminde yükselen İzmir uçak bileti fiyatlarından etkilenmemek adına, uçak biletinizi mümkünse bir iki ay önceden satın almanız gerekmektedir. İzmir şehri Ege’nin en önemli ve Türkiye’nin en büyük 3. şehri olarak bilinmektedir. Devamlı olarak yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı’na tüm dünyadan katılımcılar bir arada bulunmaktadır. Şehir merkezi içerisinde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Tarihi Asansör yer almaktadır. Bununla beraber İzmir’e özel kumru ve boyozu da tatmadan İzmir seyahatinizi bitirmemeniz önerilmektedir.

Şehirden 18 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, genellikle yaz aylarında en yoğun döneminde bulunmaktadır. Ülkemizin en işlek havalimanlarından biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na her yıl binlerce yurt içi ve yurt dışı uçuş yapmaktadır. Şehrin Havalimanı hakkında daha detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’in Sahip Olduğu Bitki Örtüsü

Şehirde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Ya aylarında sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı bir hava bulunmaktadır. Sene içerisinde 100 günü 30 derecenin üzerinde sıcaklık oluşumu gözlenir. Şehre has imbat isimli rüzgar, sıcak yaz aylarında ziyaretçilerini serinletmektedir. Şehrin topraklarının yüzde 50’ye yakını orman ve fundalıklarla çevrelenmiştir. Şehir içinde fıstık çamı, karaçam, kızılçam, selvi, maki ve zeytin ağaçları yer almaktadır. Deniz yüksekliğinden 600 m. yüksekliğe kadar kızılçam, daha yüksek bölgeler ise karaçam ormanları görülmektedir.

İzmir Şehrine Ne Zaman Gitmeliyim?

Yaz ayı boyunca yerli ve yabancı turist çeken İzmir, her yıl ağustos sonu başlayan Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık olarak 1,5 milyon kişiyi çekmektedir. Şehir için ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmektedir. Fuara son 15 gün kala ise iki katına kadar yukarılara çıkabilmektedir.

İzmir’in Doyum Olmaz Lezzetleri

Yerli Börek Boyoz

Yüzlerce yıllık bir geçmişi olan boyoz İzmir’in böreği olarak anılmaktadır. İsmine özel olarak festival düzenlenen bu mayasız hamur işini Alsancak’taki Dostlar Fırınından yemenizi tavsiye ediyoruz. Peynirli ve ıspanaklı çeşitlerinin yanı sıra pırasalı, patlıcanlı, tahinli ve enginarlı çeşitleri de yer almaktadır.

Sokak Kumrusu

Şehrin sokaklarından kumrucudan geçilmediği İzmir’de gerçek bir kumru yemek için Çeşme’yi ziyaret edebilirsiniz. 1966 yılında kurulan ve yerel fast food lezzetinin mucidi olduğu bilinen Kumrucu Hüseyin, ekmeğini nohut mayasından yapmaktadır. Kumruya Tire sucuğu ve eski kaşar malzemesi kullanmaktadır.

İzmir Lokması

Bu yiyecek başka şehirlerde İzmir Lokması adıyla satılsa bile 30 yıldır Kemeraltı ilçesinde lokma döken Hıdır Usta, en iyi lokmayı İzmir’li ustaların yaptığını söylemektedir. İzmir’de yaşayan insanlar sünnet mevsiminde, üç aylarda, Ramazan ayında ve ölenler için de hayır lokması dökmeye devam etmektedir.

Farklı Tatlar

Kemeraltı Çarşısı içerisinde yer alan Aksüt'te su muhallebisi, Şadırvan'da şambali, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Mennan'da sakızlı dondurma Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurdu yemenizi önermektedir. Menemen ilçesinde çilek, Tire’de karadutlu lor tatlısı, Ödemiş’te tulum peyniri, Karaburun’dan hurma zeytini satın alabilirsiniz.

İzmir’in Eşsiz Yerleri

 

Antik Efes

Kuruluş tarihi MÖ 6 binli yıllara dayanan antik Roma şehri ziyaretçilerini beklemektedir. UNESCO örgütü tarafından yakın zamanda Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan antik şehir  ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Artemis Tapınağı

Efes antik kentinde yer alan, MÖ 7. yüzyılda inşa edilen, dünyanın mermerden yapılmış ilk tapınağı olarak bilinmektedir.

Roma Döneminden Kalma Celsus Kütüphanesi

Eski Roma döneminden beri ayakta duran kütüphane bölgesinde Ortaçağ zamanında bir depremde yıkılan kütüphanede rulo şeklinde el yazması 14 bin kitap bulunduğu belirtilmektedir.

Kutsal Meryem Ana Evi

Hz. İsa'nın annesi olarak bilinen Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiği düşünülen ev burada yer almaktadır. Bu bölge ayrıca Hıristiyanlar için hac yeri olarak bilinmektedir.

İzmir’in Tarihi Asansörü

Şehir merkezinde Halil Rıfatpaşa Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi arasında yer alan iki asansörü barındıran asansör kulesi bulunmaktadır.

Kordon Meydanı

Alsancak ile Konak Meydanı arasında sahil boyunca rahatça yürüyüş yapılabileceğiniz bir yerdir. Burada bisiklet ve faytona binebilirsiniz.

İzmir’in Doğal Yaşamı

Ege bölgesinin incisinde 120 türden oluşan1500 hayvan, 250 bitki türü ve 3000 ağaç ile Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından arasında gösterilmektedir.

Binler Kuş Türü Burada

Sende tam 50 bin civarında kuşun ziyaret ettiği Menemen ilçesinde bölge kuşların göç yolları üzerinde bulunmaktadır.

Eski Bir Rum Yerleşimi Şirince

Eski dönemlerde Rum kasabası olan mahalle içerisinde 700 nüfuslu Şirince yer almaktadır. Bölge şarapları ile ünlüdür.

İzmir’de Ne Satın Alabilirim?

Tarihi şirince şarabı

İzmir Saat Kulesi şeklinde bulunan süs eşyaları

Tadına doyum olmaz incir lokumu

Şehre ait Bereket Tanrısı heykelleri

İzmir Şehrine Ait Konuşmalar

Ülkemizde her yerde olduğu gibi İzmir’de bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine göre yorumlanmaktadır.

Domat: Bilinen adıyla Domates

Asfalya:  Halk arasında elektrik sigortası

Klorak: Temizlikte kullanılan çamaşır suyu

Meşe: Oyuncak misket

İzmir’de Yer Alan Havalimanları

Adnan Menderes Havalimanı

 

Şehir içerisinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı, günümüzde Türkiye'nin en işlek havalimanları arasında yer almaktadır. 1987 yılında kullanıma açılan havalimanı, ülkenin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının çok büyük bir kısmına ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Doha Aviation Summit aracılığı ile çevreci havalimanı ödülüne hal kazanan Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden tam olarak 18 km uzaklıkta yer bulunmaktadır.

Adnan Menderes Havalimanı'na Nasıl Ulaşabilirim?

Havaş Servisi

Şehirden 18 km uzaklıkta yer alan Adnan Menderes Havalimanı'ndan Havaş servisleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Alcancak-Büyük Efes Oteli önü, Havaş ulaşımı ile şehir merkezine ulaşacak yolcular için iniş konusunda ortak noktadır. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgi için Havaş İzmir web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Taksi İle Ulaşım

Şehirde yer alan Havalimanı'na taksiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İzmir içerisinde pek çok noktadan kolayca taksi bulabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Şehrin tek havalimanı Adnan Menderes Havalimanı'na toplu taşıma ile hemen ulaşabilirsiniz. 200, 202 ve 204 numaralı hattında bulunan otobüsler sizi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na kolayca getirebilmektedir.

Metro Hattı

Şehrin Metrosu'nun Güney Aksı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yolcuları götürebilmektedir.

Vapur Seferleri

Havalimanına deniz yolu ile ulaşmak isteyenler, şehre ait olan web sitesi aracılığı ile vapurlar ve iskeleler ile ilgili detaylı bilgiye erişebilmektedir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: