Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İzmir - İstanbul Uçak Bileti


İstanbul Ucuz Uçak Bileti

İstanbul’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın alma fırsatına hemen erişebilirsiniz. Onlarca hava yolu firması arasından en uygun fiyatlar ile bilete bulma fırsatına erişebilirsiniz. Kısa zamanda bir noktadan başka bir noktaya gitme fırsatlarını sizlere her daim sunan hava yolu firmaları aracılığı ile daha kolay seyahat edebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz İstanbul uçak bileti bulma fırsatını sayfa üzerinden kısa sürede sorgulatarak öğrenme imkânına hemen erişebilirsiniz. İstanbul şehrine daha rahat ve konforlu bir seyahat geçirmek adına sizde hava yollarını tercih ederek en kısa sürede ulaşma imkânına kavuşabilirsiniz.

Marmara bölgesinin metropolü olarak bilinen İstanbul, birçok tarihi sahnesine de şahitlik etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin nadide memleketlerinden bir tanesi olan İstanbul’a uçak bileti satın almak için sistemimizi bu adresten kullanarak kolay bir şekilde alabilirsiniz. İnternet adresinde yer alan formları doldurarak istediğiniz fiyat aralıklarında uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehrinin Tarihi Dokusu

Şehrin tarihi ile ilgili pek çok zengin içerik yer almaktadır. İstanbul’un insan yerleşimi baz alındığı zaman tarih 300 bin yıl öncesine gitmektedir. Şehir yaşantısı olarak 3 bin boyunca, başkentlik geçmişi olarak ise 1600 yıllık bir tarihi içerisinde bulundurmaktadır. Avrupa ile beraber Asya kıtalarının birleşim yeri olması, denize kıyısının yer alması gibi pek çok coğrafi özelliğinden dolayı 300 bin yıldır insanlar için popüler yerler içerisindedir. Şehirde ilk olarak Küçükçekmece Gölü kenarında yarımburgaz Mağarası’nda insanlar yaşamaya başlamıştır. Geçmiş dönemlerde göl çevresinde Cilalı Taş ve Bakır Dönemi’ni yaşayan insanlar bulunuyordu. İstanbul’da ilk belirgin yerleşim yeri sahipleri ise Megaralılar olarak bilinmektedir. Şimdiki zamanda Kadıköy civarında yerleşime başlamışlardır. Bununla beraber Elen Hitolojisi’ne göre Batum üzerinden yola çıkan 40 Yunan kökenli kişi boğazı geçip Zeytinburnu civarlarında karaya aya basmış ve Haliç’e yerleşerek bu bölgeye Altın Boynuz ismini kazanmışlardır.

 

Şehirde M.Ö. 667 yılında Byzantion adında bir Yunan şehir devleti kurulumuna başlandı. Kurulan şehir devleti çok kısa süre içerisinde yer aldığı konum avantajını iyi kullanarak gelişmiş ve daha da gücünü kazanmıştır. Sonraki yıllarda Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Byzantion şehir devleti Romalıların etkisi altında kalmışlardır. Bu şehrin adı ise Romalılar tarafından Byzantium olarak değiştirdi. Sonraki yıllarda Roma’ya başkentlik yapacak olan şehir, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesi ile beraber Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olarak yer alacak Batı Roma’nın yıkılması ise beraber zamanla ismi Bizans İmparatorluğu olan devlete başkentlik yapmaktadır. Tarihsel açıdan 395 yılından 1543 yılına kadar Orta Avrupa’ya hâkim bir şehir olarak varlığını göstermiştir. Bu dönemden sonra şehrin ismi Konstantinopolis olarak değiştirildi. 1543 tarihinde Osmanlı tarafından fethedilen şehir 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin 3 kıtadaki topraklarının yönetildiği başkent olarak yer alacaktır. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen İstanbul, 1923’te Türk ordusu tarafından tekrar ele geçirilmiştir.

 İstanbul’a Hangi Zamanlarda Gidilmeli

İstanbul’a dünyanın en büyük metropolleri içerisindedir. Her mevsim bu nadide şehri ziyaret edebilirsiniz. Zengin tarihi ile İstanbul her mevsim gezip görebileceğiniz nadide şehirler arasındadır.

Şehrin İklim Yapısı

Şehrin yer aldığı bölge gereği 4 farklı iklimin etkisinde kalmaktadır. Bunlar mevsimler içerisinde Karadeniz iklimi, Akdeniz iklimi, Balkan iklimi ve Anadolu kara iklimi yer almaktadır. İstanbul şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak görülürken, kışları daha ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde ortalama 10 gün boyunca kar yağışı görülebilmektedir. İstanbul’da en çok görülen bitki örtüsü maki olarak yer almaktadır.

İstanbul’un Eşsiz Lezzetleri

 

Kokusundan Asla vazgeçemeyeceksiniz

 

Eminönü ve Karaköy iskelelerini ziyaretinizde fazla vakit harcamadan ekmek arası yaptırabileceğiniz özel bir tada erişebilirsiniz. Hiç bir vakit harcamadan inanılmaz keyifle yiyebileceğiniz bir lezzeti tadabilirsiniz.

 

Martıların Vazgeçilmezi Simit

 

Acıktığınız zamanlarda atıştırmalıkların başrol oyuncusu olan simit Galata’nın vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Tam zamanında fırından yeni çıkmışsa işte o zaman size İstanbul daha farklı görünebilmektedir.

 

Pangaltında Enfes Topik Yiyebilirsiniz

 

Ergenekon caddesi üzerinde koluna taktığı camekânlarla topik satan ustaları es geçmemek gerekir. Daha çok ermeni mezesi olarak bilinen ve ağzınıza layık bir lezzete Pangaltı, Kurtuluş ve Ergenekon caddesi civarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

En Güzel Turşuları Yiyebilirsiniz

 

Unkapanı, Eminönü, Beyoğlu seyyar turşucuları oldukça meşhurdur. Yemeklerde sofraların vazgeçilmezi olarak yer alan İstanbul sakinleri için yol üstünde aradıkları lezzet durakları olarak bilinmektedir.

 

Şehirde Neler Yapılabilir

Kızkulesi’ne giderek fotoğraf çektirebilirsiniz.

 Taksim Meydanı’ndan yola çıkarak Tünel’e kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde oksijen depolayabilirsiniz.

 Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırabilirsiniz.

Çinili Hamamı’nda yıkanabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nde balık tutabilirsiniz.

 

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Topkapı Sarayı

Osmanlı Döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 seneden fazla bir süre boyunca padişahları ağırlamıştır. Devletin içeriden yönetildiği bu saray mimari açıdan harika bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Ayasofya Camii

Geçmiş yıllarda bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa ettirilen Ayasofya, şehrin Osmanlı devletinin eline geçmesinin ardında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Mimari olarak dünyada eşine az rastlanır bir görüntüye sahip olarak yer almakta ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Şu anda müze olarak kullanıma açılmıştır.

 

Yerebatan Sarnıcı

Yer altında bulunan suların içerisinde yükselen sütunları ile ünlenen Yerebatan Sarnıcı Bizans döneminde inşası tamamlanmıştır Yapının temel işlevi şehrin su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmektir. Günümüzde gizemli yapısı ve bu yapının bir sonucu olarak pek çok efsaneye konu olması nedeniyle İstanbul’un en bölgelerinden bir tanesidir.

 

Dolmabahçe Sarayı

Muazzam bir mimarinin eseri olarak yer alan Dolmabahçe Sarayı, her insanın mutlaka en az bir kere görmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Tarihsel süreç boyunca büyük önem taşıyan bir yer olan bu yapı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak bilindiği için Cumhuriyet tarihi boyunca önemini git gide büyütmüştür.

 

Kız Kulesi

Şehrin boğazında yer alan ve ufak bir adanın üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, günümüz İstanbul’unda en çok ilgiyi çeken bölgelerden bir tanesidir. Kulenin ne için yapıldığına dair pek çok hikâye ve rivayet bulunan Kız Kulesi’nin yapılma sebebinin tam olarak bilinmemesi yapıya olan ilgiyi iyiden iyiye artmasına neden olmuştur. Hatta Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında geçtiği anlatılan aşk hikâyelerini yerinde dinleyebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Alanları

İstanbul içerisinde üç adet hava limanı yer almaktadır.

İstanbul Hava Limanı

Şehir içerisinde aktif olarak yer alan 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Bu havalimanları Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Sabiha Gökçen Havaalanı İstanbul Anadolu yakasında yer almaktadır. Atatürk ise Avrupa kıtasında bulunmaktadır. Şehirde yer alan her iki havaalanı da yoğun bir trafiğine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Şehirde gideceğiniz yerin hangi kıtada olduğuna göre seyahatlerinizi bu üç havaalimanlarından birisinde yapabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Limanına Nasıl Ulaşabilirim?

  • Özel taşıtlar
  • Otobüs seferleri
  • Özel taksi
  • Özel VIP araçlar
  • Minibüs hattı

Şehir içerisinde trafiği saymayacak olursak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Hezarfen Havalimanı olmak üzere 3 tane havalimanı bulunmaktadır. Otobüs, servis, taksi ve özel araçlarla beraber trafiğe takılmadığınız sürece kolayca gidebileceğiniz havalimanları, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle beraber herkesi istediği yere kolayca uçurabilmektedir.

 

 


İzmir - İstanbul uçak bileti

Hemen İzmir’e Uçun

Bütçenize en uygun İzmir uçak bileti, tüm İzmir uçuşlarını aynı anda kıyaslama yapabilirsiniz. Sizin için en uygun İzmir uçuşunu seçin, İzmir şehrine en kârlı şekilde uçmanın keyfine ulaşın! Özelikle yaz döneminde yükselen İzmir uçak bileti fiyatlarından etkilenmemek adına, uçak biletinizi mümkünse bir iki ay önceden satın almanız gerekmektedir. İzmir şehri Ege’nin en önemli ve Türkiye’nin en büyük 3. şehri olarak bilinmektedir. Devamlı olarak yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı’na tüm dünyadan katılımcılar bir arada bulunmaktadır. Şehir merkezi içerisinde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Tarihi Asansör yer almaktadır. Bununla beraber İzmir’e özel kumru ve boyozu da tatmadan İzmir seyahatinizi bitirmemeniz önerilmektedir.

Şehirden 18 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, genellikle yaz aylarında en yoğun döneminde bulunmaktadır. Ülkemizin en işlek havalimanlarından biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na her yıl binlerce yurt içi ve yurt dışı uçuş yapmaktadır. Şehrin Havalimanı hakkında daha detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’in Sahip Olduğu Bitki Örtüsü

Şehirde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Ya aylarında sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı bir hava bulunmaktadır. Sene içerisinde 100 günü 30 derecenin üzerinde sıcaklık oluşumu gözlenir. Şehre has imbat isimli rüzgar, sıcak yaz aylarında ziyaretçilerini serinletmektedir. Şehrin topraklarının yüzde 50’ye yakını orman ve fundalıklarla çevrelenmiştir. Şehir içinde fıstık çamı, karaçam, kızılçam, selvi, maki ve zeytin ağaçları yer almaktadır. Deniz yüksekliğinden 600 m. yüksekliğe kadar kızılçam, daha yüksek bölgeler ise karaçam ormanları görülmektedir.

İzmir Şehrine Ne Zaman Gitmeliyim?

Yaz ayı boyunca yerli ve yabancı turist çeken İzmir, her yıl ağustos sonu başlayan Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık olarak 1,5 milyon kişiyi çekmektedir. Şehir için ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmektedir. Fuara son 15 gün kala ise iki katına kadar yukarılara çıkabilmektedir.

İzmir’in Doyum Olmaz Lezzetleri

Yerli Börek Boyoz

Yüzlerce yıllık bir geçmişi olan boyoz İzmir’in böreği olarak anılmaktadır. İsmine özel olarak festival düzenlenen bu mayasız hamur işini Alsancak’taki Dostlar Fırınından yemenizi tavsiye ediyoruz. Peynirli ve ıspanaklı çeşitlerinin yanı sıra pırasalı, patlıcanlı, tahinli ve enginarlı çeşitleri de yer almaktadır.

Sokak Kumrusu

Şehrin sokaklarından kumrucudan geçilmediği İzmir’de gerçek bir kumru yemek için Çeşme’yi ziyaret edebilirsiniz. 1966 yılında kurulan ve yerel fast food lezzetinin mucidi olduğu bilinen Kumrucu Hüseyin, ekmeğini nohut mayasından yapmaktadır. Kumruya Tire sucuğu ve eski kaşar malzemesi kullanmaktadır.

İzmir Lokması

Bu yiyecek başka şehirlerde İzmir Lokması adıyla satılsa bile 30 yıldır Kemeraltı ilçesinde lokma döken Hıdır Usta, en iyi lokmayı İzmir’li ustaların yaptığını söylemektedir. İzmir’de yaşayan insanlar sünnet mevsiminde, üç aylarda, Ramazan ayında ve ölenler için de hayır lokması dökmeye devam etmektedir.

Farklı Tatlar

Kemeraltı Çarşısı içerisinde yer alan Aksüt'te su muhallebisi, Şadırvan'da şambali, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Mennan'da sakızlı dondurma Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurdu yemenizi önermektedir. Menemen ilçesinde çilek, Tire’de karadutlu lor tatlısı, Ödemiş’te tulum peyniri, Karaburun’dan hurma zeytini satın alabilirsiniz.

İzmir’in Eşsiz Yerleri

 

Antik Efes

Kuruluş tarihi MÖ 6 binli yıllara dayanan antik Roma şehri ziyaretçilerini beklemektedir. UNESCO örgütü tarafından yakın zamanda Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan antik şehir  ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Artemis Tapınağı

Efes antik kentinde yer alan, MÖ 7. yüzyılda inşa edilen, dünyanın mermerden yapılmış ilk tapınağı olarak bilinmektedir.

Roma Döneminden Kalma Celsus Kütüphanesi

Eski Roma döneminden beri ayakta duran kütüphane bölgesinde Ortaçağ zamanında bir depremde yıkılan kütüphanede rulo şeklinde el yazması 14 bin kitap bulunduğu belirtilmektedir.

Kutsal Meryem Ana Evi

Hz. İsa'nın annesi olarak bilinen Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiği düşünülen ev burada yer almaktadır. Bu bölge ayrıca Hıristiyanlar için hac yeri olarak bilinmektedir.

İzmir’in Tarihi Asansörü

Şehir merkezinde Halil Rıfatpaşa Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi arasında yer alan iki asansörü barındıran asansör kulesi bulunmaktadır.

Kordon Meydanı

Alsancak ile Konak Meydanı arasında sahil boyunca rahatça yürüyüş yapılabileceğiniz bir yerdir. Burada bisiklet ve faytona binebilirsiniz.

İzmir’in Doğal Yaşamı

Ege bölgesinin incisinde 120 türden oluşan1500 hayvan, 250 bitki türü ve 3000 ağaç ile Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından arasında gösterilmektedir.

Binler Kuş Türü Burada

Sende tam 50 bin civarında kuşun ziyaret ettiği Menemen ilçesinde bölge kuşların göç yolları üzerinde bulunmaktadır.

Eski Bir Rum Yerleşimi Şirince

Eski dönemlerde Rum kasabası olan mahalle içerisinde 700 nüfuslu Şirince yer almaktadır. Bölge şarapları ile ünlüdür.

İzmir’de Ne Satın Alabilirim?

Tarihi şirince şarabı

İzmir Saat Kulesi şeklinde bulunan süs eşyaları

Tadına doyum olmaz incir lokumu

Şehre ait Bereket Tanrısı heykelleri

İzmir Şehrine Ait Konuşmalar

Ülkemizde her yerde olduğu gibi İzmir’de bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine göre yorumlanmaktadır.

Domat: Bilinen adıyla Domates

Asfalya:  Halk arasında elektrik sigortası

Klorak: Temizlikte kullanılan çamaşır suyu

Meşe: Oyuncak misket

İzmir’de Yer Alan Havalimanları

Adnan Menderes Havalimanı

 

Şehir içerisinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı, günümüzde Türkiye'nin en işlek havalimanları arasında yer almaktadır. 1987 yılında kullanıma açılan havalimanı, ülkenin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının çok büyük bir kısmına ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Doha Aviation Summit aracılığı ile çevreci havalimanı ödülüne hal kazanan Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden tam olarak 18 km uzaklıkta yer bulunmaktadır.

Adnan Menderes Havalimanı'na Nasıl Ulaşabilirim?

Havaş Servisi

Şehirden 18 km uzaklıkta yer alan Adnan Menderes Havalimanı'ndan Havaş servisleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Alcancak-Büyük Efes Oteli önü, Havaş ulaşımı ile şehir merkezine ulaşacak yolcular için iniş konusunda ortak noktadır. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgi için Havaş İzmir web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Taksi İle Ulaşım

Şehirde yer alan Havalimanı'na taksiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İzmir içerisinde pek çok noktadan kolayca taksi bulabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Şehrin tek havalimanı Adnan Menderes Havalimanı'na toplu taşıma ile hemen ulaşabilirsiniz. 200, 202 ve 204 numaralı hattında bulunan otobüsler sizi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na kolayca getirebilmektedir.

Metro Hattı

Şehrin Metrosu'nun Güney Aksı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yolcuları götürebilmektedir.

Vapur Seferleri

Havalimanına deniz yolu ile ulaşmak isteyenler, şehre ait olan web sitesi aracılığı ile vapurlar ve iskeleler ile ilgili detaylı bilgiye erişebilmektedir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: