Ucuz Bodrum Uçak Bileti Satın Al
Türkiye’deki en zengin tatil beldelerinden bir tanesi olarak adlandırabileceğimiz yerlerden bir tanesi Bodrum. Her yıl, yaz aylarında Bodrum yerli ve yabancı turistlerle hareketli ve dopdolu olmaktadır. Bodrum’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz internete girin ve hava yolları firmalarını araştırmaya başlayın. Mutlaka en az birkaç tane yer bulabileceksiniz. Hava yollarını kullanarak, en hızlı ve konforlu şekilde Bodrum’a gidebilir ve oraya vardığınızda güzel bir tatil yaşayabilirsiniz. Ucuz Bodrum uçak bileti aslında her zaman bulabileceğiniz bir şeydir. Malum Bodrum olduğu için, yılın her mevsiminde Bodrum’a gidenler oluyor. Sizde internete girin, hava yollarını araştırmaya başlayın, kampanyalardan ve indirimlerden faydalanın ve anında uçak bileti alın. Bu şekilde artık saatlerinizi yolda geçirmeye gerek yok. Anında varmak istediğiniz yerdesiniz.
Bodrum Tarihi
Bodrum tarihi ile ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Halikarnassos ki bu Bodrum’un eski adıdır, burada M.Ö 484 yılında doğan ve “Tarihin Babası” olarak kabul edilen Heredot’ göre, Bodrum, Dor’lar tarafından kurulmuş. Daha sonraki dönemlerde Karya ve Leleg’ler bölgeye yerleşmiş. M.Ö 650 yılında ise Megeralılar gelmiş, şehri daha da genişletmişler ve adını Halikarnassos olarak değiştirmişler. M.Ö 386 yılında ise Persler’in egemenliğine girmiş. Bodrum, M.Ö 192 yılında Romalıların eline geçiyor, fakat herhangi önemli bir gelişme olmuyor. M.S 395 yılında Bizanslıların elinde geçtikten sonra, 14’üncü yüzyılda ise tekrar Türkler tarafından ele geçiriliyor. 1415 yılında Rodos Şövalyelerin geline geçiyor ve 1522 yılında ise Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlığı İmparatorluğu ele alıyor. Cumhuriyetin ilanından sonradır ki Halikarnassos olarak adlandırılmış yer, tekrar Bodrum adını alıyor.
Bodrum’a Ne Zaman Gitmeli
Bodrum’a gitmek için en iyi mevsim yaz aylarıdır. Bodrum biliyorsunuz ki yüzyılların en güzel ve bilindik tatil beldesi olarak bilinir. Bu sebeple yaz aylarında Bodrum’da birçok yerli ve yabancı turistleri görebilirsiniz.
Bodrum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü
Bodrum, Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir ve yılın 300 gününü güneşli ve açık olarak görebilirsiniz. Yağışların kış ve bahar aylarında olduğu Bodrum’da bitki örtüsü inanılmazdır. Başınız çevirdiğiniz her yerde doğanın farklı renk tonlarını görebilirsiniz.
Bodrum’un Lezzetleri
Bodrum’dan Yemeden Dönmeyin
Bodrum Mutfağı Ege Mutfağıdır
Bodrum biliyorsunuz ki Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir. Mutfağına girdiğinizde Bodrum’da leziz Ege Mutfağını tadabilirsiniz. Ege Mutfağının zenginliği, Anadolu’nun mutfağı kadar zengindir ve ayrıca çok sağlıklı bir mutfağa sahiptir. Doğal ürünler ve taze sebzeler ve meyveleri tüketebiliyorsunuz.
Zeytinyağlılar Olmazsa Olmaz
Zeytinyağlı lezzetler Ege bölgesinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Zeytinyağlılar genellikle lokantalara ve restoranlara gittiğinizde mezeler olarak karşınıza çıkarlar, fakat ana yemek olarak ta tüketilebilecek en güzel lezzetlerdir. Zeytinyağlı dolmalardan tutun ki, zeytinyağlı enginar, pırasa ve daha neler neler. Zeytinyağlı olmasına rağmen yemeklerin hafif ve sağlıklı olması her zaman turistlerinde ilgisini çekiyor ve yabancı turistlerde bu tatları beğenerek yiyorlar.
Bodrum’da Nerede Yenir
Bodrum’da yemek yiyebileceğiniz bazı başlıca yerler bulunmaktadır. Burada en güzel deniz ürünleri yemeklerini ve zeytinyağlıları yiyebilirsiniz. Aynı zamanda sadece Ege Yöresine ait yemekler değil, dünya mutfaklarını da tadabilirsiniz. La Pasion Restaurante, burada İspanyol mutfağını tadabilirsiniz. Gemibaşı Restoranına gidebilirsiniz veya Orfoz Restorana. Red Dragon’a giderek Çin yemeklerini tadabilirsiniz ki genellikle bu tür restoranlar Uzakdoğu mutfakların oluyor. Bunların haricinde birde Demeter Restoranı deneyebilirsiniz. Bodrum dünya çapında artık önemli bir yer, bu yüzden sadece Ege ve Türkiye mutfakları değil, dünya mutfaklarını burada bulabilirsiniz.
Bodrum’da Alışveriş
Bodrum’da alışveriş yapmak, tatil yapmak kadar keyiflidir ve turistler için alışveriş yapabilecekleri birçok alternatifler bulunmaktadır. Kentte bulunan çarşıya ve pazara gidebilirler. Bunların yanı sıra artık büyük alışveriş merkezleri de mevcuttur. Özellikle Bodrum Merkezde bulunan Bodrum Çarşısı birçok turistlerin sürekli olarak ziyaret ettiği bir yerdir. Küçük esnaf dükkanları ise geç saatlere kadar açık olduğundan, turistlerde geç saatlere kadar hem gezebiliyorlar, hem de alışverişlerini yapabiliyorlar. Bölgeye ve yakın bölgelere ait yöresel ürünleri genellikle Bodrum Çarşısı’nda bulabiliyorsunuz.
Bodrum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Bodrum’da Görülecek Yerler
Bodrum Kalesi
Bodrum Kalesi, Bodrum’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Bodrum Kalesi, artık dünyanın yedi harikalarından biri olarak kabul edilmektedir ve bu kale, M.Ö 300 yıllarında deprem sonucunda yıkılan Halikarnas Mozolesi’nin kalıntılarını toparlayarak yapılmış bir kaledir. Kalenin tarihi Orta Çağına kadar dayanmaktadır. Kaleye ilk yıllarda Aziz Petrus Kalesi olarak isim verilmişti. Günümüzde Bodrum Kalesi olarak tanınmaktadır ve şuanda ise Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Kalede 5 adet kule bulunmaktadır; İtalyan Kulesi, Fransız Kulesi, Alman Kulesi, İngiliz Kulesi ve Yılan Kulesi. Bodrum Kalesi her gün sabah saat 9dan akşam saat 19a kadar açık olmaktadır. Kaleye gitmek için Bodrum Merkezden ve yakın otogarlardan toplu taşıma araçları geçmektedir.
Bodrum Antik Tiyatrosu
Bodrum Antik Tiyatrosu, Bodrum’u ziyaret edenlerin gezmeden Bodrum’dan ayrılmadıkları yerlerden bir tanesidir. Özellikle tiyatroyu ve sanatı sevenler, Bodrum Antik Tiyatrosunu ziyaret etmektedir. Tiyatronun inşası Pers Kralı Mausolos’un döneminde başlamış olup Roma döneminde tamamlanmıştır. Günümüzde hala kalıntıları olan ve aralıklı olarak bazı konserlerin verildiği tiyatro, her geçen gün daha fazla insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bodrum’daki tarihi yapıtlar arasında en iyi korunan tiyatro, tam olarak 13 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir. Tiyatro, Bodrum’daki birçok gezebileceğiniz yerler gibi, sabah saat 9da açılıp akşam saat 19da kapanmaktadır.
Bitez Plajı
Bodrum’a gittiğinizde girebileceğiniz en güzel plajlardan bir tanesi Bitez Plajı’dır. Uzun kumsalı ve muhteşem koyları ile yüzlerce turistin ilgisini çekmektedir. Bodrum’a gelen turistlerin çoğu, mutlaka en az bir defa Bitez Plajı’na uğramaktadır. Denizin suyu sakin, dalgası ve sığ olduğundan, sadece sahilde vakit geçirmek ya da yüzmek açısından değil, su sporları yapmak için de gayet uygun bir denizdir. Bitez Plajı ücretsiz olup ayrıca çocuklu aileler için çok ideal bir yer olmaktadır.
Bodrum’a Nasıl Gidilir?
Bodrum’a gitmenin birçok farklı yöntemleri bulunur. Bir defa mutlaka isterseniz özel aracınız ile gidebilirsiniz. Yolda aralıklı olarak mola vermek isterseniz ve yolu izleyerek gitmek isterseniz, bu mümkündür. Bodrum’a İstanbul’dan ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan gidebilmek için, Yenikapı’dan hızlı feribotla Bandırma’ya geçilir ve daha sonra sırasıyla Balıkesir, Manisa, İzmir, Söke ve Milas üzerinden geçilerek Bodrum’a varılır. Bodrum ve İstanbul arası yaklaşık 12 saat kadar sürmektedir, dolayısıyla yarım günde gidebiliyorsunuz. Eğer Türkiye’nin başkenti, Ankara’da gidecekseniz, bu da yine mümkündür ve bunun için Ankara, Afyon, Denizli ve Aydın üzerinden gidebilirsiniz. Bodrum ve Ankara arası ise yaklaşık 13 saat kadar sürmektedir. Yine hava yollarını kullanabilirsiniz ve bu durumda Bodrum Milas Havaalanına iniş yapacaksınız. Bunun dışında otobüsler her gün neredeyse her saat birçok şehirden seferler kaldırmaktadır. Bu sebeple eğer Bodrum’a gitmek isterseniz, öncelikle nasıl ve nereden gitmek istediğinize karar verin, ondan sonra bilet bulmak çok kolay.
En Ucuz Adana Uçak Biletleri
Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.
Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir, trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.
Adana İlinin Yüzey Şekilleri
Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir. Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.
Adana’ya Ne Zaman Gidilir?
Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.
Adana’nın Lezzetleri
Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.
Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.
Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.
Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.
Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.
Kuru köprü Paça Salonu; Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.
Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır. 1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.
Adana’da Görülmesi Gereken Yerler
Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.
Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.
Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.
Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.
Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.
Adana’da Alışveriş Önerileri
Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.
Adana Şakirpaşa Havalimanı
Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz.