Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Adana - Eskişehir Uçak Bileti


Ucuz Eskişehir Uçak Bileti Satın Al

 

Bir sonraki tatilinizi Eskişehir’de yapmak isterseniz ve yolcuğunuz için hava yollarını kullanmayı düşünürseniz, Eskişehir’e gitmek için en ucuz uçak bileti alma fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Bütün hava yolları firmaları yıl boyunca birçok kampanyalar düzenlemektedir ve bu kampanyalar doğrultusunda, yolcular biletlerini ucuza veya bedavaya alabiliyor. İnternete girip ucuz Eskişehir uçak bileti olarak bakmanız yeterli olacaktır, fakat tatil dönemleri yaklaşmadan önce biletlerinizi almanız tavsiye edilir, aksi takdirde tatil dönemlerinde sadece hava yollarında değil, kara yollarında ve deniz yollarında bile bilet bulmak çok zor olabiliyor. Uçak ile sadece Eskişehir’e değil, dünyanın her yerine en rahat, konforlu ve hızlı şekilde seyahat edebilirsiniz. Eskişehir Türkiye içerisindeki mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerden bir tanesidir. Eskişehir’e bir tane uçak bileti alıp gittiğinizde asla pişman olmayacak, hatta tekrar gitmek isteyeceksiniz.

 

Eskişehir Tarihi

 

Eskişehir, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Eskişehir’in özel olma sebeplerinden bir tanesi, içinden bir akarsuyunun geçmesidir ve aynı zamanda kent merkezinde bir termal su kaynağının bulunmasıdır. Sakarya Nehri ve Porsuk Çayı’nın noktalarını belirlediği su kaynakları, antik dönemlerde bile insanların ilgisini çokça çekmiş ve etkilemiştir. Şehrimizin tarihine baktığımızda, en ilginç olan tarafı ise, eski çağlardan, ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar, aslında bölgenin tamamen bir savaş alanı olarak kullanıldığıdır. Eskişehir’in bu kadar bir savaş alanı olarak kullanılmasının en büyük nedenlerden bir tanesi, büyük ihtimalle şehrin coğrafiği özelliklerinden kaynaklandı. Buradan anlayabilirsiniz ki, Eskişehir sadece Türkiye için değil, aslında dünya için önemli bir şehir olarak biliniyor.

 

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Birçoğunuzun bildiği üzere Erzurum’da kış ayları çok sert ve çetin geçer. Kar yağışları uzun sürer ve hava çok soğuk olur. Kış aylarında birçok kış sporları ve kayak yapmaya gidenleri görebilirsiniz. Yaz ayları Erzurum’da kurak ve sıcak geçmesine rağmen, Erzurum’a gitmenin en iyi zamanı aslında ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Kışın ziyaret edenlerde çok oluyor, fakat rahat bir gezi düzenlemek isterseniz, en iyisi ilkbahar ve yaz aylarında bir gezi planlamaktır. Böylece Erzurum’un kültürünü ve tarihini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Eskişehir’in İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Eskişehir’de yaşayabileceğiniz iklim, karasal bir iklimdir. İç Anadolu’nun iklim özelliğini taşır, dolayısıyla kışın soğuk, hatta bazen sıcaklık sıfırın altında düşebiliyor ve yaz aylarında ise sıcak oluyor. Eskişehir’de nehrin geçmesiyle beraber, aynı zamanda hafif nemde hissedebiliyorsunuz. Eskişehir’de bu zamana kadar görülen en düşük sıcaklık -4’lere kadar inerken, en yüksek sıcaklık ise 29 derecelere kadar çıkmıştır. Genellikle şehrin birçok yerinde artık yerleşimler görülmesine rağmen, yine de mevsimlerine göre dağların yeşilliğini ve kış aylarında karla beyaz olduğunu görebilirsiniz, çünkü bunun en büyük özelliği, şehirden Porsuk Çayı’nın geçiyor olmasıdır. Tahmin edebileceğiniz üzere, Porsuk Çayı sayesinde, Eskişehir’de daha birçok doğa yaşatılabiliyor ve bu da şehir için çok önemli oluyor.

 

Eskişehir’in Lezzetleri

  • Eskişehir Böreği
  • Göbete
  • Çiğ Börek
  • Haşhaşlı Ekmek
  • Bıt Bıtı Çorbası
  • Sütlü Fasulye
  • Nohutlu Mantı
  • Dızmana
  • Tava Lokumu
  • Bamya Çorbası
  • Yalancı Nuga Helvası
  • Ciğer Yahnisi
  • Haşhaşlı Dolama
  • Kuzu Sorpa
  • Höşmerim

 

Eskişehir’de Yemeden Dönmeyin

 

Çiğ Böreği Tatmadan Gitmek Olmaz

 

Eskişehir’in olmazsa olmazlarından ve sadece yerliler tarafından değil, yabancı turistler tarafından da sevilen lezzetlerden bir tanesi, Eskişehir’in Çiğ Böreği’dir. Bu börek dışı yufka ve genellikle içi kıyma ile doldurulur, fakat malum Yeni Çağımızda sadece kıyma değil, peynirli ve farklı börek içleri ile de Çiğ Börek üretilebiliyor. Çiğ Börek yemeden kesinlikle Eskişehir’den ayrılmayın ama yediğinizde, tekrar yemek isteyeceksiniz. Çiğ Böreklerini tavada kızartılarak yapılan büyük mantılar gibi görebilirsiniz. Şekline baktığınızda, ne demek istediğimizi daha iyi anlayabileceksiniz.

 

Her Öğün Yenilebilir

 

Eskişehirlilerin ve buraya gelenlerin her öğün tüketebilecekleri yiyeceklerden bazıları ise Haşhaşlı ekmek, Bıt Bıtı Çorbası, Bamya Çorbası ve benzeri birkaç yöresel lezzetler bulunmaktadır. Sabah kahvaltı da, öğle veya akşam yemeğinde rahatlıkla tüketebilirsiniz, fakat bu tür yöresel lezzetlerin asıl tatlarını ancak Eskişehir’de tadabilirsiniz. Elbette artık Türkiye’nin birçok yerinde farklı şehirlere ait yöresel lezzetler yapılıyor, fakat malum lezzetin asıl ana vatanı gibi bir tadı olmuyor.

 

Eskişehir Alışveriş Yerleri

 

Eskişehir’e gittiğinizde, aslında aklınıza gelmeyecek kadar birçok yerde alışveriş yapabilirsiniz. Bu yerlerden bazıları; Taşbaşı ve Hamamyolu Caddesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Kurşunlu Külliyesi, Çukur Çarşısı ve Esnaf Sarayı. Buralardan hem hediyelik hem de Eskişehir’e ait yöresel ürünleri bulabilirsiniz. Eskişehir’i birçok kişi hala tam olarak tanımıyor ve dolayısıyla şehrin kendi kültürünü ve yöreselliğini ne kadar koruduğunu veya korumaya çalıştığını görmüyor. Eskişehir’e belki eli boş gidersiniz, fakat dönüşte mutlaka elleriniz dolu dolu olacaktır.

 

Eskişehir’den Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Lületaşı Pipoları
  • Tespihler
  • Sıcak Cam üfleme sanatından cam eserler
  • Sorkun Çömleği
  • Met Helvası

 

Eskişehir’de Görülecek Yerler

 

Odunpazarı

 

Odunpazarı, Eskişehir’in en eski yerleşim yeridir. Buradaki hikayeyi kısaca anlatmak gerekirse, Eskişehir’e yerleşmeye gelen ilk insanlar, bir tanesi Odunpazarı’na bir diğerini ise Porsuk Çayı’nda bulunan Adalar bölgesine koyun ciğeri asmışlar. Bunun sebebi ise yerleşim yerlerinin ne kadar sağlıklı olduğuna bakmaktı ve yaptıkları deneyden gördükleri ise, Odunpazarı’na asılan ciğerlerin daha geç bozulduğu oldu ve sonuç olarak ilk yerleşim yerlerini Odunpazarı olarak karar kılmışlardı. Günümüzde yapılan restorasyonlar ve bazı yenilikler ise, yerlilerden yabancı turistlere kadar birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor ve bu da haliyle Eskişehir için büyük bir artı oluyor.

 

Odunpazarı Evleri

 

Odunpazarı bölgesi, şehrin en dikkat çeken yerlerinden bir tanesidir ve kısa bir süre önce restora edilerek, daha da etkileyici bir hale getirildi ve Tarihi Odunpazarı Evleri ortaya çıktı. Odunpazarı Evleri, geleneksel Osmanlı mimarisi ile yapılmıştır, dolayısıyla evlerin arasında gezerken, kendinizi bir zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Eskişehir’in bir parçası olarak, 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır ve bugüne kadar birçok müzeler, butik oteller ve hediyelik eşyalar satan dükkanlarla, her geçen gün Eskişehir’e gelen ziyaret sayısı artmaktadır.

 

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

 

Eskişehir’in içinden geçen Porsuk Çayı, Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olarak kabul edilmiştir. Şehrin merkezinde, Porsuk Çayı’nın çevresinde kalan bölgelere ise Adalar ismi verilmiştir. Bu bölge ise öğrencilerle hareketlidir ve burada öğrenciler için birçok kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Bölgede ayrıca yaz yazlarında Porsuk Çayının kenarındaki çimlerde oturabilir ve keyif yapabilirsiniz ve bunun yanı sıra Porsuk’ta organize edilen bot ve gondol turları ise daha fazla ziyaretçiyi Eskişehir’e çağırmaktadır.  

 

Sazova Parkı

 

Eskişehir son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor ve özellikle birçok parkların ve müzelerin kurulmasıyla, bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırladı ve ağırlamaya devam ediyor. Yapılan birçok parklarında arasında en ünlüsü mutlaka ki Sazova Parkı olmuştur. Parkın adının taşıdığı anlamı, tam olarak Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’dır. Sanırım hepimiz için gerekli olan şeyler bunlar. Park Eskişehir ve Kütahya yolları arasında yer almaktadır. Parkın içerisinde o kadar çok şey görebilirsiniz ki, girdiğinizde çıkmakta zorlanacaksınız. Parkta, Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Uzay Evi, Bilim Merkezi, Akvaryum, yapay gölet ve daha benzeri birçok eğlenceler bulabilirsiniz. Park deniliyor, fakat park sadece çocuklar için değil, yetişkinlerde çocuklar kadar eğleniyorlar ve park içerisinde bulunan kafe ve restoranlarda yiyip içebildiğinizden, sabahtan akşama kadar eğlencenize bakabiliyorsunuz.

 

Eskişehir Balmumu Müzesi

 

Eskişehir’e daha fazla turistlerin ve Türkiye’nin dört bir yanında ziyaretçilerin gelmesini sağlayan özelliklerden bir tanesi, birkaç yıldır faaliyette olan Eskişehir Balmumu Müzesi olmuştur. Müzenin tam adı Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi olarak geçmektedir. Tarihi bir Odunpazarı Evi içerisinde yer alan bu müzede, yerli ve yabancı olmak üzere, birçok ünlülerin heykellerini görebilirsiniz.

 

Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

 

Eskişehir’e gitmek artık hiçte zor değil. Eğer Türkiye’nin başkenti Ankara’da ikamet ediyorsanız, sabah kendi aracınız ile çıktığınızda en geç öğle saatinde Eskişehir’de olabilirsiniz ve daha erken bir saatte de ulaşabilirsiniz. Eskişehir’e birçok otobüs firmaları gitmektedir, dolayısıyla Türkiye’nin neresinde olursanız, olun Eskişehir’e gitmek çok kolay. Hava yollarını kullanabilir ve aynı zamanda nereden geleceğinize bağlı olarak Devlet Demiryollarını’da kullanabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda, Eskişehir’e vardığınızda, iniş yapacağınız yer, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü olacaktır.

 

 


Adana - Eskişehir uçak bileti

En Ucuz Adana Uçak Biletleri

Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.

Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir,  trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.

Adana İlinin Yüzey Şekilleri

Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir.  Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.

Adana’nın Lezzetleri

Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.

Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.

Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.

Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.

Kuru köprü Paça Salonu;  Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.

Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır.  1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Adana’da Görülmesi Gereken Yerler

Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.

Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.

Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.

Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: