Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Adana - Samsun Uçak Bileti


En Ucuz Samsun Uçak Bileti Satın Al

Samsun ili Karadeniz bölgesinde yer alan iller arasındadır. Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu Samsun yılın he döneminde birçok insanın ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır. Şehirden her yere ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ancak genellikle insanlar uçak seyahatini tercih etmekte ve uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Samsun ilinin havaalanı Çarşamba ilçesinde yer almaktadır. Havaalanına en ucuz uçak bileti bulmak isteyen kişilerin internetten yararlanmaları fayda sağlamaktadır. Samsun uçak bileti almak isteyen kişiler internet haricinde bilet satış noktalarından da biletlerini temin edebilmektedirler. Samsun uçak bileti fiyatları iki şehir arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla uçak biletleri hakkında detaylı bilgi almak için tercih edilen firma acentesi ile iletişime geçilmelidir.

Samsun Hakkında Genel Bilgiler

Samsun ülkemizin en kalabalık on altıncı şehri olarak bilinmektedir. Karadeniz bölgesinin sahil şeridinde orta Karadeniz kısmında yer almaktadır. Atatürk şehri olarak da bilinen Samsun’un bünyesinde bulunan liman bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca limanın en önemli özelliklerinden biri de eski dönemlerde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeliyor olmasıdır. Her ne kadar o dönemlerde liman tesisleri olmasa da küçük gemiler rahatlıkla şehre giriş yapabilmekteydi. Limanın tarihi öneminden dolayı Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Bandırma Vapuru limanın doğu ucunda yer alan Doğu Park’ta müze olarak sergilenmektedir.

Samsun İlinin Tarihi

Samsun şehrinin tarihine bakıldığında milattan önce yedi yüz elli yıllarında Amisos adı ile kurulduğu görülmektedir. Şehirdeki yerleşim yerlerinin meydana gelmesi eski taş devrine kadar dayanmaktadır. Kurulduğu günden bu yana şehir Pontus, Pers, Makedonya, Bizans, Danişment ve Osmanlı gibi birçok devletin hâkimiyeti altına girmiştir. Şehir tarihteki en önemli yerini ise 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile almıştır. Samsun yani o dönemlerdeki adı ile Amisos’un Anadolu Selçuklu hükümdarı olan ikinci Kılıçaslan tarafından alınmasının ardında Türkler burada Müslüman Samsun’u kurmaya başlamışlardır. Geçmişten günümüze kadar olan döneme bakıldığında şehir sürekli gelişme göstermekte ve insanlara yönelik kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.

Turizm Şehri Samsun

Samsun şehri turizm açısından oldukça zengin potansiyele sahiptir. Bölgede doğa turizmi ile kültür turizmi iç içe bulunmaktadır. Doğa turizmi açısından bakıldığında Samsun Karadeniz Bölgesinde en geniş kıyı şeridine sahip olan il olarak bilinmektedir. Bu uzun kıyı şeridinin büyük bir bölümü denize girmek isteyen turistler için oldukça elverişlidir ve uygun kumsallar yer almaktadır. Genel olarak yüzmenin yapıldığı sahillerde bunun yanı sıra sörf, yelken ve jet ski gibi sporları da yapma olanağı bulunabilmektedir. Doğa turizminde en çok denizden yararlanılmaktadır. Ancak bunun haricinde paraşüt ve at binme gibi sporlar da tercih edilmektedir. Doğa turizmi bakımından Samsun her geçen gün gelişme göstermektedir.

Samsun’da Kültür Turizmi

Samsun’da kültür turizmine bakıldığında genel olarak ilk sırada müzeler yer almaktadır. Şehir kapsamında toplam altı tane müze yer almaktadır. Bu müzelerin isimler şu şekildedir:

  • Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
  • Samsun Atatürk Müzesi
  • Gazi Müzesi
  • Havza Atatürk Evi
  • Amisos Hazinesi
  • Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi

Samsun’da Tarihi Alanlar

Samsun’a arkeolojik alanlar açısından bakıldığında şehirde toplam üç tane arkeolojik alan bulunmaktadır. Bunlar Dündar Tepe Höyüğü, Bağtepe ve Akalan Kalesidir. Bunların yanı sıra şehirde Amisos Tepesi adı verilen tarihi alan da bulunmaktadır. Bu tepe turizme katkı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir ve içinde yer alan mezar odaları insanların ziyaretine açık bırakılmaktadır.

Samsun’a Gidince Ne Yenilmelidir?

Her ilde olduğu gibi Samsun’un da kendine ait yöresel yemekleri bulunmaktadır. Bunların başında ilk sırada keşkek ve tirit yer almaktadır. Karadeniz bölgesinde tüketilen sebzeler genel olarak birbiri ile benzerlik göstermektedir. Dolayısıyla da bazı sebze yemekleri bölgedeki diğer iller ile ortak olabilmektedir. Şehirde karalâhana dolması, mısır çorbası da sıklıkla tüketilmektedir. Tatlı olarak ise Kocakarı Gerdanı tatlısı şehirde oldukça ünlüdür. Yemeklerin ve tatlıların haricinde şehrin köylerinde kendilerine özgü ekmekler de üretilmektedir. Özellikle ilin kendine has pidesi pek çok turist tarafından ilgi görmektedir. Şehir kültüründeki çeşitliliğin yemeklere de yansıdığı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle şehirde çok çeşitli yemekler bulunmaktadır.

Samsun’un Ünlü Yemekleri

  • Tirit
  • Keşkek
  • Kıvratma
  • Büryan
  • Bazlama
  • Mısır Çorbası
  • Karmaç ve Hamur Dolması
  • Lepsi ve Cızlama
  • Poot Ve Malakto
  • Balcan Turşusu
  • Tiliman ve Gaziyek Turşusu

Samsun İklimi Ve Bitki Örtüsü

Samsun ilinde genel olarak ılıman bir iklim hâkim olmaktadır. Yıl boyunca bakıldığında sıcaklık derecelerinin sıfırın altına düştüğü gün sayısı oldukça azdır. Karadeniz bölgesinin temel özelliği olan bol yağış Samsun için de geçerli olmaktadır. Ilık olan hava bol yağış ve geniş yeşillik ile birleşmektedir. Bu da beraberinde bitki örtüsü bakımından zenginliği getirmektedir. İl topraklarının büyük bölümünü ormanlar oluşturmaktadır. Geriye kalan kısımlarda ise çayırlık, fundalık, ekili ve dikili alanlar yer almaktadır.


Adana - Samsun uçak bileti

En Ucuz Adana Uçak Biletleri

Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.

Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir,  trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.

Adana İlinin Yüzey Şekilleri

Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir.  Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.

Adana’nın Lezzetleri

Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.

Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.

Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.

Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.

Kuru köprü Paça Salonu;  Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.

Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır.  1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Adana’da Görülmesi Gereken Yerler

Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.

Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.

Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.

Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: