Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Adana - Sivas Uçak Bileti


En Ucuz Sivas Uçak Bileti Satın Al

Şehirlerarası seyahat edecek olan insanlar genel olarak uçak yolculuğunu tercih etmektedirler. Bunun altında yatan en önemli nedenler uçak yolculuğunun hem kısa hem de konforlu olmasıdır. Geçmişten günümüze bakıldığında buna paralel olarak uçak seferleri sayısında giderek artış meydana gelmektedir. Bu durum uçak biletleri fiyatlarına da yansımaktadır. Çoğunlukla insanlar en ucuz uçak biletini alarak yolculuk yapmak istemektedirler. Seyahat edilme oranının yüksek olduğu şehirlerin arasında Sivas ili de yer almaktadır. Bu nedenle Sivas uçak biletleri de fiyat bazında merak konusu olmaktadır. En ucuz Sivas uçak biletini satın almak isteyen yolcular için pek çok seçenek sunulmaktadır. Bunların başında uçak bileti satışı yapan internet siteleri gelmektedir. Bu sitelerden düşük fiyatlı uçak bileti almak mümkündür.

Sivas İlinin Tarihi Geçmişi

Sivas İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi eskilere dayanan illerden bir tanesidir. Şehrin üç vadi arasında olduğu bilinmektedir. Bu vadiler Kızılırmak Havzası, Yeşilırmak ve Fırat havzasıdır. Bu vadiler şehre farklı kültürler, sular ve yollar taşımaktadır. Ayrıca her biri farklı iklim özelliklerini şehre getirmektedir. Tarihe bakıldığında Sivas ili bazı dönemlerde başkent olarak kullanıldığı görülmektedir. Şehrin isminin ise Sebastia adından ortaya çıktığı söylenmektedir. Şehrin bugünkü adı ile il merkezine dönüşmesi ise Cumhuriyet dönemine denk gelmektedir. Tarih boyunca şehir pek çok topluma ev sahipliği yapmıştır.

Sivas Hakkında Genel Bilgiler

Sivas iline bağlı on yedi tane ilçe bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en büyük ilçe Kangal olarak bilinmektedir. Bölgenin yapı şeklinin büyük bölümünü platolar meydana getirmektedir. Geriye kalan kısım ise dağlardan ve ovalardan oluşmaktadır. Şehrin önemli akarsuları Kızılırmak, Tozanlı Çayı, Kelkit Çayı, Çallı Çayı, Yıldız Irmağı ve Tohma Çayı olarak bilinmektedir. Önemli gölleri ise Hafik Gölü, Lota Gölleri, Tödürge Gölü, Gürün Gökpınar gölüdür. Şehrin etrafı yüksek dağlar ile sınır olarak çevrilidir. Kuzeyinde Kuruçay vadisi ile Yaman Dağı, batısında Karababa, İncebel ve Akdağlar, güneyinde Kulmaş ve Tahtalı dağlarının uzantıları görülmektedir. Görüldüğü üzere şehir sınırları doğal olarak çizilmektedir. Bunların haricinde şehirde tarımı ve ulaşımı etkileyen ünlü ovalar da yer almaktadır.

Sivas İlinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

Şehir, çevresinde bulunan iller ile iklim bakımından kıyaslandığında şehrin kendine has özelliklere sahip olduğu görülmektedir. Bunun ise birçok nedeni bulunmaktadır. Örneğin konum olarak yüksek olması, engebeli bir yapısının bulunması, şehir topraklarının farklı coğrafi bölgelerde bulunması, kuzey rüzgârlarına açık olması gibi nedenler sayılabilmektedir. Ayrıca şehirde yer alan üç vadi iklim ve bitki örtüsü açısından ilin yapısı üzerinde etkili olabilmektedir. Sivas’ta kış mevsimi genellikle soğuk, sert ve kar yağışlı geçmektedir. Buna karşın yaz mevsiminde ise sıcak ve kurak bir mevsim görülmektedir. Buna paralel olarak şehrin temel bitki örtüsü step yani bozkır olarak bilinmektedir.

Sivas Şehrinde Ulaşım

Sivas ili engebeli bir yapıya sahip olmasına rağmen şehirde havayolu ulaşımı, karayolu ulaşımı ve demiryolu ulaşımı gibi ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Öncelikle havayolu ulaşımına bakıldığında havaalanı şehir merkezine yirmi üç kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çoğunlukla İstanbul’a gerçekleştirilen uçak seferleri haftanın her günü gerçekleştirilmektedir. Demiryolu ulaşımına bakıldığında ise Sivas 1930 yılından bu yana bu ulaşım türüne sahiptir. Demiryolu hem yük hem de yolcu taşımacılığı manasında aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde her ilde demiryolu ulaşımının olmadığı düşünüldüğünde Sivas bu açıdan şanslı konumdadır. Haftanın her günü öncelikle İstanbul tarafına seferler düzenlenmektedir. Karayolu ulaşımında ise ilin bütün illere gidebilecek şekilde karayolu bağlantısı bulunmaktadır.  Karayolu üzerinden hem yük hem de yolcu taşımacılığı gerçekleştirilmektedir.

Sivas Mesire Alanları

  • Sıcak Çermik
  • Sivas Soğuk Çermik
  • Sivas Paşa Fabrikası
  • Sivas Ethem Bey Parkı
  • Sivas Aksu Deresi
  • Sivas Paşa Pınarı Ve Karaçayır
  • Yıldız Irmağı Piknik Alanları
  • Eğriçimen Yaylası
  • Sızır Çağlayanı ve Koyun kaya Mesiresi
  • Tödürge Gölü
  • Gökpınar Gölü Ve Hafik Gölü

Sivas’ta Eğitim

Günümüzde birçok ilde üniversite bulunmaktadır. Sivas da bu iller arasında yer almakta ve bünyesinde bir tane üniversite barındırmaktadır. Ülkemizin değerli üniversitelerinden Sivas üniversitesi adı üzerinde Sivas ilinde yer almakta ve her yıl pek çok mezun vermektedir. Bunun haricinde yaklaşık yedi yüz yetmiş civarında eğitim kurumu bulunmaktadır.

Sivas’ta Ne Yenir?

  • Kesme Aşı
  • Baviko Ve Kelle Tatlısı
  • Sirok, gömme
  • Salata Kurutması
  • Mercimek Badı
  • Pezik, Dal Turşusu
  • Peskütan Çorbası
  • Sivas Katmeri
  • Hingel Ve Sübüra
  • Sivas Ketesi
  • İçli Köfte Ve Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı Ve Sivas Köftesi
  • Madımak

Sivas İlinde Yemek Kültürü

Sivas şehrinde yemek kültürü oldukça zengindir. Şehre gelip de ünlü yemeklerden tatmak isteyen pek çok ziyaretçi bulunmaktadır. Yemek çeşidinin fazla olması her damak zevkine uygun bir yemeğin muhakkak çıkacağı anlamını da taşımaktadır. Yemeklerin görünüşünden çok tatları dillere destan olmaktadır. Genellikle Sivaslı kişiler yemek yapma konusunda oldukça gelişmiş özelliklere sahip ve yeteneklidirler.


Adana - Sivas uçak bileti

En Ucuz Adana Uçak Biletleri

Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.

Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir,  trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.

Adana İlinin Yüzey Şekilleri

Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir.  Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.

Adana’nın Lezzetleri

Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.

Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.

Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.

Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.

Kuru köprü Paça Salonu;  Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.

Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır.  1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Adana’da Görülmesi Gereken Yerler

Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.

Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.

Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.

Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: