En Ucuz Afyon Uçak Bileti
Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.
Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Afyon’un Tarihçesi
Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.
Afyon’a Ne Zaman Gidilir?
Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.
Afyon’un Lezzetleri
Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.
Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.
Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.
Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.
Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz.
Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz. Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.
Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler
Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.
Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.
Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.
Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.
Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.
Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz.
Afyon’da Alışveriş Önerileri
Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz. Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.
Zafer Havalimanı
Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.
En Ucuz Adıyaman Uçak Bileti
Adıyaman uçak bileti satın almak istendiğinde, Ucakbileti.com adlı sitemize gelin ve ucuz fiyata uçak biletine sahip olma fırsatını siz de yakalayın. Sizler için en uygun fiyatlı uçak biletlerini Ucakbileti.com, sunacaktır. Bu tür angaryalarla uğraşmak yerine, Adıyaman şehrini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz.
Kısaca Adıyaman; ülkemizin güzel şehirlerinden Adıyaman, insanlık tarihin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Adıyaman Palanlı mağarasında yapılan arkeolojik incelemelerde Adıyaman tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkartılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına değin idari yapısı korunarak Malatya şehrine bağlı kaza konumunda bulunan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde kanunla Malatya'dan ayrılarak il haline gelmiştir.
Adıyaman’ın Coğrafik Özellikleri
Kuzeydeki Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesine, batıda yer alan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir. Adıyaman'ın kuzey kısmı Torosların uzantısı olan Malatya dağları ile çevrelenmiştir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin coğrafi yapısı genellikle dağlıktır. Güneye doğru gidildikçe ova nitelikli araziler yer almaktadır. Şanlıurfa ve Diyarbakır ile sınır oluşturan Fırat Nehri ilin can damarıdır. Gölbaşı, İnekli, Azaplı Abdulharap gölleri şehrin doğal gölleridir. Atatürk Barajının yapılması ile oluşan Atatürk Baraj gölü, Adıyaman için adeta deniz niteliğindedir.
Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir?
Anti Toros dağları, Adıyaman’ı doğudan batıya doğru ikiye ayırdığı için kuzeyde kalan dağlık alanın iklimi, güneyinde kalan bölgeden farklıdır. Kuzeydeki bölge Doğu Anadolu Bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Batısı ise Akdeniz Bölgesinin iklim yapısına sahiptir. Adıyaman’ın güneyinde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Kuzeyinde ise yaz mevsimi kurak ve serin, kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk geçer. Adıyaman’da kışlar sert geçtiğinden, bölgeye seyahat ederken Mayıs ve Eylül aylarının seçilmesi tavsiye edilir. Bu şehri gezmek ve lezzetlerini tatmak için, en uygun fiyatlı Adıyaman uçak bileti edinerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
Adıyaman Lezzetleri
Adıyaman mutfağı, çevresindeki illerle benzerlikler gösterse de; yemeklerin yapılış tarzı, tadı ve yemeklerin adı bakımından kendine özgü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şehrin mutfak kültürünün temelinde et, bakliyat ve buğday ürünleri, sebze bulunur. Bütün yemeklerde bol ve çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan, maydanoz, salça, kuru nane, pul biber olmazsa olmazlardandır. Güneydoğu Anadolu yöresinden esintiler taşıyan Adıyaman mutfağında değişik salataların da ayrı bir yeri bulunur. Adıyaman ve yöresinin bu eşsiz lezzetlerini tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti ile şehre gelin ve tadını çıkarın.
Çiğ köfte; Adıyaman acının en yoğun kullanıldığı illerden biridir. Çiğ köfte deyince akla gelen ilk il Adıyaman’dır. Büyükşehirlerde birçok çiğ köftecinin Adıyaman usulü çiğ köfte yaptığını iddia etmesi de bundandır. Ancak, Adıyaman’a gidince mutlaka burada yapılan çiğ köfte tadılmalıdır.
Adıyaman tavası; şehrin lezzetlerinden biri olan bu yemek oldukça kolay ve pratik bir et yemeğidir. Bir tavaya kuşbaşı doğranmış et konur, birkaç diş sarımsak etlerin üzerine serpiştirilir. Bunların üzerine kuyruk yağı ve biber dizilir. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranan domates ve patlıcanlar da ilave edildikten sonra fırına verilir.
Ekşili köfte; bulgur, kıyma ve et yoğurulur ve küçük yuvarlaklar yapılır. Hazırlanan bu köfteler salçalı suda pişirilir. Bu yemek Adıyaman ve çevresinde sık yapılan ve sevilen bir yemektir.
Kabak aşı; yağda soğanları kavurduktan sonra kabak ve domatesler ilave edilir. Daha sonra pirinç eklenir. Bu yemek nane ve maydanoz ile servis yapılır.
Patlıcan cacığı; yıkanıp alaca soyulan patlıcanlar, küp şeklinde doğranıp bir müddet tuzlu suda bekletilir. Daha sonra bulgur ve patlıcanın üzerini örtecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen patlıcan ve bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Nane ve pul biber ilavesi ile servis edilir.
Şıllık tatlısı; su ve un elle çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamur saçta pişirilir. İlk yarısı üst üste konur ve arasına bol dövülmüş ceviz serpilir. Daha sonra ikinci yarısı konur. Baklava dilimi şeklinde kesilir ve şurup dökülür. Bu tatlı Adıyaman’da sık yapılan ve sevilen bir lezzettir.
Adıyaman’da Görülmesi Gereken Yerler
Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülecek birçok yeri olan bir ilimizdir. Tarihi eserlere meraklı olanlar için; kaleleri, anıtları, kaya mezarları, camileri başta olmak üzere şehirde onlarca ziyaret edilmesi gerekli yer bulunur.
Arsameia kutsal alanı; M.Ö. 3. yüzyılda Arsemes tarafından kurulmuştur ve Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alır. Güneydeki tren yolu da mutlaka gezilmeli ve Mitras’ın kabartma stili görülmelidir.
Derik kutsal alanı; 125 metre yüksekliğindeki iki tepe arasındaki düzlük alan kurulu Derik kutsal alanı, Sincik ilçesi Çatbahçe sınırları içerisindedir. Alanda bir tapınak ve çevre duvarına simetrik olarak yapılmış iki tane hercon bulunur.
Turuş kaya mezarları; bu kaya mezarları Adıyaman – Şanlıurfa yolunun 40. Kilometresinde Turuş köyü civarındadır. Zemini tamamen kayadan oluşan bir tepe üzerinde 60 adet kaya mezarı bulunur. Roma dönemine ait bu kaya mezarlarının duvarlarında değişik hayvan ve insan kabartmaları yer almaktadır.
Ulu camii; Dulkadiroğulları zamanında inşa edilen cami, Adıyaman’ın merkezinde bulunmaktadır. Minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde caminin 1863 yılında yaptırıldığının yazılı olduğu bir kitabe bulunmaktadır.
Yeni kale; kale Adıyaman’a 1 saat uzaklıkta olan Kocahisar Köyü civarında bulunmaktadır. Memluklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kalenin içerisinde hamam, Kâhta çayına inilen gizli bir suyolu, su depoları ve hamam ve cami vardır.
Perre antik kenti; Perre Kommagene’nin 5 büyük kentinden birisidir. Maalesef günümüze kentin çok az kalıntısı ulaşabilmiştir. Şu anda antik kentte hâlihazırda halk tarafından kullanılmakta olan bir çeşme, sur duvarları ve 200 adet kaya mezarı vardır. Adıyaman’ın pek çok tarihi ve turistik yerini görmek için en yakın zamanda en ucuz fiyatlı uçak biletlerinden edinin ve işinize kısa bir mola verin.
Adıyaman’da Alışveriş Önerileri
Şehir merkezinde bulunan tarihi çarşı, yöreye ait kilimlerin satın alınabileceği Oturakçı pazarı, ve değişik el sanatlarından örneklerin satıldığı mağazalar Adıyaman’ın belli başlı alışveriş yapılacak yerlerdir. Saydığımız yerlerden ilginizi çekecek ürünler ve Nemrut heykelleri temalı hediyelik eşyalar alınabilir. Bunların dışında Besni’deki Şire pazarından Besni üzümü, muska ve pestil almadan dönmeyin.
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Adıyaman’daki tarihi eserleri elden geldiğince gezip görmeye çalışın. Yörenin yemeklerini ve leziz tatlılarını tadın. Şehrin çarşısından ve pazarlarından şehre özgü bir eşya edinmeye çalışın. Özellikle Nemrut figürlü hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Anıtları, kaya mezarlarını, antik kentleri, kalelerini ve camilerini görmeden dönmeyin. Adıyaman’da gezilip görülecek oldukça fazla tarihi ve turistik yer olduğundan, en ucuz fiyatlı uçak biletinizle yapacağınız tatilinizi uzun tutmalısınız.
Adıyaman Havaalanı
Adıyaman havaalanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı, 300.000 yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Adıyaman havalimanından şehir merkezine gitmek için, geldiğiniz havalimanı firmasının servisini kullanabilirsiniz. Havalimanından yürüyüş mesafesindeki toplu taşıma duraklarına yürüyerek, buradan otobüsle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.