Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Adıyaman - Giresun Uçak Bileti


Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al

 

Karadeniz Bölgesine hiç gittiniz mi? Oradaki yayları ve Karadeniz kültürü içerisinde yaşadınız mı? Eğer cevabınız hayır ise veya tekrardan yaşamak istiyorsanız, o zaman cep telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza sarılın ve Giresun’a en ucuz uçak bileti aramaya başlayın. Giresun o kadar güzel bir yerdir ki, ilk defa gidecekseniz, emin olun gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Giresun Karadeniz’in en hareketli ve doğası ile dopdolu olan Karadeniz’in şehirlerinden bir tanesidir. Ucuz Giresun uçak bileti, internet üzerinden araştırdığınızda anında karşınıza çıkacaktır. Birçok hava yolları firmaları bulunuyor ve artık günlük olarak Karadeniz’e birçok uçak seferleri kaldırılıyor. Eskisi gibi saatlerinizi yollarda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz, vakit kaybı da yok. Eğer ucuz veya bedava uçak bileti almak isterseniz, hava yolları firmalarını takip ederek, kampanyalarından faydalanabilir, indirimlerle biletlerinizi satın alabilirsiniz.

 

Giresun Tarihi

 

Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda bulunan, Karadeniz’in incisi olarak kabul edildiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Doğası ile tertemiz, her yerde yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz. Giresun, denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerinde yer alır ve 6934 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Giresun M.Ö 350 yıllarında ilk kuruluşu gerçekleştirilmiş ve M.Ö 2000 yıllarından beri Türklerinde bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Bölgeye ilk yerleşenler eski Anadolu halkı olmuştur ve sonraki dönemlerde ise Türkiye’de göç eden Talip’ler, Tiberen’ler, Mosinekler ve benzeri halklar olmuştur. Osmanlı yönetiminde olan, Tanzimat dönemine kadar Trabzon’un bir ilçesi olarak kabul edilen Giresun, sonraki yıllarda Şebinkarahisar’a ve daha sonra tekrar Trabzon’a bağlanır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra ise, 1923 yılında bağımsız, Karadeniz’e bağlı bir il haline gelmiştir.

 

Giresun’a Ne Zaman Gitmeli

 

Giresun’a gitmek isterseniz, en iyi dönem, yaz ayları olmaktadır. Özellikle Ağustos ayında, yüzlerce turist Giresun’a akın etmektedir. Ağustos ayında veya yaz aylarında Giresun’s gittiğinizde hem fındık toplama mevsimine göre gitmiş olursunuz, ayrıca yaylalarına çıktığınızda ise, yaz sıcaklığına bunalanlar için serinlik iyi gelebilir. Karadeniz bölgesini ziyaret edipte Giresun’a gitmemek gerçekten olmaz.

 

Giresun’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Giresun’da sahip olduğu iklimden dolayı kuralıktan, serin bir hava hissedilir. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz serinlik olsun diyenler için tam onlara göre bir havası vardır. Giresun Türkiye’nin en çok yağışın olduğu şehirlerden bir tanesidir, bu yüzden havada serinlik ve kuraklık var, fakat nemi de hissedebilirsiniz. Şehirdeki havayı dengeleyen ise çevredeki dağlar ve yaylaları olmaktadır. Bu yüzden Giresun veya Karadeniz bölgesi güzeldir ve tertemiz havası vardır. Giresun, Giresun dağları sayesinde ikiye ayrılmaktadır, fakat Giresun’un her iki tarafında farklı iklimler ve bitki örtülerini görebilirsiniz. Bu yüzden doğası çok zengindir. Burada yazları serin ve kışları ise ılık geçmektedir.

 

Giresun’un Lezzetleri

  • Kuymak
  • Hamsi Pilavı
  • Hamsi Böreği
  • Hamsi Buğulama
  • Fasulye Diblesi
  • Isırgan Çorbası

 

Giresun’dan Yemeden Dönmeyin

 

Olmazsa Olmaz Hamsileri

 

Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı ve bütün Karadeniz şehirlerinde bulunan en önemli lezzet, Hamsilerdir. Giresun’da o kadar taze Hamsileri tadabilirsiniz ki, Hamsi yemek için sürekli olarak Giresun’a gelmek isteyeceksiniz. Giresun’da Hamsi sadece kızartarak veya balık olarak değil, Hamsi Pilavını yiyebilirsiniz, Hamsi Böreği yiyebilirsiniz ve Hamsi Buğulamayı da tadabilirsiniz. Balık hayatımızın olmazsa olmazı, ama Giresun ve Karadeniz dediğimiz zaman, Hamsi kesinlikle olmazsa olmaz. Giresun’da Hamsi tüketmeden asla evinize dönmeyin, yoksa çok pişman olursunuz. Herkes balık sevmeyebiliyor, fakat Giresun’a gittiğinizde, mutlaka hayatınızda bir defada olsa denemeniz gerekir, çünkü burada yiyeceğiniz Hamsi ile kendi şehrinize döndüğünüzde yiyeceğiniz Hamsilerin tadı apayrı olacaktır.

 

Her Zaman Yeni Lezzetler Tatmaya Hazır Olun

 

Giresun’a tatile gelenlerin mutlaka tattığı diğer Giresun mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi, Fasulye Diblesi olmaktadır. Pirinç ve fasulyeden yapılan bir yemek türü olup çok lezzetli bir tadı vardır. Herkesin veya her şehrin yapamadığı bir yemek türüdür. Bunun yanı sıra hem lezzetli hem de sağlığınız için faydalı olan yemeklerden bir diğeri Isırgan Çorbası olmaktadır. İsmi biraz tuhaf gelse de, çok lezzetli ve tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek türüdür.

 

Giresun’da Alışveriş

 

Giresun’a gittiğinizde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Giresun’da alışveriş yapmak için en iyi yerlerden bir tanesi, Atatürk Meydanı olmaktadır. Özellikle bahar ve güz ayları arasında, turistlerle dolup taşmaktadır, çünkü herkes yöresel ürünler ve fındık ile alakalı ürünler almaya geliyorlar. Buradan istediğiniz bütün hediyelik eşyalarına ve yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz. Hele ki fındık diyorsanız, buradan fındık ile alakalı her şeyi bulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Giresun ve Karadeniz bölgesi için balık kadar, fındıkta olmazsa olmaz bir üründür.

 

Giresun’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Fındık
  • Fındık Ezmesi
  • Fındık Yağ
  • Fındık Barı
  • Fındık Anahtarlığı
  • Kiraz
  • Giresun Pastası
  • Giresun Simidi

 

Giresun’da Görülecek Yerler

 

Giresun Müzeleri

 

Giresun’da o kadar çok gezebileceğiniz yerler var ki. Şehir kültür, tarih ve doğa ile dopdolu bir yer. Nereye adım atarsanız atın, nereye kafanızı çevirirseniz çevirin, mutlaka şehre ait bir şeyleri görebileceksiniz. Giresun müzeleri de gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun’da gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi, Kuvayı Milliye ve Osman Ağa Müzesi olmaktadır. Burada Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Giresunlu gazi ve şehitlere ait hatırları ve anılarını görebilirsiniz. Bunun dışında Giresun Müzesi’de gezebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Giresun Müzesi aynı zamanda Gogora Kilisesi olarak ta tanındı ve burada eski tarihe ait silah, giysi ve paraların sergilendiğini görebilirsiniz.

 

Giresun Kaleleri

 

Şehrin her bir yanını görebileceğiniz, doğa güzellikleri ile çevrilmiş olan Giresun Kaleleri’de ayrıca gidip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi ve Tirebolu Kalesi, muhteşem doğa manzaralarıyla Giresun tarihinin en derinliklerini taşıyan yapıtlardır.

 

Giresun Yaylaları

 

Karadeniz bölgesinde olan yayla turizmi açısından, en gelişen şehir Giresun olmaktadır. Yıl boyunca özellikle yaylaları görmek ve tırmanmak için gelen yüzlerce ve hatta binlerce turistler bulunmaktadır. Onlarca yaylalara sahip olan Giresun’u bahar ve güz aylarında gezmek hem doğası ile çok güzeldir, hem de çok keyifli olmaktadır. Giresun’a geldiğinizde görmeye değer yaylalardan birkaç tanesi; Paşakonağı Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Kümbet Yaylası olmaktadır.

 

Giresun Adası

 

Giresun’un turizm açısından önemli olan yerlerden bir tanesi ise Karadeniz’in iki adasından bir tanesi olan Giresun Adası olmaktadır. Giresun Adası’nda doğa güzellikleri ile beraber, tarihi yapıtları da bulunmaktadır. Burada kuleler, sur kalıntıları ve manastırlar görebileceksiniz. Giresun Adası’na limandan günlük olarak kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilirsiniz.

 

Giresun Plajları

 

Yılın her mevsiminde farklı faaliyetlerde yer alarak, Giresun’un tadını çıkarabilirsiniz. Kar olmadığından, yaz ayları kurak ve serin, kış ayları ise ılık olduğu için, her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Şehirlerden kaçtığımız ve şikayet ettiğimiz yağmurlu havalar, Giresun’da o kadar iyi geliyor ki, anlatılmaz. Yaz aylarında Giresun’u ziyaret edecekseniz, mutlaka Giresun Plajlarına gitmeniz lazım. Giresun’da Arif Kum Plajı, Giresun Plajı, Belediye Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı ve Jandarma Plajlarına gidip görmeniz gerekmektedir.

 

Giresun’a Nasıl Gidilir?

 

Giresun’a hava yollarını, kara yollarını ve deniz yollarını kullanarak gidebilirsiniz. Hava yolları için, birçok hava yolları firmaları Karadeniz’in birçok şehrine seferler göndermektedir. Dolayısıyla Giresun’a gitmek için yer bulmamız hiçte zor olmamaktadır. Önceki yıllarda hava yollarını kullandığınızda, aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekirken, artık Giresun’un kendi havaalanına iniş yapabiliyorsunuz. Hizmet geçen sene itibariyle verilmeye başlamıştır. Eğer isterseniz özel aracınız ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilir ve bu durumda sahil yolundan gitmeniz yolculuğunuzun güzel geçmesi açısından çok iyi olmaktadır. Bunun yanında eğer deniz yolculuklarını severseniz de, Giresun Limanına gelen gemilerle yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki bunların hepsinin yanında, en klasik yolculuk olan kara yolları, otobüs firmaları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesine her gün onlarca otobüs seferleri kaldırılmaktadır, dolayısıyla her saat istediğiniz yerleri bulabilir ve biletlerinizi alabilirsiniz.

 

 


Adıyaman - Giresun uçak bileti

 

En Ucuz Adıyaman Uçak Bileti

Adıyaman uçak bileti satın almak istendiğinde, Ucakbileti.com adlı sitemize gelin ve ucuz fiyata uçak biletine sahip olma fırsatını siz de yakalayın. Sizler için en uygun fiyatlı uçak biletlerini Ucakbileti.com, sunacaktır. Bu tür angaryalarla uğraşmak yerine, Adıyaman şehrini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz.

Kısaca Adıyaman; ülkemizin güzel şehirlerinden Adıyaman, insanlık tarihin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Adıyaman Palanlı mağarasında yapılan arkeolojik incelemelerde Adıyaman tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkartılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına değin idari yapısı korunarak Malatya şehrine bağlı kaza konumunda bulunan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde kanunla Malatya'dan ayrılarak il haline gelmiştir.

Adıyaman’ın Coğrafik Özellikleri

Kuzeydeki Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesine, batıda yer alan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir. Adıyaman'ın kuzey kısmı Torosların uzantısı olan Malatya dağları ile çevrelenmiştir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin coğrafi yapısı genellikle dağlıktır. Güneye doğru gidildikçe ova nitelikli araziler yer almaktadır. Şanlıurfa ve Diyarbakır ile sınır oluşturan Fırat Nehri ilin can damarıdır. Gölbaşı, İnekli, Azaplı Abdulharap gölleri şehrin doğal gölleridir. Atatürk Barajının yapılması ile oluşan Atatürk Baraj gölü, Adıyaman için adeta deniz niteliğindedir.

Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir?

Anti Toros dağları, Adıyaman’ı doğudan batıya doğru ikiye ayırdığı için kuzeyde kalan dağlık alanın iklimi, güneyinde kalan bölgeden farklıdır. Kuzeydeki bölge Doğu Anadolu Bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Batısı ise Akdeniz Bölgesinin iklim yapısına sahiptir.  Adıyaman’ın güneyinde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Kuzeyinde ise yaz mevsimi kurak ve serin, kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk geçer. Adıyaman’da kışlar sert geçtiğinden, bölgeye seyahat ederken Mayıs ve Eylül aylarının seçilmesi tavsiye edilir. Bu şehri gezmek ve lezzetlerini tatmak için, en uygun fiyatlı Adıyaman uçak bileti edinerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Adıyaman Lezzetleri

Adıyaman mutfağı,  çevresindeki illerle benzerlikler gösterse de; yemeklerin yapılış tarzı, tadı ve yemeklerin adı bakımından kendine özgü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şehrin mutfak kültürünün temelinde et, bakliyat ve buğday ürünleri, sebze bulunur. Bütün yemeklerde bol ve çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan, maydanoz, salça, kuru nane, pul biber olmazsa olmazlardandır. Güneydoğu Anadolu yöresinden esintiler taşıyan Adıyaman mutfağında değişik salataların da ayrı bir yeri bulunur. Adıyaman ve yöresinin bu eşsiz lezzetlerini tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti ile şehre gelin ve tadını çıkarın.

Çiğ köfte; Adıyaman acının en yoğun kullanıldığı illerden biridir. Çiğ köfte deyince akla gelen ilk il Adıyaman’dır. Büyükşehirlerde birçok çiğ köftecinin Adıyaman usulü çiğ köfte yaptığını iddia etmesi de bundandır. Ancak, Adıyaman’a gidince mutlaka burada yapılan çiğ köfte tadılmalıdır.

Adıyaman tavası; şehrin lezzetlerinden biri olan bu yemek oldukça kolay ve pratik bir et yemeğidir. Bir tavaya kuşbaşı doğranmış et konur, birkaç diş sarımsak etlerin üzerine serpiştirilir. Bunların üzerine kuyruk yağı ve biber dizilir. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranan domates ve patlıcanlar da ilave edildikten sonra fırına verilir.

Ekşili köfte; bulgur, kıyma ve et yoğurulur ve küçük yuvarlaklar yapılır. Hazırlanan bu köfteler salçalı suda pişirilir. Bu yemek Adıyaman ve çevresinde sık yapılan ve sevilen bir yemektir.

Kabak aşı; yağda soğanları kavurduktan sonra kabak ve domatesler ilave edilir. Daha sonra pirinç eklenir. Bu yemek nane ve maydanoz ile servis yapılır.

Patlıcan cacığı; yıkanıp alaca soyulan patlıcanlar, küp şeklinde doğranıp bir müddet tuzlu suda bekletilir. Daha sonra bulgur ve patlıcanın üzerini örtecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen patlıcan ve bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Nane ve pul biber ilavesi ile servis edilir.

Şıllık tatlısı; su ve un elle çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamur saçta pişirilir. İlk yarısı üst üste konur ve arasına bol dövülmüş ceviz serpilir. Daha sonra ikinci yarısı konur. Baklava dilimi şeklinde kesilir ve şurup dökülür. Bu tatlı Adıyaman’da sık yapılan ve sevilen bir lezzettir.

Adıyaman’da Görülmesi Gereken Yerler

Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülecek birçok yeri olan bir ilimizdir. Tarihi eserlere meraklı olanlar için; kaleleri, anıtları, kaya mezarları, camileri başta olmak üzere şehirde onlarca ziyaret edilmesi gerekli yer bulunur.

Arsameia kutsal alanı; M.Ö. 3. yüzyılda Arsemes tarafından kurulmuştur ve Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alır. Güneydeki tren yolu da mutlaka gezilmeli ve Mitras’ın kabartma stili görülmelidir.

Derik kutsal alanı; 125 metre yüksekliğindeki iki tepe arasındaki düzlük alan kurulu Derik kutsal alanı, Sincik ilçesi Çatbahçe sınırları içerisindedir. Alanda bir tapınak ve çevre duvarına simetrik olarak yapılmış iki tane hercon bulunur.

Turuş kaya mezarları; bu kaya mezarları Adıyaman – Şanlıurfa yolunun 40. Kilometresinde Turuş köyü civarındadır. Zemini tamamen kayadan oluşan bir tepe üzerinde 60 adet kaya mezarı bulunur. Roma dönemine ait bu kaya mezarlarının duvarlarında değişik hayvan ve insan kabartmaları yer almaktadır.

Ulu camii; Dulkadiroğulları zamanında inşa edilen cami, Adıyaman’ın merkezinde bulunmaktadır. Minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde caminin 1863 yılında yaptırıldığının yazılı olduğu bir kitabe bulunmaktadır.

Yeni kale; kale Adıyaman’a 1 saat uzaklıkta olan Kocahisar Köyü civarında bulunmaktadır. Memluklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kalenin içerisinde hamam, Kâhta çayına inilen gizli bir suyolu, su depoları ve hamam ve cami vardır.

Perre antik kenti; Perre Kommagene’nin 5 büyük kentinden birisidir. Maalesef günümüze kentin çok az kalıntısı ulaşabilmiştir. Şu anda antik kentte hâlihazırda halk tarafından kullanılmakta olan bir çeşme, sur duvarları ve 200 adet kaya mezarı vardır. Adıyaman’ın pek çok tarihi ve turistik yerini görmek için en yakın zamanda en ucuz fiyatlı uçak biletlerinden edinin ve işinize kısa bir mola verin.

Adıyaman’da Alışveriş Önerileri

Şehir merkezinde bulunan tarihi çarşı, yöreye ait kilimlerin satın alınabileceği Oturakçı pazarı, ve değişik el sanatlarından örneklerin satıldığı mağazalar Adıyaman’ın belli başlı alışveriş yapılacak yerlerdir. Saydığımız yerlerden ilginizi çekecek ürünler ve Nemrut heykelleri temalı hediyelik eşyalar alınabilir. Bunların dışında Besni’deki Şire pazarından Besni üzümü, muska ve pestil almadan dönmeyin.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Adıyaman’daki tarihi eserleri elden geldiğince gezip görmeye çalışın. Yörenin yemeklerini ve leziz tatlılarını tadın. Şehrin çarşısından ve pazarlarından şehre özgü bir eşya edinmeye çalışın. Özellikle Nemrut figürlü hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Anıtları, kaya mezarlarını, antik kentleri, kalelerini ve camilerini görmeden dönmeyin. Adıyaman’da gezilip görülecek oldukça fazla tarihi ve turistik yer olduğundan, en ucuz fiyatlı uçak biletinizle yapacağınız tatilinizi uzun tutmalısınız. 

Adıyaman Havaalanı

Adıyaman havaalanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı, 300.000 yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Adıyaman havalimanından şehir merkezine gitmek için, geldiğiniz havalimanı firmasının servisini kullanabilirsiniz. Havalimanından yürüyüş mesafesindeki toplu taşıma duraklarına yürüyerek, buradan otobüsle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: