En Ucuz Adana Uçak Biletleri
Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.
Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir, trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.
Adana İlinin Yüzey Şekilleri
Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir. Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.
Adana’ya Ne Zaman Gidilir?
Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.
Adana’nın Lezzetleri
Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.
Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.
Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.
Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.
Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.
Kuru köprü Paça Salonu; Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.
Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır. 1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.
Adana’da Görülmesi Gereken Yerler
Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.
Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.
Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.
Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.
Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.
Adana’da Alışveriş Önerileri
Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.
Adana Şakirpaşa Havalimanı
Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz.
En Ucuz Afyon Uçak Bileti
Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.
Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Afyon’un Tarihçesi
Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.
Afyon’a Ne Zaman Gidilir?
Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.
Afyon’un Lezzetleri
Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.
Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.
Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.
Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.
Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz.
Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz. Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.
Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler
Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.
Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.
Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.
Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.
Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.
Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz.
Afyon’da Alışveriş Önerileri
Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz. Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.
Zafer Havalimanı
Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.