En Uygun Amasya Uçak Biletlerini Sorgulayabilirsiniz
Amasya’ya ulaşım hattı Merzifon Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. Fırsatlarla dolu kampanyalı Amasya uçak bileti satın almanın en rahat yolu Uçak bileti internet adresinde yer alıyor. Binlerce hava yolu içerisinden Amasya seyahatlerini listeleyerek, yolculuğunuz için en uygun Amasya uçak biletini kısa zaman içinde en güvenli şekilde internet sayfamızdan satın alabilirsiniz. Amasya’ya seyahatlerinizin tadını doymak için en uygun uçak biletini satın almak oldukça kolaydır. Birçok yere bağlantı sağlayan konumu ve içinde barındırdığı tarihi ve mimari detayların güzelliğiyle kendine hayran bırakan Amasya, her sezon binlerce yerli ve yabancı turisti turizm ya da iş amaçlı ağırlamaya devam ediyor. Yeşilırmak kenarındaki eşsiz doğal güzellikteki mekânlarla tarihte yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, tüm ziyaretçilere gezilecek tarihi mekânlar konusunda da birçok çeşit imkanı veriyor.
Amasya’ya uçak yolculuğu gerçekleştirmek isterseniz, Amasya Merzifon Havalimanı için bilet almanız yeterli. Merzifon Havalimanı ile Amasya şehir noktasına en geç 1 saat mesafede ulaşım imkanı bulunuyor. Bu süre havalimanına nerden geleceğinize bağlı şekilde değişiklik gösterebiliyor. Çevredeki şehirlerden Merzifon Havalimanı’na başvuru gerçekleştiren çok sayıda yolcu daha erken rezervasyon yaptırıyor.
Amasya'ya Hangi Zamanda Gitmeli
Amasya kış aylarında oldukça soğuk olabiliyor. Kış turizmini seviyorsanız bu zamanları tercih edebilirsiniz. Bununla beraber sonbaharda Yeşilırmak nehrinin doğal seyri için gelip hem tatil gerçekleştirebilir hem de kültürel alanları rahatça ziyaret edebilirsiniz. Yeşilırmak ve farklı mimariye sahip mekânlar nedeniyle yılda binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan şehir, kültür gezisi için son derece ideal. Amasya’ya farklı amaçlar için bilet isteyenler kampanyalardan kolayca yararlanabilmektedir. Bunu için en yurtiçi uçuşlarda erkenden rezervasyon yapılması önerilmektedir. Özellikle de tatil dönemlerinde daha da erken satın almakta fayda vardır.
Amasya'nın Lezzetleri
Amasya’ya geldiğinizde mutlaka ev baklavası, Tokat Kebabı, döner gibi yöresel lezzetlerin tadına varın. Etli yemekleri ve tatlılarıyla beraber Amasya, ününü çoktan duyurmuş damak tadıyla beklentileri tam olarak karşılayan bir şehirdir.
Serinlemek İçin
Genelde aşırı sert olmayan iklimiyle Amasya’da bunaltıcı yaz aylarında şehir içinde ya da Yeşilırmak kenarındaki mekânlarda ferahlatıcı bir şeyler içebilirsiniz. Amasya şehir merkezi içerisinde birbirine yakın çok sayıda restoran gıda ve içecek hizmeti vermektedir. Tek araçla şehir içindeki güzel restoran ve tarihi noktalara ulaşmanız mümkün.
Amasya Tatlıları
Amasya’nın ev baklavası en meşhur olanıdır. Bu meşhur lezzeti hiç kimse denemeden geçmemektedir. Siz de gezintinizi daha da tatlandırmak istiyorsanız değişik yapım baklava lezzetinin tadına varın. Damak tadınıza uyanlardan tiramisu ve sütlü tatlılar gibi farklı seçeneklerini de deneyebilirsiniz.
Valizlik Eşyalar
Amasya ‘ya uçağınız iniş gerçekleştirdiğinde şehir merkezine uğramayı ve sevdiklerinize Amasya elması almayı unutmayın. En meşhur meyvesi elma olan şehirde merkezde kısa sürede bulunabilir. Pişmaniye ve lokumlardan da dostlarınıza hediye alabilirsiniz.
Lezzet Durakları
Amasya ziyaretiniz bir an önce gidilmesi gereken bir seyahatse ve acıktıysanız çörek ve döneri denemeden geçmeyin. Şehir merkezinde, Yeşilırmak kenarında bulunan yerlerde ve şehre yakın restoranlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Amasya'da Görülmesi Gereken Noktalar
Müzeler
Maket Amasya Müzesi, Alpaslan Müzesi, Amasya Milli Mücadele Müzesi, Şehzadeler Müzesi, başlıca görülmesi gereken tarihi noktalardır.
Camiler
Amasya’nın en çok bilinen camisi Fethiye Camisi’dir. Saraçhane Cami, Gümülü Cami, Çilehane Cami tarihi dokularıyla beğenileri toplamaya devam etmektedir.
Kiliseler
Kayabaşı yaylası sit alanı ve Şelale Kilisesi ile beraber Amasya Taşova’daki kiliselerdir. Şelale Kilisesi, her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiye evini açmakta, şehir hayatına renk katmaktadır.
Tarihe Tanıklık Eden Mimari Eserler
Alpaslan Müzesi, Taşova ilçesine 9 km mesafede Amasya Müze Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde işbirliğinde kurulmuştur. Müzede, yöre halkı tarafından ortaya çıkarılıp belediyeye teslim edilen çok sayıda tarihi yapılar yer almaktadır.
Ulu Köy Sinan Paşa Hamamı: Ulu köy Kasabası merkezinde yapı, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır.
Yukarı Baraklı Kalesi: Özbaraklı Kasabası’nda, Kale tepesi adı verilen bir nokta üzerinde vadiyi kontrol için inşa edilen yapının bir kısım duvarları günümüzde ayakta durmaktadır. M.S. 2 ile 4, yüzyıllar arasında yapıldığı sanılmaktadır.
Aşağı Baraklı Cami: Osmanlı döneminin eserlerinden olan camii, koruma altındaki kültür varlıklarındandır. Bölgede ender görülen ahşap camilerdendir.
Bunları Yapmadan Amasya’dan Ayrılmayın
Amasya’ya geldiğinizde camileri, türbeleri ve Roma yolunu görmeden gitmeyin. Ayrıca Amasya elmasının mutlaka tadını deneyin.
Amasya'da Alışveriş Tavsiyeleri
Amasya şehirlerarası ulaşım için yakın bölgede merkezi bir konumdadır. Şehre geldiğinizde detaylı bir gıda alışverişi yapacaksanız şehrin girişinde büyük alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz.
Amasya Merzifon Havalimanı
Merzifon havaalanı 20 Haziran 2008 yılında kullanıma başlamıştır. Amasya Merzifon Havalimanı Amasya’ya 45 km ve Çorum’a 63 km uzaklıktadır. Her sene binlerce kişiyi ağırlamaktadır.
Merzifon Havalimanı’na Nasıl Ulaşabilirim?
Havaş
Amasya’da Havaş taşıma hizmeti yapmaktadır. Ayrıca ulaşım toplu taşıma, özel ve ticari araçlarla gerçekleştirilmektedir.
Toplu Taşıtlar
Merzifon Havaalanı Amasya’nın 45 km ilerisine bulunmaktadır. Alana ulaşım, Amasya Belediyesi tarafından uçak saatlerine uygun şekilde yapılmıştır. Toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişisel araçlarla ulaşım gerçekleştirilmektedir.
En Ucuz Afyon Uçak Bileti
Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.
Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Afyon’un Tarihçesi
Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.
Afyon’a Ne Zaman Gidilir?
Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.
Afyon’un Lezzetleri
Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.
Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.
Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.
Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.
Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz.
Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz. Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.
Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler
Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.
Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.
Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.
Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.
Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.
Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz.
Afyon’da Alışveriş Önerileri
Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz. Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.
Zafer Havalimanı
Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.