Ucuz Nevşehir Uçak Bileti Sorgulama
Çok basit bir sorgulama işlemiyle en ucuz Nevşehir uçak biletini kolaylıkla satın alabilirsiniz. Tamamen ucuz uçak bileti satın almak isteyen kişilere yönelik olarak geliştirilen bu sorgu sistemi, bütün uçuş alternatiflerini bulur ve sıralama işlemi yapabilir. Böylece bilet alacak kişiler bütün uçuşların fiyatlarını karşılaştırma imkânı bulabilmektedir. Birkaç dakikanızı bile almayacak olan bu işlem çok etkili bir yöntemdir. Bu etkili yöntem sayesinde alabileceğiniz en ucuz Nevşehir uçak biletini satın alma fırsatı bulursunuz. Sistemin güncel olarak bütün Nevşehir uçuşlarını yer alması ve bu uçuşları en uygun Nevşehir uçak biletine ulaşmak isteyen kişilerin hizmetine vermesi, bu işlemi çok değerli bir sistem haline getirmiştir. Farsça yeni şehir olarak bilinen Nevşehir’e ulaşımın her zaman en ucuz yolunu deneyenler, bu işle ile istedikleri zaman diliminde kullanabilirler. 1954’te il haline gelen şehre her zaman ucuz uçak biletiyle ulaşmak isteyenler, sayfamızda bilet sorgulama sistemi üzerinden istedikleri her zaman bilet sorgulaması yapmaktadır. Şehir özellikle yeni şiveleri keşfetmek isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Şehir içerisinde konuşulan dilin, çok özel bir ağız yardımıyla konuşulduğunu ve bu zamana kadar bu ağız üzerine birçok araştırmanın yapıldığı hatırlatmakta fayda vardır.
Nevşehir’e Ne Zaman Gidilmeli?
Nevşehir iline turistik bir ziyaret yapmak istiyorsanız yazın başlangıç aylarını tercih edebilirsiniz. Nevşehir İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir şehirdir ve bu zamanda kış ayları çok soğuk olabilmektedir. Kış aylarında Nevşehir’i ziyaret etmek isteyenler bu durumu mutlaka göz önünde tutması gerekmektedir.
Nevşehir’in Tatları
Nevşehir diğer İç Anadolu şehirleri gibi birbirinden güzel yöresel yemekleri içerisinde barındırmaktadır. Aranılan yemekleri Nevşehir’de bir restorana oturarak tatmak her zaman mümkün olmamaktadır. Neredeyse tamamı yöresel olarak bulunan bu yemekler genellikle yerel halk tarafından ziyaretçilere satılmaktadır.
Mis Gibi Tarhana
Tarhana çorbası ülkemizin her yerinde pişirilen bir çorbadır. Fakat bu çorba Nevşehir’de pişirilince bir başka oluyor çünkü Nevşehir tarhana çorbasının anavatanıdır. Bu şehre özellikle kış aylarında gelirseniz doğal ve çok güzel bir tarhana içmeden şehri terk etmenizi önermeyiz.
Meşhur Yiyecekler
Nevşehir bölgesine ait olan diğer harika tatlar şunlardır:
—Düğü çorbası
—Soğanlama
—Ağpakla
—Sızgıt
—Kesme çorbası
—Zerdi pilavı
—Ayva dolması
—Dıvıl
—Nevşehir tavası
—Katma aşı çorbası
—Sütlü çorba
—Talaz
—Bulama
—Kömbe
—Aside
—Çanak
Bu geniş yemek listeleri yanında bölgede içecek olarak tüketilmektedir.
Hoşaf İçin
Nevşehir’de içimi en güzel içecekler arasında hoşaf bulunmaktadır. Hoşaf özellikle İç Anadolu Bölgesi’nin çeşitli yerlerinde çok güzel yapılmaktadır. Ancak Nevşehir’de hoşafın en güzel hali içilebilir.
Tatlılar
Nevşehir’de tadabileceğiniz iki önemli tatlı çeşidi yer almaktadır. Bu tatlılardan bir tanesi aşuredir. Aşure de tıpkı hoşaf gibi çeşitli bölgelerde yapılmasına rağmen, en güzel Nevşehir’de yapılır.
Şehir merkezinde tüketilebilecek diğer tatlı ise irmik tatlısıdır. Nevşehir ilinde irmik tatlısı yapılan çeşitli restoranlar yer almaktadır. Daha çok şehir merkezinde bu özel tadı kolayca bulabilmeniz mümkündür.
Nevşehir’de Görülmesi Gereken Noktalar
Nevşehir’de görülmesi gereken noktalardan en önemlisi Kurşunlu Camisidir. Bu cami şehrin en önemli tarihi dokusudur.
Peri Bacaları
Nevşehir’de mutlaka görülmesi gereken nokta aslında peri bacalarıdır. Nevşehir’e gidip, peri bacalarını görerek şehirden kopsanız her zaman hatırlarsınız. Şehir merkezinin en önemli yapısı olan peri bacaları bilindiği gibi Kapadokya’da bulunur. Bu doğal eserler Türk turistlere hitap ettiği gibi yabancı turistlere de hitap etmektedir. Özellikle peri bacaları, şehrin turistler tarafından ziyaret edilmesinin en önemli sebepleri arasındadır.
Kiliseler
Nevşehir kiliseler bakımından zengin bir bölgedir. Şehirde birçok kilise bulunur. Bu kiliseler içerisinde bazı eserler bütün dünya tarafından ziyaret edilmektedir. Önemli kiliseler arasında şu eserler bulunur:
Müzeler
Şehirde yer alan müzeler de yine şehre gelen turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Bu müzelerden bir tanesi açık hava müzesi durumundayken, diğerleri normal müzedir:
Diğer Önemli Eserler
Nevşehir’e gelen turistlerin ziyaret edebileceği diğer önemli yapılar şunlardır:
Nevşehir’deki Alışveriş Mekânları
Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaya devam eden Nevşehir’de alışveriş için farklı mekânlar bulunmaktadır. 2009 yılından beri hizmet ulaştıran Forum Kapadokya şehir merkezinin şu anda en büyük alışveriş yeridir. Forum Kapadokya’nın ücretsiz otopark hizmeti bulunmaktadır.
Bunun dışında yerel ve yöresel tatlar satın almak ve eşinize dostunuza hediye etmek isterseniz, yukarıda saydığımız mekânların hemen hepsinde, bu yiyecekleri satan satıcılar bulmanız mümkündür.
Nevşehir’e Ulaşım İmkânı
Şehrin en bilindik ulaşım türü karayolu ulaşımıdır. Havayolu ile ulaşım yapmayı arzu edenler en yakın havalimanının yer aldığı Kayseri iline uçmalıdır.
Havayolu Şehir Ulaşımı
Kayseri havalimanına gidenler buradan otobüs ya da taksi seçeneği ile Kayseri’ye geçebilirler. Maddi olarak daha az bedel yatırmak isteyenler otobüs yolunu tercih etmelidir. Kayseri ile Nevşehir arası yaklaşık olarak seksen kilometredir. Bu mesafe şahsi araç, taksi ya da otobüsle yaklaşık olarak bir saat, bir saat on dakika kadar sürmektedir.
En Ucuz Afyon Uçak Bileti
Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.
Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Afyon’un Tarihçesi
Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.
Afyon’a Ne Zaman Gidilir?
Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.
Afyon’un Lezzetleri
Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.
Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.
Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.
Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.
Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz.
Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz. Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.
Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler
Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.
Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.
Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.
Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.
Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.
Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz.
Afyon’da Alışveriş Önerileri
Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz. Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.
Zafer Havalimanı
Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.