Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Afyon - Siirt Uçak Bileti


En Ucuz Siirt Uçak Biletlerini Sorgulayın

 

En Ucuz Siirt uçak bileti almak artık çok kolay hale geldi. Teknolojinin sunmaya devam ettiği fırsatlar sayesinde internet üzerinden web sitesinden bulma imkânına sahip olabiliyorsunuz. Hava yolları birçok uçuş şirketini bünyesinde bulundurduğu gibi bizde sizlere onlarca firmanın Siirt’e yapılan uçuşlarının listesini veriyoruz. Bilet fiyatlarını öğrenmek firmamız uçak bileti fiyatlarını gözünüzün önüne liste şeklinde sunuyor. İstediğiniz firmayı seçmek ve seyahat gerçekleştirmek sizin tercihinize kalıyor. En uygun fiyatlı Siirt uçak bileti güvenli bir şekilde firmamızdan hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan ve işleminiz yarım kalmadan bu imkânı yakalayabilirsiniz. Şehre seyahat ederken rahat etmek ve uygun fiyat ile ulaşımınızı tamamlamak için uçak biletinizi almak için geç kalmayın.

 

Ülkemizin nadide bölgelerinde biri olan Siirt’e uçak ile seyahat etmek için Şehirden aldığı ismi ile Siirt hava limanına iniş yapmış olacaksınız. Bunun anlamı rahat ve konforlu bir seyahat yaşamak için elverişli bir memleket oluyor. Siirt uçak bileti fiyatları için sitemiz üzerinde yer alan bilet sorgulama sisteminden faydalanabilirsiniz.

 

Siirt’in Tarihi Yapısı

 

Siirt adı aslında Sami dilinden geldiği söylenmektedir. Yıllar boyunca birçok kabileye ev sahipliği yapan ve kazılar sırasında ortaya çılan kalıntıları bulunduğu tarihi anlamda zengin bir yapıya sahip oluyor. Şehirde İlgi çeken yönlerden bir tanesi ahşap yapının olmaması ve tarih kokan kubbeler ile yapılmış değişik süslemelere sahip olmaktadır.

 

Siirt’in Bitki Örtüsü

 

Karasal yapıya sahip olan Siirt yaz aylarında sıcak ve kurak bir memleket olurken, kışın ise soğuk ve sert olarak geçmektedir. GAP projesi ile beraber Siirt ikliminde farklılıklar gözlenmeye başlandı. Bu gözlemlerde İlkbahar dönemlerinde özellikle yağış miktarında artış gözlemlendi. Toros dağları üzerinde ve eteklerinde meşeler yetişiyor ve bu meşe ağacının türleri en çok Siirt’te gözlenmektedir.

 

Siirt’e Ne Zaman Gidilmeli?

 

Siirt’i ziyaret etmek isteyen kişiler için en bol indirimlerin yapıldığı ay olarak mayıs ayını ön planda tutabiliriz. Yani ilkbahar aylarında Siirt uçak bileti almak için en doğru zaman diyebiliriz. Bilet almak için 20 gün öncesinden rezerve ederek bilet ücretini daha uyguna getirebilirsiniz.

 

Siirt Lezzetleri

 

  • Rayoşu Meketip

 

  • Siirt Köftesi

 

  • Perde Pilavı

 

  • Ayranlı Yarma

 

  • Aside

 

  • Büryan Kebabı

 

  • Bumbar dolması

 

  • İmçerket

 

  • Sarımsaklı Köfte

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

  • Siirt Fıstığı

 

  • Zivzik narı

 

Siirt’te Yemeden Dönmeyin

 

Siirt şehrinde en çok perde pilavı, Siirt köftesi ve bumbar dolması oldukça lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Bu lezzetleri memleketinde tatmadan geri dönmemelisiniz.

 

Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Siirt arkeoloji müzesi, Etnografya müzesi

 

Türbeler

 

Veysel Karani Türbesi,

 

Camiler

 

Siirt Ulu Camii,

 

Kilise Yapıları

 

Mir Yakup Manastırı, Hadervis Kilisesi, Şirvan Merkezi İçinde Bulunan Kilise

 

Tarihi Yapılar

 

Derzin Kalesi, Botan mağaları, Saat Kulesi, kızlar tepesi

 

Ziyaret Edeceğiniz Yerler

 

Siirt Ulu Camii’nin oldukça bilinen bir yerdir. Ziyaret etmeden geçmemeniz gereken yerlerden bir tanesi olup çinili minaresi sayesinde ziyarete gelen tüm turistlerin ilgisini toplamaktadır. Kaplıcaları ile de ünlü Siirt’ten kaplıcalara girip şifa almadan gitmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

 

Siirt’ten Ne Alınmalı

 

Siirt yün battaniyeleri ile her zaman ilgi çeken bir tarafa sahip. Kış aylarında en çok kullandığımız ve ihtiyacımız olan eşyalar arasında yer alan yün dokulu battaniyeden hem kendinize hem de sevdiklerinize hemen almanızı tavsiye ederiz. Diğer bir yandan tarih denildiği zaman akla tarih kokan kilimler gelmektedir. Dokuma kilimi ile meşhur olan şehirden kilim satın almadan ayrılmamalısınız. Birde unutmadan geçmek istemedim bıttım sabunu sevenler adına memleketinden almak daha başka olacaktır.

 

Siirt Havaalanı

 

Siirt’te bir adet hava limanı yer almaktadır. Bu hava limanı da ismini kendi şehrinden alıyor.

 

Siirt Havalimanı Tarihi

 

Siirt’e ilk havaalanı İl Özel İdarenin üstlenmesi ile 1994 yılında yapılmıştır. Hava limanı 1600 m uzunluğa sahip geniş pisti ile açılmıştır. 1994–1998 yılları arasında Siirt hava limanını İl Özel İdare yönetirken 1998 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından devri alınmıştır. 2000 yılında ise 1600 m olan pist 200 m uzatılarak 1800 m boyutlarına ulaştı. 2008 tarihinde ise ARFF Garajı hizmete sunulmuştur. 2009 yılında ise hava limanı biraz daha geliştirilerek gelen giden yolcular için yolcu salonu iki bina arasına yapıldı. 2010 yılına gelindiği zaman ise pist uzunluğu yetersiz kalarak 200 m kadar daha ilerletildi. Güncel boyutu ise 2000 m olarak şehrin hava limanı hizmete açıldı. Günümüz şartları ile en iyi hava limanı olmak için çalışmalarını ve faaliyetlerini devam ettiren hava limanı kendi adını duyurmaktadır.

 

Siirt Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

 

Siirt Havaalanı, şehrin Pınarca adlı bölgesinde bulunmaktadır. Çok sayıda turisti bir noktadan başka bir noktaya çok daha rahat ve konforlu bir şekilde taşımak için hizmet gerçekleştiren hava limanı birçok yolculuyu beraberinde ağırlamaktadır. Siirt Belediyesi tarafından havalimanına ulaşım yapılmaktadır.

 


Afyon - Siirt uçak bileti

En Ucuz Afyon Uçak Bileti

Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.

Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.

Afyon’un Tarihçesi

Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.

Afyon’a Ne Zaman Gidilir?

Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.

Afyon’un Lezzetleri

Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.

Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.

Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.

Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.

Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz. 

Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz.  Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.

Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler

Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.

Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.

Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.

Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.

Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.

Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.

İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz. 

Afyon’da Alışveriş Önerileri

Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz.  Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.

Zafer Havalimanı

Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: