Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ağrı - İstanbul Uçak Bileti


İstanbul Ucuz Uçak Bileti

İstanbul’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın alma fırsatına hemen erişebilirsiniz. Onlarca hava yolu firması arasından en uygun fiyatlar ile bilete bulma fırsatına erişebilirsiniz. Kısa zamanda bir noktadan başka bir noktaya gitme fırsatlarını sizlere her daim sunan hava yolu firmaları aracılığı ile daha kolay seyahat edebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz İstanbul uçak bileti bulma fırsatını sayfa üzerinden kısa sürede sorgulatarak öğrenme imkânına hemen erişebilirsiniz. İstanbul şehrine daha rahat ve konforlu bir seyahat geçirmek adına sizde hava yollarını tercih ederek en kısa sürede ulaşma imkânına kavuşabilirsiniz.

Marmara bölgesinin metropolü olarak bilinen İstanbul, birçok tarihi sahnesine de şahitlik etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin nadide memleketlerinden bir tanesi olan İstanbul’a uçak bileti satın almak için sistemimizi bu adresten kullanarak kolay bir şekilde alabilirsiniz. İnternet adresinde yer alan formları doldurarak istediğiniz fiyat aralıklarında uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehrinin Tarihi Dokusu

Şehrin tarihi ile ilgili pek çok zengin içerik yer almaktadır. İstanbul’un insan yerleşimi baz alındığı zaman tarih 300 bin yıl öncesine gitmektedir. Şehir yaşantısı olarak 3 bin boyunca, başkentlik geçmişi olarak ise 1600 yıllık bir tarihi içerisinde bulundurmaktadır. Avrupa ile beraber Asya kıtalarının birleşim yeri olması, denize kıyısının yer alması gibi pek çok coğrafi özelliğinden dolayı 300 bin yıldır insanlar için popüler yerler içerisindedir. Şehirde ilk olarak Küçükçekmece Gölü kenarında yarımburgaz Mağarası’nda insanlar yaşamaya başlamıştır. Geçmiş dönemlerde göl çevresinde Cilalı Taş ve Bakır Dönemi’ni yaşayan insanlar bulunuyordu. İstanbul’da ilk belirgin yerleşim yeri sahipleri ise Megaralılar olarak bilinmektedir. Şimdiki zamanda Kadıköy civarında yerleşime başlamışlardır. Bununla beraber Elen Hitolojisi’ne göre Batum üzerinden yola çıkan 40 Yunan kökenli kişi boğazı geçip Zeytinburnu civarlarında karaya aya basmış ve Haliç’e yerleşerek bu bölgeye Altın Boynuz ismini kazanmışlardır.

 

Şehirde M.Ö. 667 yılında Byzantion adında bir Yunan şehir devleti kurulumuna başlandı. Kurulan şehir devleti çok kısa süre içerisinde yer aldığı konum avantajını iyi kullanarak gelişmiş ve daha da gücünü kazanmıştır. Sonraki yıllarda Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Byzantion şehir devleti Romalıların etkisi altında kalmışlardır. Bu şehrin adı ise Romalılar tarafından Byzantium olarak değiştirdi. Sonraki yıllarda Roma’ya başkentlik yapacak olan şehir, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesi ile beraber Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olarak yer alacak Batı Roma’nın yıkılması ise beraber zamanla ismi Bizans İmparatorluğu olan devlete başkentlik yapmaktadır. Tarihsel açıdan 395 yılından 1543 yılına kadar Orta Avrupa’ya hâkim bir şehir olarak varlığını göstermiştir. Bu dönemden sonra şehrin ismi Konstantinopolis olarak değiştirildi. 1543 tarihinde Osmanlı tarafından fethedilen şehir 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin 3 kıtadaki topraklarının yönetildiği başkent olarak yer alacaktır. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen İstanbul, 1923’te Türk ordusu tarafından tekrar ele geçirilmiştir.

 İstanbul’a Hangi Zamanlarda Gidilmeli

İstanbul’a dünyanın en büyük metropolleri içerisindedir. Her mevsim bu nadide şehri ziyaret edebilirsiniz. Zengin tarihi ile İstanbul her mevsim gezip görebileceğiniz nadide şehirler arasındadır.

Şehrin İklim Yapısı

Şehrin yer aldığı bölge gereği 4 farklı iklimin etkisinde kalmaktadır. Bunlar mevsimler içerisinde Karadeniz iklimi, Akdeniz iklimi, Balkan iklimi ve Anadolu kara iklimi yer almaktadır. İstanbul şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak görülürken, kışları daha ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde ortalama 10 gün boyunca kar yağışı görülebilmektedir. İstanbul’da en çok görülen bitki örtüsü maki olarak yer almaktadır.

İstanbul’un Eşsiz Lezzetleri

 

Kokusundan Asla vazgeçemeyeceksiniz

 

Eminönü ve Karaköy iskelelerini ziyaretinizde fazla vakit harcamadan ekmek arası yaptırabileceğiniz özel bir tada erişebilirsiniz. Hiç bir vakit harcamadan inanılmaz keyifle yiyebileceğiniz bir lezzeti tadabilirsiniz.

 

Martıların Vazgeçilmezi Simit

 

Acıktığınız zamanlarda atıştırmalıkların başrol oyuncusu olan simit Galata’nın vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Tam zamanında fırından yeni çıkmışsa işte o zaman size İstanbul daha farklı görünebilmektedir.

 

Pangaltında Enfes Topik Yiyebilirsiniz

 

Ergenekon caddesi üzerinde koluna taktığı camekânlarla topik satan ustaları es geçmemek gerekir. Daha çok ermeni mezesi olarak bilinen ve ağzınıza layık bir lezzete Pangaltı, Kurtuluş ve Ergenekon caddesi civarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

En Güzel Turşuları Yiyebilirsiniz

 

Unkapanı, Eminönü, Beyoğlu seyyar turşucuları oldukça meşhurdur. Yemeklerde sofraların vazgeçilmezi olarak yer alan İstanbul sakinleri için yol üstünde aradıkları lezzet durakları olarak bilinmektedir.

 

Şehirde Neler Yapılabilir

Kızkulesi’ne giderek fotoğraf çektirebilirsiniz.

 Taksim Meydanı’ndan yola çıkarak Tünel’e kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde oksijen depolayabilirsiniz.

 Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırabilirsiniz.

Çinili Hamamı’nda yıkanabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nde balık tutabilirsiniz.

 

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Topkapı Sarayı

Osmanlı Döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 seneden fazla bir süre boyunca padişahları ağırlamıştır. Devletin içeriden yönetildiği bu saray mimari açıdan harika bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Ayasofya Camii

Geçmiş yıllarda bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa ettirilen Ayasofya, şehrin Osmanlı devletinin eline geçmesinin ardında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Mimari olarak dünyada eşine az rastlanır bir görüntüye sahip olarak yer almakta ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Şu anda müze olarak kullanıma açılmıştır.

 

Yerebatan Sarnıcı

Yer altında bulunan suların içerisinde yükselen sütunları ile ünlenen Yerebatan Sarnıcı Bizans döneminde inşası tamamlanmıştır Yapının temel işlevi şehrin su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmektir. Günümüzde gizemli yapısı ve bu yapının bir sonucu olarak pek çok efsaneye konu olması nedeniyle İstanbul’un en bölgelerinden bir tanesidir.

 

Dolmabahçe Sarayı

Muazzam bir mimarinin eseri olarak yer alan Dolmabahçe Sarayı, her insanın mutlaka en az bir kere görmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Tarihsel süreç boyunca büyük önem taşıyan bir yer olan bu yapı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak bilindiği için Cumhuriyet tarihi boyunca önemini git gide büyütmüştür.

 

Kız Kulesi

Şehrin boğazında yer alan ve ufak bir adanın üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, günümüz İstanbul’unda en çok ilgiyi çeken bölgelerden bir tanesidir. Kulenin ne için yapıldığına dair pek çok hikâye ve rivayet bulunan Kız Kulesi’nin yapılma sebebinin tam olarak bilinmemesi yapıya olan ilgiyi iyiden iyiye artmasına neden olmuştur. Hatta Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında geçtiği anlatılan aşk hikâyelerini yerinde dinleyebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Alanları

İstanbul içerisinde üç adet hava limanı yer almaktadır.

İstanbul Hava Limanı

Şehir içerisinde aktif olarak yer alan 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Bu havalimanları Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Sabiha Gökçen Havaalanı İstanbul Anadolu yakasında yer almaktadır. Atatürk ise Avrupa kıtasında bulunmaktadır. Şehirde yer alan her iki havaalanı da yoğun bir trafiğine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Şehirde gideceğiniz yerin hangi kıtada olduğuna göre seyahatlerinizi bu üç havaalimanlarından birisinde yapabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Limanına Nasıl Ulaşabilirim?

  • Özel taşıtlar
  • Otobüs seferleri
  • Özel taksi
  • Özel VIP araçlar
  • Minibüs hattı

Şehir içerisinde trafiği saymayacak olursak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Hezarfen Havalimanı olmak üzere 3 tane havalimanı bulunmaktadır. Otobüs, servis, taksi ve özel araçlarla beraber trafiğe takılmadığınız sürece kolayca gidebileceğiniz havalimanları, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle beraber herkesi istediği yere kolayca uçurabilmektedir.

 

 


Ağrı - İstanbul uçak bileti

En Ucuz Ağrı Uçak Bileti Satın Al

Ağrı’ya gitmek isteyen kişiler genellikle havayolu ulaşımını tercih etmektedir. Karayolu ulaşımından daha hızlı ulaşım sağlayan uçakla seyahat etmek, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra uçakla seyahat etmek oldukça konforlu bir ulaşım yoludur. İnternet online bilet satışı sayesinde en ucuz Ağrı uçak bileti fiyatlarını bulmak mümkündür. Havayolu firmalarının en uygun uçak bileti fiyatlarını görüntülemek için kişiler internet sitelerini kullanmaktadır. Online bilet satışı siteleri sayesinde aynı anda bütün havayolu şirketlerinin bilet satış fiyatlarını bulmak mümkündür. Bilet satışı sitelerinde mail listesi sistemi uygulanmaktadır. Bu listelere ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Mail listeleri sayesinde firmalar düzenli olarak uçak bileti promosyonlarında sizi mail yoluyla haberdar edecektir. Havayolu şirketlerinin bilet fiyatları uçuş saatlerine göre de değişmektedir. İnternet online bilet satış sitelerinde tüm uçuş bilet fiyatları listelenmektedir. Böylece uçuşlar arasında en uygun uçak biletini bulabilirsiniz.

Ağrı Tarihi

Ağrı ilinin tarihi Nuh Tufanı’na dayanmaktadır. Tufan hikayesinde anlatılan efsanelere göre insan nesli dağa oturan gemiden Ağrı’ya inerek dünyaya yayılmıştır. Asya ve Avrupa karayolunun Ağrı’dan geçmesi sebebiyle, şehrin tarihi yüzyıllar öncesine kadar dayanmaktadır. Orta Asya’dan ve İran’dan gelen kalabalık kitlelerin, Anadolu’ya geçmesini kolaylaştıran yol Ağrı üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle tarihte çok önemli bir konuma sahiptir. Doğu Anadolu’ya göç için gelen kavimlerin ilk durağı da Ağrı olmuştur. Bu konumu nedeniyle tarihte Ağrı ili Anadolu’nun ilk giriş kapısı olarak anılmaktadır. Sınırda bulunması nedeniyle tarih boyunca baskınlar, savaşlar nedeniyle maddi kültürü yerleşim yerleri de tahrip olmuştur.

İklim Ve Bitki Örtüsü

Ağrı ili Volkanik bir arazi üzerinde kurulmuştur. İl genelinde ısı çok düşük düzeyde ve yağış oranı azdır. Bu nedenle dağlar ve ovalar çıplaktır. Ağrı ilinin topraklarının büyük bir kısmı ekime müsait değildir. Su kenarlarında söğüt ve kavak ağaçları görülmektedir. Geri kalan kısmı ise otlaklık alan ve meralardan oluşmaktadır. Ağrı ilinin genelinde karasal iklim özellikleri hakimdir. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri çok kısa sürmektedir. Kışlar ise oldukça sert geçmektedir. Yağış olarak genellikle kar görülmektedir. Yağmur yağış oranı oldukça azdır. Yaz aylarında sıcaklık 40 dereceye kadar çıkmaktadır.

Ağrı’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ağrı ilinin genelinde karasal iklim tipi hakim olmaktadır. Bu nedenle kış ayları oldukça sert, soğuk ve yoğun kar yağışlı geçmektedir. Ağrı ilinde kış aylarında gezmek çok elverişli hava koşullarına sahip değildir. Bu nedenle yaz aylarında gitmek daha uygundur. Ağrı ilinde kaplıcalar da bulunmaktadır. Kış aylarında gittiğinizde kaplıcaların şifalı sularından faydalanabilirsiniz.

Ağrı Lezzetleri

  • Hengel
  • Haşil
  • Erişte
  • Kuymak
  • Kete
  • Pişi
  • Egirdek
  • Yufka Bağlama
  • Un Helvası
  • Hasude
  • Bulgur Pilavı
  • Saç Kavurma
  • Abdigör Köftesi
  • Sahan Kebabı
  • Gosteberg Et
  • Mendik
  • Ayran aşı
  • Ciriş Ketesi
  • Beyaz Bal
  • Alabalık
  • Yalancı Köfte
  • Murtuğa
  • Süt Kuzu Sağrısı
  • Bağrı Güllü
  • Kuş Ekmeği Çorbası
  • Çaşır
  • Halbur Hurması

Valize Koymalık Lezzetler

Ağrı mutfağı oldukça zengindir. Bunun yanı sıra sevdiklerinize götürebileceğiniz çok çeşitli yiyecekleri de bulunmaktadır. Ağrı iline özgü yöresel ikramlıklar şöyle sıralanabilir:

  • Otlu Peynir
  • Beyaz Bal
  • Pişmaniye

Ağrı Gezilecek Yerler

Kaleler

  • Diyadin Kalesi
  • Tokluca Kalesi
  • Avnik Kalesi
  • Kuje Kalesi
  • Bayezit Kalesi
  • Havaran Kalesi
  • Şoşik Kalesi

Camiler

  • Beyazıt Eski Camii
  • Toprak Kale Camii

Mağaralar

  • Meya Mağarası
  • Buz Mağarası

Tarihi Yapılar

  • İshak Paşa Sarayı
  • Hamur Kümbeti
  • Balık Gölü
  • Meteor Çukuru
  • Nuh Gemisi’nin İzi
  • Ağrı Dağı

Kiliseler

  • Karagöz Kilisesi
  • Üç Kilise

Tepeler

  • Anzavur Kalesi
  • Girit Kalesi

Kaplıcalar

  • Diyadin Kaplıcaları
  • Damdat Kaplıcaları

Hediyelik Ne Almalı?

  • Yöresel Halı
  • Kilim
  • Nazarlık
  • Tiftik Çorabı

Bunları Yapmadan Dönme!

Ağrı Dağı’na tırmanmadan,

Ağrı Dağı’nın arkasından güneşin doğuşunu izlemeden,

İshakpaşa Sarayı’nı görmeden,

Nuh Gemisi’nin izini incelemeden,

Balık Gölü kenarında piknik yapmadan,

Meya Dağlarını görmeden,

Abdigör Köftesi, beyaz bal, otlu peynir yemeden,

Kaplıcalarda dinlenmeden,

Murat Kanyonu boyunca yürüyüş yapmadan dönmeyin.

Ağrı Hava Limanı

Ağrı ilinde kamuya açık, sivil bir havalimanı bulunmaktadır. İstanbul ve Ankara’ya her gün, diğer illere ise belirli aralıklarla uçak seferleri düzenlenmektedir. 1997 yılında açılan bu havalimanı, 2011 yılında yapılan düzenlemelerle yenilenmiş, tekrar kullanıma açılmıştır.

Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı

Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı’na Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet tarafından seferler düzenlenmektedir. Yıllık 201.140 kişilik yolcu trafiğine sahiptir. İstanbul ve Ankara havalimanlarından günlük karşılıklı her gün tarifeli seferler bulunmaktadır. Havalimanında bulunan pist, 3000 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindedir. Havalimanı ilk olarak 1997 yılında hizmete açılmıştır. 2009 yılında ise apron genişliği, pist ve taksi yollarında değişiklikler yapılarak havalimanı düzenlenmiştir. 2011 yılının başında tekrar hizmete sunulmuştur. 2015 yılında da havalimanının adı Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı olarak değiştirilmiştir.

Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı Ulaşımı

Ağrı il merkezine havalimanının uzaklığı 9 kilometredir.

  • Airport taksi
  • Şahsi Araç
  • Minibüs
  • Belediye Otobüsleri
  • Havaş Servisleri ile hava limanına ulaşım sağlanmaktadır.

Havalimanı içerisinde 100 araç kapasiteli bir otoparkta bulunmaktadır. Kapalı otopark ve yeni terminal binası inşaatlarına ise devam edilmektedir. Servis seferleri şehir merkezinden ve hava limanı alanından uçuş saatlerine göre ayarlanmaktadır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: