Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Satın Al
Tarihin ve kültürün dopdolu olduğu bir tatile ne dersiniz? Herhalde böyle bir tatile kimse hayır demez. O halde Gaziantep’e en ucuz uçak bileti arayışı başlasın. Gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesidir. Eskisi gibi zor olmayıp artık Gaziantep’e gitmek çok kolaydır. Yapmanız gereken sadece uçak biletinizi ayarlamak ve bunun için ise internete gireceksiniz ve hava yollarını araştırarak hem ucuz, belki kampanyalı, belki de bedava biletler bulabilirsiniz. Kampanyalı veya bedava, konforlu ve hızlı bir yolculuk sizin için güzel olmaz mı? Artık neredeyse bütün hava yolları şirketleri Gaziantep’e günlük birçok seferler kaldırmaktadır. Dolayısıyla ucuz Gaziantep uçak bileti bulmak çokta zor olmayacaktır. Tatiller ve bayram dönemlerine denk gelirken ise erkenden rezervasyon yaptırabilirsiniz ki böylece ucuz fiyatlara uçak bileti bulmanız çok daha kolay olacaktır.
Gaziantep Tarihi
Gaziantep veya artık halk dilinde Antep olarak bilinen, kültürü ve tarihi bol şehrimizin tarihi ciddi anlamda geniş olmaktadır. İlkçağa dönemlerine ait kayaklarda, Antep ismi çok fazla geçmese bile, yüzyıllardır Gaziantep, aynı zamanda Antep olarak kabul edilmiştir. Antep, Antep ve Maraş yolu arasındaki Dülük veya Doliche olarak bilinen bölgenin eski bir mevkii olarak bilinir. Antik dönemlerde, Suriye ve Mezopotamya’yı İç Anadolu’ya bağlayan ve ayrıca bu dönemde iktisadi ve siyasi faaliyetlerin gerçekleştiği bölge Dülük olarak bilinmektedir. Gaziantep bu anlamda, sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir yer olmaktadır ve birçok yabancı turist, her yıl buradaki tarihi görmek ve yerinde şahit olabilmek için gelmektedir.
Gaziantep’e Ne Zaman Gitmeli
Gaziantep, Suriye, Kilis, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman’ın komşuları olduğu bir şehirdir. Gaziantep’in yazları ve kışları genel anlamda çok çetin geçtiği için, özellikle birçok kişi Gaziantep’i sonbahar aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyorlar.
Gaziantep’in İklimi Ve Bitki Örtüsü
Gaziantep Akdeniz iklimlerinin geçiş noktasından biri olarak bilindiğinden, genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Bahar aylarında ise Gaziantep’te çok fazla yağış görülür. Gaziantep’in doğası çok güzeldir ve yürüyüş yapabileceğiniz birçok yer bulunur. Gaziantep’e bazılarının bildiği üzere, dünyanın en büyük üçüncü hayvanat bahçesinin olduğu söylenir ve bu alanın arkasında ise büyük bir ormanlık alan bulunmaktadır. Akdeniz ikliminin geçiş noktası olmasıyla beraber ve bahar ve kış aylarının yağışlı olmasıyla, genel anlamda Gaziantep çoğu zaman doğasını koruyabilmektedir.
Gaziantep’in Lezzetleri
Gaziantep’te Yemeden Dönmeyin
Gaziantep’in İnanılmaz Kebap Kültürü
Türkiye genel olarak mutfak kültür denildiği zaman, kebap kültürü ile bilinmektedir. Çoğu zaman et yemekleri yenildiği düşünülür ki, aslında öyle. Dana etinden yapılan yemeklerden tutun ki balık yemeklerine kadar her şey tüketiliyor. Gaziantep’e gidip oradaki yöresel, kebap çeşitlerini yemeden ayrılmak, Gaziantep’e karşı ayıp etmiş olursunuz. Ara öğün olarak yenilebilecek olan İçli Köfte ve Çiğ Köfte birçok kişinin sevdiği köfte türleridir. Gaziantep’te hiç ummadığınız malzemelerden bile kebaplar üretilebiliyor; Sarımsak Kebabı ve Soğan Kebabı. Normalde sarımsak ve soğan sadece yemeklerin içerisine lezzet katması için koyduğumuz malzemeler, aslında kendi başına kebap bile olabiliyor.
Her Öğünde İçilir ve Zihni Açar
Bazıları için zor olsa bile, olmazsa olmaz, Gaziantep’te en orijinal lezzetini tadabileceğiniz ve birçok kişinin, zihni açtığını söyleyen Kelle Paça çorbasını içmeden gitmeyin. Bu tür çorbalarda özellikle yöresel oldukları zaman tadı damağınızda kalıyor. İçerisine sirke, limon ve sarımsak, bunun dışında pul biber ile beraber, afiyetle her öğün yemekten önce içebilirsiniz.
Olmazsa Olmaz Antep Tatlıları
Gaziantep ve bu bölgelere yakın yerlerin olmazsa olmaz tatlısı ve mutlaka yemeklerden sonra ikram edilen, baklava veya Burma Kadayıfı mutlaka yerinde tadılması gerekir. Şerbeti ile tadı ile tam kıvamında olması ile muhteşem yöresel tatlılardır. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka bir tabak baklava ve bir tabak Burma Kadayıfını tüketmeyi unutmayın.
Gaziantep Alışveriş Yerleri
Gaziantep o kadar kendi kültürünü ve yöresini yaşatmaya çalışan bir şehir ki, alışveriş için aslında özel bir yer aramanıza hiç gerek yok. Çarsıya gittiğinizde, birçok hediyelik eşyalar ve yöresel ürünler bulabilirsiniz ve bulduğunuz şeyleri mutlaka alın, çünkü asıl olanları ancak Gaziantep’te bulabilirsiniz. Elbette yaşadığınız yerdeki marketlerden baharatlar, pul biber ve benzeri ürünleri satın alabilirsiniz, fakat Gaziantep’ten alabilecekleriniz, gerçek, orijinal olanlardır.
Gaziantep’ten Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Gaziantep’te Görülecek Yerler
Zeugma Mozaik Müzesi
Her yıl binlerce turistlerin akın ederek ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi, Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi olmaktadır. Özellikle buradaki Çingene Kızı Mozaik tablosu müzenin ilk açıldığında, çok fazla ilgi görmüştü ve hala ilgi görmeye devam etmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi birkaç yıl önce restorasyondan geçerek, 2011 yılında tekrardan ziyaretçilerine kapısını açtı ve açmasıyla beraber, ziyaretçilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında bulunmasını tavsiye ederiz.
Tarihi Antep Evleri
Tarihi Antep veya Gaziantep Evleri, duvarları yüksek olup dış mekanlardan olabildiğince soyutlanacak şekilde, avluya dönük olacak bir biçimde yapılmıştır. Bunun olmasının sebebi aslında İslam dinindeki, insanların veya halkın mahremiyetine olan saygısından kaynaklanmıştı. Bölgede taşların çok olmasıyla, evlerin taş ile inşa edildiğini görebileceksiniz ve bunun asıl sebebi ise, taştan yapılmış evlerin, elbette dayanıklı, fakat bunun yanında ise kış aylarında bu tür evlerin daha sıcak olduğu anlaşılmıştır.
Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep bakıcılık sanatı ile de çok iyi bilinen bir şehirdir. Bakırcılar Çarşısına indiğinizde, o kadar güzel eşyaların üretildiğini ve satıldığını göreceksiniz ki, çarşının içerisinden çıkmanız özellikle kadınlar için neredeyse imkansız olacak. Hatta bir gününüzü orada burada geçirmek isteyeceksiniz. Bakırcılar Çarşısının bulunduğu bölgedeki evlerin ahşap kaplamalı dükkanları ve yolların taş döşemeli olması, ayrıca gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Gaziantep Kalesi
Neredeyse bütün şehirlerimizde bulunan ve kendilerine ait olan bir kalesi vardır. Elbette Gaziantep’e de ait bir kale bulunmakta ki Gaziantep Kalesi olarak adlandırılmaktadır. Kale Alleben Deresi’nin güneyinde bulunmaktadır ve kale ile ilgili hala gizli olan o kadar derin tarihler var ki, insanları bu kaleye ilgi ile çekiyor.
Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi
Gaziantep’in bütün güzelliklerini, doğasını, kültürünü ve yöresini görebilmeniz için yapılmış Bayazhan Gaziantep Kent Müzesini ziyaret etmeden asla Antep’ten ayrılmayın. Müze içerisinde Gaziantep’i neredeyse en canlı şeklinde yaşayabilirsiniz.
Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
Yediden yetmişe herkesin keyif ile gezebileceği yerlerden bir diğeri ise Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi olmaktadır. Burası Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olma özelliğine sahip ve 1700 yılı ile 1970 yılları arasında el ile üretilen 591 adet oyuncağın yer aldığı bir müzedir. Müzede oyuncakların ve üretimin tarihini görmek ile beraber, aynı zamanda günümüze kadar çizgi film kahramanlarını da içermektedir.
Gaziantep’e Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin neresine gitmek isterseniz isteyin, artık vakit kaybetmeden bir yere gitmek çok kolay. Gaziantep’e isterseniz hava yolları ile isterseniz kara yolları ile veya trenle, yani demir yollarını kullanarak seyahat edebilirsiniz. Gaziantep’e giden birçok uçak ve otobüs seferleri bulunduğu için, gitmek istediğinizde mutlaka yer ve bilet bulabilirsiniz, fakat tatil veya bayram dönemlerine yaklaşırken ve ne zaman Gaziantep’e gitmek istediğinizi biliyorsanız, daha önceden rezervasyon veya biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde böyle dönemlerde yerin kalmama ihtimali daha yüksek olur. Bu durumda eğer kendi aracınız varsa, kendi aracınız ile de yolculuk yapabilirsiniz.
En Uygun Amasya Uçak Biletlerini Sorgulayabilirsiniz
Amasya’ya ulaşım hattı Merzifon Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. Fırsatlarla dolu kampanyalı Amasya uçak bileti satın almanın en rahat yolu Uçak bileti internet adresinde yer alıyor. Binlerce hava yolu içerisinden Amasya seyahatlerini listeleyerek, yolculuğunuz için en uygun Amasya uçak biletini kısa zaman içinde en güvenli şekilde internet sayfamızdan satın alabilirsiniz. Amasya’ya seyahatlerinizin tadını doymak için en uygun uçak biletini satın almak oldukça kolaydır. Birçok yere bağlantı sağlayan konumu ve içinde barındırdığı tarihi ve mimari detayların güzelliğiyle kendine hayran bırakan Amasya, her sezon binlerce yerli ve yabancı turisti turizm ya da iş amaçlı ağırlamaya devam ediyor. Yeşilırmak kenarındaki eşsiz doğal güzellikteki mekânlarla tarihte yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, tüm ziyaretçilere gezilecek tarihi mekânlar konusunda da birçok çeşit imkanı veriyor.
Amasya’ya uçak yolculuğu gerçekleştirmek isterseniz, Amasya Merzifon Havalimanı için bilet almanız yeterli. Merzifon Havalimanı ile Amasya şehir noktasına en geç 1 saat mesafede ulaşım imkanı bulunuyor. Bu süre havalimanına nerden geleceğinize bağlı şekilde değişiklik gösterebiliyor. Çevredeki şehirlerden Merzifon Havalimanı’na başvuru gerçekleştiren çok sayıda yolcu daha erken rezervasyon yaptırıyor.
Amasya'ya Hangi Zamanda Gitmeli
Amasya kış aylarında oldukça soğuk olabiliyor. Kış turizmini seviyorsanız bu zamanları tercih edebilirsiniz. Bununla beraber sonbaharda Yeşilırmak nehrinin doğal seyri için gelip hem tatil gerçekleştirebilir hem de kültürel alanları rahatça ziyaret edebilirsiniz. Yeşilırmak ve farklı mimariye sahip mekânlar nedeniyle yılda binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan şehir, kültür gezisi için son derece ideal. Amasya’ya farklı amaçlar için bilet isteyenler kampanyalardan kolayca yararlanabilmektedir. Bunu için en yurtiçi uçuşlarda erkenden rezervasyon yapılması önerilmektedir. Özellikle de tatil dönemlerinde daha da erken satın almakta fayda vardır.
Amasya'nın Lezzetleri
Amasya’ya geldiğinizde mutlaka ev baklavası, Tokat Kebabı, döner gibi yöresel lezzetlerin tadına varın. Etli yemekleri ve tatlılarıyla beraber Amasya, ününü çoktan duyurmuş damak tadıyla beklentileri tam olarak karşılayan bir şehirdir.
Serinlemek İçin
Genelde aşırı sert olmayan iklimiyle Amasya’da bunaltıcı yaz aylarında şehir içinde ya da Yeşilırmak kenarındaki mekânlarda ferahlatıcı bir şeyler içebilirsiniz. Amasya şehir merkezi içerisinde birbirine yakın çok sayıda restoran gıda ve içecek hizmeti vermektedir. Tek araçla şehir içindeki güzel restoran ve tarihi noktalara ulaşmanız mümkün.
Amasya Tatlıları
Amasya’nın ev baklavası en meşhur olanıdır. Bu meşhur lezzeti hiç kimse denemeden geçmemektedir. Siz de gezintinizi daha da tatlandırmak istiyorsanız değişik yapım baklava lezzetinin tadına varın. Damak tadınıza uyanlardan tiramisu ve sütlü tatlılar gibi farklı seçeneklerini de deneyebilirsiniz.
Valizlik Eşyalar
Amasya ‘ya uçağınız iniş gerçekleştirdiğinde şehir merkezine uğramayı ve sevdiklerinize Amasya elması almayı unutmayın. En meşhur meyvesi elma olan şehirde merkezde kısa sürede bulunabilir. Pişmaniye ve lokumlardan da dostlarınıza hediye alabilirsiniz.
Lezzet Durakları
Amasya ziyaretiniz bir an önce gidilmesi gereken bir seyahatse ve acıktıysanız çörek ve döneri denemeden geçmeyin. Şehir merkezinde, Yeşilırmak kenarında bulunan yerlerde ve şehre yakın restoranlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Amasya'da Görülmesi Gereken Noktalar
Müzeler
Maket Amasya Müzesi, Alpaslan Müzesi, Amasya Milli Mücadele Müzesi, Şehzadeler Müzesi, başlıca görülmesi gereken tarihi noktalardır.
Camiler
Amasya’nın en çok bilinen camisi Fethiye Camisi’dir. Saraçhane Cami, Gümülü Cami, Çilehane Cami tarihi dokularıyla beğenileri toplamaya devam etmektedir.
Kiliseler
Kayabaşı yaylası sit alanı ve Şelale Kilisesi ile beraber Amasya Taşova’daki kiliselerdir. Şelale Kilisesi, her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiye evini açmakta, şehir hayatına renk katmaktadır.
Tarihe Tanıklık Eden Mimari Eserler
Alpaslan Müzesi, Taşova ilçesine 9 km mesafede Amasya Müze Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde işbirliğinde kurulmuştur. Müzede, yöre halkı tarafından ortaya çıkarılıp belediyeye teslim edilen çok sayıda tarihi yapılar yer almaktadır.
Ulu Köy Sinan Paşa Hamamı: Ulu köy Kasabası merkezinde yapı, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır.
Yukarı Baraklı Kalesi: Özbaraklı Kasabası’nda, Kale tepesi adı verilen bir nokta üzerinde vadiyi kontrol için inşa edilen yapının bir kısım duvarları günümüzde ayakta durmaktadır. M.S. 2 ile 4, yüzyıllar arasında yapıldığı sanılmaktadır.
Aşağı Baraklı Cami: Osmanlı döneminin eserlerinden olan camii, koruma altındaki kültür varlıklarındandır. Bölgede ender görülen ahşap camilerdendir.
Bunları Yapmadan Amasya’dan Ayrılmayın
Amasya’ya geldiğinizde camileri, türbeleri ve Roma yolunu görmeden gitmeyin. Ayrıca Amasya elmasının mutlaka tadını deneyin.
Amasya'da Alışveriş Tavsiyeleri
Amasya şehirlerarası ulaşım için yakın bölgede merkezi bir konumdadır. Şehre geldiğinizde detaylı bir gıda alışverişi yapacaksanız şehrin girişinde büyük alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz.
Amasya Merzifon Havalimanı
Merzifon havaalanı 20 Haziran 2008 yılında kullanıma başlamıştır. Amasya Merzifon Havalimanı Amasya’ya 45 km ve Çorum’a 63 km uzaklıktadır. Her sene binlerce kişiyi ağırlamaktadır.
Merzifon Havalimanı’na Nasıl Ulaşabilirim?
Havaş
Amasya’da Havaş taşıma hizmeti yapmaktadır. Ayrıca ulaşım toplu taşıma, özel ve ticari araçlarla gerçekleştirilmektedir.
Toplu Taşıtlar
Merzifon Havaalanı Amasya’nın 45 km ilerisine bulunmaktadır. Alana ulaşım, Amasya Belediyesi tarafından uçak saatlerine uygun şekilde yapılmıştır. Toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişisel araçlarla ulaşım gerçekleştirilmektedir.