En Ucuz Samsun Uçak Bileti Satın Al
Samsun ili Karadeniz bölgesinde yer alan iller arasındadır. Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu Samsun yılın he döneminde birçok insanın ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır. Şehirden her yere ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ancak genellikle insanlar uçak seyahatini tercih etmekte ve uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Samsun ilinin havaalanı Çarşamba ilçesinde yer almaktadır. Havaalanına en ucuz uçak bileti bulmak isteyen kişilerin internetten yararlanmaları fayda sağlamaktadır. Samsun uçak bileti almak isteyen kişiler internet haricinde bilet satış noktalarından da biletlerini temin edebilmektedirler. Samsun uçak bileti fiyatları iki şehir arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla uçak biletleri hakkında detaylı bilgi almak için tercih edilen firma acentesi ile iletişime geçilmelidir.
Samsun Hakkında Genel Bilgiler
Samsun ülkemizin en kalabalık on altıncı şehri olarak bilinmektedir. Karadeniz bölgesinin sahil şeridinde orta Karadeniz kısmında yer almaktadır. Atatürk şehri olarak da bilinen Samsun’un bünyesinde bulunan liman bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca limanın en önemli özelliklerinden biri de eski dönemlerde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeliyor olmasıdır. Her ne kadar o dönemlerde liman tesisleri olmasa da küçük gemiler rahatlıkla şehre giriş yapabilmekteydi. Limanın tarihi öneminden dolayı Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Bandırma Vapuru limanın doğu ucunda yer alan Doğu Park’ta müze olarak sergilenmektedir.
Samsun İlinin Tarihi
Samsun şehrinin tarihine bakıldığında milattan önce yedi yüz elli yıllarında Amisos adı ile kurulduğu görülmektedir. Şehirdeki yerleşim yerlerinin meydana gelmesi eski taş devrine kadar dayanmaktadır. Kurulduğu günden bu yana şehir Pontus, Pers, Makedonya, Bizans, Danişment ve Osmanlı gibi birçok devletin hâkimiyeti altına girmiştir. Şehir tarihteki en önemli yerini ise 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile almıştır. Samsun yani o dönemlerdeki adı ile Amisos’un Anadolu Selçuklu hükümdarı olan ikinci Kılıçaslan tarafından alınmasının ardında Türkler burada Müslüman Samsun’u kurmaya başlamışlardır. Geçmişten günümüze kadar olan döneme bakıldığında şehir sürekli gelişme göstermekte ve insanlara yönelik kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.
Turizm Şehri Samsun
Samsun şehri turizm açısından oldukça zengin potansiyele sahiptir. Bölgede doğa turizmi ile kültür turizmi iç içe bulunmaktadır. Doğa turizmi açısından bakıldığında Samsun Karadeniz Bölgesinde en geniş kıyı şeridine sahip olan il olarak bilinmektedir. Bu uzun kıyı şeridinin büyük bir bölümü denize girmek isteyen turistler için oldukça elverişlidir ve uygun kumsallar yer almaktadır. Genel olarak yüzmenin yapıldığı sahillerde bunun yanı sıra sörf, yelken ve jet ski gibi sporları da yapma olanağı bulunabilmektedir. Doğa turizminde en çok denizden yararlanılmaktadır. Ancak bunun haricinde paraşüt ve at binme gibi sporlar da tercih edilmektedir. Doğa turizmi bakımından Samsun her geçen gün gelişme göstermektedir.
Samsun’da Kültür Turizmi
Samsun’da kültür turizmine bakıldığında genel olarak ilk sırada müzeler yer almaktadır. Şehir kapsamında toplam altı tane müze yer almaktadır. Bu müzelerin isimler şu şekildedir:
Samsun’da Tarihi Alanlar
Samsun’a arkeolojik alanlar açısından bakıldığında şehirde toplam üç tane arkeolojik alan bulunmaktadır. Bunlar Dündar Tepe Höyüğü, Bağtepe ve Akalan Kalesidir. Bunların yanı sıra şehirde Amisos Tepesi adı verilen tarihi alan da bulunmaktadır. Bu tepe turizme katkı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir ve içinde yer alan mezar odaları insanların ziyaretine açık bırakılmaktadır.
Samsun’a Gidince Ne Yenilmelidir?
Her ilde olduğu gibi Samsun’un da kendine ait yöresel yemekleri bulunmaktadır. Bunların başında ilk sırada keşkek ve tirit yer almaktadır. Karadeniz bölgesinde tüketilen sebzeler genel olarak birbiri ile benzerlik göstermektedir. Dolayısıyla da bazı sebze yemekleri bölgedeki diğer iller ile ortak olabilmektedir. Şehirde karalâhana dolması, mısır çorbası da sıklıkla tüketilmektedir. Tatlı olarak ise Kocakarı Gerdanı tatlısı şehirde oldukça ünlüdür. Yemeklerin ve tatlıların haricinde şehrin köylerinde kendilerine özgü ekmekler de üretilmektedir. Özellikle ilin kendine has pidesi pek çok turist tarafından ilgi görmektedir. Şehir kültüründeki çeşitliliğin yemeklere de yansıdığı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle şehirde çok çeşitli yemekler bulunmaktadır.
Samsun’un Ünlü Yemekleri
Samsun İklimi Ve Bitki Örtüsü
Samsun ilinde genel olarak ılıman bir iklim hâkim olmaktadır. Yıl boyunca bakıldığında sıcaklık derecelerinin sıfırın altına düştüğü gün sayısı oldukça azdır. Karadeniz bölgesinin temel özelliği olan bol yağış Samsun için de geçerli olmaktadır. Ilık olan hava bol yağış ve geniş yeşillik ile birleşmektedir. Bu da beraberinde bitki örtüsü bakımından zenginliği getirmektedir. İl topraklarının büyük bölümünü ormanlar oluşturmaktadır. Geriye kalan kısımlarda ise çayırlık, fundalık, ekili ve dikili alanlar yer almaktadır.
En Uygun Amasya Uçak Biletlerini Sorgulayabilirsiniz
Amasya’ya ulaşım hattı Merzifon Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. Fırsatlarla dolu kampanyalı Amasya uçak bileti satın almanın en rahat yolu Uçak bileti internet adresinde yer alıyor. Binlerce hava yolu içerisinden Amasya seyahatlerini listeleyerek, yolculuğunuz için en uygun Amasya uçak biletini kısa zaman içinde en güvenli şekilde internet sayfamızdan satın alabilirsiniz. Amasya’ya seyahatlerinizin tadını doymak için en uygun uçak biletini satın almak oldukça kolaydır. Birçok yere bağlantı sağlayan konumu ve içinde barındırdığı tarihi ve mimari detayların güzelliğiyle kendine hayran bırakan Amasya, her sezon binlerce yerli ve yabancı turisti turizm ya da iş amaçlı ağırlamaya devam ediyor. Yeşilırmak kenarındaki eşsiz doğal güzellikteki mekânlarla tarihte yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, tüm ziyaretçilere gezilecek tarihi mekânlar konusunda da birçok çeşit imkanı veriyor.
Amasya’ya uçak yolculuğu gerçekleştirmek isterseniz, Amasya Merzifon Havalimanı için bilet almanız yeterli. Merzifon Havalimanı ile Amasya şehir noktasına en geç 1 saat mesafede ulaşım imkanı bulunuyor. Bu süre havalimanına nerden geleceğinize bağlı şekilde değişiklik gösterebiliyor. Çevredeki şehirlerden Merzifon Havalimanı’na başvuru gerçekleştiren çok sayıda yolcu daha erken rezervasyon yaptırıyor.
Amasya'ya Hangi Zamanda Gitmeli
Amasya kış aylarında oldukça soğuk olabiliyor. Kış turizmini seviyorsanız bu zamanları tercih edebilirsiniz. Bununla beraber sonbaharda Yeşilırmak nehrinin doğal seyri için gelip hem tatil gerçekleştirebilir hem de kültürel alanları rahatça ziyaret edebilirsiniz. Yeşilırmak ve farklı mimariye sahip mekânlar nedeniyle yılda binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan şehir, kültür gezisi için son derece ideal. Amasya’ya farklı amaçlar için bilet isteyenler kampanyalardan kolayca yararlanabilmektedir. Bunu için en yurtiçi uçuşlarda erkenden rezervasyon yapılması önerilmektedir. Özellikle de tatil dönemlerinde daha da erken satın almakta fayda vardır.
Amasya'nın Lezzetleri
Amasya’ya geldiğinizde mutlaka ev baklavası, Tokat Kebabı, döner gibi yöresel lezzetlerin tadına varın. Etli yemekleri ve tatlılarıyla beraber Amasya, ününü çoktan duyurmuş damak tadıyla beklentileri tam olarak karşılayan bir şehirdir.
Serinlemek İçin
Genelde aşırı sert olmayan iklimiyle Amasya’da bunaltıcı yaz aylarında şehir içinde ya da Yeşilırmak kenarındaki mekânlarda ferahlatıcı bir şeyler içebilirsiniz. Amasya şehir merkezi içerisinde birbirine yakın çok sayıda restoran gıda ve içecek hizmeti vermektedir. Tek araçla şehir içindeki güzel restoran ve tarihi noktalara ulaşmanız mümkün.
Amasya Tatlıları
Amasya’nın ev baklavası en meşhur olanıdır. Bu meşhur lezzeti hiç kimse denemeden geçmemektedir. Siz de gezintinizi daha da tatlandırmak istiyorsanız değişik yapım baklava lezzetinin tadına varın. Damak tadınıza uyanlardan tiramisu ve sütlü tatlılar gibi farklı seçeneklerini de deneyebilirsiniz.
Valizlik Eşyalar
Amasya ‘ya uçağınız iniş gerçekleştirdiğinde şehir merkezine uğramayı ve sevdiklerinize Amasya elması almayı unutmayın. En meşhur meyvesi elma olan şehirde merkezde kısa sürede bulunabilir. Pişmaniye ve lokumlardan da dostlarınıza hediye alabilirsiniz.
Lezzet Durakları
Amasya ziyaretiniz bir an önce gidilmesi gereken bir seyahatse ve acıktıysanız çörek ve döneri denemeden geçmeyin. Şehir merkezinde, Yeşilırmak kenarında bulunan yerlerde ve şehre yakın restoranlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Amasya'da Görülmesi Gereken Noktalar
Müzeler
Maket Amasya Müzesi, Alpaslan Müzesi, Amasya Milli Mücadele Müzesi, Şehzadeler Müzesi, başlıca görülmesi gereken tarihi noktalardır.
Camiler
Amasya’nın en çok bilinen camisi Fethiye Camisi’dir. Saraçhane Cami, Gümülü Cami, Çilehane Cami tarihi dokularıyla beğenileri toplamaya devam etmektedir.
Kiliseler
Kayabaşı yaylası sit alanı ve Şelale Kilisesi ile beraber Amasya Taşova’daki kiliselerdir. Şelale Kilisesi, her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiye evini açmakta, şehir hayatına renk katmaktadır.
Tarihe Tanıklık Eden Mimari Eserler
Alpaslan Müzesi, Taşova ilçesine 9 km mesafede Amasya Müze Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde işbirliğinde kurulmuştur. Müzede, yöre halkı tarafından ortaya çıkarılıp belediyeye teslim edilen çok sayıda tarihi yapılar yer almaktadır.
Ulu Köy Sinan Paşa Hamamı: Ulu köy Kasabası merkezinde yapı, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır.
Yukarı Baraklı Kalesi: Özbaraklı Kasabası’nda, Kale tepesi adı verilen bir nokta üzerinde vadiyi kontrol için inşa edilen yapının bir kısım duvarları günümüzde ayakta durmaktadır. M.S. 2 ile 4, yüzyıllar arasında yapıldığı sanılmaktadır.
Aşağı Baraklı Cami: Osmanlı döneminin eserlerinden olan camii, koruma altındaki kültür varlıklarındandır. Bölgede ender görülen ahşap camilerdendir.
Bunları Yapmadan Amasya’dan Ayrılmayın
Amasya’ya geldiğinizde camileri, türbeleri ve Roma yolunu görmeden gitmeyin. Ayrıca Amasya elmasının mutlaka tadını deneyin.
Amasya'da Alışveriş Tavsiyeleri
Amasya şehirlerarası ulaşım için yakın bölgede merkezi bir konumdadır. Şehre geldiğinizde detaylı bir gıda alışverişi yapacaksanız şehrin girişinde büyük alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz.
Amasya Merzifon Havalimanı
Merzifon havaalanı 20 Haziran 2008 yılında kullanıma başlamıştır. Amasya Merzifon Havalimanı Amasya’ya 45 km ve Çorum’a 63 km uzaklıktadır. Her sene binlerce kişiyi ağırlamaktadır.
Merzifon Havalimanı’na Nasıl Ulaşabilirim?
Havaş
Amasya’da Havaş taşıma hizmeti yapmaktadır. Ayrıca ulaşım toplu taşıma, özel ve ticari araçlarla gerçekleştirilmektedir.
Toplu Taşıtlar
Merzifon Havaalanı Amasya’nın 45 km ilerisine bulunmaktadır. Alana ulaşım, Amasya Belediyesi tarafından uçak saatlerine uygun şekilde yapılmıştır. Toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişisel araçlarla ulaşım gerçekleştirilmektedir.