Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Artvin - Bursa Uçak Bileti


Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

 

Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.

 

Bursa Tarihi

 

Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.

 

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.

 

Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.

 

Bursa’nın Lezzetleri

  • Bursa İskenderi
  • Pideli Köfte
  • İnegöl Köfte
  • Kestane
  • Şipsi Çorbası
  • Oğmaç Çorbası
  • Köpüklü Ayran

 

Bursa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?

 

Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.

 

İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.

 

Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir

 

Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.

 

Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane

 

Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.

 

Bursa’da Nerede Yenir

 

Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.

 

Bursa’da Alışveriş

 

Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;

 

  • Alışveriş Merkezleri
  • Kapalı Çarşı
  • Antikacılar
  • Bali Bey Hanı
  • Bat Pazarı
  • Bedesten
  • Burç Pasajı
  • Zafer Plaza
  • Anatolium Alışveriş Merkezi

 

Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • İpek Kumaşları
  • Bursa Havluları
  • Kestane Şekeri

 

Bursa’da Görülecek Yerler

 

Bursa Ulu Camii

 

Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.

 

Yeşil Camii

 

Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.

 

Koza Han

 

Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Yeşil Türbe
  • Emir Sultan Camii ve Külliyesi
  • Muradiye Külliyesi
  • Bursa Kalesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Bursa Saat Kulesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Bursa Kent Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi
  • Osmanlı Evi Müzesi
  • Yıldırım Camii ve Külliyesi

 

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

 

Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.

 

 


Artvin - Bursa uçak bileti

En Ucuz Artvin Uçak Bileti Satın Al
Artvin şehri doğal güzellikleri nam salmış Karadeniz ilimizin en güzel şehirlerinden biridir. Balta girmeyen ormanları, yemyeşil alanları, tertemiz yaylaları, festivalleri ve doğal güzellikleriyle muhteşem bir turizm kentidir.
Artvin'e gitmek için en ucuz uçak bileti rezervasyonunu siteden takip ederek uygun fiyata uçak bileti tedarik edebilirsiniz.
Uçak yolculuğu yolculuklar içerisinde en rahat ulaşım biçimidir.
Otobüs yolculuğu hem uzun sürer hem de oldukça meşakkatlidir. Uçak ise çok daha rahat ve zahmetsizdir.
Ne var ki birçok insan uçağın eskisi gibi lüks bir ulaşım olduğu konusunda hem fikirdir.
Günümüzde artık diğer yolculuk çeşitleri gibi uçak ta lüks olmaktan çıkmıştır.
Uçak ile yolculuk yapmak için sitemizden uygun uçak bileti satın almanız mümkündür.
Siteyi sürekli takip ederek indirimli ve uygun fiyata uçak biletlerinden haberdar olabilirsiniz.
Artvin yolculuğunuzu uygun yollu yapmak için siteye girerek uygun Artvin uçak bileti satın al diyerek uygun fiyata Artvin için uçak bileti tedarik edebilirsiniz.
Yolculuğunuzu ekonomik yoldan çok daha ucuza yapmak için sitenin indirimli bilet satışlarını takip etmeyi unutmayın.
Artvin'e Ne Zaman Gitmeli?
Artvin ili doruğundaki yüksek dağlar nedeniyle iklim çeşitliliği çok olan bir şehrimizdir.
Yazın bile kar yağdığı görülmüştür. Bunun için yaz ortaları daha uygun olabilir.
Artvin ili yaz kış harika doğa manzaralarına sahip ilimiz olduğu için dört mevsimde bu güzelliklerden haberdar olmak için diğer mevsimlerde de ilimiz ziyaret edebilirsiniz.
Artvin'e ucuz yoldan gitmek için uçak biletlerini iyi araştırma gerekir.
Tüm siteleri gezmenize gerek kalmadan sitemizden uygun uçak bilet fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir ve uçak yolculuğunuzu çok daha ekonomik yoldan yapabilirsiniz.
Yolculuklarınızda bütçenizi sarsmadan uygun fiyata yolculuk yapmak için siteyi devamlı takip etmeyi unutmayın.
Bilet alımları özellikle son kalkış zamanı alındığı zaman çok daha pahalıya satılmaktadır.
Bilet alımınızı son güne bırakmazsanız çok daha uygun fiyata biletinizi satın alabilirsiniz.
Siteden bilet satışlarını takip ederek gitmenize haftalar kala bilet alımını gerçekleştirirseniz çok daha uygun fiyata biletinizi satın alabilirsiniz.
Artvin'in İklimi Ve Bitki Örtüsü
Artvin ili en değişken iklim özellikleri gösteren illerimizden biridir.
Kıyı kesimleri Cankurtaran dağlarının etkisiyle her mevsim yağışlı geçerken, daha iç kesimler karasal iklim sürerek çok daha soğuk geçebilmektedir.
Bazı kesimler de Akdeniz ikliminin özelliklerini taşıyarak daha ılıman geçebilmektedir.
Artvin'in tahmin edildiği gibi doğal bitki örtüsü ormandır. Orman olarak gürgen, akağaç, palamut gibi çok çeşitli ağaç çeşitleri bulunmaktadır.
Ormanlar balta girmemiş olduğu için son derece doğal ve çok yerde görülmektedir.
Ormanın dışında yayla ve fundalıklarda şehirde görülmektedir.
Artvin Tarihi
Artvin'in tarihinin başlangıç noktası tam olarak bilinmese de birçok ırklar tarafından istilaya uğradığı kaynaklardan anlaşılmaktadır.
İlk dönemler Hurriler tarafından ele geçirilen şehir sonrasından Kafkaslar civarından gelen Kimmerler tarafından ele geçirilmiştir.
Orta çağ zamanında Bizans'ın etkisinde kalan şehir bir vakitte Gürcüler tarafından ele geçirilse de sonra ki dönemlerde Ülkemizin sınırları içerisinde yer almayı başarabilmiştir.
Artvin'in bu kadar sık istilaya uğraması şu an bile günümüzde çeşitli ırkların yaşadığını gösterir.
Artvin'de şu ana Gürcü de laz da bulunmaktadır. Bu yüzden kültürel açıdan bir çok ırkın kültürüne ait izleri bu güzel şehrimizde bulmanız mümkündür.
Artvin'in Lezzetleri
Hinkal
Su Böreği
Garşo
Gaviçi
Çimur Kete
Kada
Fırın Ekmeği
Tandır Ekmeği
Lavaş Ekmeği
Hamsili Ekmek
Artvin Pİdesi
Silor
Kaymaklı Börek
Lokum
Bişi
Cevizli Börek
Çinçar Çorbası
Lapurçen
Kara Lahana Sarması
Kabaklı Pilav
Turşulu Pilav
Mıhlama
Düğmeç
Kavrulmuş Zeytin
Kesme
Papa
Hasuta
Şoti Baklava
Erişte tatlısı
Elma Yemeği
Tatlı Yiyelim Tatlı Gezelim
Artvin'in meşhur tatlısı şoti baklavasını yemeden bu güzel şehirden ayrılmayalım.
Şoi baklava saçta yapılan kuru yufkaların içine ceviz koyulduktan sonra baklava ağdasının üzerine dökülmesiyle olan tatlıdır.
Geleneksel baklavanın tadın a bakmadan bu güzel ilimizden ayrılmayı düşünmeyin.
Boğazınız Kuruduysa
Boğazınızı kuruduysa bol köpüklü bir ayran içmek hararetiniz dindirecektir.
Artvin yollarından geçerken kaymaklı bol köpüklü ayran içmek sizi mutlu edecektir.
Bunlarda Valize
Ormanların sık olması nedeniyle ağaç işçiliği bu şehirde çok gelişmiştir. Buradan ayrılırken yanınızda götürebileceğiniz hediyelik olarak ağaştan yapılma süsler alabilirsiniz.
Bunun dışında çömlekçilik de geliştiği için bakır eşya, çanak,çömlek gibi ürümlerde alabilirsiniz.
Aynı zamanda el sanatları da şehirde geliştiği için dokuma kilim gibi eşyalardan şehirden yanınızda götürebileceğiniz hediyelikler arasındadır.
Artvin'in Gezilecek Yerleri
Camiler

Çarşı Camii
Zeytinlik Camii
Muratlı Camii
Ulukent Camii
Dikyamaç Camii
Muratlı Camii
İskender Paşa Camii
Milli Parklar
Karagöl Sahara Milli PARKI
Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı
Çamburnu Tabiat Koruma Alanı
Kilise Ve Manastırlar
Tekkale Manastırı
Porta Manastırı
Opiza Manastırı
Tibet Kilisesi
Yeni Rabat KİLİSESİ
Dolishane Kilisesi
Barhal Kilisesi
Yaylalar Vadiler
Arsiyan Yaylası
Beyazsu Yaylası
Bilbilan Yaylası
Kafkasör Yaylası
Papart Yaylası
Hatiala Vadisi
Şelaleler, Kanyonlar
Mençuna Şelalesi
Maral Şelalaesi
Cehennem Deresi Kanyonu
Kaleler
Artvin Kalesi
Şanşat Kalesi
Gevhernik Kalesi
Ferhatlı Kalesi
Ardanuç Kalesi
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Artvin muhteşem doğal güzellikleriyle dolu turizm kentlerinden biridir.
Artvin ilinde festivallerde çok görülmektedir. Boğa güreşleri çok yapılmaktadır. Festival zamanı boğa güreşlerini izleyebilirsiniz.
Turizm cenneti olan bu ilimizin kale ve camilerini gezmeden ayrılmayın.
Tertemiz yaylalarını da gezerek bu şehrimizdeki yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.
Artvin' e Hava Alanıyla Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Artvin ilinde Havaalanı olmadığı için hava limanları Erzurum ve Trabzon üzerinden olmaktadır.
Artvin'e uçakla gitmek isteyenler istedikleri şehirden hava alanına ulaşarak oradan Artvin iline taksi ve ya otobüslerle ulaşabilirler.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: