En Uygun Fiyata Kütahya Uçak Biletlerini Bulabilirsiniz
Havayolu seyahati son yıllarda büyük gelişmeler içerisindedir. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde binlerce kişi uçakla seyahat etmektedir. Havayolu seyahat etmek hızlı ulaşım ve konfor açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. Ancak uçak bileti fiyatları genel olarak çok pahalı olduğu için birçok kişi bu planlarını değişime sokmakta ya da erteleyebilmektedir. Teknolojinin her anlamda büyümesi ile birlikte uçak bileti rezervasyonu işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. En ucuz uçak bileti bulmak için birçok kişi internet hizmetlerinden fayda sağlamaktadır. Onlarca havayolu şirketinin fiyat listelerini aynı anda görme imkanı tanıdığı için online hizmeti bu alanda çok büyük bir fırsat olarak düşünülmektedir.
Ülkemizin çini ve seramik konusunda en gelişmiş şehri olarak bulunan Kütahya, birçok kişinin seyahat amacı ile ya da özel sebeplerle gittiği bir yerdir. Uygun fiyata Kütahya uçak bileti internet üzerinden satın alınmaktadır. Sene içerisinde yapılan promosyonlar sayesinde Kütahya’ya neredeyse yarı fiyatına promosyon uçak bileti bulabilirsiniz.
Kütahya’nın Tarihi
Şehir Ege bölgesinde bulunmaktadır. Günümüzde çini ve seramikleri ile ünlü olan Kütahya şehrin İç Anadolu bölgesine yakın bir konumdadır. Frig Uygarlığı, Roma ve Osmanlı gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği gerçekleştirmiştir. Binlerce yık önce önce yaşamın bulunduğu bir il olarak bilinen Kütahya, eski medeniyetleri araştırmak isteyenler için önemli bir konumdur. Tarihi Selçuklu döneminden kalma birçok cami ve medrese de Kütahya ilinde yer almaktadır. Kütahya şehrinin toplamda 13 ilçesini kapsamaktadır.
Kütahya’nın İklim ve Bitki Örtüsü
İç Anadolu bölgesi içerisinde yakın bir konumu yer aldığı için Ege bölgesinde sayılsa da Kütahya genelinde karasal bir iklim görülmektedir. Bu yüzden İç Anadolu bölgesinin soğuk, Marmara ve Ege bölgesinin ılıman iklim koşullarının geçiş iklimi özellikleri görülebilmektedir. Üç yerin iklim özellikleri de Kütahya’da gözlemlenmektedir. Şehirde şiddetli rüzgâr oluşmamaktadır. Yaz ayında hâkim rüzgâr kuzey bölgesinden eserken, kışın hâkim rüzgar güneyden görülmektedir. Şehirde kar kalınlığı 50 cm boyu geçememektedir. Yaz ayı içerisinde sıcaklık ise 20 dereceye ulaşmamaktadır. Bitki örtüsü bakımından da oldukça karışık bir özelliği bulunmaktadır. Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinin bitki örtüsü özellikleri her bölgede görülebilir. Ovalar ılık, yaylaları ise soğuk yerlerdir. Şehrin yarısında fundalık, orman bitki örtüsü yer almaktadır. Şehrin ormanları ise yüksek platolarla kaplıdır. Pek ççok ağaç türünü bu şehirde görebilirsiniz.
Kütahya’ya Ne Zaman Gitmeli?
Şehir genel olarak her mevsim gezilmeye uygun bir yerdedir. Yılın birçok ayında uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Daha çok yaz aylarında tarihi eserleri görmek isteyen kişiler için oldukça uygun bir tercih olarak görülmektedir.
Kütahya Lezzetleri Nelerdir?
Valize Atılacak Yiyecekler
Kütahya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler
Özellikle gözleme, şehrin en meşhur yemekleri arasında bulunmaktadır. Her zaman tadılması gereken lezzetler arasında haşhaşlı pidesi, Simav göl fasulyesi de alabilirsiniz. Kütahya şehrinin mutfağı en zengin mutfaklardan biri olarak yer almaktadır.
Kütahya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Cami
Kütahya Ulu Camii, Kütahya Çinili Camii, İshak Fakih Camii
Müze
Kütahya Arkeoloji Müzesi, Kütahya Çini Müzesi
Kaplıca
Ilıca Harlek Kaplıcaları, Eynal Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Dereli Kaplıcaları, Murat Dağı Kaplıcaları
Anıt
Mızık Çam Tabiat Anıtı, Kütahya Zafertepe Anıtı
Tarihe Sahnesinde Yer Alan Yapılar
Dumlupınar Şehitliği, Kütahya Saat Kulesi, Tarihi Kütahya Evleri, Kütahya Kalesi
Ziyaret Etmeden Geçmeyin!
Şehir merkezinde Çinili Camii önemle gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Çini ve seramiklerle ünlü olarak bulunan Kütahya’nın en önemli anıtı Çinili Camii olarak düşünülmektedir. Kütahya şehrinin tarihi evleri, saat kulesi, kaplıcaları ve arkeoloji müzesi kültür açısından görülmesi bölgeler arasındadır.
Kütahya’dan Ne Almalı?
Çini ve seramikleri ile beraber çok daha ünlü bir şehir olan Kütahya’da alınacaklar olarak ilk akla gelen çini ve seramiklerdir. Leblebisi de şehri ziyaret eden birçok kişi tarafından meşhur olan, alınan gıda ürünleri arasında yer almaktadır. Kütahya porselenleri, şehre özgü yöresel giyim eşyaları ve el nakışları da sık alınan ürünler arasındadır.
Kütahya Havalimanı
Şehir merkezinde bulunan Zafer Havalimanı, Afyon, Uşak ve Kütahya arasındaki havayolu ulaşım problemini çözmek için inşa edilmiş bir proje olarak bulunmaktadır. Kütahya şehrinin Altıntaş ilçesinde yer almaktadır. Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olma özelliğindedir. Kurulduğu tarihten bu yana Türkiye’de bulunan 4. Büyük havalimanıdır.
Zafer Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Kütahya şehrine 43 kilometre, Uşak iline 101 kilometre, Afyonkarahisar’a 60 kilometre ve Eskişehir’e 118 kilometre uzaklığı bulunmaktadır. Özel araçlar aracılığıyla ulaşım sağlayanlar için geniş bir otopark bulunmaktadır. Diğer taşıma araçları ile şehrin her yerinden taksiler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bununla beraber belediye hizmetleri arasında otobüs ve servis imkânları da yer almaktadır. HAVAŞ servis imkânı vermektedir.
Ucuz Bingöl Uçak Bileti Satın Al
Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bingöl şehri kendine özel doğa güzellikleri ile gezip görülmesi gereken merkezlerden biri olmaktadır. Şirin ve güzel bölgemize insanlar ulaşım noktalında farklı alternatifler ile kolaylıkla kısa sürede ulaşabilmektedir. Ankara ve İstanbul şehirlerinden günlük direkt uçuşların yapıldığı Bingöl iline kişiler belirlenen noktalardan uçak bileti almakta ve havayolu taşımacılığının ayrıcalığından yararlanmaktadır.
Online olarak Bingöl iline uçak bileti almak mümkün olmaktadır. Kişiler ev ya da çalıştıkları ortamın rahatlığında online olarak Bingöl iline ucuz uçak bileti alabilmekte ve herhangi bir yolculuk sıkıntısı çekmeden kolaylıkla ve rahat bir şekilde bu şehre ulaşabilmektedir. Bingöl iline ucuz uçak bileti alarak ulaşabilen kişiler hem daha kısa zamanda ve daha uygun fiyat avantajı ile bu şehre gidebilmekte hem de özellikle otobüs yolculuğunda karşılaşabilecekleri sıkıntılı durumlar ile karşılaşmamaktadır.
Bingöl Tarihi
Bingöl tarihi milattan önce (M.Ö 2000) yıllara dayanmaktadır. Tarihi süreci içerinde birçok medeniyetin etkisi altında yer alan bu şehirde tarihi kalıntılara rastlanmamaktadır. Bingöl şehri Osmanlı Devleti döneminde diğer vilayetlere bağlı olarak idare edilmiş, Cumhuriyet döneminde ise il olmuştur.
Bingöl’e Ne Zaman Gitmeli?
Bingöl Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölgesinde yer aldığı için yükseltinin fazla olduğu bir yerleşim birimidir. Bu nedenler Bingöl bölgesinde yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Bingöl yöresini ziyaret etmek için en uygun dönem Haziran ve Eylül ayları arasındadır.
Bingöl’ün İklimi Ve Bitki Örtüsü
Bingöl ilinde sert kara iklimi hüküm sürmektedir. Bölgenin kuzeyden sokulan nemli-serin hava kitlelerine açık ve bölgede yükseltinin fazla olması nedeni ile yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Kışın kar yağışı boldur. Yaklaşık olarak bazı dönemlerde kar kalınlığı 3-4 metreyi bulmaktadır. Senenin üçte birinin karlı olduğu bölgede bahar ayları ise yağmurlu geçmektedir.
Bol kar ve yağmur yağışının olduğu bölgenin büyük bir kısmı ilkbaharda yemyeşil bitki örtüsü ile kaplıdır. Bingöl şehrinin bir kısmı ormanlar(%15), büyük bir kısmı(%70) ise çayır ve meralarla kaplıdır.
Bingöl’ün Lezzetleri
Yöre ürünlerine dayanan Bingöl bölgesinde yemekleri çoğu bulgur, süt, ayran, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır. Bunun yanında hamura dayalı olarak bölgede gömme, sirın, tutmaç ve keşke gibi yemekler de yapılmaktadır.
Yöre mutfağında dikkat çeken ayrıntılardan biri de bölgede fabrika ekmeğinin yanında halkın kendi pişirdiği ekmek ürünleridir. Halk bölgede tandır ve saçta kendisine özel ekmek pişirmektedir. Bölgede pişirilen yemekler arasında köfte yemeği türleri, turşu ve farklı türde tatlılarda bulunmaktadır.
Bingöl’den Yemeden Dönmeyin
Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce yemesi gereken en önemli yemek ayran, pirinç ve tereyağından oluşan mastuvadır. İçinde kullanılan malzemelerin tümünün katı hale gelmesine kadar kaynatılması ile oluşan bu yemek üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı dökülerek servis edilmektedir.
Bingöl’den Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün
Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılırken Bingöl balı ve dut pekmezi alabilmektedir. Bunun yanında genellikle ilkel tezgâhlarda dokunan halı, kilim, paspas, çorap, eldiven ve heybe gibi ürünlerde Bingöl ilinden alınabilecek ürünler arasında yer almaktadır.
Bingöl’ de Alışveriş Yerleri
Bingöl iline gelen kişiler bu şehirde kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacakları birçok nokta bulunmaktadır. Bu merkezler aracılığı ile kişiler Bingöl şehrinde kaldıkları süre zarfında alışveriş noktasından bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır.
Bingöl’de Gezilecek Ve Görülecek Yerler
Bingöl iline her ne sebeple gelinirse gelinsin bu şehirde kalınan süre zarfında gezilecek ve güzel vakit geçirilecek pek çok mekân bulunmaktadır. Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan bu doğal, tarihi ve kültürel mekânlar kişilerin Bingöl şehrini daha iyi tanımalarına imkân tanıyacaktır.
Yüzen Ada
Bingöl bölgesinde gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Solhan İlçesinin Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası mevkiinde bulunan bir doğa harikası olan Yüzen ada bir doğa harikası olmasının yanında çok ilginç ve olağanüstü güzel bir yapıya sahiptir.
Kaleler
Bingöl ilinde tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Sentarius Kalesi, Kral kızı Kalesi, Kığı Kalesi’dir.
Camii Ve Türbeler
Bingöl ilinde tarihi birçok camii ve türbe bulunmaktadır. Bunlar; Kiğı Camii, Şeyh Ahmet Efendi (Çan), Seyda Efendi (Merkez), Şeyh Ebubekir Efendi (Melekan), Şeyh Alaettin Efendi (Lotan), Şeyh Süleyman-i Kür (Uzunsavat) türbeleridir.
Mağaralar
Bingöl ilinde Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Zağ Mağarası, Kalkanlı Köyü Mağaraları ve Kübik Mağarası bulunmaktadır.
Batman Havalimanları
Bingöl ilinde yapımı 2013 yılında tamamlanan Bingöl Havalimanı bulunmaktadır. VIP salonunun da bulunduğu Bingöl Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede, Çeltiksuyu köyü mevkiinde 1059 m rakımında arazi üzerinde yer almaktadır. İstanbul ve Ankara illerinden direkt uçuşlar yapılmaktadır.
Bitlis Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?
Bitlis havaalanına şehir merkezinden kişiler;
İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir.