Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bodrum - Manisa Uçak Bileti


Hemen Ucuz Fiyata Manisa Uçak Bileti Alabilirsiniz

 

Ucuz fiyata uçak bileti sorgulamak ufak ayrıntılar dâhilinde mümkün olmaktadır. Manisa uçak biletini bu ufak arayışlar ile kolaylıkla bulabilirsiniz. Onlarca havayolu şirketi size farklı Manisa uçuş planları sunabilmektedir. Sizlere ulaştırılan bu planlar arasından size en uygununu bulmak, yapacağınız sıradan aramalarla mümkün olabilmektedir. Bununla beraber web sayfamızda sorgu sistemi size kolay bir şekilde bilet sorgusu yapma imkanı yer almaktadır. İnternet Manisa uçuşlarını aynı ekranda sorgulayarak en ucuz uçuşu diğer uçuşlar arasından bulabilirsiniz. Bu yeni özellik ile ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’ya ulaşmak için pahalı biletler yerine çok daha ucuz biletleri bulabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden Manisa uçak biletine ulaşmak için yapmanız gereken ise internet sitemiz üzerinden çok daha basit bir sorgu işlemi gerçekleştirmektir. Şehre turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz size bu adres üzerinden Manisa hakkında detaylı bilgiler sunulmaktadır. Doğru hizmete dayalı olarak sizlere sunulacak bu bilgiler kapsamında daha eğlenceli bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

 

Nüfusu İtibariyle De Önemli Bir Yerleşim Yeri

 

Nüfus sayısı bakımından da bölgenin en büyük ikinci şehri olarak yer alan Manisa, İzmir’e de çok yakın bir şehirdir. Şehir merkezinden İzmir’e dolmuşlar yardımıyla ufak bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu sayede turistik ziyaretinizi Manisa’ya yapabilirsiniz. Şehzadeler şehri olarak yer alan Manisa şehri tarihi geçmişiyle de gerek bölgenin, gerekse de ülkemizin en eski şehirleri arasındadır. Şehre ucuz uçak bileti fırsatıyla ziyaret etmekten büyük keyif alabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Günümüzde İzmir şehri nasıl yaz aylarının değişmezi ise Manisa da aynı koşullarda yaz aylarının değişmez şehirleri arasındadır. Manisa şehrine genel olarak iki mevsimde gidilebilmektedir.

 

  • Yaz aylarında (Tatil amaçlı)

 

  • İlkbahar ayları içerisinde (Doğal güzellikleri görmek adına)

 

Manisa şehri İzmir’e olan yakınlığı ile birçok farklı avantajı içerisinde bulundurmaktadır. Bu avantaj koşullarında farklı ürün ve hizmetlerle desteklenmesi bazılarına göre Manisa İzmir’den çok daha önemli bir şehir içerisindedir.

 

Ziyaret Nedeninizi Belirleyin

 

Ziyaret sebebi ile şehri tanımak olanlar yaz ayı içerisinde bu şehri ziyaret gerçekleştirmektedir. Bununla beraber farklı bir ziyaret amacınız varsa şehir yaz aylarının yanında özellikle bulunduğu konumu itibariyle her zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

Manisa Mesir festivali vaktinde özellikle ziyaret yapabilirsiniz.

 

Manisa’nın Lezzetleri

 

Manisa şehrinin en önemli lezzeti mesir macunu olarak yer almaktadır.

 

Ülkemiz üzerinde her şehir belirli başlı bir yiyeceği ile ön plana çıkarmaktadır. Manisa şehrinde ise bu yiyecek mesir macunu olarak yer almaktadır. 41 çeşit baharat kullanılan bu macunun temeli Kanuni Sultan Süleyman zamanına dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi ustalar tarafından hazırlanan bu macun ile şifa bulmuştur. Bu günden sonra padişah macunu halka sunmuştur. Günümüzde bu macun, senenin belirli bir kısmında halka Mesir festivali adı altında dağıtılmaktadır.

 

Bu zamanlarda şehri ziyaret eden turistler mesir macununun en lezzetli halini tatma imkanı bulmaktadır.

 

Üzümleri Tadabilirsiniz

 

Manisa şehrine gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yiyecekler arasında tarım ürünleri yer almaktadır. Doğal ortamlarda yetiştirilen bu ürünler herkesin hoşuna gitmektedir.

 

Tadılması gereken ürünler arasında Kırkağaç kavunu, Sultaniye üzümü ile Salihli kirazı, Akhisar zeytini, Köprübaşı çileği gibi pek çok tat yer almaktadır. Bu ürünler içerisinde bulunan Kırkağaç kavunu özellikle önemli bir yiyecektir. Bu özel tat bütün Türkiye’ye dağıtılmaktadır.

 

Tadına Doyulamayan Kavun

 

Şehre özgü olarak bulunan Kırkağaç kavunu çok tatlı bir kavun türü olup Türkiye’de yetişen en lezzetli kavunlar arasındadır. Bu yüzden şehri ziyaret eden kişiler tarafından mutlaka tatması gerekmektedir.

 

Manisa’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Manisa şehrinde görülmesi gereken yerler bakımından çok fazla zengin olarak bulunmasa da, bünyesinde bulundurduğu bazı bölgeler gerçekten turistlerin mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

Antik Yapılar

 

Salihli ilçesinde bulunan antik kentler mutlaka görülmesini tavsiye ediyoruz. Sardes antik kenti ile Sart antik kenti Salihli bölgesindeki iki önemli yapı olarak bulunmaktadır.

 

Demirci ilçesinde yer alan Sidas antik kenti de büyük önem taşımaktadır.

 

Cami

 

Şehir merkezinde İvaz Paşa Camii 1484 yılında yapılmıştır. Mutlu mahallesinde içerisinde bulunan bu tarihi cami, şehrin merkezinde olduğu için hemen görülmektedir.

 

Tarihi Yapılar

 

Şehirde yer alan Manisa kalesi Spil dağının eteklerinde bulunur ve bu kale aracılığı ile şehir yukarıdan görülmektedir.

 

Bununla beraber Çaybaşı mahallesinde bulunan ağlatan kaya isimli mimari eser, dünyaca ünlü bir yapı olarak bilinmektedir. Bu oluşum hakkında türetilen ilginç hikâyeler özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

 

Doğal Yapı

 

Manisa şehrini ziyaret edilmesi gereken doğal yerlerin başında Gökköy gelmektedir. Salihli ilçesine bağlı ufak fakat çok ama çok şirin bir orman köyü olarak bulunan Gökköy özel olarak ilkbahar ayları için çok özel bir bölgedir.

 

İlkbahar Aylarında Ziyaret Edin

 

Manisa şehrini ilkbahar mevsimi içerisinde ziyaret edecek olanlar mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmesi gerekmektedir. Bununla beraber ilkbahar aylarında ziyaret edilebilecek bir diğer yer de Spil dağında bulunan milli park olarak yer almaktadır. Bu park da ilkbahar mevsimi içerisinde çok özel bir yer olabilmektedir. Ancak parkın il merkezin yirmi üç kilometre uzaklıkta olduğu dikkate alınması gerekmektedir. Spil dağında yer alan bu milli park 60 metreden 1517 metreye kadar yükselmektedir.

 

Kaplıca

 

Turgutlu bölgesi içerisinde bulunan Urganlı kaplıcaları Manisa’nın en meşhur kaplıcaları olarak bilinmektedir. Bu kaplıcaların etrafında birçok otel yer almaktadır.

 

Kurşunlu kaplıcaları Manisa’nın özel kaplıcaları arasında bulunmaktadır. Bu kaplıcalara ülkenin birçok yerinden senenin her vaktinde ziyaretçi gidebilmektedir.

 

Kaplıcalar Diyarı

 

Kaplıcalara önem veriyorsanız Manisa şehrine uğradığınızda bu iki kaplıcayı düşünebilirsiniz. Manisa aynı zamanda kaplıcalar diyarı olarak bilinmektedir.

 

Alışveriş Yerleri

 

Manisa şehrinde özellikle hediyelik eşya getirmek isterseniz bu özel eşyaları şehir merkezindeki seyyar satıcılardan ya da tarihi İvaz Paşa Camii’nin çevresindeki işyerlerinden bulabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ulaşım

 

Manisa şehrine ulaşım genel olarak karayolu ile yapılmaktadır. Havayolunu tercih etmek isteyen kişiler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidebilmektedir. Bu havalimanına ucuz ulaşırsanız ve sonrasında İzmir’den Manisa’ya geçerseniz, ulaşımınız daha kolay olmaktadır.

 

 


Bodrum - Manisa uçak bileti

Ucuz Bodrum Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’deki en zengin tatil beldelerinden bir tanesi olarak adlandırabileceğimiz yerlerden bir tanesi Bodrum. Her yıl, yaz aylarında Bodrum yerli ve yabancı turistlerle hareketli ve dopdolu olmaktadır. Bodrum’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz internete girin ve hava yolları firmalarını araştırmaya başlayın. Mutlaka en az birkaç tane yer bulabileceksiniz. Hava yollarını kullanarak, en hızlı ve konforlu şekilde Bodrum’a gidebilir ve oraya vardığınızda güzel bir tatil yaşayabilirsiniz. Ucuz Bodrum uçak bileti aslında her zaman bulabileceğiniz bir şeydir. Malum Bodrum olduğu için, yılın her mevsiminde Bodrum’a gidenler oluyor. Sizde internete girin, hava yollarını araştırmaya başlayın, kampanyalardan ve indirimlerden faydalanın ve anında uçak bileti alın. Bu şekilde artık saatlerinizi yolda geçirmeye gerek yok. Anında varmak istediğiniz yerdesiniz.

 

Bodrum Tarihi

 

Bodrum tarihi ile ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Halikarnassos ki bu Bodrum’un eski adıdır, burada M.Ö 484 yılında doğan ve “Tarihin Babası” olarak kabul edilen Heredot’ göre, Bodrum, Dor’lar tarafından kurulmuş. Daha sonraki dönemlerde Karya ve Leleg’ler bölgeye yerleşmiş. M.Ö 650 yılında ise Megeralılar gelmiş, şehri daha da genişletmişler ve adını Halikarnassos olarak değiştirmişler. M.Ö 386 yılında ise Persler’in egemenliğine girmiş. Bodrum, M.Ö 192 yılında Romalıların eline geçiyor, fakat herhangi önemli bir gelişme olmuyor. M.S 395 yılında Bizanslıların elinde geçtikten sonra, 14’üncü yüzyılda ise tekrar Türkler tarafından ele geçiriliyor. 1415 yılında Rodos Şövalyelerin geline geçiyor ve 1522 yılında ise Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlığı İmparatorluğu ele alıyor. Cumhuriyetin ilanından sonradır ki Halikarnassos olarak adlandırılmış yer, tekrar Bodrum adını alıyor.

 

Bodrum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Bodrum’a gitmek için en iyi mevsim yaz aylarıdır. Bodrum biliyorsunuz ki yüzyılların en güzel ve bilindik tatil beldesi olarak bilinir. Bu sebeple yaz aylarında Bodrum’da birçok yerli ve yabancı turistleri görebilirsiniz.

 

Bodrum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bodrum, Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir ve yılın 300 gününü güneşli ve açık olarak görebilirsiniz. Yağışların kış ve bahar aylarında olduğu Bodrum’da bitki örtüsü inanılmazdır. Başınız çevirdiğiniz her yerde doğanın farklı renk tonlarını görebilirsiniz.

 

Bodrum’un Lezzetleri

  • Su Böreği
  • Kabak Çiçek Dolması
  • Köpoğlu Mezesi
  • Çingene Salatası
  • Zeytinyağlılar

 

Bodrum’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bodrum Mutfağı Ege Mutfağıdır

 

Bodrum biliyorsunuz ki Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir. Mutfağına girdiğinizde Bodrum’da leziz Ege Mutfağını tadabilirsiniz. Ege Mutfağının zenginliği, Anadolu’nun mutfağı kadar zengindir ve ayrıca çok sağlıklı bir mutfağa sahiptir. Doğal ürünler ve taze sebzeler ve meyveleri tüketebiliyorsunuz.

 

Zeytinyağlılar Olmazsa Olmaz

 

Zeytinyağlı lezzetler Ege bölgesinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Zeytinyağlılar genellikle lokantalara ve restoranlara gittiğinizde mezeler olarak karşınıza çıkarlar, fakat ana yemek olarak ta tüketilebilecek en güzel lezzetlerdir. Zeytinyağlı dolmalardan tutun ki, zeytinyağlı enginar, pırasa ve daha neler neler. Zeytinyağlı olmasına rağmen yemeklerin hafif ve sağlıklı olması her zaman turistlerinde ilgisini çekiyor ve yabancı turistlerde bu tatları beğenerek yiyorlar.

 

Bodrum’da Nerede Yenir

 

Bodrum’da yemek yiyebileceğiniz bazı başlıca yerler bulunmaktadır. Burada en güzel deniz ürünleri yemeklerini ve zeytinyağlıları yiyebilirsiniz. Aynı zamanda sadece Ege Yöresine ait yemekler değil, dünya mutfaklarını da tadabilirsiniz. La Pasion Restaurante, burada İspanyol mutfağını tadabilirsiniz. Gemibaşı Restoranına gidebilirsiniz veya Orfoz Restorana. Red Dragon’a giderek Çin yemeklerini tadabilirsiniz ki genellikle bu tür restoranlar Uzakdoğu mutfakların oluyor. Bunların haricinde birde Demeter Restoranı deneyebilirsiniz. Bodrum dünya çapında artık önemli bir yer, bu yüzden sadece Ege ve Türkiye mutfakları değil, dünya mutfaklarını burada bulabilirsiniz.

 

Bodrum’da Alışveriş

 

Bodrum’da alışveriş yapmak, tatil yapmak kadar keyiflidir ve turistler için alışveriş yapabilecekleri birçok alternatifler bulunmaktadır. Kentte bulunan çarşıya ve pazara gidebilirler. Bunların yanı sıra artık büyük alışveriş merkezleri de mevcuttur. Özellikle Bodrum Merkezde bulunan Bodrum Çarşısı birçok turistlerin sürekli olarak ziyaret ettiği bir yerdir. Küçük esnaf dükkanları ise geç saatlere kadar açık olduğundan, turistlerde geç saatlere kadar hem gezebiliyorlar, hem de alışverişlerini yapabiliyorlar. Bölgeye ve yakın bölgelere ait yöresel ürünleri genellikle Bodrum Çarşısı’nda bulabiliyorsunuz.

 

Bodrum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Dokuma Ürünleri
  • Takı Çeşitleri

 

Bodrum’da Görülecek Yerler

 

Bodrum Kalesi

 

Bodrum Kalesi, Bodrum’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Bodrum Kalesi, artık dünyanın yedi harikalarından biri olarak kabul edilmektedir ve bu kale, M.Ö 300 yıllarında deprem sonucunda yıkılan Halikarnas Mozolesi’nin kalıntılarını toparlayarak yapılmış bir kaledir. Kalenin tarihi Orta Çağına kadar dayanmaktadır. Kaleye ilk yıllarda Aziz Petrus Kalesi olarak isim verilmişti. Günümüzde Bodrum Kalesi olarak tanınmaktadır ve şuanda ise Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Kalede 5 adet kule bulunmaktadır; İtalyan Kulesi, Fransız Kulesi, Alman Kulesi, İngiliz Kulesi ve Yılan Kulesi. Bodrum Kalesi her gün sabah saat 9dan akşam saat 19a kadar açık olmaktadır. Kaleye gitmek için Bodrum Merkezden ve yakın otogarlardan toplu taşıma araçları geçmektedir.  

 

Bodrum Antik Tiyatrosu

 

Bodrum Antik Tiyatrosu, Bodrum’u ziyaret edenlerin gezmeden Bodrum’dan ayrılmadıkları yerlerden bir tanesidir. Özellikle tiyatroyu ve sanatı sevenler, Bodrum Antik Tiyatrosunu ziyaret etmektedir. Tiyatronun inşası Pers Kralı Mausolos’un döneminde başlamış olup Roma döneminde tamamlanmıştır. Günümüzde hala kalıntıları olan ve aralıklı olarak bazı konserlerin verildiği tiyatro, her geçen gün daha fazla insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bodrum’daki tarihi yapıtlar arasında en iyi korunan tiyatro, tam olarak 13 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir. Tiyatro, Bodrum’daki birçok gezebileceğiniz yerler gibi, sabah saat 9da açılıp akşam saat 19da kapanmaktadır.

 

Bitez Plajı

 

Bodrum’a gittiğinizde girebileceğiniz en güzel plajlardan bir tanesi Bitez Plajı’dır. Uzun kumsalı ve muhteşem koyları ile yüzlerce turistin ilgisini çekmektedir. Bodrum’a gelen turistlerin çoğu, mutlaka en az bir defa Bitez Plajı’na uğramaktadır. Denizin suyu sakin, dalgası ve sığ olduğundan, sadece sahilde vakit geçirmek ya da yüzmek açısından değil, su sporları yapmak için de gayet uygun bir denizdir. Bitez Plajı ücretsiz olup ayrıca çocuklu aileler için çok ideal bir yer olmaktadır.

 

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

 

Bodrum’a gitmenin birçok farklı yöntemleri bulunur. Bir defa mutlaka isterseniz özel aracınız ile gidebilirsiniz. Yolda aralıklı olarak mola vermek isterseniz ve yolu izleyerek gitmek isterseniz, bu mümkündür. Bodrum’a İstanbul’dan ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan gidebilmek için, Yenikapı’dan hızlı feribotla Bandırma’ya geçilir ve daha sonra sırasıyla Balıkesir, Manisa, İzmir, Söke ve Milas üzerinden geçilerek Bodrum’a varılır. Bodrum ve İstanbul arası yaklaşık 12 saat kadar sürmektedir, dolayısıyla yarım günde gidebiliyorsunuz. Eğer Türkiye’nin başkenti, Ankara’da gidecekseniz, bu da yine mümkündür ve bunun için Ankara, Afyon, Denizli ve Aydın üzerinden gidebilirsiniz. Bodrum ve Ankara arası ise yaklaşık 13 saat kadar sürmektedir. Yine hava yollarını kullanabilirsiniz ve bu durumda Bodrum Milas Havaalanına iniş yapacaksınız. Bunun dışında otobüsler her gün neredeyse her saat birçok şehirden seferler kaldırmaktadır. Bu sebeple eğer Bodrum’a gitmek isterseniz, öncelikle nasıl ve nereden gitmek istediğinize karar verin, ondan sonra bilet bulmak çok kolay.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: