Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bodrum - Uşak Uçak Bileti


Ucuz Uşak Uçak Bileti Satın Al

Kısa zaman zarfı içinde ucuz Uşak uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz doğru adrestesiniz.  En ucuz uçak biletine interner aracılığı ile sahip olabilirsiniz. Birden fazla hava yolu şirketinden istediğiniz uçak biletini almanıza imkan tanıyan bu özel adres aynı zaman da uygun fiyat aralığından da yararlanmanıza kaynaklık etmektedir. Hızlı ve seri adımlar ile uçak bileti satın almak isteyenlerin ilk seçimi olan bu web sitesinde detaylı arama motoru bulunmaktadır. Uşak iline gitmek istediğiniz tarihi belirterek tüm uçak biletlerinin kısa zaman zarfı içinde tarafınıza aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Birbirinden özel fırsatlara sahip olmanın tam zamanı.

Türkiye’nin en özel şehirlerden biri olan Uşak, birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizin en nadide memleketlerinden biri olan Uşak şehrine seyahat etmek isteyenlerdenseniz buı özel adresden Uşak’a uçak bileti satın alabilirsiniz. Sistem tarafından ön plana çıkarılacak olan formu eksiksiz bir şekilde doldurarak uygun fiyat aralığında ki Uşak  uçak biletlerinde sahip olabilirsiniz.

Uşak’ın Tarihi

Uşak ili, antik dönemde Temenothyrea olarak isimlendirilmektedir. Uşak, Batı ve Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan bölgede yer almaktadır. Bronz Çağ’da yerleşim yaygınlaşmaya başlamıştır. M.Ö Lidya egemenliğine giren Uşak daha sonrasında ise Perslerin hakimiyetine girmiştir. Pers egemenliği yaklaşık olarak 334 yılına kadar devam etmiştir.

Uşak’ın İkilimi ve Bitki Örtüsü

Ege ve İç Anadolu arasında geçiş özelliği gösteren Uşak ili , kara iklimine hakimdir. Kışları uzun ve sert geçer yaz ayları ise sıcaktır. Yağış miktarı ise 430 ile 700 mm arasında değişim göstermektedir. Yaz aylarında yağış oldukça azdır.

Trabzon’un Yöresel Lezzetleri Nelerdir?

  • Pirinçli Köfte
  • Tarhana Çorbası
  • Et Basması
  • Alacatene
  • Demir tatlısı
  • Kıymalı Pufböreği
  • Etli Biber Dolması
  • Uşak Böreği
  • Gül Peksimeti
  • Tarhana Çorbası
  • Döndürme
  • Yumurta Sızdırması
  • Taş Kapama
  • Katmer
  • Muska Böreği
  • Yağlı Gevrek

Bu Özel Lezzetleri Mutlaka Deneyin

Bu Lezzete Bayılacaksınız

Kolay yapılabilir özelliği sayesinde en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alan keşkek her öğünün vazgeçilmezi olacak. Buğday ve et suyu ile hazırlanılan bu lezzet, Uşak yöresinin baş tacı olarak nitelendirilmektedir.

Uşak’tan Ne Hediye Alınır

  • Deri
  • Kilim
  • Battaniye
  • Dokuma Halı
  • Yöresel Kıyafetler

Uşak’da Görülecek Yerler

Örencik Kaplıcası

Uşak ilinin vazgeçilmezi olan Örencik Kaplıcası termal su zenginliklerine ev sahipliği yapmaktadır. İlk adresiniz olacak Örencik Kaplıcası birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Örencik kaplıcasında yer alan termal suyun sıcaklığı yaklaşık olarak 38 derecedir. Kaplıcada kadın ve erkek hamamları bulunmaktadır. Bu özel kaplıcanın cilt ve mide hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Uşak Tarihi Evleri

Uşak'da yer alan tarihi evler  Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. İki katlı yapılar helinde hazırlanmış olan Uşak tarihi evleri, Kültür Bakanlığı tarafından korunmaktadır.

Ilıcak Subaşı Parkı

Keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz Ilıcak Subaşı Parkı 10.000 metrekareden oluşmaktadır. Toplam alanın içerisinde tenis kortları, spor tesisleri ve çocuk havuzu bulunmaktadır. Son zamanlarda turistlerin ilgi odağı haline gelen Ilıcak Subaşı Parkı bu şehirde gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Aksaz Kaplıcası

Termal su zenginlikleri ile ön plana çıkan Aksaz Kaplıcası , Ulubey ilçesinde yer almaktadır. Aksaz Kaplıcaları ilçe merkezine yaklaşık olarak  25 kilometre uzaklıkta konumlandırılmıştır. Deniz seviyesinde 650 metre yükseklikte olan Aksaz Kaplıcası’nın kaynak suyu granit kayasının dibinden alınmaktadır. Görülmeye değer yerler arasında boy gösteren Aksaz Kaplıcası aynı zaman da şifalı olma özelliği sayesinde her geçen daha çok tercih edilmektedir.

Uşak Bedesteni

Saraflar Çarşısı olarak isimlendirilen Uşak bedesteni , şehrin ilk merkezinde yer almaktadır. Kim tarafınan yapıldığı bilinmeyen Uşak Bedesteni 1091 yılında yapılmıştır. Diktörgen planlı mimariye sahip ola Uşak Bedesteni’nin her iki ucunda da kapısı bulunmaktadır. Uşak Bedesteni uzun bir koridora sahiptir. Bu özel yapı 1980 yılında restorasyondan geçmiştir.

Uşak Havalimanı

1998 yılında hizmete açılan Uşak Havalimanı şehir merkezine yaklaşık olarak  7 KM uzaklıkta yer almaktadır. Batı konumunda kurulmuş olan Uşak Havalimanı deniz seviyesinden 2898 yükseklikte bulunmaktadır. Uşak Havalimanı 2006 yılında ise sivil hava ulaşımına açılmıştır. Gezilip görülmesi gereken yerler arasında boy gösteren Uşak şehrine merhaba demenin tam zamanı. Uşak Havalimanı’na ulaşmak için özel vip araçlar , taksi ve özel otobüslerden yararlanabilirsiniz.


Bodrum - Uşak uçak bileti

Ucuz Bodrum Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’deki en zengin tatil beldelerinden bir tanesi olarak adlandırabileceğimiz yerlerden bir tanesi Bodrum. Her yıl, yaz aylarında Bodrum yerli ve yabancı turistlerle hareketli ve dopdolu olmaktadır. Bodrum’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz internete girin ve hava yolları firmalarını araştırmaya başlayın. Mutlaka en az birkaç tane yer bulabileceksiniz. Hava yollarını kullanarak, en hızlı ve konforlu şekilde Bodrum’a gidebilir ve oraya vardığınızda güzel bir tatil yaşayabilirsiniz. Ucuz Bodrum uçak bileti aslında her zaman bulabileceğiniz bir şeydir. Malum Bodrum olduğu için, yılın her mevsiminde Bodrum’a gidenler oluyor. Sizde internete girin, hava yollarını araştırmaya başlayın, kampanyalardan ve indirimlerden faydalanın ve anında uçak bileti alın. Bu şekilde artık saatlerinizi yolda geçirmeye gerek yok. Anında varmak istediğiniz yerdesiniz.

 

Bodrum Tarihi

 

Bodrum tarihi ile ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Halikarnassos ki bu Bodrum’un eski adıdır, burada M.Ö 484 yılında doğan ve “Tarihin Babası” olarak kabul edilen Heredot’ göre, Bodrum, Dor’lar tarafından kurulmuş. Daha sonraki dönemlerde Karya ve Leleg’ler bölgeye yerleşmiş. M.Ö 650 yılında ise Megeralılar gelmiş, şehri daha da genişletmişler ve adını Halikarnassos olarak değiştirmişler. M.Ö 386 yılında ise Persler’in egemenliğine girmiş. Bodrum, M.Ö 192 yılında Romalıların eline geçiyor, fakat herhangi önemli bir gelişme olmuyor. M.S 395 yılında Bizanslıların elinde geçtikten sonra, 14’üncü yüzyılda ise tekrar Türkler tarafından ele geçiriliyor. 1415 yılında Rodos Şövalyelerin geline geçiyor ve 1522 yılında ise Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlığı İmparatorluğu ele alıyor. Cumhuriyetin ilanından sonradır ki Halikarnassos olarak adlandırılmış yer, tekrar Bodrum adını alıyor.

 

Bodrum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Bodrum’a gitmek için en iyi mevsim yaz aylarıdır. Bodrum biliyorsunuz ki yüzyılların en güzel ve bilindik tatil beldesi olarak bilinir. Bu sebeple yaz aylarında Bodrum’da birçok yerli ve yabancı turistleri görebilirsiniz.

 

Bodrum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bodrum, Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir ve yılın 300 gününü güneşli ve açık olarak görebilirsiniz. Yağışların kış ve bahar aylarında olduğu Bodrum’da bitki örtüsü inanılmazdır. Başınız çevirdiğiniz her yerde doğanın farklı renk tonlarını görebilirsiniz.

 

Bodrum’un Lezzetleri

  • Su Böreği
  • Kabak Çiçek Dolması
  • Köpoğlu Mezesi
  • Çingene Salatası
  • Zeytinyağlılar

 

Bodrum’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bodrum Mutfağı Ege Mutfağıdır

 

Bodrum biliyorsunuz ki Akdeniz ve Ege iklimlerine sahip bir bölgedir. Mutfağına girdiğinizde Bodrum’da leziz Ege Mutfağını tadabilirsiniz. Ege Mutfağının zenginliği, Anadolu’nun mutfağı kadar zengindir ve ayrıca çok sağlıklı bir mutfağa sahiptir. Doğal ürünler ve taze sebzeler ve meyveleri tüketebiliyorsunuz.

 

Zeytinyağlılar Olmazsa Olmaz

 

Zeytinyağlı lezzetler Ege bölgesinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Zeytinyağlılar genellikle lokantalara ve restoranlara gittiğinizde mezeler olarak karşınıza çıkarlar, fakat ana yemek olarak ta tüketilebilecek en güzel lezzetlerdir. Zeytinyağlı dolmalardan tutun ki, zeytinyağlı enginar, pırasa ve daha neler neler. Zeytinyağlı olmasına rağmen yemeklerin hafif ve sağlıklı olması her zaman turistlerinde ilgisini çekiyor ve yabancı turistlerde bu tatları beğenerek yiyorlar.

 

Bodrum’da Nerede Yenir

 

Bodrum’da yemek yiyebileceğiniz bazı başlıca yerler bulunmaktadır. Burada en güzel deniz ürünleri yemeklerini ve zeytinyağlıları yiyebilirsiniz. Aynı zamanda sadece Ege Yöresine ait yemekler değil, dünya mutfaklarını da tadabilirsiniz. La Pasion Restaurante, burada İspanyol mutfağını tadabilirsiniz. Gemibaşı Restoranına gidebilirsiniz veya Orfoz Restorana. Red Dragon’a giderek Çin yemeklerini tadabilirsiniz ki genellikle bu tür restoranlar Uzakdoğu mutfakların oluyor. Bunların haricinde birde Demeter Restoranı deneyebilirsiniz. Bodrum dünya çapında artık önemli bir yer, bu yüzden sadece Ege ve Türkiye mutfakları değil, dünya mutfaklarını burada bulabilirsiniz.

 

Bodrum’da Alışveriş

 

Bodrum’da alışveriş yapmak, tatil yapmak kadar keyiflidir ve turistler için alışveriş yapabilecekleri birçok alternatifler bulunmaktadır. Kentte bulunan çarşıya ve pazara gidebilirler. Bunların yanı sıra artık büyük alışveriş merkezleri de mevcuttur. Özellikle Bodrum Merkezde bulunan Bodrum Çarşısı birçok turistlerin sürekli olarak ziyaret ettiği bir yerdir. Küçük esnaf dükkanları ise geç saatlere kadar açık olduğundan, turistlerde geç saatlere kadar hem gezebiliyorlar, hem de alışverişlerini yapabiliyorlar. Bölgeye ve yakın bölgelere ait yöresel ürünleri genellikle Bodrum Çarşısı’nda bulabiliyorsunuz.

 

Bodrum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Dokuma Ürünleri
  • Takı Çeşitleri

 

Bodrum’da Görülecek Yerler

 

Bodrum Kalesi

 

Bodrum Kalesi, Bodrum’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Bodrum Kalesi, artık dünyanın yedi harikalarından biri olarak kabul edilmektedir ve bu kale, M.Ö 300 yıllarında deprem sonucunda yıkılan Halikarnas Mozolesi’nin kalıntılarını toparlayarak yapılmış bir kaledir. Kalenin tarihi Orta Çağına kadar dayanmaktadır. Kaleye ilk yıllarda Aziz Petrus Kalesi olarak isim verilmişti. Günümüzde Bodrum Kalesi olarak tanınmaktadır ve şuanda ise Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Kalede 5 adet kule bulunmaktadır; İtalyan Kulesi, Fransız Kulesi, Alman Kulesi, İngiliz Kulesi ve Yılan Kulesi. Bodrum Kalesi her gün sabah saat 9dan akşam saat 19a kadar açık olmaktadır. Kaleye gitmek için Bodrum Merkezden ve yakın otogarlardan toplu taşıma araçları geçmektedir.  

 

Bodrum Antik Tiyatrosu

 

Bodrum Antik Tiyatrosu, Bodrum’u ziyaret edenlerin gezmeden Bodrum’dan ayrılmadıkları yerlerden bir tanesidir. Özellikle tiyatroyu ve sanatı sevenler, Bodrum Antik Tiyatrosunu ziyaret etmektedir. Tiyatronun inşası Pers Kralı Mausolos’un döneminde başlamış olup Roma döneminde tamamlanmıştır. Günümüzde hala kalıntıları olan ve aralıklı olarak bazı konserlerin verildiği tiyatro, her geçen gün daha fazla insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bodrum’daki tarihi yapıtlar arasında en iyi korunan tiyatro, tam olarak 13 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir. Tiyatro, Bodrum’daki birçok gezebileceğiniz yerler gibi, sabah saat 9da açılıp akşam saat 19da kapanmaktadır.

 

Bitez Plajı

 

Bodrum’a gittiğinizde girebileceğiniz en güzel plajlardan bir tanesi Bitez Plajı’dır. Uzun kumsalı ve muhteşem koyları ile yüzlerce turistin ilgisini çekmektedir. Bodrum’a gelen turistlerin çoğu, mutlaka en az bir defa Bitez Plajı’na uğramaktadır. Denizin suyu sakin, dalgası ve sığ olduğundan, sadece sahilde vakit geçirmek ya da yüzmek açısından değil, su sporları yapmak için de gayet uygun bir denizdir. Bitez Plajı ücretsiz olup ayrıca çocuklu aileler için çok ideal bir yer olmaktadır.

 

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

 

Bodrum’a gitmenin birçok farklı yöntemleri bulunur. Bir defa mutlaka isterseniz özel aracınız ile gidebilirsiniz. Yolda aralıklı olarak mola vermek isterseniz ve yolu izleyerek gitmek isterseniz, bu mümkündür. Bodrum’a İstanbul’dan ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan gidebilmek için, Yenikapı’dan hızlı feribotla Bandırma’ya geçilir ve daha sonra sırasıyla Balıkesir, Manisa, İzmir, Söke ve Milas üzerinden geçilerek Bodrum’a varılır. Bodrum ve İstanbul arası yaklaşık 12 saat kadar sürmektedir, dolayısıyla yarım günde gidebiliyorsunuz. Eğer Türkiye’nin başkenti, Ankara’da gidecekseniz, bu da yine mümkündür ve bunun için Ankara, Afyon, Denizli ve Aydın üzerinden gidebilirsiniz. Bodrum ve Ankara arası ise yaklaşık 13 saat kadar sürmektedir. Yine hava yollarını kullanabilirsiniz ve bu durumda Bodrum Milas Havaalanına iniş yapacaksınız. Bunun dışında otobüsler her gün neredeyse her saat birçok şehirden seferler kaldırmaktadır. Bu sebeple eğer Bodrum’a gitmek isterseniz, öncelikle nasıl ve nereden gitmek istediğinize karar verin, ondan sonra bilet bulmak çok kolay.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: