Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bursa - Erzincan Uçak Bileti


En Ucuz Erzincan Uçak Biletleri Sorgulama

 

Erzincan uçak bileti alabilmek artık çok kolay hale geldi. Bilet almak için saatlerce kuyruklarda beklemenize gerek kalmadı. Tüm bilet acentelerini inceleyerek farklı havayollarının bilet fiyatlarını teker teker öğrenmeyeceksiniz. Sadece web sayfamızdan tek bir tuş ile kolaylıkla bilet alabileceksiniz. Bunun için de yapmanız gereken şey çok basit. Hemen bu sayfaya girerek Erzincan biletlerini satın alabilirsiniz. Erzincan uçuşları hakkında tüm detaylı içeriklere ulaşabileceğiniz bu site içerisinde tüm havayollarının biletleri hakkında bilgi alabileceksiniz. Bu sayede seyahat etmeden önce hangi firmanın hangi uçuşu daha uygun fiyatlı tamamını öğrenebilmiş olacaksınız. Şehirde vakit geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey vaktinizi trafikte harcamamaktır. Bunun yerine uçak yolunu tercih ederek yolda geçireceğiniz zamanı Erzincan’da geçirebilirsiniz. O halde hemen en uygun Erzincan uçak biletini bulmak için yapmanız gereken sayfamızı ziyaret etmektir.

 

Erzincan tarihi güzelliklerin doğal güzellikler ile beraber olduğu bir şehirdir. Medeniyetlere beşiklik etmiş olan bu şehirde birçok farklı mekân ile aynı anda karşılaşabileceksiniz. Doğal yaşam iç içe olan tarihi güzellikler sizi binlerce yıl öncesine götürebilecektir. Gözünüzle tarih sahnelerini görebilecek ve o dönemlere iliklin izlere şahit olacaksınız. Şehrin camileri gerek tarihi dokuları ile gönüllerde taht kurmuş olan Erzincan’a gelmek istiyorsanız o halde şimdi en uygun fiyatlı uçak biletlerinden temin edebilirsiniz.

 

Erzincan’a Ne Zaman Gidilmeli?

 

Erzincan Doğu Anadolu ile İç Anadolu iklimi arasında yer alan olan bir şehirdir. Genel özelliği ise sert karasal bir iklime sahiptir. Yaz ayları oldukça sıcak ve kurak bulunurken kışlar da soğuk ve yağışlı geçmektedir. Özellikle de yılın 6 ayı kar yağışı olabilmektedir. Aralık ve mayıs aylarında kar yağışları aralıksız devam eder. Bu nedenle kış aylarında ulaşarak kış turizmi yapabilirsiniz. Böylelikle snowboard, dağ kayağı, kızak, kar motosikleti, kayak, doğa yürüyüşleri, snowpark, buz pisti, snowkite, kar raftingi, buzul tırmanışı, kayaklı oryantiring ve çok daha fazla kar sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle kış zamanında kış sporu yapılabilir, yaz aylarında ise kültür gezileri yapılabilir.

 

Erzincan Tatları

 

Erzincan Mutfağı

 

Geleneksel ve yöresel tatların temelinde buğday bulunmaktadır. Hemen her yemeğe tat katan buğday aracılığı ile Erzincan yöresinin bin bir çeşit tatlarına kavuşabilirsiniz. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olmaya devam eden Erzincan, damak tatlarını şenlendiren yemekleri ile meşhurdur. Bu yemeklerin başında da Erzincan çorbası yer almaktadır. Erişte, yumurta, et suyu, yoğurt, kıyma ve baharatlar ile yapılmaktadır. Bunun yanında Evelik Çorbası da oldukça meşhurdur. Mercimek, evelik ve yarma ile patates soğan karıştırılarak elde edilmektedir.

 

Erzincan Meşhur Tatları

 

En meşhur yiyeceklerinden bir tanesi de Erzincan Ketesi’dir. Bu kete oldukça lezzetli olup gelip tadanların da asla unutamayacağı bir tat olarak yer almaktadır. Ayrıca Kenger yemeği de tadanların damaklarında oldukça hoş bir tat bırakmaktadır. Bunun yanında Gâh Yahnisi de Erzincan’dan çıkıp büyümüş olan bir lezzettir. Tadına bakan herkesi büyülemeye devam etmektedir. Ayrıca Gendime Pilavı da farklı yapılış tarzı ile sevenlerini her zaman mutlu etmektedir. Gelen turistler de oldukça hoşuna gitmektedir.

 

Erzincan Yöresel Yiyecekleri

 

Peynir mayası Erzincan yöresine özgü bir yiyecektir. Bunun yanı sıra armut kavudu, nohut kavudu, buğday kavudu gibi yiyecekler de oldukça lezzetli ve meşhur yöresel lezzetleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca ekşili ismi verilen Erzincan’a özgü lezzetlerde de oldukça meşhurdur. Kesme çorbası da oldukça hoş bir tat bırakan ve doyurucu bir çorba olarak bilinmektedir.

 

Erzincan Tatlıları

 

Dillere takılan bohça tatlısı oldukça lezzetlidir.. Gelen turistlerin de en beğendiği tatlılardan biridir. Bunun yanunda baklava da tulumba da oldukça rağbet görmektedir.

 

Erzincan’da Görülmesi Gereken Noktalar

 

Erzincan Melik Gazi Türbesi: Şehir türbesi Mengücek Beyliği tarihi Melik Gazi’ye ait olan türbe Erzincan’ın Kemah ilçesinde yer alır. Fırat Nehri kıyısında bulunan bu türbe oldukça yüksek bir noktada yer almaktadır. Oldukça farklı bir mimari yapısı yoktur. Mimari durumu sekizgen olduğu için göz alıcı şekildedir.  Yapımı sırasında taştan temeller ve tuğlalar bulunmaktadır. Bazı zamanlarda bu türbeye yenileme çalışmaları ve onarımlar yapıldı.

 

Erzincan Müzesi: 1986 yılında kurulmuş olan bu müze o zamandan bu yana kadar milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Turistlerin rağbet ettiği bu müze önceleri halk kütüphanesi olarak kullanılmaktaydı. Zaman ilerledikçe arkeolojik ve etnografik yapılar ile donatıldı. Bu eserler arasında madeni eserler, mermer eserler, koyun heykelleri, sikkeler, pişmiş topraklar yer almaktadır. Bunun yanında halı ve kilimler, silahlar ve yöresel giysiler sergilenmeye devam etmektedir.

 

Kemah Kalesi: Kemah ilçesinde yer alan bu kale oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. Savaşlarda oldukça önemli bir savunma bölgesi olarak kullanılmaktadır. Ünlü düşünür Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde bu kaleden söz etmiştir. Söz etmesinin nedeni doğal bir oluşumu bulunması ve dünya üzerinde başka böyle özelliği olan bir kale yer almamasıdır.

 

 Aberenk Kilisesi: Tarihi zaman ile iç içe yer alan bu kilise tarihe meydan okumaktadır. 1854 yılında inşa edilmiş olan bu kilise oldukça dayanıklıdır. Herkesin bu şehri ziyaret edenlerin bu kiliseyi de ziyaret etmelidir.

 

Altıntepe Ören Yeri: Tarih içerisinde yolculuk gerçekleştireceği bu ören yeri adeta tarihin yaşayan bir kenti gibidir. Bu ören yeri bugüne değin onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Urartular ile başlayan ve Bizans ile beraber Osmanlı’nın da yerleştiği bu noktada oldukça farklı kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda da birbirinden değerli yapılar ortaya çıktı.

 

Bunları Yapmadan Erzincan’dan Ayrılmayın

 

Erzincan birbirinden nadide tarihi eserleri ve doğal mekanları ile gelenleri büyülemektedir. Bu nedenle tek tek hepsini gezip mutlaka hatıranıza almanız gerekir. Bunun yanı sıra Erzincan kayak merkezlerinde kış sporları gerçekleştirmeden dönemeyin. Ayrıca gezmekle bitiremeyeceğiniz Erzincan’da mutlaka damak tadınıza takılacak her yiyeceğin tadına bakın. Böylelikle farklı tatlar alabilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

 

Erzincan Alışveriş Tavsiyeleri

 

Erzincan’a gelmişken buranın meşhur tatlarını yemeden dönmemelisiniz. Ayrıca yedikten sonra dönmeden önce mutlaka alıp evinize de ulaştırmalısınız. Sevdiklerinizin de bu yiyeceklerin tatlarına bakmasını istiyorsanız o halde hediyelik olarak mutlaka götürmeniz gerekmektedir. Özellikle de leblebisi ile meşhur olan bu ilimizin peynir ve buğdayı da ülkemizde adından söz ettirmektedir. Gün içerisinde alışverişlerinizi yaparken mutlaka bu ürünler ile çantanıza rahatlıkla koyabilirsiniz.

Erzincan Havalimanı

 

Bu havaalanı 1988 yılında hizmete girmiştir. Sayısız uçak firması buraya sefer düzenlemektedir. Şehir merkezine 4 km olan bu havalimanına ulaşım da oldukça kolaydır. Uçuş saatleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra fiyat açısından da erken rezervasyonlarda ücret düşmektedir. Böylelikle uygun fiyatlara uçuş kolaylıkları tanınmaktadır.

 

Erzincan Havaalanına Nasıl Ulaşılır?

 

Taksi: Genel olarak Erzincan içerisinde taksi ile ulaşım her zaman kolay olmaktadır. Hem de uygun fiyatlar ile taksi ile yolculuk gerçekleştirmektedir.

 

Taksi Dolmuş: Eğer aynı yere ulaşacak olan birden fazla yolcu varsa o halde taksi dolmuşları kullanabilirler. Taksi dolmuşlar sayesinde yolculuğunuzu daha uygun fiyata getirebilirsiniz.

 

 

 


Bursa - Erzincan uçak bileti

Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

 

Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.

 

Bursa Tarihi

 

Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.

 

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.

 

Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.

 

Bursa’nın Lezzetleri

  • Bursa İskenderi
  • Pideli Köfte
  • İnegöl Köfte
  • Kestane
  • Şipsi Çorbası
  • Oğmaç Çorbası
  • Köpüklü Ayran

 

Bursa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?

 

Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.

 

İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.

 

Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir

 

Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.

 

Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane

 

Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.

 

Bursa’da Nerede Yenir

 

Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.

 

Bursa’da Alışveriş

 

Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;

 

  • Alışveriş Merkezleri
  • Kapalı Çarşı
  • Antikacılar
  • Bali Bey Hanı
  • Bat Pazarı
  • Bedesten
  • Burç Pasajı
  • Zafer Plaza
  • Anatolium Alışveriş Merkezi

 

Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • İpek Kumaşları
  • Bursa Havluları
  • Kestane Şekeri

 

Bursa’da Görülecek Yerler

 

Bursa Ulu Camii

 

Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.

 

Yeşil Camii

 

Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.

 

Koza Han

 

Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Yeşil Türbe
  • Emir Sultan Camii ve Külliyesi
  • Muradiye Külliyesi
  • Bursa Kalesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Bursa Saat Kulesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Bursa Kent Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi
  • Osmanlı Evi Müzesi
  • Yıldırım Camii ve Külliyesi

 

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

 

Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: