Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bursa - Iğdır Uçak Bileti


Ucuz Iğdır Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’de kaç tane şehri gezdiniz? Kaç tanesi Marmara’daydı veya kaç tanesi Doğu Anadolu’da veya Karadeniz’de? Iğdır’a hiç gittiniz mi? Iğdır’ın kültürünü ve tarihini hiç araştırdınız mı ya da mutfağını tattınız mı? Eğer cevabınız hayırsa ve hatta bir sonraki tatilinizi daha planlamadıysanız, Iğdır’a gidip bambaşka bir kültürün içinde yaşayabilirsiniz. Iğdır’a gitmek için en ucuz uçak bileti birçok hava yolları firmaları tarafından her gün satılmaktadır. Tek yapmanız gereken, internete girmek ve hava yolları firmalarını kontrol etmek. Eğer sürekli olarak kontrol ederseniz, kampanya yapan ve indirimler uygulayan hava yolları firmalarını bulabilirsiniz. Ucuz Iğdır uçak bileti almak için sadece bilgisayar ve internetiniz varsa yeterli, eskisi gibi acentelere gitmenize gerek yok. Kredi kartınız ile alışverişinizi yaptığınızda, biletiniz elektronik posta adresinize teslim ediliyor. Bu yüzden bir uçak bileti artık eskisi gibi zor alınan bir şey değil. İnternette baktığınızda her zaman bulabilirsiniz, yeter ki yer olsun.

 

Iğdır’ın Anlamı

 

Biliyorsunuz ki birçok şehrimizin isimlerinin anlamları var ve gerçekten de çok güzel anlamlar taşıyorlar. Iğdır’ın anlamı ise, iyilik, yiğitlik, ululuk, büyüklük veya bahadırlık anlamına gelmektedir. Bu kelime aynı zamanda Türk Oğuz Boyunun 24 ana boylarından bir tanesi olmaktadır. Bunun yanı sıra, Oğuz Han’ın altı oğullarından, en küçüğü olan Deniz Han’ın dört oğulları arasından en büyüğü olmaktadır.

 

Iğdır Tarihi

 

Iğdır’ın tarihine baktığımızda, çok geniş bir tarihe sahip olmaktadır. Bunu Iğdır ve çevresinde yapılan arkeolojik kazı araştırmalarından anlayabiliyoruz ki Iğdır’da birçok gezilecek ve görülebilecek tarihi yerler bulunmaktadır. Iğdır birçok millet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış ve bu durum İslamiyet Öncesi Duruma kadar dayanmaktadır. Dolayısıyla burada M.Ö 5000-4000 den başlayan bir tarihi görebilirsiniz. Bir şehrin tarihini koruyabilmesi çok önemli olduğu kadar, çok zordur. Malum yaşadığımız dönemde, bir tarihi korumak o kadar zor bir hale geldi ki, tarihi yerinde görmek istesek bile görmemiz çoğu zaman mümkün olmuyor ve genellikle müzelerde veya sergi salonlarında eser olarak görebiliyoruz.

 

Iğdır’a Ne Zaman Gitmeli

 

Doğu Anadolu’da bulunan bir bölge olarak, tahmin edersiniz ki özellikle kış ayları çok çetin geçebiliyor. Sıcaklık normalde 10 derecenin üzerinde olsa bile, siz 10 derecenin altındaymış gibi hissedebiliyorsunuz, çünkü kuytuluk ve rüzgar ve benzeri doğa unsurları genel anlamda, havayı çok etkilemektedir. Buradan size tavsiyemiz eğer Iğdır’ı ziyaret etmek isterseniz, sizin için en iyi dönem bahardan yaz ayları arası olacaktır. Elbette Iğdır’ın bütün aylarını ve mevsimlerini yaşayabilirsiniz, fakat rahat gezebilmeniz açısından bahar ve yaz ayları en tercih edilen ve tavsiye edilen mevsimlerdir.

 

Iğdır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Iğdır’ın iklimi biraz farklıdır. Şehrin düz kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun diğer bölgelerinden gelen şiddetli kara ikliminden etkilenmez. Bölgenin kuytu olması, bölgedeki ovalardaki havanın ortalama sıcaklığını 10 derece kadar tutmaktadır. Düz kesimlerin yanı sıra, bölgenin kuytu olmasından dolayı, aslında en çok yağışı alan şehirlerden bir tanesi olarak kabul edilir.

 

Iğdır’ın Lezzetleri

  • Otağı Çorbası
  • Ayran Aşı
  • Hörre
  • Helise
  • Perzana
  • Taş Köfte
  • Tavuk Şorva
  • Tandır Şiş
  • Ekşili
  • İşkembe Kavurma
  • Cızdık
  • Paça
  • Bozbaş
  • Tereyağlı Erişte
  • Fetir
  • Kuymak
  • Omaç Helvası
  • Kavut
  • Kayvasa
  • Patlıcan Reçeli

 

Iğdır’dan Yemeden Dönmeyin

 

Her Öğünde Mutlaka Yiyebilirsiniz

 

Iğdır’ı ziyaret ettiğinizde, göreceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi, neredeyse her öğünde çorbanın olması. Iğdır’da içebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız çorbalar, Otağı Çorbası, Hörre ve Ayran Aşı olmaktadır. Her öğünde içebilir ve içinizi ısıtabilirsiniz ki özellikle kış aylarında çok güzel olur ve yaz ayları için de, harareti almak derler ya, bu çorbaları tüketerek sıcaklığın size vermiş olduğu harareti alabilirsiniz.

 

Sakat Sevenler İçin Mutlaka Tavsiye Edilir

 

Kimi sakat ürünlerini çok fazla tüketemez, fakat kimileri de öyle çok sakatat ürünlerini sever ki, neredeyse bütün ürünlerini tüketebilir. Bunların arasında aslında çorbası yapıldığında, çok güzel olan paça ve işkembe bulunmaktadır. Iğdır’da Paça ve çok güzel İşkembe Kavurmasını yiyebilirsiniz. Buradaki Paça ve İşkembe Kavurmasının tadı damağınızda kalacaktır ve tekrar yemek isteyeceksiniz. Her şeyin ilki vardır ve her şeyi deneyerek öğrenebilirsiniz. Bazen sadece kokusundan veya görüntüsünden bazı gıda ürünlerini tüketemeyenler vardır, fakat Paça ve İşkembe Iğdır’da mutlaka denenmesi gerekir.

 

Iğdır’da Alışveriş

 

Iğdır’dan alışveriş yapmak için aslında herhangi özel bir yere gitmenize gerek yok. Alışveriş merkezlerinden veya çarşılardan yöresel ürünler bulabilirsiniz. Bazı çarşılardan alabileceğiniz ürünler açık oluyor ve dolayısıyla gelenler, genelde açık ürünlerin yöresel ve doğal olduğunu, kapalı paketlerde satılan ürünlerin artık doğallıktan çıktığını düşünebiliyor, fakat normal alışveriş merkezlerinden, marketlerden ve civarda bulunan çarşılardan birçok alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

 

Iğdır’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Kafkas Kilimleri
  • Patlıcan Reçeli

 

Iğdır’da Görülecek Yerler

 

Iğdır Anıtı ve Müzesi

 

Artık neredeyse bütün illerimizde olduğu gibi, Iğdır’da da müzeler ve sergiler bulunmaktadır. Iğdır müzesi 1997 yılında inşa edilmeye başlamış ve 1999 yılında ise kapılarını hizmete açmıştır. Müze tam olarak 1.3 hektar alana yerleştirilmiştir ve yerden yüksekliği 43.50 metre olmaktadır. Iğdır’ın Anıtı ise hala ki Türkiye’nin en yüksek anıtı olarak bilinmektedir. Müzede ise, 1915 yılından 1918 yılları arasına kadar geçen, bölgede yaşayan Ermeni vahşetinden geriye kalan ve toplu mezarlıklardan çıkarılan belgeler, fotoğraflar ve diğer özel eşyalar sergilenmektedir.

 

Karakale

 

Karakale çok eski bir tarihi yapıt olmaktadır. Iğdır’ın batı kesiminde bulunan Tuzluca mevkiinde ve Ermenistan sınırına yakın, Aras Nehri üzerine inşa edilmiştir. Bu kalenin kuruluşu, Urartu Dönemi ya da daha eski bir döneme bile ait olabilmektedir. Hatta bunun yanında, dünyanın ilk fuarının ise burada yapıldığı söylenir. Maalesef ki 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen deprem dolayısıyla, kale duvarları yıkılmış ve daha sonrasında o şekilde bırakılmıştır.

 

Iğdır Ejder Kervansarayı

 

Iğdır Ejder Kervansarayı, Iğdır’ın merkezinden 15 kilometre uzaklıkta olan, Harmandöven Köyü’nün yanında yer alan ve tarihe tanıklık etmiş, ayrıca bölgede ayakta kalan ve Türkiye’nin en eski tarihi eserlerden bir tanesidir. Kervansarayı, eskiden Batum, Tiflis, Bakü, Şirvan, Divin ve Anı’dan gelen kervanlarını, yani misafirlerinin konaklamaları için kullanılan bir yapı olmuştu. Bu kervansarayı 12’inci asırda Surmari Emri Şerafettin Ejder tarafından inşa ediliyor. Tarihi eserin oldukça zengin bir görünümü vardır. Burası aynı zamanda Anadolu Selçukluların ticari zenginliğini, organizasyonların güçlülüğünü ve yüksek kültürlerini günümüzde yansıtmaktadır. En güzeli ise 2008 yılında ilin Özel İdaresi tarafından yapıtın restore edilmesi ve tekrardan turizme açılması olmuştur.

 

Balahana

 

Iğdır’ın kendi yöresine ait olan evlere Balahana adı verilmektedir. Bu ev tasarımlarına Tebriz, Nahçivan, Maku, Erevan, Kars ve Ardahan bölgelerinde de görmeniz mümkün olmaktadır. Günümüzde dubleks olarak adlandırılan ev yapıtları, aslında tarihe baktığımızda, babanın oğlunu evlendirdikten sonra, var olan evin üst katına bir kat daha yapmak ile gerçekleşen bir durum.

 

Aras Nehri

 

Bölgedeki en çok kuş türlerinin bulunduğu yerdir aslında Aras Nehri ve yörede bu nehir ilgili birçok farklı efsanelerin var olduğu bilinir ve anlatılmaktadır. Bazı yazarlar ve şairler o kadar güzel şekilde nehri anlatmışlar ki, bölgenin doğasını ve bölgenin kültürünü ve tarihi, her şeyi iç içe koymaya çalışmış.

 

Iğdır’a Nasıl Gidilir?

 

Iğdır’a nasıl gitmek istediğinize ve nereden geçeceğinize bağlı olarak, nasıl gideceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer çevre illerden ve ilçelerden yahut komşu ülkelerden gelecekseniz ve kara yollarını kullanmak isterseniz, özel aracınız ile veya otobüs firmalarını kullanarak gidebilirsiniz. Eğer ki hava yollarını kullanarak Iğdır’a gitmek isterseniz, öncelikle Kars Havaalanına iniş yapıp daha sonra kara yollarını kullanarak Iğdır’a geçiş yapmanız gerekmektedir.

 

 


Bursa - Iğdır uçak bileti

Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

 

Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.

 

Bursa Tarihi

 

Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.

 

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.

 

Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.

 

Bursa’nın Lezzetleri

  • Bursa İskenderi
  • Pideli Köfte
  • İnegöl Köfte
  • Kestane
  • Şipsi Çorbası
  • Oğmaç Çorbası
  • Köpüklü Ayran

 

Bursa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?

 

Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.

 

İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.

 

Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir

 

Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.

 

Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane

 

Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.

 

Bursa’da Nerede Yenir

 

Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.

 

Bursa’da Alışveriş

 

Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;

 

  • Alışveriş Merkezleri
  • Kapalı Çarşı
  • Antikacılar
  • Bali Bey Hanı
  • Bat Pazarı
  • Bedesten
  • Burç Pasajı
  • Zafer Plaza
  • Anatolium Alışveriş Merkezi

 

Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • İpek Kumaşları
  • Bursa Havluları
  • Kestane Şekeri

 

Bursa’da Görülecek Yerler

 

Bursa Ulu Camii

 

Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.

 

Yeşil Camii

 

Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.

 

Koza Han

 

Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Yeşil Türbe
  • Emir Sultan Camii ve Külliyesi
  • Muradiye Külliyesi
  • Bursa Kalesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Bursa Saat Kulesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Bursa Kent Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi
  • Osmanlı Evi Müzesi
  • Yıldırım Camii ve Külliyesi

 

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

 

Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: