Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bursa - Manisa Uçak Bileti


Hemen Ucuz Fiyata Manisa Uçak Bileti Alabilirsiniz

 

Ucuz fiyata uçak bileti sorgulamak ufak ayrıntılar dâhilinde mümkün olmaktadır. Manisa uçak biletini bu ufak arayışlar ile kolaylıkla bulabilirsiniz. Onlarca havayolu şirketi size farklı Manisa uçuş planları sunabilmektedir. Sizlere ulaştırılan bu planlar arasından size en uygununu bulmak, yapacağınız sıradan aramalarla mümkün olabilmektedir. Bununla beraber web sayfamızda sorgu sistemi size kolay bir şekilde bilet sorgusu yapma imkanı yer almaktadır. İnternet Manisa uçuşlarını aynı ekranda sorgulayarak en ucuz uçuşu diğer uçuşlar arasından bulabilirsiniz. Bu yeni özellik ile ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’ya ulaşmak için pahalı biletler yerine çok daha ucuz biletleri bulabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden Manisa uçak biletine ulaşmak için yapmanız gereken ise internet sitemiz üzerinden çok daha basit bir sorgu işlemi gerçekleştirmektir. Şehre turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz size bu adres üzerinden Manisa hakkında detaylı bilgiler sunulmaktadır. Doğru hizmete dayalı olarak sizlere sunulacak bu bilgiler kapsamında daha eğlenceli bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

 

Nüfusu İtibariyle De Önemli Bir Yerleşim Yeri

 

Nüfus sayısı bakımından da bölgenin en büyük ikinci şehri olarak yer alan Manisa, İzmir’e de çok yakın bir şehirdir. Şehir merkezinden İzmir’e dolmuşlar yardımıyla ufak bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu sayede turistik ziyaretinizi Manisa’ya yapabilirsiniz. Şehzadeler şehri olarak yer alan Manisa şehri tarihi geçmişiyle de gerek bölgenin, gerekse de ülkemizin en eski şehirleri arasındadır. Şehre ucuz uçak bileti fırsatıyla ziyaret etmekten büyük keyif alabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Günümüzde İzmir şehri nasıl yaz aylarının değişmezi ise Manisa da aynı koşullarda yaz aylarının değişmez şehirleri arasındadır. Manisa şehrine genel olarak iki mevsimde gidilebilmektedir.

 

  • Yaz aylarında (Tatil amaçlı)

 

  • İlkbahar ayları içerisinde (Doğal güzellikleri görmek adına)

 

Manisa şehri İzmir’e olan yakınlığı ile birçok farklı avantajı içerisinde bulundurmaktadır. Bu avantaj koşullarında farklı ürün ve hizmetlerle desteklenmesi bazılarına göre Manisa İzmir’den çok daha önemli bir şehir içerisindedir.

 

Ziyaret Nedeninizi Belirleyin

 

Ziyaret sebebi ile şehri tanımak olanlar yaz ayı içerisinde bu şehri ziyaret gerçekleştirmektedir. Bununla beraber farklı bir ziyaret amacınız varsa şehir yaz aylarının yanında özellikle bulunduğu konumu itibariyle her zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

Manisa Mesir festivali vaktinde özellikle ziyaret yapabilirsiniz.

 

Manisa’nın Lezzetleri

 

Manisa şehrinin en önemli lezzeti mesir macunu olarak yer almaktadır.

 

Ülkemiz üzerinde her şehir belirli başlı bir yiyeceği ile ön plana çıkarmaktadır. Manisa şehrinde ise bu yiyecek mesir macunu olarak yer almaktadır. 41 çeşit baharat kullanılan bu macunun temeli Kanuni Sultan Süleyman zamanına dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi ustalar tarafından hazırlanan bu macun ile şifa bulmuştur. Bu günden sonra padişah macunu halka sunmuştur. Günümüzde bu macun, senenin belirli bir kısmında halka Mesir festivali adı altında dağıtılmaktadır.

 

Bu zamanlarda şehri ziyaret eden turistler mesir macununun en lezzetli halini tatma imkanı bulmaktadır.

 

Üzümleri Tadabilirsiniz

 

Manisa şehrine gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yiyecekler arasında tarım ürünleri yer almaktadır. Doğal ortamlarda yetiştirilen bu ürünler herkesin hoşuna gitmektedir.

 

Tadılması gereken ürünler arasında Kırkağaç kavunu, Sultaniye üzümü ile Salihli kirazı, Akhisar zeytini, Köprübaşı çileği gibi pek çok tat yer almaktadır. Bu ürünler içerisinde bulunan Kırkağaç kavunu özellikle önemli bir yiyecektir. Bu özel tat bütün Türkiye’ye dağıtılmaktadır.

 

Tadına Doyulamayan Kavun

 

Şehre özgü olarak bulunan Kırkağaç kavunu çok tatlı bir kavun türü olup Türkiye’de yetişen en lezzetli kavunlar arasındadır. Bu yüzden şehri ziyaret eden kişiler tarafından mutlaka tatması gerekmektedir.

 

Manisa’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Manisa şehrinde görülmesi gereken yerler bakımından çok fazla zengin olarak bulunmasa da, bünyesinde bulundurduğu bazı bölgeler gerçekten turistlerin mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

Antik Yapılar

 

Salihli ilçesinde bulunan antik kentler mutlaka görülmesini tavsiye ediyoruz. Sardes antik kenti ile Sart antik kenti Salihli bölgesindeki iki önemli yapı olarak bulunmaktadır.

 

Demirci ilçesinde yer alan Sidas antik kenti de büyük önem taşımaktadır.

 

Cami

 

Şehir merkezinde İvaz Paşa Camii 1484 yılında yapılmıştır. Mutlu mahallesinde içerisinde bulunan bu tarihi cami, şehrin merkezinde olduğu için hemen görülmektedir.

 

Tarihi Yapılar

 

Şehirde yer alan Manisa kalesi Spil dağının eteklerinde bulunur ve bu kale aracılığı ile şehir yukarıdan görülmektedir.

 

Bununla beraber Çaybaşı mahallesinde bulunan ağlatan kaya isimli mimari eser, dünyaca ünlü bir yapı olarak bilinmektedir. Bu oluşum hakkında türetilen ilginç hikâyeler özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

 

Doğal Yapı

 

Manisa şehrini ziyaret edilmesi gereken doğal yerlerin başında Gökköy gelmektedir. Salihli ilçesine bağlı ufak fakat çok ama çok şirin bir orman köyü olarak bulunan Gökköy özel olarak ilkbahar ayları için çok özel bir bölgedir.

 

İlkbahar Aylarında Ziyaret Edin

 

Manisa şehrini ilkbahar mevsimi içerisinde ziyaret edecek olanlar mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmesi gerekmektedir. Bununla beraber ilkbahar aylarında ziyaret edilebilecek bir diğer yer de Spil dağında bulunan milli park olarak yer almaktadır. Bu park da ilkbahar mevsimi içerisinde çok özel bir yer olabilmektedir. Ancak parkın il merkezin yirmi üç kilometre uzaklıkta olduğu dikkate alınması gerekmektedir. Spil dağında yer alan bu milli park 60 metreden 1517 metreye kadar yükselmektedir.

 

Kaplıca

 

Turgutlu bölgesi içerisinde bulunan Urganlı kaplıcaları Manisa’nın en meşhur kaplıcaları olarak bilinmektedir. Bu kaplıcaların etrafında birçok otel yer almaktadır.

 

Kurşunlu kaplıcaları Manisa’nın özel kaplıcaları arasında bulunmaktadır. Bu kaplıcalara ülkenin birçok yerinden senenin her vaktinde ziyaretçi gidebilmektedir.

 

Kaplıcalar Diyarı

 

Kaplıcalara önem veriyorsanız Manisa şehrine uğradığınızda bu iki kaplıcayı düşünebilirsiniz. Manisa aynı zamanda kaplıcalar diyarı olarak bilinmektedir.

 

Alışveriş Yerleri

 

Manisa şehrinde özellikle hediyelik eşya getirmek isterseniz bu özel eşyaları şehir merkezindeki seyyar satıcılardan ya da tarihi İvaz Paşa Camii’nin çevresindeki işyerlerinden bulabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ulaşım

 

Manisa şehrine ulaşım genel olarak karayolu ile yapılmaktadır. Havayolunu tercih etmek isteyen kişiler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidebilmektedir. Bu havalimanına ucuz ulaşırsanız ve sonrasında İzmir’den Manisa’ya geçerseniz, ulaşımınız daha kolay olmaktadır.

 

 


Bursa - Manisa uçak bileti

Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

 

Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.

 

Bursa Tarihi

 

Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.

 

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.

 

Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.

 

Bursa’nın Lezzetleri

  • Bursa İskenderi
  • Pideli Köfte
  • İnegöl Köfte
  • Kestane
  • Şipsi Çorbası
  • Oğmaç Çorbası
  • Köpüklü Ayran

 

Bursa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?

 

Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.

 

İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.

 

Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir

 

Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.

 

Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane

 

Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.

 

Bursa’da Nerede Yenir

 

Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.

 

Bursa’da Alışveriş

 

Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;

 

  • Alışveriş Merkezleri
  • Kapalı Çarşı
  • Antikacılar
  • Bali Bey Hanı
  • Bat Pazarı
  • Bedesten
  • Burç Pasajı
  • Zafer Plaza
  • Anatolium Alışveriş Merkezi

 

Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • İpek Kumaşları
  • Bursa Havluları
  • Kestane Şekeri

 

Bursa’da Görülecek Yerler

 

Bursa Ulu Camii

 

Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.

 

Yeşil Camii

 

Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.

 

Koza Han

 

Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Yeşil Türbe
  • Emir Sultan Camii ve Külliyesi
  • Muradiye Külliyesi
  • Bursa Kalesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Bursa Saat Kulesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Bursa Kent Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi
  • Osmanlı Evi Müzesi
  • Yıldırım Camii ve Külliyesi

 

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

 

Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: