Ordu Uçak Bileti Satın Al
Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür. İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.
Ordu İlinin Tarihi Geçmişi
Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.
Ordu Hakkında Genel Bilgiler
Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.
Ordu’da Turizm
Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.
Şehrin Gözdesi Teleferik
İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.
Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar
Ordu’da Ne Yenir?
Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması, kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.
Kültür Ve Sanat
Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.
Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al
Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.
Bursa Tarihi
Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli
Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.
Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü
Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.
Bursa’nın Lezzetleri
Bursa’dan Yemeden Dönmeyin
Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?
Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.
İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım
Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.
Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir
Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.
Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane
Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.
Bursa’da Nerede Yenir
Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.
Bursa’da Alışveriş
Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;
Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Bursa’da Görülecek Yerler
Bursa Ulu Camii
Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.
Yeşil Camii
Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.
Koza Han
Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.
Gezilebilecek Diğer yerler
Bursa’ya Nasıl Gidilir?
Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.