Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Dalaman - Malatya Uçak Bileti


Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 


Dalaman - Malatya uçak bileti

Ucuz Dalaman Uçak Bileti Satın Al

 

Artık Türkiye’nin her yerine hava yollarını kullanarak gidebiliyorsunuz. Her gün onlarca uçak seferleri kaldırılmaktadır ve bütün uçaklarda dolu olarak yolculuklarını gerçekleştiriyor. Dalaman’a gitmek isterseniz, en ucuz uçak bileti için internetten hava yolları firmalarını araştırabilirsiniz. Araştırmanızı yaparken kampanyalar ve indirimlerden de faydalanabileceğinizi görebilirsiniz. Yıl boyunca farklı kampanyalar devam etmektedir ve indirimler uygulanmaktadır. Kredi kartınız ile bilet alışverişi yaptığınızda veya ailenizle beraber yolculuk yapmak istediğinizde, çocuklarınıza veya yaşlılara yönelik kampanyalar ve indirimler yapılıyor. Ucuz Dalaman uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay ve eskisi gibi acenteden acenteye dolaşmanıza gerek yok. İnternetiniz olsun bilgisayarınız olsun yeter. Dalaman’a yazın gitmek isterseniz, güzel bir seçenek olabilir ve yaz aylarında ise uçak bileti bulmak çok daha kolay olmaktadır, çünkü malum yaz dönemi ve birçok kişi tatile çıkıyor, dolayısıyla seferlerde artış oluyor.

 

Dalaman Tarihi

 

Dalaman’a gitmeden önce biraz Dalaman’ın tarihine bakalım. Nasıl bir yerdir, nedir, ne değildir. Dalaman tarihte çok önemli bir yer, çünkü Dalaman toprakları üzerinde, Lukkalar, Lekler, Solymoslular, Kavalılar, Persler, Helenler, Atinalılar, Romalılar, Araplar, Bizanslılar, Menteşeoğulları ve nihayetinde Osmanlılar egemenliklerini kurmuş. 1600 yıllarında Likyaların egemenliğini sürdüğüdüğü Dalaman’da, Likya, İran’ın egemenliği sürdürdüğü dönemde ise Karia, Osmanlı dönemine girdiğinde ise Hıdıvi Abbas Paşa olarak anılan bir bölge olmuştur. Dalaman, 1983 yılında Köyceğiz İlçesine bağlı olup Atakent ve Dalaman Beldelerinin birleşmesi, ayrıca Milli Güvenlik Konseyince kabul edilen ve 2963 sayılı Kanunun 29 Kasım 1983 tarihi ve 18.237 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmasıyla beraber bir ilçe haline gelmiştir. Dalaman sadece bir tatil beldesi değildir, aynı zamanda kültür ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. 

 

Dalaman’a Ne Zaman Gitmeli

 

Dalaman’a gitmek için en iyi mevsimler bahar ve sonbahar ayları arası olmaktadır. Yıl boyunca Dalaman’a giden birçok turistler olmaktadır, fakat rahat bir tatil ve gezinti yapmak isterseniz, yaz ayları hatta en ideal zaman olmaktadır.

 

Dalaman’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Dalaman’da hissedebileceğiniz iklim, Akdeniz tipi iklimdir. Buradaki iklime aynı zamanda Subtropikal iklimi olarak ta isim verilebilir. Bu iklim türünde, yörede, kış ayları ılık ve yağışlı, yaz ayları ise kurak ve sıcak geçmektedir. Dalaman’da hissedebileceğiniz en sıcak hava neredeyse 50 dereceye yakın olmaktadır ki bu neredeyse Kahramanmaraş ve Şırnak gibi illerimiz ile aynı olmaktadır. Dalaman’ın kış ayları ılıman ve yağışlı geçtiğinden, yaz aylarında şahit olabileceğiniz bitki örtüsü muazzam olmaktadır. Her yer yemyeşil ve farklı çiçeklerin açtığını görebilirsiniz. Dalaman gerçekten sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya için önemli bir tatil beldesi olmaktadır. Yaz aylarında Dalaman’da hareket ve eğlence asla eksik olmamakla birlikte çok fazla turistler görebilirsiniz.

 

Dalaman’da Neler Yenir

 

Dalaman biliyorsunuz ki Akdeniz iklimlerine de sahiptir ve dolayısıyla burada yiyebileceğiniz yemekler ve yöresel tatlar arasında, deniz ürünleri, Ege bölgesine ait tatlar ve aynı zamanda Akdeniz bölgesine ait tatları tadabilirsiniz. Deniz ürünleri ve zeytinyağlı yemek türleri çokça tüketilmektedir.

 

  • Mavru Kefali
  • Mavi Yengeç
  • Deniz Börülcesi
  • Sılcan Yoğurtlaması
  • Yayın Balığı

 

Dalaman’da Alışveriş

 

Özellikle Dalaman’da alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunur, fakat yöresel ve bölgenin ürünlerini satın almak isterseniz, Kaş, Marmaris Bedesten ve Datça’ya gitmeniz tavsiye edilir. El dokumaları ve bunların yanında ahşap işçiliğinin ünlü olduğu ve ürünlerini bulabileceğiniz en güzel yer Kaş’tır. Sadece alışveriş için değil, renkli pazarlarını da gezip vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Marmaris’in tarihi çarşılarını hem gezmek hem de alışveriş yapmak için çok ideal bir alışveriş merkezi olmaktadır. Tavsiye edilebilecek başka bir bölge ise Datça pazarı olmaktadır. Buradaki bazı gümüş dükkanlarında özel ve orijinal ürünler bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra, Datça’ya kadar gelmişken, burada tatmanız gereken lezzetlerden bir tanesi ise bademdir. Datça’da badem yemeden gitmeyi sakın unutmayın. Özellikle nurlu bademi tatmanız gerekir.

 

Dalaman’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • El Dokumaları
  • Ahşap İşçiliği Ürünleri
  • Gümüş
  • Badem

 

Dalaman’da Görülecek Yerler

 

Patara Antik Kenti

 

Patara Antik Kenti bölgesi Türkiye’nin en uzun kumsalına sahip olan bir yerdir. Bunun yanında ise aynı zamanda Caretta Carette’lara da ev sahipliği yapan bir sahildir. Patara Antik Kenti ise bütün bu muhteşem doğa güzelliklerinin ortasında yer alan, apayrı bir havaya sahip bir kenttir. Buradaki kazıları halen sürmektedir. Mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Buradaki doğa ve tarihi harikalarının bir araya gelmesiyle muhteşem bir bölge haline gelmiştir. Patara Antik Kenti yıl boyunca gezebileceğiniz, Dalaman’ın en muazzam yerlerinden bir tanesidir. Aileniz ve sevdiklerinizle her zaman gidebilirsiniz.

 

Saklıkent

 

Saklıkent, neredeyse yaklaşık 200 bin yıl önce bir çökme sonucu oluşan bir kanyon, harika bir doğa gezisi yapabileceğiniz bir yerdir. Özellikle yaz sıcaklarından kaçmak için muhteşem bir yerdir. Aileleriniz ve sevdikleriniz ile giderek, bir gününüzü orada geçirebilirsiniz.

 

Mavi Mağara

 

Mavi Mağara aslında tamamen doğanın bir oyunu sonucunda ortaya çıkan bir doğa güzelliğidir. Kaş ve Kalkan arasında bulunan bu mağara, güneşin denizden yansıyarak mağaraya vurmasıyla vermiş olduğu mavi fosforlu bir renge sahiptir. Bu yüzden Mavi Mağara adı verilmiştir. Gidip görülmesi gereken yerler arasında mutlaka yer alır ve yılda yüzlerce turist Mavi Mağarayı ziyaret etmektedir.

 

Kelebekler Vadisi

 

Türkiye’nin en güzel kamp yapma veya kamp cenneti olarak tanınan yer, Kelebekler Vadisi olmaktadır. Buraya ulaşım için bir yerden sonra deniz yolunu kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Doğada bile görebileceğinizi düşünemeyeceğiniz, ender ve nadir bulunan canlı türlerini Kelebekler Vadisi’nde görebilirsiniz. Doğası ve canlıları ile beraber, muhteşem bir yer olmaktadır.

 

Dalaman’a Nasıl Gidilir?

 

Dalaman’a aslında hem kara yolları, hem deniz yolu, hem de hava yolları ile gidebilirsiniz. Eğer özel aracınız varsa, özel aracınız ile de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Dalaman’a her gün birçok otobüs firmaları seferler çıkarmaktadır. Nereden ve nasıl geleceğinize bağlı olarak ta elbette değişkenlik göstermektedir. Dalaman Havaalanı Muğla’da olduğundan, hava yollarını kullandığınızda, önce Muğla’ya iniş yaparak Dalaman’a geçiş yapabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: