Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Denizli - Kıbrıs Uçak Bileti


Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 


Denizli - Kıbrıs uçak bileti

Ucuz Denizli Uçak Bileti Satın Al

 

Ülkemizin en ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi Denizli’dir. Denizli hem yöresi, hem de kültürü ile bambaşka bir yerdir. Denizli aslında o kadar eğlenceli bir yer ki, gittiğinizde ayrılmak istemeyeceksiniz. Denizli’ye gitmek için en ucuz uçak bileti, neredeyse her gün bulunmaktadır. Hava yolları firmalarını araştırarak, hangi firmada hangi kampanyaların olduğunu ve ayrıca indirimlerin uygulanıp uygulanmadığını öğrenebilirsiniz. Bütün hava yolları firmalarının mutlaka kampanyaları veya indirimleri yıl boyu yapılmaktadır, dolayısıyla ne zaman gitmek isterseniz, mutlaka kullanabileceğiniz bir avantaj bulabilirsiniz. Ekonomik bir tatil geçirmek isterseniz ve ucuz Denizli uçak bileti satın almak istediğinizde, birçok yolcuların yaptığı favori veya sürekli olarak kullandıkları hava yolları firmasını takip etmek. Bu şekilde kampanyalar ve indirimler olduğunda, otomatik olarak firma yolcuya bildirim göndermektedir. Bir sonraki tatilinizi planlamadıysanız veya nereye gitmek istediğiniz konusunda kararsızsanız, Denizli size şiddetle tavsiye edilir, çünkü gerçekten çok güzel bir yer. Mutlaka görmeniz gerekir. Uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay. Acentelere de gitmenize gerek yok. Sadece internetin başına oturuyorsunuz, biletinizi satın alıyorsunuz ve biletiniz ise elektronik posta adresinize anında geliyor.

 

Denizli Tarihi

 

Denizli, tarihi ve kültürü açısından o çok muazzam bir yer ki, burada tarih önce kültürlere şahit olmak bile mümkündür. Özellikle Kalkolitik Çağına kadar tarih uzanabiliyor. Denizli’deki tarihe baktığınızda, Hitit öncesi tarihi ile birlikte, Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Perslerin tarihte Denizli’ye yerleştiklerini anlayabiliyorsunuz. Helenizm devrindeyse Denizli ve çevresinde birçok metropol kentlerin kurulduğuna da şahit olabiliyorsunuz. Bazı kentler ise, Denizli il merkezinde bulunana Diospolis ile Rhoas adı verilen kentler olmaktadır. Bunların yanında en belirgin kentlerden bir tanesi Laodicia kenti olmaktadır. Denizli elbette şuan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir, fakat Türkler ilk olarak 1070 yılında Denizli içerisinde görülmeye başladılar. Bunun sebebi ise, Selçuklu Sultanı Alparslan emrindeki Afşin Bey ve yanındaki kumandanların, Denizli’yi Türkleşmesi için attıkları adımlardan kaynaklanmıştır. Denizli’nin elbette tarihi bu kadar ile bitmiyor, fakat Denizli tarihinin daha fazlasını görmek isterseniz, mutlaka Denizli’ye uğramanız lazım. Uzun bir süre olmasa bile, hafta sonu için de gidebilirsiniz.

 

Denizli’ye Ne Zaman Gitmeli

 

Denizli’nin hangi mevsiminde giderseniz gidin, bütün mevsimlerde Denizli’nin en güzel doğalarını ve güzelliklerini görebilirsiniz, fakat turizm açısından baktığımızda, Denizli’ye gitmek için en güzel dönem yaz ayları olmaktadır.

 

Denizli’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Denizli’de Ege bölgesinin iklimini hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı kısımlarında karasal iklimleri de hissedebilirsiniz. Denizli’nin kışları, birçok bölgede olduğu gibi yağışlı geçmektedir, fakat kış aylarında olan yağışlardan ötürü, Denizli bölgesinde bahar ve yaz aylarında görebileceğiniz doğa, inanılmazdır.

 

Denizli’nin Lezzetleri

  • Keşkek
  • Arap Aşı
  • Mısır Gömbesi
  • Leğen Böreği
  • Bazlama
  • Çörekler
  • Cızlama
  • Kide
  • Katmer
  • Bahar Gevreği
  • Zeytinyağlılar
  • Macar Tarhanası
  • Lahana Sarması

 

Denizli’den Yemeden Dönmeyin

 

Bambaşka Taptaze Lezzetler

 

Denizli’yi gittiğinizde deneyebileceğiniz liste dışında da olan birçok yiyecekler bulunmaktadır. Denizli’de o kadar çok taze sebzeler ve meyveler tüketebilirsiniz ki, orada kendinizi gerçekten çok sağlıklı hissedeceksiniz. Bu birazda Ege ve Akdeniz havalarının esmesinden de kaynaklanıyor olabilir ki normalde de Denizli’de Ege bölgesine ait iklimleri hissedebiliyorsunuz. Denizli’de yiyebileceğiniz en güzel lezzetler arasında yine Zeytinyağlılar ve hatta patlıcanlı lezzetler bulunmaktadır. Peki, bunları başka yerlerde de yiyemez miyiz diye sorunlar için, elbette ama Denizli’deki lezzetini keşif ettiğinizde, buradan ne kadar orijinal bir lezzeti tadabildiğinizi görebileceksiniz.

 

Denizli’de Nerede Yenir

 

Denizli’de nerede yerseniz yiyin, kendinizi her zaman sağlıklı ve iyi hissedeceksiniz, çünkü burada yediğiniz her şey genellikle doğadan gelmektedir. Burada fabrikalardan veya makinelerden çıkan çok fazla gıda ürünü bulamıyorsunuz. Her şey taze oluyor. Denizli’de birçok yerli ve yabancı turistlerin gidip yemek yedikleri bazı yerler vardır. Bunların arasından size önerilebilecek yerler;

 

  • Kocabaylar Kebap Salonu
  • Akçeşme Kokoreç
  • Hacı Şerif
  • Bizim Ev Mantı, Aşure, Keşkek Evi
  • Mavi Köşe Lokantası
  • Nefis Izgara
  • Değirmende Alabalık
  • Tavaslı Pideci Nihat Usta

 

Denizli’de Alışveriş

 

Denizli’de alışveriş yapabilmeniz için alışveriş merkezleri, çarşılar ve yerel pazarlar bulunuyor, dolayısıyla gelen turistler için de birçok alışveriş yapabilmeleri için seçenekler öne çıkıyor. Bunların yanında ayrıca küçük dükkanlarda hediyelik eşyaları bulmak ta mümkündür. Denizli’de en çok bilinen alışveriş noktası ise, Kale İçi Çarşısı olmaktadır. Yerli ve yabancı olmak üzere, birçok kişi her gün buraya alışveriş yapmak için gitmektedir. Birçok geleneksel ürünler bulabilirsiniz; dokumacılık, bakırcılık, dericilik ve bıçakçılık.

 

Denizli’de Görülecek Yerler

 

Pamukkale Travertenleri

 

Denizli denildiği zaman Pamukkale, Pamukkale denildiği zaman ise Denizli akla gelmektedir. Çeşitli nedenlerden ve kimyasalların arınmasından ortaya çıkan Pamukkale Travertenleri, daha Türkiye için değil, yüzyıllardır dünya için çok önemli bir yer almaktadır. Hem tarihi açıdan, hem de turizm açısından. Turistlerin genellikle Pamukkale Travertenleri ilk duraklarından bir tanesi oluyor ve buradaki travertenlerinin katmanlarında olan havuzlara ise yaz aylarında girip hem serinleyebiliyorlar hem de suyun tadını çıkarabiliyorlar. Görüntü çok ilginç ve gerçekten dünyanın dört bir yanında gelen herkesi fazlasıyla etkiliyor. Çocuktan gence ve yaşlılara kadar herkesin gelip görmesi gerektiği yerlerden bir tanesidir.

 

Hierapolis Antik Kenti

 

Hierapolis Antik Kenti biliyorsunuz ki UNESCO Dünya Kültür Miraları Listesi arasında yer almaktadır. Burası Frig döneminde inşa edilmiş bir antik kenttir ve yılda on binlerce ziyaretçinin akımına uğramaktadır. Arkeoloji dünyasında aynı zamanda “Kutsal Şehir” olarak ta bilinmektedir. Hierapolis M.Ö 190 yılında Bergama Kralı Eumenes tarafından kurulmuş. Kalıntıları hala durmaktadır ve çok iyi şekilde korunuyorlar. Hierapolis Antik Kenti ancak 12. Yüzyılda daha yeni Türklerin eline geçmiştir. Buradaki tarihin bir kısmını anlayabilmek ve yaşayabilmek için mutlaka Hierapolis Antik Kentine uğramanız lazım.

 

Honaz Dağı Milli Parkı

 

Honaz Dağı Milli Parkı, Denizli’nin önemli ilçelerinden bir tanesi olan Honaz’dan almıştır adını. Burada Denizli ve ilçenin doğa güzellerini en derin ayrıntısına kadar görebilirsiniz. Hem güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, hem de aileniz ve sevdikleriniz ile keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Bu milli park o binlerce farklı bitki ve hayvan çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır. Burası sadece bir doğa alanı olarak kullanılmıyor, bir doğa tesis olarak kullanılmaktadır, çünkü içeride çocukların eğlenebilmeleri için parklar ve aynı zamanda bir gününüzü geçirebilmeniz için, yeme ve içme yerleri vardır. Bu yüzden sabah geldiğinizde, akşama kadar kalabilirsiniz.

 

Akhan Kervansarayı

 

Akhan Kervansarayı Selçuklu döneminden bugüne kadar kalmış, sağlam ve köklü bir tarihe sahip bir yapı olmaktadır. Büyükçe bir alana sahip olan bu Kervansaray içerisinde iki adet kitabe bulunmaktadır. 1253 ile 1254 yılları arasında inşası tamamlanan Akhan Kervansarayı, ziyaretçilerine kapılarını açtıktan sonra, her ziyaretçiyi bambaşka bir dünyada yolculuğa götürmektedir. Dışarıdan baktığınızda, sade ve sadece bir tarihi bir bina gibi görünen bu kervansarayın içerisine girdiğinizde her şey başlıyor. Akhan Kervansarayı şehrin merkezine çok yakın olmaktadır, dolayısıyla özel aracınız varsa, birkaç dakikada gidebilirsiniz veya şehir merkezinden Akhan Kervansarayına giden minibüslere ve servislere binebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Karahayıt Kaplıcaları
  • Yeşildere Şelalesi
  • Keloğlan Mağarası
  • Hierapolis Arkeoloji Müzesi
  • Laodikeia Antik Kenti
  • Tripolis Antik Kenti
  • Hierapolis Tiyatrosu
  • Pamukkale Arkeoloji Müzesi

 

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

 

Denizli’ye gitmek isterseniz hava yollarını, kara yollarını ve demir yollarını kullanabilirsiniz. Elbette özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Denizli’de Çardak Havaalanı bulunduğundan, Denizli’ye kolayca bir hava yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer İzmir, Eskişehir veya Söke’den geliyorsanız, demir yollarını kullanarak güzel bir tren yolculuğu da gerçekleştirebilirsiniz. Hava yolları ile geldiğinize, nereden geldiğinizde bağlı olarak hem tek seferde de gelebilirsiniz, aktarmalı olarak ta gelebilirsiniz. Çardak Havaalanına indiğinizde, şehir merkezine gitmek için 65 kilometre daha yolculuk yapmanız gerekmektedir. Denizli’ye her gün istediğiniz şekilde yolculuk yapabilirsiniz, sadece nereden gitmek istediğinize göre, kaç seferde Denizli’ye varabileceğiniz belirlenebilir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: