Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Diyarbakır - Gaziantep Uçak Bileti


Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Satın Al

 

Tarihin ve kültürün dopdolu olduğu bir tatile ne dersiniz? Herhalde böyle bir tatile kimse hayır demez. O halde Gaziantep’e en ucuz uçak bileti arayışı başlasın. Gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesidir. Eskisi gibi zor olmayıp artık Gaziantep’e gitmek çok kolaydır. Yapmanız gereken sadece uçak biletinizi ayarlamak ve bunun için ise internete gireceksiniz ve hava yollarını araştırarak hem ucuz, belki kampanyalı, belki de bedava biletler bulabilirsiniz. Kampanyalı veya bedava, konforlu ve hızlı bir yolculuk sizin için güzel olmaz mı? Artık neredeyse bütün hava yolları şirketleri Gaziantep’e günlük birçok seferler kaldırmaktadır. Dolayısıyla ucuz Gaziantep uçak bileti bulmak çokta zor olmayacaktır. Tatiller ve bayram dönemlerine denk gelirken ise erkenden rezervasyon yaptırabilirsiniz ki böylece ucuz fiyatlara uçak bileti bulmanız çok daha kolay olacaktır.

 

Gaziantep Tarihi

 

Gaziantep veya artık halk dilinde Antep olarak bilinen, kültürü ve tarihi bol şehrimizin tarihi ciddi anlamda geniş olmaktadır. İlkçağa dönemlerine ait kayaklarda, Antep ismi çok fazla geçmese bile, yüzyıllardır Gaziantep, aynı zamanda Antep olarak kabul edilmiştir. Antep, Antep ve Maraş yolu arasındaki Dülük veya Doliche olarak bilinen bölgenin eski bir mevkii olarak bilinir. Antik dönemlerde, Suriye ve Mezopotamya’yı İç Anadolu’ya bağlayan ve ayrıca bu dönemde iktisadi ve siyasi faaliyetlerin gerçekleştiği bölge Dülük olarak bilinmektedir. Gaziantep bu anlamda, sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir yer olmaktadır ve birçok yabancı turist, her yıl buradaki tarihi görmek ve yerinde şahit olabilmek için gelmektedir.

 

Gaziantep’e Ne Zaman Gitmeli

 

Gaziantep, Suriye, Kilis, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman’ın komşuları olduğu bir şehirdir. Gaziantep’in yazları ve kışları genel anlamda çok çetin geçtiği için, özellikle birçok kişi Gaziantep’i sonbahar aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyorlar.

 

Gaziantep’in İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Gaziantep Akdeniz iklimlerinin geçiş noktasından biri olarak bilindiğinden, genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Bahar aylarında ise Gaziantep’te çok fazla yağış görülür. Gaziantep’in doğası çok güzeldir ve yürüyüş yapabileceğiniz birçok yer bulunur. Gaziantep’e bazılarının bildiği üzere, dünyanın en büyük üçüncü hayvanat bahçesinin olduğu söylenir ve bu alanın arkasında ise büyük bir ormanlık alan bulunmaktadır. Akdeniz ikliminin geçiş noktası olmasıyla beraber ve bahar ve kış aylarının yağışlı olmasıyla, genel anlamda Gaziantep çoğu zaman doğasını koruyabilmektedir.

 

Gaziantep’in Lezzetleri

  • İçli Köfte
  • Çiğ Köfte
  • Alinazik
  • Tike Kebabı
  • Cağırtlak Kebabı
  • Patlıcan Kebabı
  • Ezogelin Çorbası
  • Sarımsak Kebabı
  • Soğan Kebabı
  • Beyran
  • Doğrama
  • Kelle Paça
  • Baklava
  • Burma Kadayıfı

 

Gaziantep’te Yemeden Dönmeyin

 

Gaziantep’in İnanılmaz Kebap Kültürü

 

Türkiye genel olarak mutfak kültür denildiği zaman, kebap kültürü ile bilinmektedir. Çoğu zaman et yemekleri yenildiği düşünülür ki, aslında öyle. Dana etinden yapılan yemeklerden tutun ki balık yemeklerine kadar her şey tüketiliyor. Gaziantep’e gidip oradaki yöresel, kebap çeşitlerini yemeden ayrılmak, Gaziantep’e karşı ayıp etmiş olursunuz. Ara öğün olarak yenilebilecek olan İçli Köfte ve Çiğ Köfte birçok kişinin sevdiği köfte türleridir. Gaziantep’te hiç ummadığınız malzemelerden bile kebaplar üretilebiliyor; Sarımsak Kebabı ve Soğan Kebabı. Normalde sarımsak ve soğan sadece yemeklerin içerisine lezzet katması için koyduğumuz malzemeler, aslında kendi başına kebap bile olabiliyor.

 

Her Öğünde İçilir ve Zihni Açar

 

Bazıları için zor olsa bile, olmazsa olmaz, Gaziantep’te en orijinal lezzetini tadabileceğiniz ve birçok kişinin, zihni açtığını söyleyen Kelle Paça çorbasını içmeden gitmeyin. Bu tür çorbalarda özellikle yöresel oldukları zaman tadı damağınızda kalıyor. İçerisine sirke, limon ve sarımsak, bunun dışında pul biber ile beraber, afiyetle her öğün yemekten önce içebilirsiniz.

 

Olmazsa Olmaz Antep Tatlıları

 

Gaziantep ve bu bölgelere yakın yerlerin olmazsa olmaz tatlısı ve mutlaka yemeklerden sonra ikram edilen, baklava veya Burma Kadayıfı mutlaka yerinde tadılması gerekir. Şerbeti ile tadı ile tam kıvamında olması ile muhteşem yöresel tatlılardır. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka bir tabak baklava ve bir tabak Burma Kadayıfını tüketmeyi unutmayın.

 

Gaziantep Alışveriş Yerleri

 

Gaziantep o kadar kendi kültürünü ve yöresini yaşatmaya çalışan bir şehir ki, alışveriş için aslında özel bir yer aramanıza hiç gerek yok. Çarsıya gittiğinizde, birçok hediyelik eşyalar ve yöresel ürünler bulabilirsiniz ve bulduğunuz şeyleri mutlaka alın, çünkü asıl olanları ancak Gaziantep’te bulabilirsiniz. Elbette yaşadığınız yerdeki marketlerden baharatlar, pul biber ve benzeri ürünleri satın alabilirsiniz, fakat Gaziantep’ten alabilecekleriniz, gerçek, orijinal olanlardır.

 

Gaziantep’ten Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Bakır eşyalar
  • Kutnu Kumaşlar
  • Şallar
  • Yemeniler
  • El işlemesi ürünler
  • El dokuması halı
  • Kilimler
  • Kurutulmuş yöresel baharatlar ve tatlar
  • Yaş ve kuru baklavalar

 

Gaziantep’te Görülecek Yerler

 

Zeugma Mozaik Müzesi

 

Her yıl binlerce turistlerin akın ederek ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi, Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi olmaktadır. Özellikle buradaki Çingene Kızı Mozaik tablosu müzenin ilk açıldığında, çok fazla ilgi görmüştü ve hala ilgi görmeye devam etmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi birkaç yıl önce restorasyondan geçerek, 2011 yılında tekrardan ziyaretçilerine kapısını açtı ve açmasıyla beraber, ziyaretçilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında bulunmasını tavsiye ederiz.

 

Tarihi Antep Evleri

 

Tarihi Antep veya Gaziantep Evleri, duvarları yüksek olup dış mekanlardan olabildiğince soyutlanacak şekilde, avluya dönük olacak bir biçimde yapılmıştır. Bunun olmasının sebebi aslında İslam dinindeki, insanların veya halkın mahremiyetine olan saygısından kaynaklanmıştı. Bölgede taşların çok olmasıyla, evlerin taş ile inşa edildiğini görebileceksiniz ve bunun asıl sebebi ise, taştan yapılmış evlerin, elbette dayanıklı, fakat bunun yanında ise kış aylarında bu tür evlerin daha sıcak olduğu anlaşılmıştır.

 

Bakırcılar Çarşısı

 

Gaziantep bakıcılık sanatı ile de çok iyi bilinen bir şehirdir. Bakırcılar Çarşısına indiğinizde, o kadar güzel eşyaların üretildiğini ve satıldığını göreceksiniz ki, çarşının içerisinden çıkmanız özellikle kadınlar için neredeyse imkansız olacak. Hatta bir gününüzü orada burada geçirmek isteyeceksiniz. Bakırcılar Çarşısının bulunduğu bölgedeki evlerin ahşap kaplamalı dükkanları ve yolların taş döşemeli olması, ayrıca gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 

Gaziantep Kalesi

 

Neredeyse bütün şehirlerimizde bulunan ve kendilerine ait olan bir kalesi vardır. Elbette Gaziantep’e de ait bir kale bulunmakta ki Gaziantep Kalesi olarak adlandırılmaktadır. Kale Alleben Deresi’nin güneyinde bulunmaktadır ve kale ile ilgili hala gizli olan o kadar derin tarihler var ki, insanları bu kaleye ilgi ile çekiyor.

 

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

 

Gaziantep’in bütün güzelliklerini, doğasını, kültürünü ve yöresini görebilmeniz için yapılmış Bayazhan Gaziantep Kent Müzesini ziyaret etmeden asla Antep’ten ayrılmayın. Müze içerisinde Gaziantep’i neredeyse en canlı şeklinde yaşayabilirsiniz.

 

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

 

Yediden yetmişe herkesin keyif ile gezebileceği yerlerden bir diğeri ise Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi olmaktadır. Burası Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olma özelliğine sahip ve 1700 yılı ile 1970 yılları arasında el ile üretilen 591 adet oyuncağın yer aldığı bir müzedir. Müzede oyuncakların ve üretimin tarihini görmek ile beraber, aynı zamanda günümüze kadar çizgi film kahramanlarını da içermektedir.

 

Gaziantep’e Nasıl Gidilir?

 

Türkiye’nin neresine gitmek isterseniz isteyin, artık vakit kaybetmeden bir yere gitmek çok kolay. Gaziantep’e isterseniz hava yolları ile isterseniz kara yolları ile veya trenle, yani demir yollarını kullanarak seyahat edebilirsiniz. Gaziantep’e giden birçok uçak ve otobüs seferleri bulunduğu için, gitmek istediğinizde mutlaka yer ve bilet bulabilirsiniz, fakat tatil veya bayram dönemlerine yaklaşırken ve ne zaman Gaziantep’e gitmek istediğinizi biliyorsanız, daha önceden rezervasyon veya biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde böyle dönemlerde yerin kalmama ihtimali daha yüksek olur. Bu durumda eğer kendi aracınız varsa, kendi aracınız ile de yolculuk yapabilirsiniz.

 

 


Diyarbakır - Gaziantep uçak bileti

Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin en görülmesi gereken yerler arasında doğu ve güneydoğu şehirleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da görebileceğiniz tarih ve kültür o kadar farklı ki Türkiye içerisinde olsanız bile kendinizi bambaşka bir yerde hissedeceksiniz. Diyarbakır’a gitmek için en ucuz uçak bileti bulmak artık hiçte zor değil, çünkü Diyarbakır’a her gün uçak seferleri kalkmaktadır. Sizin yapmanız gereken, herhangi bir hava yolları firmasını takip etmek ve ucuz biletler istiyorsanız, hava yolları firmalarının uygulamış olduğu kampanyaları ve indirimleri takip edebilir ve faydalanabilirsiniz. Doğu şehirlerine gitmek eskisi gibi zor değil artık. Eskiden saatlerce süren yolculuk, artık en fazla iki saatte bitiyor. Ucuz Diyarbakır uçak bileti için sadece hava yolları firmalarını takip ediyorsunuz, daha sonra internetten biletinizi alıyorsunuz ve biletiniz elektronik posta adresinize geliyor. Her şey bu kadar kolay. Uçak bileti bulmak için saatlerce acenteleri veya hava yolları firmalarını ziyaret etmenize gerek yok, sadece birkaç tane hava yollarını firmalarını bilgisayar veya telefonlarınızdan takip edin ve size uygun bileti bulduğunuz anda satın alın.

 

Diyarbakır Tarihi

 

Diyarbakır’ın tarihi o kadar zengin ve o kadar geniş ki ne kadar anlatsanız bile yetmez. Diyarbakır ve çevresi, tarihini o kadar güzel korudu ki, gerçekten inanılmaz ve Diyarbakır’ı ziyaret etmeye gelenlerin çoğu, tarihini görmeye gelmektedir. Diyarbakır, Anadolu, Mezopotamya, Avrupa ve Asya arasında doğal bir geçiş yolu görevi yapmış ve birçok bölgelere köprülük yapmış bir bölge olmaktadır. Buradan anlayacağınız ise, bölgede birçok uygarlıkların zamanında yaşamış olduğudur. Tarihleri ve kültürleri günümüzde kadar miras kalmıştır. Diyarbakır bugüne kadar birçok kez isim değişikliğine uğramıştır. Amida, Amid, Kara-Amid, Diyar-Bekr, Diyarbekir ve nihayetinde Diyarbakır. Diyarbakır Güneydoğu Anadolu bölgesinin orta kısmında yer alan Elcezire denilen, Mezopotamya’nın kuzeyinde yer almaktadır. Diyarbakır’daki bütün tarih ve kültürler, bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sayesinde ortaya çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Diyarbakır’ın elbette tarihi sadece bu kadarla bitmiyor. Bu yüzden size tavsiyemiz en yakın zamanda Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü keşif etmeniz için ziyaret etmeniz.

 

Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli

 

Diyarbakır’a yılın yer mevsiminde gezmek için giden turistler çok bulunur, fakat genel açıdan baktığımızda, Diyarbakır’ı gezmek için gidebileceğiniz en güzel mevsim bahar ile sonbahar ayları arasında olmaktadır.

 

Dıyarbakır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Diyarbakır’ın iklimi çok sert ve kuraktır. Dolayısıyla ovaları ve çevredeki dağları görebilirsiniz, fakat genel olarak çok fazla doğa renklerine şahit olmanız mümkün değildir. Doğu bölgesinin en kurak ve sert iklimine sahip şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple yaz aylarında hissedeceğiniz sıcaklık ciddi anlamda yakabilir ve kış aylarındaki soğukluk ise belki de hayatınızda hiç hissetmediğiniz bir soğuktur.

 

Diyarbakır’ın Lezzetleri

  • Karpuz
  • Mehir
  • Meftune
  • Mumbar Dolması
  • Duvaklı Pilav
  • Kaburga Dolması
  • Ayva Aşı
  • Lebeni (Yoğurt Çorbası)
  • Bostana
  • Nuriye Tatlısı

Diyarbakır’dan Yemeden Dönmeyin

 

Diyarbakır’a Gidip Karpuz Yememek Olur Mu?

 

Birçok kişi özellikle yaz aylarında Diyarbakır’ı ziyaret eder, çünkü biliyorsunuz ki yaz aylarında sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde tüketilen, en meşhur meyvelerden bir tanesi karpuzdur. Yaz aylarında tonlarca karpuz tüketilir. Diyarbakır’ın karpuzları, Türkiye’de bulabileceğiniz en leziz karpuzlar arasında yer alır ve Türkiye’nin birçok yerine de karpuzlar Diyarbakır’dan gitmektedir. Diyarbakır’ı ziyaret edipte karpuz yememek, gerçekten büyük bir eksiklik olur.

 

Türk ve Kürt Mutfakları

 

Diyarbakır herkesin de bildiği Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olup bunun yanı sıra, Türk ve Kürt kökenli milletlerin yaşadığı şehirlerden bir tanesidir. Bu anlamda, mutfak kültüründe de sadece Türk lezzetleri değil, Kürt lezzetleri de bulunmaktadır ki, bazı lezzetler gerçekten damağınızda kalıyor. Bir doğu ili olarak mutlaka birçok kebap çeşitlerini bulabilirsiniz ve bunlarında yanında deneyebileceğiniz kebap veya et yemekleri türleri arasında Mumbar Dolması ve Kaburga Dolması bulunmaktadır. Elbette doğuya gittiğinizde İşkembe ve Paça Çorbalarının en lezzetli hallerini de bulabilirsiniz.

 

Bir Ülkede Farklı Kültürler

 

Aynı ülkenin vatandaşları olsak ta, aynı toprakları paylaşıyor olsak ta, bu demek değildir ki farklı kültürler olmayacak veya farklı yaşam biçimleri. Bu yüzden ülkemizin tarihi, kültürü ve mutfak kültürü çok zengin oluyor, çünkü Türk mutfaklarımız var, Kürt mutfakları ve daha nice yörelere ait mutfaklarımız var. Diyarbakır’da da bunu çok iyi bir şekilde hissedebilirsiniz ve yeni bir dünyaya adım atıp orada kimlerin neler yediğini ve o lezzetleri nasıl yaptıklarını görebilirsiniz. Bunlar bizim için çok önemlidir. Yöresel yemeklerin listesinde bulunan bazı veya hatta neredeyse çoğu yemeklerin adını yeni duymuş olabilirsiniz, çünkü farklı bir yöre ve farklı bir kültür, çünkü zenginlik bu.

 

Diyarbakır’da Alışveriş

 

Diyarbakır’da artık birçok alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Malum her geçen gün yeni alışveriş merkezleri sürekli olarak inşa ediliyor, fakat aynı zamanda yöresel ve kültürel ürünleri bulabileceğiniz pazarlar ve çarşılar bulunmaktadır ki oralara gitmeniz daha çok tavsiye edilir, çünkü alışveriş merkezleri artık çok lüks ve standart bir hale gelmiştir. Alışveriş merkezlerinde bulabileceğiniz ürünleri, kendi yaşadığınız yerlerde bulabilirsiniz, fakat çarşılara ve pazarlara gittiğinizde, sizin bulamayacağınız veya sadece bu yörede mevcut olan ürünleri bulabilirsiniz. Özellikle İran ve Suriye’den muhteşem kumaş ürünleri gelmektedir.

 

Diyarbakır’dan Sevdiklerinizde Ne Hediye Alınır

 

  • İran ve Suriye Kumaşları
  • Örgü Peyniri
  • Karpuz
  • Dantel
  • Kilimler
  • Takılar

 

Diyarbakır’da Görülecek Yerler

 

Diyarbakır Müzesi

 

1988 yılında düzenlenen müze, Sincariye Medresesi’nde bulunmaktadır ve müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede Neolitik Çağ’dan tutun ki, Eski Tunç, Urartu, Assur, Hitit, Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Müzeyi sadece Diyarbakır’a ait olarak değil, birçok farklı kültürlerden ve tarihlerden eserler bulabilirsiniz. Diyarbakır’a gittiğinizde müzeyi mutlaka gezmeniz lazım.

 

Gezilecek Diğer Müzeler

 

  • Ziya Gökalp Müze Evi
  • Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi

 

Diyarbakır Surları

 

Dünyanın en eski ve hatta en sağlam surlarından bir tanesi olan Diyarbakır Kalesi, Çin Seddi’nden sonra ki en uzun surlardan bir tanesi olarak kabul edilmiştir. Diyarbakır Kalesi’nin ölçümlerine baktığımızda, kale, 5700 metre uzunluğunda, 10-12 metre yüksek, 82 adet burcu bulunan, 4 yöne açılabilen ana kapıların bulunduğu tarihi dev bir yapıt olmaktadır. Burçlar üzerinde görebileceğiniz kabartmalar ve kitabeler, dünyanın ender kalelerinden bir tanesi olduğunu gösterir. Diyarbakır’ın surlarını görmek için dünyanın dört bir yanından gelen o kadar çok insan var ki, yaz aylarında, Diyarbakır’ın hareketliliğinden dolayı rahatça hareket etmek, özellikle sur bölgesinde çok zordur.

 

Diyarbakır Köprüleri

 

  • Malabadi Köprüsü (Batman Köprüsü)
  • Dicle Köprüsü
  • Haburman Köprüsü

 

Diyarbakır Ulu Camii

 

Diyarbakır Ulu Camii, şehrinde merkezinde bulunmaktadır. Yapım tarihinin kesin olarak bilinmemesiyle beraber, M.S 639 yılında, Diyarbakır Müslümanlar tarafından feth edildikten sonra, kentin en büyük kilisesi olan Mar Toma camii olarak değiştirilir. Bu camii ise Anadolu’nun en eski camilerinden bir tanesi olarak bilinir. 1091 yılında ise bu camii esaslı bir bakımdan geçmiştir. Diyarbakır’da hüküm süren bütün devlet büyükleri bu camiye önem vermiş ve hepsi farklı onarımlarda bulunmuştur.

 

Diğer Gezilecek Camiler

 

  • Behram Paşa Camii
  • Şeyh Mutahhar Camii
  • Safa Camii
  • Kale Camii
  • Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi
  • Saint Georgi Kilisesi

 

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Deliller Hanı
  • Hasanpaşa Hanı
  • Kervansaray
  • Çermik Kaplıcası
  • Bedesten
  • İçkale

 

 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

 

Diyarbakır’a nereden ve nasıl gitmek istediğinize göre, hava yollarını veya kara yollarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Diyarbakır ve doğuya giden birçok otobüs seferleri olduğundan, her gün mutlak birkaç tane yer bulabilirsiniz. Kendi özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Buna göre haritadan en kolay yolu seçerek gidebilirsiniz. Daha hızlı bir şekilde gitmek isterseniz ki normal araç veya otobüs ile gittiğinizde neredeyse bir gününüzü veya daha fazlasını alacaktır, hava yollarını kullanarak en fazla 2 saat içerisinde Diyarbakır’da olabilirsiniz. Diyarbakır’ın artık kendine ait bir havaalanı olduğundan, direkt uçuşlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: