Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Erzurum - Giresun Uçak Bileti


Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al

 

Karadeniz Bölgesine hiç gittiniz mi? Oradaki yayları ve Karadeniz kültürü içerisinde yaşadınız mı? Eğer cevabınız hayır ise veya tekrardan yaşamak istiyorsanız, o zaman cep telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza sarılın ve Giresun’a en ucuz uçak bileti aramaya başlayın. Giresun o kadar güzel bir yerdir ki, ilk defa gidecekseniz, emin olun gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Giresun Karadeniz’in en hareketli ve doğası ile dopdolu olan Karadeniz’in şehirlerinden bir tanesidir. Ucuz Giresun uçak bileti, internet üzerinden araştırdığınızda anında karşınıza çıkacaktır. Birçok hava yolları firmaları bulunuyor ve artık günlük olarak Karadeniz’e birçok uçak seferleri kaldırılıyor. Eskisi gibi saatlerinizi yollarda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz, vakit kaybı da yok. Eğer ucuz veya bedava uçak bileti almak isterseniz, hava yolları firmalarını takip ederek, kampanyalarından faydalanabilir, indirimlerle biletlerinizi satın alabilirsiniz.

 

Giresun Tarihi

 

Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda bulunan, Karadeniz’in incisi olarak kabul edildiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Doğası ile tertemiz, her yerde yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz. Giresun, denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerinde yer alır ve 6934 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Giresun M.Ö 350 yıllarında ilk kuruluşu gerçekleştirilmiş ve M.Ö 2000 yıllarından beri Türklerinde bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Bölgeye ilk yerleşenler eski Anadolu halkı olmuştur ve sonraki dönemlerde ise Türkiye’de göç eden Talip’ler, Tiberen’ler, Mosinekler ve benzeri halklar olmuştur. Osmanlı yönetiminde olan, Tanzimat dönemine kadar Trabzon’un bir ilçesi olarak kabul edilen Giresun, sonraki yıllarda Şebinkarahisar’a ve daha sonra tekrar Trabzon’a bağlanır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra ise, 1923 yılında bağımsız, Karadeniz’e bağlı bir il haline gelmiştir.

 

Giresun’a Ne Zaman Gitmeli

 

Giresun’a gitmek isterseniz, en iyi dönem, yaz ayları olmaktadır. Özellikle Ağustos ayında, yüzlerce turist Giresun’a akın etmektedir. Ağustos ayında veya yaz aylarında Giresun’s gittiğinizde hem fındık toplama mevsimine göre gitmiş olursunuz, ayrıca yaylalarına çıktığınızda ise, yaz sıcaklığına bunalanlar için serinlik iyi gelebilir. Karadeniz bölgesini ziyaret edipte Giresun’a gitmemek gerçekten olmaz.

 

Giresun’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Giresun’da sahip olduğu iklimden dolayı kuralıktan, serin bir hava hissedilir. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz serinlik olsun diyenler için tam onlara göre bir havası vardır. Giresun Türkiye’nin en çok yağışın olduğu şehirlerden bir tanesidir, bu yüzden havada serinlik ve kuraklık var, fakat nemi de hissedebilirsiniz. Şehirdeki havayı dengeleyen ise çevredeki dağlar ve yaylaları olmaktadır. Bu yüzden Giresun veya Karadeniz bölgesi güzeldir ve tertemiz havası vardır. Giresun, Giresun dağları sayesinde ikiye ayrılmaktadır, fakat Giresun’un her iki tarafında farklı iklimler ve bitki örtülerini görebilirsiniz. Bu yüzden doğası çok zengindir. Burada yazları serin ve kışları ise ılık geçmektedir.

 

Giresun’un Lezzetleri

  • Kuymak
  • Hamsi Pilavı
  • Hamsi Böreği
  • Hamsi Buğulama
  • Fasulye Diblesi
  • Isırgan Çorbası

 

Giresun’dan Yemeden Dönmeyin

 

Olmazsa Olmaz Hamsileri

 

Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı ve bütün Karadeniz şehirlerinde bulunan en önemli lezzet, Hamsilerdir. Giresun’da o kadar taze Hamsileri tadabilirsiniz ki, Hamsi yemek için sürekli olarak Giresun’a gelmek isteyeceksiniz. Giresun’da Hamsi sadece kızartarak veya balık olarak değil, Hamsi Pilavını yiyebilirsiniz, Hamsi Böreği yiyebilirsiniz ve Hamsi Buğulamayı da tadabilirsiniz. Balık hayatımızın olmazsa olmazı, ama Giresun ve Karadeniz dediğimiz zaman, Hamsi kesinlikle olmazsa olmaz. Giresun’da Hamsi tüketmeden asla evinize dönmeyin, yoksa çok pişman olursunuz. Herkes balık sevmeyebiliyor, fakat Giresun’a gittiğinizde, mutlaka hayatınızda bir defada olsa denemeniz gerekir, çünkü burada yiyeceğiniz Hamsi ile kendi şehrinize döndüğünüzde yiyeceğiniz Hamsilerin tadı apayrı olacaktır.

 

Her Zaman Yeni Lezzetler Tatmaya Hazır Olun

 

Giresun’a tatile gelenlerin mutlaka tattığı diğer Giresun mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi, Fasulye Diblesi olmaktadır. Pirinç ve fasulyeden yapılan bir yemek türü olup çok lezzetli bir tadı vardır. Herkesin veya her şehrin yapamadığı bir yemek türüdür. Bunun yanı sıra hem lezzetli hem de sağlığınız için faydalı olan yemeklerden bir diğeri Isırgan Çorbası olmaktadır. İsmi biraz tuhaf gelse de, çok lezzetli ve tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek türüdür.

 

Giresun’da Alışveriş

 

Giresun’a gittiğinizde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Giresun’da alışveriş yapmak için en iyi yerlerden bir tanesi, Atatürk Meydanı olmaktadır. Özellikle bahar ve güz ayları arasında, turistlerle dolup taşmaktadır, çünkü herkes yöresel ürünler ve fındık ile alakalı ürünler almaya geliyorlar. Buradan istediğiniz bütün hediyelik eşyalarına ve yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz. Hele ki fındık diyorsanız, buradan fındık ile alakalı her şeyi bulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Giresun ve Karadeniz bölgesi için balık kadar, fındıkta olmazsa olmaz bir üründür.

 

Giresun’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Fındık
  • Fındık Ezmesi
  • Fındık Yağ
  • Fındık Barı
  • Fındık Anahtarlığı
  • Kiraz
  • Giresun Pastası
  • Giresun Simidi

 

Giresun’da Görülecek Yerler

 

Giresun Müzeleri

 

Giresun’da o kadar çok gezebileceğiniz yerler var ki. Şehir kültür, tarih ve doğa ile dopdolu bir yer. Nereye adım atarsanız atın, nereye kafanızı çevirirseniz çevirin, mutlaka şehre ait bir şeyleri görebileceksiniz. Giresun müzeleri de gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun’da gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi, Kuvayı Milliye ve Osman Ağa Müzesi olmaktadır. Burada Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Giresunlu gazi ve şehitlere ait hatırları ve anılarını görebilirsiniz. Bunun dışında Giresun Müzesi’de gezebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Giresun Müzesi aynı zamanda Gogora Kilisesi olarak ta tanındı ve burada eski tarihe ait silah, giysi ve paraların sergilendiğini görebilirsiniz.

 

Giresun Kaleleri

 

Şehrin her bir yanını görebileceğiniz, doğa güzellikleri ile çevrilmiş olan Giresun Kaleleri’de ayrıca gidip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi ve Tirebolu Kalesi, muhteşem doğa manzaralarıyla Giresun tarihinin en derinliklerini taşıyan yapıtlardır.

 

Giresun Yaylaları

 

Karadeniz bölgesinde olan yayla turizmi açısından, en gelişen şehir Giresun olmaktadır. Yıl boyunca özellikle yaylaları görmek ve tırmanmak için gelen yüzlerce ve hatta binlerce turistler bulunmaktadır. Onlarca yaylalara sahip olan Giresun’u bahar ve güz aylarında gezmek hem doğası ile çok güzeldir, hem de çok keyifli olmaktadır. Giresun’a geldiğinizde görmeye değer yaylalardan birkaç tanesi; Paşakonağı Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Kümbet Yaylası olmaktadır.

 

Giresun Adası

 

Giresun’un turizm açısından önemli olan yerlerden bir tanesi ise Karadeniz’in iki adasından bir tanesi olan Giresun Adası olmaktadır. Giresun Adası’nda doğa güzellikleri ile beraber, tarihi yapıtları da bulunmaktadır. Burada kuleler, sur kalıntıları ve manastırlar görebileceksiniz. Giresun Adası’na limandan günlük olarak kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilirsiniz.

 

Giresun Plajları

 

Yılın her mevsiminde farklı faaliyetlerde yer alarak, Giresun’un tadını çıkarabilirsiniz. Kar olmadığından, yaz ayları kurak ve serin, kış ayları ise ılık olduğu için, her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Şehirlerden kaçtığımız ve şikayet ettiğimiz yağmurlu havalar, Giresun’da o kadar iyi geliyor ki, anlatılmaz. Yaz aylarında Giresun’u ziyaret edecekseniz, mutlaka Giresun Plajlarına gitmeniz lazım. Giresun’da Arif Kum Plajı, Giresun Plajı, Belediye Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı ve Jandarma Plajlarına gidip görmeniz gerekmektedir.

 

Giresun’a Nasıl Gidilir?

 

Giresun’a hava yollarını, kara yollarını ve deniz yollarını kullanarak gidebilirsiniz. Hava yolları için, birçok hava yolları firmaları Karadeniz’in birçok şehrine seferler göndermektedir. Dolayısıyla Giresun’a gitmek için yer bulmamız hiçte zor olmamaktadır. Önceki yıllarda hava yollarını kullandığınızda, aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekirken, artık Giresun’un kendi havaalanına iniş yapabiliyorsunuz. Hizmet geçen sene itibariyle verilmeye başlamıştır. Eğer isterseniz özel aracınız ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilir ve bu durumda sahil yolundan gitmeniz yolculuğunuzun güzel geçmesi açısından çok iyi olmaktadır. Bunun yanında eğer deniz yolculuklarını severseniz de, Giresun Limanına gelen gemilerle yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki bunların hepsinin yanında, en klasik yolculuk olan kara yolları, otobüs firmaları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesine her gün onlarca otobüs seferleri kaldırılmaktadır, dolayısıyla her saat istediğiniz yerleri bulabilir ve biletlerinizi alabilirsiniz.

 

 


Erzurum - Giresun uçak bileti

Ucuz Erzurum Uçak Bileti Satın Al

 

Eğer bir sonraki seyahatinizin Erzurum olmasını istiyorsanız ve seyahat etmek için hava yollarını kullanmak isterseniz, Erzuruma’a gidebilmek için en ucuz uçak bileti alma şansını yakalayabilirsiniz. Günümüzde birçok hava yolları firmaları, sadece dünyanın her yerine değil, Türkiye’nin her yerine uçuş hizmetleri vermektedir. Araştırdığınızda, birçok firmanın kampanyalar düzenlediğini görebileceksiniz ve bu şekilde ucuz Erzurum uçak bileti sahibi olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken hava yolları firmalarını takip etmeniz ve kampanyaların olduğu zamanlarda veya ucuz bulduğunuz biletleri anında almak. Artık uçak biletlerini bulmak ve almak zor değil. Eskiden sadece acentelere zahmet ederek gidip aldığınız biletleri, artık internet üzerinden veya cep telefonlarınızdan bile satın alabilirsiniz. Hava yolları firmalarını takip edin ve uçak bileti satın almak istediğinizde, anında elinizin altında olsun.

 

Erzurum Tarihi

 

Erzurum, Türkiye’nin en büyük olmasa bile, en kalabalık tam olarak yirmi yedinci şehri olarak kabul edilir, fakat aynı zamanda ise Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ili olarak bilinir. Erzurum, tarihin ilk yerleşim şehri olarak çok önemli bir yerdir ve birçok tarihi eserlerle tanınmaktadır. Erzurum’un tarihi sadece Türkiye için değil, dünya çapında çok önemli bir yer alır ve Erzurum’u ziyaret etmeden önce mutlaka tarihini ve gidebileceğiniz yerleri araştırarak gitmeniz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişini unutmayalım. Bunların yanı sıra, Erzurum’un tarihi, antik çağlara da dayanmaktadır. Erzurum’a ayak bastığınız anda, tarihin kokusunu alabileceksiniz. Farklı antik kentleri ve arkeolojik alanları, ayrıca müzeleri ile gelenleri her zaman etki altında bırakmaktadır.

 

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Birçoğunuzun bildiği üzere Erzurum’da kış ayları çok sert ve çetin geçer. Kar yağışları uzun sürer ve hava çok soğuk olur. Kış aylarında birçok kış sporları ve kayak yapmaya gidenleri görebilirsiniz. Yaz ayları Erzurum’da kurak ve sıcak geçmesine rağmen, Erzurum’a gitmenin en iyi zamanı aslında ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Kışın ziyaret edenlerde çok oluyor, fakat rahat bir gezi düzenlemek isterseniz, en iyisi ilkbahar ve yaz aylarında bir gezi planlamaktır. Böylece Erzurum’un kültürünü ve tarihini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Erzurum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Erzurum’un hem kış ayları hem de yaz ayları çok sert geçer. Kışın çok soğuk, neredeyse tamamiyle 50 gün süre ile kar görebilirsiniz ve kış aylarında ise -8 dereceye kadar soğukluk düşebiliyor. Bu gerçekten çok sert bir kış anlamına gelir. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 19 derece civarlarında olur, fakat kurak olduğu için de çok sıcak hissedebilirsiniz. Erzurum iklim açısından zor bir yer olmasına rağmen, kültürün çok güzel yaşatıldığı ve gelen bütün misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan şehirlerimizden bir tanesidir. Erzurum’un doğası çok geniştir. Kış aylarında yağan karlar, akarsulara iner ve dolayısıyla su gideri sağlanır. İlkbahar aylarında ve yazın her yer yemyeşildir ve kışın ile kar ile bembeyaz.

 

Erzurum’un Lezzetleri

  • Cağ Kebabı
  • Kesme Çorbası
  • Ayran Aşı
  • Kete
  • Kadayıf Dolması
  • Ekşili Dolma
  • Su Böreği
  • Hıngel
  • Çiriş
  • Haşıl
  • Çotutu Pancarı

 

Erzurum’da Yemeden Dönmeyin

 

Cağ Kebabını Tatmadan Gitmeyin

 

Erzurum’u ziyaret ettiğinizde tatmanız gereken birçok yöresel lezzetler var, fakat hem yerliler hem de yabancı turistler tarafından çok beğenilen lezzetlerden bir tanesi Cağ Kebabı olmaktadır. Mutlaka duymuşunuzdur, fakat tattınız mı? Kuzu etinden yapılır ve lezzeti olağanüstüdür. Yiyen tekrar yemek istiyor.

 

Her Öğün Yenilebilir

 

Birçoğumuz her öğünde kendimizi rahatlatmak amacıyla çorba içmesini severiz. Bunun için de, Erzurum’da severek içebileceğiniz, damak tadınıza uygun bir şekilde Ayran Aşı ve Kesme Çorbalarını tadabilirsiniz. Yöresel ve Erzurum’da orjinallerini tadabileceğiniz enfes çorba türleridir.

 

Erzurum Alışveriş Yerleri

 

Erzurum’da alışveriş yapmak denilince, birçok kişinin aklına ilk gelen, Otlu Taşı olmaktadır. Özellikle Erzurum taş işçiliği ile çok büyük bir ün kazanmış durumdadır ve gerçekten çok güzel sanatları ortaya çıkarıyorlar. Hediye olarak alabileceğiniz Otlu Taşlarından yapılan kolyeler, küpeler, yüzükler ve tespihler bulunuyor. Bunların dışında eğer yöresel lezzetlere daha fazla düşkünseniz, hem kendinize hem de hediye olarak burada çok meşhur olan akide şekeleri ve limonlu şekerlerini alabilirsiniz. Bunları bütün mağazalarda ve hatta alışveriş merkezlerinde bile bulabilirsiniz. Erzurum’da alışveriş yapmak için özel bir han veya çarşı aramanıza gerek yok. Son zamanlarda, Erzurum’unda gelişmesiyle beraber, alışveriş merkezlerine ya da aktarlara gittiğinizde, yöresel ürünleri bulabilirsiniz.

 

Erzurum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Otlu Taşı Kolyesi
  • Otlu Taşı Küpeleri
  • Otlu Taşı Tespihleri
  • Akide Şekerleri
  • Limonlu Şekerler

 

Erzurum’da Görülecek Yerler

 

Çifte Minareli Medrese

 

Erzurum’un ve Türk tarihinin en önemli yapılarından bir tanesi Çifte Minareli Medresesi olup adeta Erzurum’un ise simgesi haline gelmiştir. Birçok tarihi yapılarda olduğu gibi, kesin bir tarihi bilinmese de, Selçuklu dönemine ait olduğu ve aynı zamanda Alaaddin Keykubat’ın kızı, Hundi Hatun tarafından yapıldığı bilinmektedir. Bu sebeple de sadece, Çifte Minareli Medrese olarak değil, aynı zamanda, Hatuniye Medresesi olarakta kabul edilmiştir.

 

Erzurum Kalesi

 

Birçok şehrimizde kalenin olduğu gibi, elbette Erzurum’da da, Erzurum Kalesi bulunmaktadır. Bu kale, Bizanlılar tarafından inşaa edilmiş olarak bilinmektedir. Tarihten bu yana birçok medeniyetlerin eline geçmiş ve değişimler görmesine rağmen, 11. Yüzyılda Türk egemenliği altına girmiştir. Erzurum Kalesi, iç kale ve dış kale olmak üzere, iki bölümden oluşmaktadır. Kalenin yüksekliği 2000 metreye yakın olmaktadır ve günümüzde ise birçok ziyaretçiler kaleyi görmek için Erzurum’a akın ediyor.

 

Arkeoloji Müzesi

 

İlk defa Çifte Minareli Medrese’de başlatılan müze sergisi, daha sonraki dönemlerde bir binaya taşınarak, Arkeoloji Müzesi olarak tekrardan adlandırılmıştır. Müzede, Erzurum ve civarındaki arkeolojik kazı araştırmalarından çıkan eserler vitrinler içerisinde sunulmaktadır. Müzede 5 adet salon bulunurken, müzede Selçuklu döneminden tutun ki Helenistik ve Roma Dönemlerine ait birçok eserleri görebilirsiniz.  

 

Tortum Şelalesi

 

Doğayı sevenler ve doğada yürüyüş yapmak isteyenler için Tortum Şelalesi çok iyi gelecektir. Tortum Şelalesi sadece Türkiye’nin bir doğa güzelliği değil, artık günümüzde dünya çapında kabul görmüş bir doğa güzelliğidir. Bununla birlikte, şelale Türkiye’nin birinci, fakat dünyanın ise üçüncü yüksek şelalesi olarak bilinmektedir. En önemli konulardan bir tanesi ise Türkiye’nin hidroelektrik santralinin Tortum Şelalesi aracılığı ile yapılmış olmasıdır. Tortum Şelalesine ister gezerek, isterseniz de kendi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Palandöken Kayak Merkezi

 

Eğer kış sporlarını seviyorsanız ve karı gördüğünüzde kendinizi tutamayacak bir hale geliyorsanız, kış mevsiminde Erzurum’da bulunan Palandöken Kayak Merkezine gidebilirsiniz. Malum şehrin kış aylarında çok soğuk ve karlı olması ile beraber, buradaki kış turizmini her yıl olumlu bir şekilde etkiliyor. Yabancılar ve yerliler kış sporlarını yapmaya ve tatil için Erzurum’a gelebiliyorlar.

 

Atatürk Evi Müzesi

 

Erzurum’da unutmamamız gereken ve Erzurum’u ziyaret ettiğimizde mutlaka uğramanızın tavsiye edildiği yerlerden bir tanesi, Atatürk Evi Müzesi’dir. Biliyorsunuz ki Atatürk sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir isim olmaktadır. 19. Yüzyılda yapılan ve 12 Mart 1918 tarihinde Erzurum kurtuluşu zaferinden sonra ikametgahı Erzurum valiliğine verilmiş bu yapı, her geçen gün ziyaret akımına uğramaktadır. Müze aynı zamanda 1915 ve 1916 tarihleri arasında Alman Konsolosluğu olarakta görevi görmüştür. Buradan anlayacağınız üzere, müzenin hem tarihi hem de maneviyat açısından çok fazla özelliği bulunmaktadır.

 

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

 

Erzurum’a gitmek için artık birçok seçenekler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi hava yollarıdır. Hava yolları gün içerisinde sık sık Erzurum’a yolcu taşımaktadır, dolayısıyla genellikle yer bulmakta da zorluk çekmezsiniz. Bunun dışında birçok otobüs firmaları Erzurum’a gitmektedir. Ayrıca Erzurum’a artık demiryolları üzerinden de gidebilirsiniz. Bu sebeple Erzurum’a ne zaman gitmek istediğinizi kararlaştırdıktan sonra tek yapmanız gereken, sadece hangi ulaşımla gitmek istediğinze karar vermek. Sizin için hangisi daha rahat bir yolculuk olursa, onu seçebilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: