Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Giresun - Afyon Uçak Bileti


En Ucuz Afyon Uçak Bileti

Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.

Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.

Afyon’un Tarihçesi

Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.

Afyon’a Ne Zaman Gidilir?

Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.

Afyon’un Lezzetleri

Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.

Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.

Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.

Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.

Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz. 

Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz.  Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.

Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler

Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.

Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.

Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.

Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.

Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.

Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.

İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz. 

Afyon’da Alışveriş Önerileri

Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz.  Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.

Zafer Havalimanı

Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.

 

 

 

 

 

 


Giresun - Afyon uçak bileti

Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al

 

Karadeniz Bölgesine hiç gittiniz mi? Oradaki yayları ve Karadeniz kültürü içerisinde yaşadınız mı? Eğer cevabınız hayır ise veya tekrardan yaşamak istiyorsanız, o zaman cep telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza sarılın ve Giresun’a en ucuz uçak bileti aramaya başlayın. Giresun o kadar güzel bir yerdir ki, ilk defa gidecekseniz, emin olun gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Giresun Karadeniz’in en hareketli ve doğası ile dopdolu olan Karadeniz’in şehirlerinden bir tanesidir. Ucuz Giresun uçak bileti, internet üzerinden araştırdığınızda anında karşınıza çıkacaktır. Birçok hava yolları firmaları bulunuyor ve artık günlük olarak Karadeniz’e birçok uçak seferleri kaldırılıyor. Eskisi gibi saatlerinizi yollarda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz, vakit kaybı da yok. Eğer ucuz veya bedava uçak bileti almak isterseniz, hava yolları firmalarını takip ederek, kampanyalarından faydalanabilir, indirimlerle biletlerinizi satın alabilirsiniz.

 

Giresun Tarihi

 

Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda bulunan, Karadeniz’in incisi olarak kabul edildiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Doğası ile tertemiz, her yerde yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz. Giresun, denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerinde yer alır ve 6934 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Giresun M.Ö 350 yıllarında ilk kuruluşu gerçekleştirilmiş ve M.Ö 2000 yıllarından beri Türklerinde bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Bölgeye ilk yerleşenler eski Anadolu halkı olmuştur ve sonraki dönemlerde ise Türkiye’de göç eden Talip’ler, Tiberen’ler, Mosinekler ve benzeri halklar olmuştur. Osmanlı yönetiminde olan, Tanzimat dönemine kadar Trabzon’un bir ilçesi olarak kabul edilen Giresun, sonraki yıllarda Şebinkarahisar’a ve daha sonra tekrar Trabzon’a bağlanır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra ise, 1923 yılında bağımsız, Karadeniz’e bağlı bir il haline gelmiştir.

 

Giresun’a Ne Zaman Gitmeli

 

Giresun’a gitmek isterseniz, en iyi dönem, yaz ayları olmaktadır. Özellikle Ağustos ayında, yüzlerce turist Giresun’a akın etmektedir. Ağustos ayında veya yaz aylarında Giresun’s gittiğinizde hem fındık toplama mevsimine göre gitmiş olursunuz, ayrıca yaylalarına çıktığınızda ise, yaz sıcaklığına bunalanlar için serinlik iyi gelebilir. Karadeniz bölgesini ziyaret edipte Giresun’a gitmemek gerçekten olmaz.

 

Giresun’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Giresun’da sahip olduğu iklimden dolayı kuralıktan, serin bir hava hissedilir. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz serinlik olsun diyenler için tam onlara göre bir havası vardır. Giresun Türkiye’nin en çok yağışın olduğu şehirlerden bir tanesidir, bu yüzden havada serinlik ve kuraklık var, fakat nemi de hissedebilirsiniz. Şehirdeki havayı dengeleyen ise çevredeki dağlar ve yaylaları olmaktadır. Bu yüzden Giresun veya Karadeniz bölgesi güzeldir ve tertemiz havası vardır. Giresun, Giresun dağları sayesinde ikiye ayrılmaktadır, fakat Giresun’un her iki tarafında farklı iklimler ve bitki örtülerini görebilirsiniz. Bu yüzden doğası çok zengindir. Burada yazları serin ve kışları ise ılık geçmektedir.

 

Giresun’un Lezzetleri

  • Kuymak
  • Hamsi Pilavı
  • Hamsi Böreği
  • Hamsi Buğulama
  • Fasulye Diblesi
  • Isırgan Çorbası

 

Giresun’dan Yemeden Dönmeyin

 

Olmazsa Olmaz Hamsileri

 

Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı ve bütün Karadeniz şehirlerinde bulunan en önemli lezzet, Hamsilerdir. Giresun’da o kadar taze Hamsileri tadabilirsiniz ki, Hamsi yemek için sürekli olarak Giresun’a gelmek isteyeceksiniz. Giresun’da Hamsi sadece kızartarak veya balık olarak değil, Hamsi Pilavını yiyebilirsiniz, Hamsi Böreği yiyebilirsiniz ve Hamsi Buğulamayı da tadabilirsiniz. Balık hayatımızın olmazsa olmazı, ama Giresun ve Karadeniz dediğimiz zaman, Hamsi kesinlikle olmazsa olmaz. Giresun’da Hamsi tüketmeden asla evinize dönmeyin, yoksa çok pişman olursunuz. Herkes balık sevmeyebiliyor, fakat Giresun’a gittiğinizde, mutlaka hayatınızda bir defada olsa denemeniz gerekir, çünkü burada yiyeceğiniz Hamsi ile kendi şehrinize döndüğünüzde yiyeceğiniz Hamsilerin tadı apayrı olacaktır.

 

Her Zaman Yeni Lezzetler Tatmaya Hazır Olun

 

Giresun’a tatile gelenlerin mutlaka tattığı diğer Giresun mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi, Fasulye Diblesi olmaktadır. Pirinç ve fasulyeden yapılan bir yemek türü olup çok lezzetli bir tadı vardır. Herkesin veya her şehrin yapamadığı bir yemek türüdür. Bunun yanı sıra hem lezzetli hem de sağlığınız için faydalı olan yemeklerden bir diğeri Isırgan Çorbası olmaktadır. İsmi biraz tuhaf gelse de, çok lezzetli ve tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek türüdür.

 

Giresun’da Alışveriş

 

Giresun’a gittiğinizde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Giresun’da alışveriş yapmak için en iyi yerlerden bir tanesi, Atatürk Meydanı olmaktadır. Özellikle bahar ve güz ayları arasında, turistlerle dolup taşmaktadır, çünkü herkes yöresel ürünler ve fındık ile alakalı ürünler almaya geliyorlar. Buradan istediğiniz bütün hediyelik eşyalarına ve yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz. Hele ki fındık diyorsanız, buradan fındık ile alakalı her şeyi bulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Giresun ve Karadeniz bölgesi için balık kadar, fındıkta olmazsa olmaz bir üründür.

 

Giresun’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Fındık
  • Fındık Ezmesi
  • Fındık Yağ
  • Fındık Barı
  • Fındık Anahtarlığı
  • Kiraz
  • Giresun Pastası
  • Giresun Simidi

 

Giresun’da Görülecek Yerler

 

Giresun Müzeleri

 

Giresun’da o kadar çok gezebileceğiniz yerler var ki. Şehir kültür, tarih ve doğa ile dopdolu bir yer. Nereye adım atarsanız atın, nereye kafanızı çevirirseniz çevirin, mutlaka şehre ait bir şeyleri görebileceksiniz. Giresun müzeleri de gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun’da gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi, Kuvayı Milliye ve Osman Ağa Müzesi olmaktadır. Burada Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Giresunlu gazi ve şehitlere ait hatırları ve anılarını görebilirsiniz. Bunun dışında Giresun Müzesi’de gezebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Giresun Müzesi aynı zamanda Gogora Kilisesi olarak ta tanındı ve burada eski tarihe ait silah, giysi ve paraların sergilendiğini görebilirsiniz.

 

Giresun Kaleleri

 

Şehrin her bir yanını görebileceğiniz, doğa güzellikleri ile çevrilmiş olan Giresun Kaleleri’de ayrıca gidip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi ve Tirebolu Kalesi, muhteşem doğa manzaralarıyla Giresun tarihinin en derinliklerini taşıyan yapıtlardır.

 

Giresun Yaylaları

 

Karadeniz bölgesinde olan yayla turizmi açısından, en gelişen şehir Giresun olmaktadır. Yıl boyunca özellikle yaylaları görmek ve tırmanmak için gelen yüzlerce ve hatta binlerce turistler bulunmaktadır. Onlarca yaylalara sahip olan Giresun’u bahar ve güz aylarında gezmek hem doğası ile çok güzeldir, hem de çok keyifli olmaktadır. Giresun’a geldiğinizde görmeye değer yaylalardan birkaç tanesi; Paşakonağı Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Kümbet Yaylası olmaktadır.

 

Giresun Adası

 

Giresun’un turizm açısından önemli olan yerlerden bir tanesi ise Karadeniz’in iki adasından bir tanesi olan Giresun Adası olmaktadır. Giresun Adası’nda doğa güzellikleri ile beraber, tarihi yapıtları da bulunmaktadır. Burada kuleler, sur kalıntıları ve manastırlar görebileceksiniz. Giresun Adası’na limandan günlük olarak kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilirsiniz.

 

Giresun Plajları

 

Yılın her mevsiminde farklı faaliyetlerde yer alarak, Giresun’un tadını çıkarabilirsiniz. Kar olmadığından, yaz ayları kurak ve serin, kış ayları ise ılık olduğu için, her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Şehirlerden kaçtığımız ve şikayet ettiğimiz yağmurlu havalar, Giresun’da o kadar iyi geliyor ki, anlatılmaz. Yaz aylarında Giresun’u ziyaret edecekseniz, mutlaka Giresun Plajlarına gitmeniz lazım. Giresun’da Arif Kum Plajı, Giresun Plajı, Belediye Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı ve Jandarma Plajlarına gidip görmeniz gerekmektedir.

 

Giresun’a Nasıl Gidilir?

 

Giresun’a hava yollarını, kara yollarını ve deniz yollarını kullanarak gidebilirsiniz. Hava yolları için, birçok hava yolları firmaları Karadeniz’in birçok şehrine seferler göndermektedir. Dolayısıyla Giresun’a gitmek için yer bulmamız hiçte zor olmamaktadır. Önceki yıllarda hava yollarını kullandığınızda, aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekirken, artık Giresun’un kendi havaalanına iniş yapabiliyorsunuz. Hizmet geçen sene itibariyle verilmeye başlamıştır. Eğer isterseniz özel aracınız ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilir ve bu durumda sahil yolundan gitmeniz yolculuğunuzun güzel geçmesi açısından çok iyi olmaktadır. Bunun yanında eğer deniz yolculuklarını severseniz de, Giresun Limanına gelen gemilerle yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki bunların hepsinin yanında, en klasik yolculuk olan kara yolları, otobüs firmaları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesine her gün onlarca otobüs seferleri kaldırılmaktadır, dolayısıyla her saat istediğiniz yerleri bulabilir ve biletlerinizi alabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: