Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Giresun - Fethiye Uçak Bileti


Ucuz Fethiye Uçak Bileti Satın Al

 

Tatil planı mı yapıyorsunuz? Bir sonraki tatilinizde nereye gitmek istersiniz? Eğer ucuz bir yolculuk ile keyifli bir tatile çıkmak isterseniz, bir sonraki durağınız Fethiye olabilir. Fethiye’ye gitmek için en ucuz uçak bileti bulabilir ve en güzel tatilinizi yaşamaya gidebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, hava yollarını araştırmak ve genellikle hava yollarının yolcularına yapmış olduğu kampanyaları takip etmek. Hava yolları yıl boyunca tatil dönemlerinde ve bayramlarda kampanyalar yapmaktadır ve bu şekilde, birçok yolcu biletlerini ya ucuza alabiliyor veya çocukları ile bedava seyahat edebiliyor. Ucuz Fethiye uçak bileti bulmak çok zor değil, internete giriyorsunuz ve karşınıza çıkan ilk birkaç hava yolları firmalarını ve acentelerini kontrol ediyorsunuz. İşte her şey bu kadar basit. Tatil yaparken hesaplı bir tatil yapmayı mı seviyorsunuz, ama yolculuğunuz hem rahat, hem de hızlı ve konforlu olmasını mı istiyorsunuz, o zaman hava yollarını şimdiden takip etmeye başlayın ve ucuz uçak bileti şansını kaçırmayın.

 

Fethiye Tarihi

 

Fethiye biliyorsunuz ki turizm açısından artık dünya çapında çok önemli bir yer haline gelmiştir, fakat tarihe baktığımız zamanda ise, eski çağlardan beri, en önemli yerleşim merkezi olarak bilinmiştir. Antik dönemde ise, “Işık Yurdunun İnsanları” anlamına gelen, Likyalılar bu kente sahip çıkmış ve Telmessos adıyla anılmaya başlanmıştır. Telmessos yani şimdiki adıyla Fethiye, 6. Yüzyılda Perslerin egemenliğine girmiş ve daha sonrası ise 4. Yüzyılda Büyük İskender’e teslim edilmişti. Tarihte Fethiye birçok kralların ve güçlerin eline geçiyor, fakat en nihayetinde Cumhuriyetimize bağlanarak, Muğla’nın en önemli ilçelerinden biri haline geliyor. Bu hem dünya için, hem de Türkiye için çok iyi olmuştu. Fethiye ise adını, 1913 yılında şehit düşen pilot Fethi Bey’den sonra konulmuştur.

 

Fethiye’ye Ne Zaman Gitmeli

 

Biliyorsunuz ki Fethiye, turizm ve tatil bölgesidir ve yaz aylarında yerlilerden tutun ki yabancı turistlere kadar binlerce tatile gelenleri görebilirsiniz. Sıcakların başlamasıyla beraber, Fethiye hareketlenir ve sabahtan akşama kadar hareketler durmak bilmez. Mayıs ve Eylül ayları arasında, binlerce insanların Fethiye’ye bir geldiğini ve bir gittiğine şahit olabilirsiniz. Eğer gerçekten bir tatil yapmak istiyorsanız, hareket ve eğlenmeyi seven birisiyseniz, sizin için Fethiye’ye gitmenin en iyi zamanı Haziran ve Temmuz ayları olacaktır. Bu aylarda istemediğiniz kadar yabancıları ve yerlileri görebilirsiniz ve eğlenmekten kendinizi alamayacaksınız. Unutmayın ki Fethiye tam anlamıyla bir tatil cennetidir. Gezilebilecek onlarca yer, doğa ve su sporları yapabilecek onlarca yer bulabilirsiniz. Zamanın nasıl akıp geçtiğini anlayamayacaksınız bile.

 

Fethiye’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Fethiye malum ki Muğla’nın en önemli ve hareketli ilçelerinden birisi olarak, tamamen bir Akdeniz iklimine sahiptir. Sıcak ama nemli bir sıcaklık hissedebilirsiniz. Yaz aylarında sıcaklık otuz derece civarlarında olmaktadır. Bu sıcaklıkta hiç kimse denizden çıkmak istemiyor ve denize girdiğinizde su bile sımsıcak oluyor. Kış aylarında ise bu bölge en fazla 10 dereceye kadar düşüyor. Yaz ayları nemli olsa bile, yine de bu bölgeye göre sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu bölgelerdeki kış ayları çok soğuk olmamaktadır. Fethiye aslında yıl boyu doğası ile her zaman renklidir. Yaz aylarında çiçeklerin farklı renkleri ve ayrıca dağlardaki yeşil tonları ile her zaman gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Bunların yanı sıra, Çamköy, Karadere, Ölüdeniz ve Kadıköy ise Fethiye’de görülmesi ve gidilmesi gereken önemli doğa bölgeleri arasında yer alır.

 

Fethiye’nin Lezzetleri

  • Ekşili Biberi
  • Gelingülü Salatası
  • Çıtırmak
  • Sirken Otlaşı
  • Ballı Kabak
  • Ölemeç Çorbası
  • Yumurta Bohçası
  • Babadağ Keşkesi
  • Leğen Böreği
  • Döndürme

 

Fethiye’den Yemeden Dönmeyin

 

Fethiye’nin Ekşili Biberini Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Fethiye’de birçok yöresel lezzetler bulunuyor, fakat Fethiye’de ayrıca Akdeniz bölgesine ait ve Muğla’ya ait birçok lezzetler bulunmaktadır. Özellikle Zeytinyağlılar olmazsa olmaz ve bunun yanı sıra, Fethiye’ye gittiğinizde, mutlaka Ekşili Biberi denemeniz lazım. Biber dolmasına benzer, fakat yapılışı ve tadı da çok farklı ama mutlaka beğeneceğiniz, sebze yemeklerini sevenler için gayet uygun ve her öğün, meze olarak ta tüketebilirsiniz. Dolma biberlerden ve paprika biberlerinden yapılmaktadır.

 

Fethiyeliler Her Öğün Tüketebiliyorlar

 

Eğer Fethiye’de yaşıyorsanız veya Fethiye’nin kültürlerini biliyorsanız, her ne kadar Akdeniz ve Balkan kültürleri de barındırılmasına rağmen, hala Anadolu’nun, yani dolayısıyla Türkiye’nin kültürü de elbette yaşatılıyor ve burada genellikle, Gelingülü Salatası ve Ölemeç Çorbası gibi, salata ve çorba çeşitleri sürekli olarak her öğünde tüketilebiliyor. Malum biliyorsunuz ki Fethiye veya Akdeniz bölgesi, sebze ürünleri ve Zeytinyağlılarla çokta iyi bilindiği için, salatalar ve çorbalar sürekli olarak yeniliyor.

 

Fethiye Alışveriş Yerleri

 

Fethiye’de aslında alışveriş yapabileceğiniz iki tane farklı yer var, bir tanesi Fethiye Çarşısı ve bir diğeri ise Fethiye pazarları.  Buralarda birçok yöresel ürünler bulabilirsiniz. Hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için. Her gün özellikle yaz aylarında birçok turistler ve yerliler, Fethiye Çarşısına ve pazarlarına akın ediyorlar, çünkü başka hiçbir yerde bulamayacağınız yöresel ürünleri burada bulabiliyorsunuz.

 

Fethiye’den Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Kaya halıları
  • Madeni Taş Mücevherleri

 

Fethiye’de Görülecek Yerler

 

Saklıkent

 

Saklıkent ilçenin en önemli simgesel yerlerinden bir tanesidir ve her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerin geldiği bir yer haline gelmiştir. Saklıkent, tam adıyla Saklıkent Kanyonu olarak bilinir. Saklıkent Kanyonu yaklaşık olarak 18 kilometre uzunluğu ile Eşen Çayını bölmektedir. Kanyonda muhteşem bir yürüyüş ve doğa turları yapabilmekle birlikte, kanyonun sonuna gittiğinizde ise, restoranlarda mola verip soğuk ve sıcak bir şeyler içebilir, ayrıca yemek yiyebilirsiniz. Saklıkent’teki suya girerken ise doğal suyun soğukluğu ve serinliğini anında yaşayabilirsiniz.

 

Kelebekler Vadisi

 

Kelebekler Vadisi birçok turistleri etkileyen ve kendisine çeken bir doğa harikası yerdir. Burada bulunan kelebeklerin cinsleri ise Kaplan Kelebekleridir. Bu bölgeye sadece özel ve tur tekneleriyle gidebiliyorsunuz, fakat gittiğinizde ise geri dönmek istemeyeceksiniz. Oradaki doğası ve canlıları, sizi öylesine büyüleyecekler ki, orada kalakalacaksınız. Kelebekler Vadisine mutlaka gitmeniz lazım.

 

12 Adalar

 

12 Adalar olarak bilinen ve günlük tur teknelerinin kalktığı bu organizasyonlarda, ilçeye bağlı, doğa harikalarının yer aldığı 12 Adaları ziyaret etme fırsatını elde ediyorsunuz. Fethiye’ye ya da Muğla’nın herhangi bir ilçesine gittiğinizde ve tekne kiralayabiliyorsanız veya bir tura çıkabiliyorsanız, mutlaka 12 Adaları görmeniz gerekiyor. Masmavi bir deniz ve muazzam koyları ile muhteşem bir gün geçirebilirsiniz. 12 Adalar tekne turuna çıktığınızda, sabah çıkıp akşam dönecek şekilde kendinizi ayarlamanız gerekmektedir. Sabah çıkacaksınız, kahvaltınızı bile teknede yapabilirsiniz. Sonra güzel bir balıklı bir öğle yemeği ve akşam yemeğini isterseniz teknede ya da isterseniz otelinize dönüp yapabilirsiniz, fakat bir gününüzü mutlaka 12 Adalara ayırmanız gerekiyor.

 

Ölüdeniz Plajı

 

Fethiye’ye tatile gidip eğer Ölüdeniz Plajı’na gitmezseniz, işte o zaman birçok şeyi kaçırmış olacaksınız. Masmavi bir deniz, harika bir doğa görüntüsü ile turistleri ve sizleri beklemektedir. Ölüdeniz’in en büyük özelliği çok tuzlu olduğundan, suyun dibine kadar kolay kolay girememenizdir, fakat o kadar güzel ve temiz bir suyu var ki, suyun altına girdiğinizde ise, küçük canlıların yüzdüklerini görebilirsiniz.

 

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

 

Fethiye’ye gitmek isterseniz, aslında tamamen nasıl gitmek istediğinize ve nereden Fethiye’ye gideceğinize bağlıdır. Hava yollarını kullanarak gitmek isterseniz, Muğla Dalaman Havalimanı’na iniş yapacaksınız ve oradan Fethiye’ye uzaklığı aşağı yukarı 55 kilometre olmaktadır. Bunun yanı sıra eğer kendi aracınızla gitmek isterseniz, Ankara’dan 800 kilometre, İstanbul’dan 630 kilometre, İzmir’den ise 360 kilometre olmaktadır. Kara yollarından otobüs firmalarını kullanarak ta Fethiye’ye yolculuğunuzu yapabilirsiniz ki Fethiye’ye ya da Muğla taraflarına giden günlük birçok otobüs seferleri bulunmaktadır.

 

 


Giresun - Fethiye uçak bileti

Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al

 

Karadeniz Bölgesine hiç gittiniz mi? Oradaki yayları ve Karadeniz kültürü içerisinde yaşadınız mı? Eğer cevabınız hayır ise veya tekrardan yaşamak istiyorsanız, o zaman cep telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza sarılın ve Giresun’a en ucuz uçak bileti aramaya başlayın. Giresun o kadar güzel bir yerdir ki, ilk defa gidecekseniz, emin olun gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Giresun Karadeniz’in en hareketli ve doğası ile dopdolu olan Karadeniz’in şehirlerinden bir tanesidir. Ucuz Giresun uçak bileti, internet üzerinden araştırdığınızda anında karşınıza çıkacaktır. Birçok hava yolları firmaları bulunuyor ve artık günlük olarak Karadeniz’e birçok uçak seferleri kaldırılıyor. Eskisi gibi saatlerinizi yollarda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz, vakit kaybı da yok. Eğer ucuz veya bedava uçak bileti almak isterseniz, hava yolları firmalarını takip ederek, kampanyalarından faydalanabilir, indirimlerle biletlerinizi satın alabilirsiniz.

 

Giresun Tarihi

 

Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda bulunan, Karadeniz’in incisi olarak kabul edildiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Doğası ile tertemiz, her yerde yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz. Giresun, denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerinde yer alır ve 6934 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Giresun M.Ö 350 yıllarında ilk kuruluşu gerçekleştirilmiş ve M.Ö 2000 yıllarından beri Türklerinde bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Bölgeye ilk yerleşenler eski Anadolu halkı olmuştur ve sonraki dönemlerde ise Türkiye’de göç eden Talip’ler, Tiberen’ler, Mosinekler ve benzeri halklar olmuştur. Osmanlı yönetiminde olan, Tanzimat dönemine kadar Trabzon’un bir ilçesi olarak kabul edilen Giresun, sonraki yıllarda Şebinkarahisar’a ve daha sonra tekrar Trabzon’a bağlanır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra ise, 1923 yılında bağımsız, Karadeniz’e bağlı bir il haline gelmiştir.

 

Giresun’a Ne Zaman Gitmeli

 

Giresun’a gitmek isterseniz, en iyi dönem, yaz ayları olmaktadır. Özellikle Ağustos ayında, yüzlerce turist Giresun’a akın etmektedir. Ağustos ayında veya yaz aylarında Giresun’s gittiğinizde hem fındık toplama mevsimine göre gitmiş olursunuz, ayrıca yaylalarına çıktığınızda ise, yaz sıcaklığına bunalanlar için serinlik iyi gelebilir. Karadeniz bölgesini ziyaret edipte Giresun’a gitmemek gerçekten olmaz.

 

Giresun’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Giresun’da sahip olduğu iklimden dolayı kuralıktan, serin bir hava hissedilir. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz serinlik olsun diyenler için tam onlara göre bir havası vardır. Giresun Türkiye’nin en çok yağışın olduğu şehirlerden bir tanesidir, bu yüzden havada serinlik ve kuraklık var, fakat nemi de hissedebilirsiniz. Şehirdeki havayı dengeleyen ise çevredeki dağlar ve yaylaları olmaktadır. Bu yüzden Giresun veya Karadeniz bölgesi güzeldir ve tertemiz havası vardır. Giresun, Giresun dağları sayesinde ikiye ayrılmaktadır, fakat Giresun’un her iki tarafında farklı iklimler ve bitki örtülerini görebilirsiniz. Bu yüzden doğası çok zengindir. Burada yazları serin ve kışları ise ılık geçmektedir.

 

Giresun’un Lezzetleri

  • Kuymak
  • Hamsi Pilavı
  • Hamsi Böreği
  • Hamsi Buğulama
  • Fasulye Diblesi
  • Isırgan Çorbası

 

Giresun’dan Yemeden Dönmeyin

 

Olmazsa Olmaz Hamsileri

 

Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı ve bütün Karadeniz şehirlerinde bulunan en önemli lezzet, Hamsilerdir. Giresun’da o kadar taze Hamsileri tadabilirsiniz ki, Hamsi yemek için sürekli olarak Giresun’a gelmek isteyeceksiniz. Giresun’da Hamsi sadece kızartarak veya balık olarak değil, Hamsi Pilavını yiyebilirsiniz, Hamsi Böreği yiyebilirsiniz ve Hamsi Buğulamayı da tadabilirsiniz. Balık hayatımızın olmazsa olmazı, ama Giresun ve Karadeniz dediğimiz zaman, Hamsi kesinlikle olmazsa olmaz. Giresun’da Hamsi tüketmeden asla evinize dönmeyin, yoksa çok pişman olursunuz. Herkes balık sevmeyebiliyor, fakat Giresun’a gittiğinizde, mutlaka hayatınızda bir defada olsa denemeniz gerekir, çünkü burada yiyeceğiniz Hamsi ile kendi şehrinize döndüğünüzde yiyeceğiniz Hamsilerin tadı apayrı olacaktır.

 

Her Zaman Yeni Lezzetler Tatmaya Hazır Olun

 

Giresun’a tatile gelenlerin mutlaka tattığı diğer Giresun mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi, Fasulye Diblesi olmaktadır. Pirinç ve fasulyeden yapılan bir yemek türü olup çok lezzetli bir tadı vardır. Herkesin veya her şehrin yapamadığı bir yemek türüdür. Bunun yanı sıra hem lezzetli hem de sağlığınız için faydalı olan yemeklerden bir diğeri Isırgan Çorbası olmaktadır. İsmi biraz tuhaf gelse de, çok lezzetli ve tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek türüdür.

 

Giresun’da Alışveriş

 

Giresun’a gittiğinizde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Giresun’da alışveriş yapmak için en iyi yerlerden bir tanesi, Atatürk Meydanı olmaktadır. Özellikle bahar ve güz ayları arasında, turistlerle dolup taşmaktadır, çünkü herkes yöresel ürünler ve fındık ile alakalı ürünler almaya geliyorlar. Buradan istediğiniz bütün hediyelik eşyalarına ve yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz. Hele ki fındık diyorsanız, buradan fındık ile alakalı her şeyi bulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Giresun ve Karadeniz bölgesi için balık kadar, fındıkta olmazsa olmaz bir üründür.

 

Giresun’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Fındık
  • Fındık Ezmesi
  • Fındık Yağ
  • Fındık Barı
  • Fındık Anahtarlığı
  • Kiraz
  • Giresun Pastası
  • Giresun Simidi

 

Giresun’da Görülecek Yerler

 

Giresun Müzeleri

 

Giresun’da o kadar çok gezebileceğiniz yerler var ki. Şehir kültür, tarih ve doğa ile dopdolu bir yer. Nereye adım atarsanız atın, nereye kafanızı çevirirseniz çevirin, mutlaka şehre ait bir şeyleri görebileceksiniz. Giresun müzeleri de gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun’da gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi, Kuvayı Milliye ve Osman Ağa Müzesi olmaktadır. Burada Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Giresunlu gazi ve şehitlere ait hatırları ve anılarını görebilirsiniz. Bunun dışında Giresun Müzesi’de gezebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Giresun Müzesi aynı zamanda Gogora Kilisesi olarak ta tanındı ve burada eski tarihe ait silah, giysi ve paraların sergilendiğini görebilirsiniz.

 

Giresun Kaleleri

 

Şehrin her bir yanını görebileceğiniz, doğa güzellikleri ile çevrilmiş olan Giresun Kaleleri’de ayrıca gidip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi ve Tirebolu Kalesi, muhteşem doğa manzaralarıyla Giresun tarihinin en derinliklerini taşıyan yapıtlardır.

 

Giresun Yaylaları

 

Karadeniz bölgesinde olan yayla turizmi açısından, en gelişen şehir Giresun olmaktadır. Yıl boyunca özellikle yaylaları görmek ve tırmanmak için gelen yüzlerce ve hatta binlerce turistler bulunmaktadır. Onlarca yaylalara sahip olan Giresun’u bahar ve güz aylarında gezmek hem doğası ile çok güzeldir, hem de çok keyifli olmaktadır. Giresun’a geldiğinizde görmeye değer yaylalardan birkaç tanesi; Paşakonağı Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Kümbet Yaylası olmaktadır.

 

Giresun Adası

 

Giresun’un turizm açısından önemli olan yerlerden bir tanesi ise Karadeniz’in iki adasından bir tanesi olan Giresun Adası olmaktadır. Giresun Adası’nda doğa güzellikleri ile beraber, tarihi yapıtları da bulunmaktadır. Burada kuleler, sur kalıntıları ve manastırlar görebileceksiniz. Giresun Adası’na limandan günlük olarak kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilirsiniz.

 

Giresun Plajları

 

Yılın her mevsiminde farklı faaliyetlerde yer alarak, Giresun’un tadını çıkarabilirsiniz. Kar olmadığından, yaz ayları kurak ve serin, kış ayları ise ılık olduğu için, her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Şehirlerden kaçtığımız ve şikayet ettiğimiz yağmurlu havalar, Giresun’da o kadar iyi geliyor ki, anlatılmaz. Yaz aylarında Giresun’u ziyaret edecekseniz, mutlaka Giresun Plajlarına gitmeniz lazım. Giresun’da Arif Kum Plajı, Giresun Plajı, Belediye Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı ve Jandarma Plajlarına gidip görmeniz gerekmektedir.

 

Giresun’a Nasıl Gidilir?

 

Giresun’a hava yollarını, kara yollarını ve deniz yollarını kullanarak gidebilirsiniz. Hava yolları için, birçok hava yolları firmaları Karadeniz’in birçok şehrine seferler göndermektedir. Dolayısıyla Giresun’a gitmek için yer bulmamız hiçte zor olmamaktadır. Önceki yıllarda hava yollarını kullandığınızda, aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekirken, artık Giresun’un kendi havaalanına iniş yapabiliyorsunuz. Hizmet geçen sene itibariyle verilmeye başlamıştır. Eğer isterseniz özel aracınız ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilir ve bu durumda sahil yolundan gitmeniz yolculuğunuzun güzel geçmesi açısından çok iyi olmaktadır. Bunun yanında eğer deniz yolculuklarını severseniz de, Giresun Limanına gelen gemilerle yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki bunların hepsinin yanında, en klasik yolculuk olan kara yolları, otobüs firmaları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesine her gün onlarca otobüs seferleri kaldırılmaktadır, dolayısıyla her saat istediğiniz yerleri bulabilir ve biletlerinizi alabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: