Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Hatay - Adıyaman Uçak Bileti


 

En Ucuz Adıyaman Uçak Bileti

Adıyaman uçak bileti satın almak istendiğinde, Ucakbileti.com adlı sitemize gelin ve ucuz fiyata uçak biletine sahip olma fırsatını siz de yakalayın. Sizler için en uygun fiyatlı uçak biletlerini Ucakbileti.com, sunacaktır. Bu tür angaryalarla uğraşmak yerine, Adıyaman şehrini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz.

Kısaca Adıyaman; ülkemizin güzel şehirlerinden Adıyaman, insanlık tarihin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Adıyaman Palanlı mağarasında yapılan arkeolojik incelemelerde Adıyaman tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkartılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına değin idari yapısı korunarak Malatya şehrine bağlı kaza konumunda bulunan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde kanunla Malatya'dan ayrılarak il haline gelmiştir.

Adıyaman’ın Coğrafik Özellikleri

Kuzeydeki Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesine, batıda yer alan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir. Adıyaman'ın kuzey kısmı Torosların uzantısı olan Malatya dağları ile çevrelenmiştir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin coğrafi yapısı genellikle dağlıktır. Güneye doğru gidildikçe ova nitelikli araziler yer almaktadır. Şanlıurfa ve Diyarbakır ile sınır oluşturan Fırat Nehri ilin can damarıdır. Gölbaşı, İnekli, Azaplı Abdulharap gölleri şehrin doğal gölleridir. Atatürk Barajının yapılması ile oluşan Atatürk Baraj gölü, Adıyaman için adeta deniz niteliğindedir.

Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir?

Anti Toros dağları, Adıyaman’ı doğudan batıya doğru ikiye ayırdığı için kuzeyde kalan dağlık alanın iklimi, güneyinde kalan bölgeden farklıdır. Kuzeydeki bölge Doğu Anadolu Bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Batısı ise Akdeniz Bölgesinin iklim yapısına sahiptir.  Adıyaman’ın güneyinde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Kuzeyinde ise yaz mevsimi kurak ve serin, kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk geçer. Adıyaman’da kışlar sert geçtiğinden, bölgeye seyahat ederken Mayıs ve Eylül aylarının seçilmesi tavsiye edilir. Bu şehri gezmek ve lezzetlerini tatmak için, en uygun fiyatlı Adıyaman uçak bileti edinerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Adıyaman Lezzetleri

Adıyaman mutfağı,  çevresindeki illerle benzerlikler gösterse de; yemeklerin yapılış tarzı, tadı ve yemeklerin adı bakımından kendine özgü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şehrin mutfak kültürünün temelinde et, bakliyat ve buğday ürünleri, sebze bulunur. Bütün yemeklerde bol ve çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan, maydanoz, salça, kuru nane, pul biber olmazsa olmazlardandır. Güneydoğu Anadolu yöresinden esintiler taşıyan Adıyaman mutfağında değişik salataların da ayrı bir yeri bulunur. Adıyaman ve yöresinin bu eşsiz lezzetlerini tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti ile şehre gelin ve tadını çıkarın.

Çiğ köfte; Adıyaman acının en yoğun kullanıldığı illerden biridir. Çiğ köfte deyince akla gelen ilk il Adıyaman’dır. Büyükşehirlerde birçok çiğ köftecinin Adıyaman usulü çiğ köfte yaptığını iddia etmesi de bundandır. Ancak, Adıyaman’a gidince mutlaka burada yapılan çiğ köfte tadılmalıdır.

Adıyaman tavası; şehrin lezzetlerinden biri olan bu yemek oldukça kolay ve pratik bir et yemeğidir. Bir tavaya kuşbaşı doğranmış et konur, birkaç diş sarımsak etlerin üzerine serpiştirilir. Bunların üzerine kuyruk yağı ve biber dizilir. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranan domates ve patlıcanlar da ilave edildikten sonra fırına verilir.

Ekşili köfte; bulgur, kıyma ve et yoğurulur ve küçük yuvarlaklar yapılır. Hazırlanan bu köfteler salçalı suda pişirilir. Bu yemek Adıyaman ve çevresinde sık yapılan ve sevilen bir yemektir.

Kabak aşı; yağda soğanları kavurduktan sonra kabak ve domatesler ilave edilir. Daha sonra pirinç eklenir. Bu yemek nane ve maydanoz ile servis yapılır.

Patlıcan cacığı; yıkanıp alaca soyulan patlıcanlar, küp şeklinde doğranıp bir müddet tuzlu suda bekletilir. Daha sonra bulgur ve patlıcanın üzerini örtecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen patlıcan ve bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Nane ve pul biber ilavesi ile servis edilir.

Şıllık tatlısı; su ve un elle çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamur saçta pişirilir. İlk yarısı üst üste konur ve arasına bol dövülmüş ceviz serpilir. Daha sonra ikinci yarısı konur. Baklava dilimi şeklinde kesilir ve şurup dökülür. Bu tatlı Adıyaman’da sık yapılan ve sevilen bir lezzettir.

Adıyaman’da Görülmesi Gereken Yerler

Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülecek birçok yeri olan bir ilimizdir. Tarihi eserlere meraklı olanlar için; kaleleri, anıtları, kaya mezarları, camileri başta olmak üzere şehirde onlarca ziyaret edilmesi gerekli yer bulunur.

Arsameia kutsal alanı; M.Ö. 3. yüzyılda Arsemes tarafından kurulmuştur ve Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alır. Güneydeki tren yolu da mutlaka gezilmeli ve Mitras’ın kabartma stili görülmelidir.

Derik kutsal alanı; 125 metre yüksekliğindeki iki tepe arasındaki düzlük alan kurulu Derik kutsal alanı, Sincik ilçesi Çatbahçe sınırları içerisindedir. Alanda bir tapınak ve çevre duvarına simetrik olarak yapılmış iki tane hercon bulunur.

Turuş kaya mezarları; bu kaya mezarları Adıyaman – Şanlıurfa yolunun 40. Kilometresinde Turuş köyü civarındadır. Zemini tamamen kayadan oluşan bir tepe üzerinde 60 adet kaya mezarı bulunur. Roma dönemine ait bu kaya mezarlarının duvarlarında değişik hayvan ve insan kabartmaları yer almaktadır.

Ulu camii; Dulkadiroğulları zamanında inşa edilen cami, Adıyaman’ın merkezinde bulunmaktadır. Minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde caminin 1863 yılında yaptırıldığının yazılı olduğu bir kitabe bulunmaktadır.

Yeni kale; kale Adıyaman’a 1 saat uzaklıkta olan Kocahisar Köyü civarında bulunmaktadır. Memluklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kalenin içerisinde hamam, Kâhta çayına inilen gizli bir suyolu, su depoları ve hamam ve cami vardır.

Perre antik kenti; Perre Kommagene’nin 5 büyük kentinden birisidir. Maalesef günümüze kentin çok az kalıntısı ulaşabilmiştir. Şu anda antik kentte hâlihazırda halk tarafından kullanılmakta olan bir çeşme, sur duvarları ve 200 adet kaya mezarı vardır. Adıyaman’ın pek çok tarihi ve turistik yerini görmek için en yakın zamanda en ucuz fiyatlı uçak biletlerinden edinin ve işinize kısa bir mola verin.

Adıyaman’da Alışveriş Önerileri

Şehir merkezinde bulunan tarihi çarşı, yöreye ait kilimlerin satın alınabileceği Oturakçı pazarı, ve değişik el sanatlarından örneklerin satıldığı mağazalar Adıyaman’ın belli başlı alışveriş yapılacak yerlerdir. Saydığımız yerlerden ilginizi çekecek ürünler ve Nemrut heykelleri temalı hediyelik eşyalar alınabilir. Bunların dışında Besni’deki Şire pazarından Besni üzümü, muska ve pestil almadan dönmeyin.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Adıyaman’daki tarihi eserleri elden geldiğince gezip görmeye çalışın. Yörenin yemeklerini ve leziz tatlılarını tadın. Şehrin çarşısından ve pazarlarından şehre özgü bir eşya edinmeye çalışın. Özellikle Nemrut figürlü hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Anıtları, kaya mezarlarını, antik kentleri, kalelerini ve camilerini görmeden dönmeyin. Adıyaman’da gezilip görülecek oldukça fazla tarihi ve turistik yer olduğundan, en ucuz fiyatlı uçak biletinizle yapacağınız tatilinizi uzun tutmalısınız. 

Adıyaman Havaalanı

Adıyaman havaalanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı, 300.000 yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Adıyaman havalimanından şehir merkezine gitmek için, geldiğiniz havalimanı firmasının servisini kullanabilirsiniz. Havalimanından yürüyüş mesafesindeki toplu taşıma duraklarına yürüyerek, buradan otobüsle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Hatay - Adıyaman uçak bileti

Ucuz Hatay Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi, Hatay’dır. Hatay her şeyi ile o kadar güzel bir yer ki, gerçekten fırsatı bulduğunuz an ziyaret etmeniz gerekir. Hatay’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz, internetinize girin ve hava yolları firmalarını anında araştırmaya başlayın. Uçak ile yolculuk biliyorsunuz ki artık vakit kaybından kurtaran, en hızlı ve rahat yolculuktur. Bazıları uçaktan veya yükseklikten korkabiliyor, fakat bir defa uçağa kullandığı zaman, her seferinde kullanmak istiyor. Ucuz Hayat uçak bileti için herhangi bir hava yolları firmasını takip edebilirsiniz, çünkü hava yolları firmaları genellikle yıl boyunca farklı kampanyalar ve indirimler yapmaktadır. Bunlardan faydalanarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hatay, tarihi ve kültürü ile mükemmel bir yerdir. Hatta mutfak kültürü ayrıca denenmesi gereken Hatay’ın özel kültürleri arasında yer alır. Hatay’a gitmek için alacağınız uçak bileti sizin en fazla 2 saat sonra anında Hatay’da olmanızı sağlayacaktır.

 

Hatay Tarihi

 

Hani dile kolay diye bir söz vardır, anlatırsınız her şey kolaymış gibi gelir ama aslında yıllarca sürmüştür veya çok zor yapılan bir şeydir. İşte Hatay’ın tarihi de tam bu lafı anlatıyor. Dile kolay bir tarihi var, ama M.Ö yıllara kadar dayanan bir tarihe sahip olmaktadır. Hatay’ın en önemli bilinmesi gereken bilgilerden bir tanesi, Hatay’ın, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olmasıdır. Hatay’ın tarihi bırakın M.Ö yıllarını, orta Paleolitik çağına kadar dayanıyor. Bölgedeki kazı ve arkeolojik yerlerine bakıldığında, Hatay yöresinin, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı dönemlerinde yaygın ve hareketli olduğu bir yerleşim yeri olduğunu görebiliyorsunuz. Paleolitik, Neolitik ve Kalkoltik dönemlerine baktığımızda, şunu anlamamış gerekir ki, Hatay’ın tarihi neredeyse taş devrine kadar girmektedir, bu da demek oluyor ki, Hatay’ın ciddi bir anlamda uzun bir tarihe sahip olduğudur.

 

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli

 

Hatay’a gitmek isteyen aslında her ay ve her mevsim gidebilir, hatta farklı aylarda Hatay’ın farklı güzelliklerine şahit olabilirler, fakat Hatay’a gitmek için en ideal zaman yaz ve bahar ayları olmaktadır. Bu aylarda ayrıca Hatay’ın plajına da gidebilir ve denize girebilirsiniz.

 

Hatay’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Hatay veya Antakya ve civarında aslında tamamen Akdeniz iklimlerini hissedebilirsiniz. Hatay’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz iklimine sahip olan bir yer olarak, doğasıda ayrıca mükemmeldir. Hatay’ın sadece tarihi ve kültürü için değil, doğa gezileri yapmak için bile gidebilirsiniz.

 

Hatay’ın Lezzetleri

  • Domatesli Pilav
  • Fellah Köftesi
  • Firik Pilavı
  • Kabaklı Aş
  • Kısır
  • Mercimek Aşı
  • Mütebli
  • Tepsi Oruğu
  • Aya Köfteli Çorba
  • Şiş Börek
  • Tuzlu Yoğurt Çorbası

 

Hatay’dan Yemeden Dönmeyin

 

Tatlı Yiyin Tatlı Konuşun

 

Hatay’ı ziyaret edipte sizde Künefe yememek olur mu? Birçok kişi şerbetli tatlıları çok sever, fakat Künefe bambaşkadır ve Künefe yemek için, Hatay’a gidemiyorsanız bile, en güzel şekilde yapan yeri bulmanız lazım ki tatlının ve şerbetin tadını alabilesiniz. Hatay sadece Künefesi ile değil, fakat tatlı olarak en iyi bilinenlerden bir tanesi Künefedir. Biliyorsunuz ki Künefe yapımında peynir kullanılır ve Hatay’a Künefe için kullanılan özel peyniri bulabiliyorsunuz. Künefenin en büyük özelliklerinden bir tanesi tuzsuz bir tür peynirin kullanılmasıdır. Bu yüzden tuzun tuzlu tadını sadece çok hafif bir şekilde alıyorsunuz ve bu da şerbet ile karışında mükemmel bir tat vermiş oluyor.

 

Başka Hangi Tatlılar Yenir

 

Hatay’ın mutfağı fazlasıyla geniştir ve burada sadece Künefe değil, aynı zamanda Kabak Tatlısı, Haytalı, Kerebiç Köpüğü, Peynirli İrmik Helvası, Şam Tatlısı ve daha birçok tatlı türlerini tadabilirsiniz. Hatay’dan evinize dönerken mutlaka birkaç kilo almış şekilde döneceksiniz. Bunları anlatırken bile insanın ağzı sulanıyorsa, Hatay’a gittiğinizde kendinizi tutamayacaksınız.

 

Olmaz Olmaz Hatay’ın Reçelleri

 

Her kahvaltıda tükettiğimiz ve birçoğumuzun sevdiği gıda ürünlerinden bir tanesi reçellerdir.  Bütün meyvelerden reçeller yapılıyor, fakat bazı yörelerde öyle şeylerden reçeller yapıyorlar ki, gerçekten inanılmaz, fakat harikulade ve başarılı. Hatay’da malum tatlılarla beraber, reçelleri de ayrıca çok meşhurdur. Ayva reçeli, ceviz reçeli, kebbet reçeli ve patlıcan reçeli Hatay’ın olmazsa olmaz reçelleri arasında yer alır. Reçel yapımı aynıdır, fakat Hatay’da üretilen reçellerin tadı öyle bir damağınızda kalıyor ki, gerçekten tarifini almak istiyorsunuz.

 

Hatay’da Alışveriş

 

Hatay’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz şey, alışveriştir, öyle değil mi? Özellikle de kadınlar için. Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, alışveriş çok önemlidir. Hatay’da alışveriş yapabileceğiniz çok fazla yöresel ürünler bulunuyor, fakat nereden ve nasıl alışveriş yapabilirsiniz? Hatay’da da her yerde olduğu gibi artık birçok alışveriş merkezleri ve çarşıları bulunuyor, fakat eğer gerçekten de Hatay’ın en eski çarşısına gitmek isterseniz, Antakya’da Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz. Çarşı eski Antakya binaları arasında yer alır ve birçok turistlerinde ziyaret ettiği bir yerdir.  Sadece satılan ürünler değil, tarih ile de dopdolu bir çarşıdır. Uzun Çarşı’ya gittiğinizde sadece alışveriş için değil, tarihi ve kültürü görmek için de gidebilirsiniz. Çarşıya gittiğinizde geleneksel yöntemlerle ürünlerini üreten semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarını görebilirsiniz.

 

Hatay’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Hatay Peyniri
  • İpek Dokumaları
  • Takılar
  • Samandağı İpeği
  • Defne Sabunu
  • Nar Ekşisi
  • Sumak
  • Biber ve Domates Salçaları
  • Tuzlu Yoğurt

 

Hatay’da Görülecek Yerler

 

Habib-i Neccar Camii

 

Habib-i Neccar Camii Anadolu’da yapılan ilk caminin özelliğini taşımaktadır. Zaten bu yapıyı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu dur. Camii Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiştir. Bu camii Osmanlı dönemine ait kültürel bir miras olarak kalan bir yapıdır. Camiinin inşa edilme amaçlarından biri, İslamlaştırılmış veya İslam dünyasına giriş yapan Hatay’ın dini sembolü olarak inşa edilir. Camii tarihte 1098 yılında Haçlılar tarafından yıkılıyor ve 8 Mayıs 1268 tarihinde ise tekrar Mısır Türk Devleti komutanı Melik Zahir Baybars tarafından tekrar geri alınarak inşa edilir. Buradaki tarihten anlayacağınız üzere, aslında İslam’ın ne kadar önemli bir kültür ve din olduğunu ve camii yapılarının ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Türkiye’nin bütün şehirleri ve hatta dünya için, İslam kültürü ve dünyası çok önemlidir.

 

Hatay Arkeoloji Müzesi

 

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Malum her şehrimizde ve birçok kentimizde bir arkeoloji müzesi olduğu gibi, Hatay’da da elbette bir tane bulunmaktadır. Eskiden bu müze tam şehrin merkezinde yer alıyordu, fakat restorasyon sonrası, müzenin binası yenilendi ve bütün eserler, modern bir bina içerisinde sergilenmeye başlandı. Müzede görebileceğiniz eserlerin zenginliği ve sayısı inanılmaz. Gerçekten gidip görmeniz gerekmektedir. Giriş ücreti şuan çok yüksek olmamakla, 10TL ile müzeye giriş yapabiliyorsunuz. Birkaç yıldır sistemi oturan müze kartları ile de bedava veya indirimli olarak müzeye giriş yapabiliyorsunuz.

 

Hatay Uzun Çarşısı

 

Hatay Uzun Çarşısını mutlaka ziyaret etmeniz lazım. Burada Hatay yöresine ait birçok ürünleri bulabilir ve hala yöresel ürünleri, elleriyle üreten küçük atölye dükkanlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile burada kültürler ve tarihler yaşatılmaya çalışılıyor ki bu gerçekten çok önemlidir. Yaz aylarında ise çarşıda farklı tatları yerinde ve zamanında tadabilirsiniz.

 

Hıdırbey Musa Ağacı

 

Hatay’ın önemli bir ziyaret noktası olan, Samandağ’a 6 kilometre uzaklıkta, Hıdırbey Köyü’nde yer alan bir bölgedir. Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay’ın efsanevi ve önemli hikayelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ı ziyaret ettiğinizde, hem bunu görebilir ve hissedebilirsiniz, aynı zamanda hikayeyi öğrenebilirsiniz. Hikaye kısaca; Hz. Hızır ve Hz. Musa Samandağ’ında buluştuktan sonra, Hz. Musa, Musa Dağı’na çıkmak için yol alır. Buraya geldikten sonra, canı su içmek ister ve bastonunu yere saplayarak dereye su içmeye gider. Su içtikten sonra, bastonunu sapladığı yere döndüğünde, bastonun birden çınar filizi haline geldiğini görür ve aniden yeşerir. Bu elbette bir efsane, dolayısıyla hikaye veya gerçek ama gerçekten birçok turist her yıl, buraya gezmeye ve çaylarını yudumlamak için gelmektedir.

 

Hatay’a Nasıl Gidilir?

 

Hatay’a gitmek isterseniz, otobüs, özel aracınız veya uçakla gidebilirsiniz. Hatay’a İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri her zaman kalkmaktadır ve hatta Mersin’den ise tren seferleri kalmaktadır. Bu sebeple nasıl ve nereden Hatay’a gitmek istediğinize bağlı olarak, yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Otobüs seferleri her gün birçok şehirlerden kalkmaktadır, dolayısıyla zamanlı bir şekilde biletlerinizi aldığınız sürece, her zaman yer bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: