Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Hatay - Kıbrıs Uçak Bileti


Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 


Hatay - Kıbrıs uçak bileti

Ucuz Hatay Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi, Hatay’dır. Hatay her şeyi ile o kadar güzel bir yer ki, gerçekten fırsatı bulduğunuz an ziyaret etmeniz gerekir. Hatay’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz, internetinize girin ve hava yolları firmalarını anında araştırmaya başlayın. Uçak ile yolculuk biliyorsunuz ki artık vakit kaybından kurtaran, en hızlı ve rahat yolculuktur. Bazıları uçaktan veya yükseklikten korkabiliyor, fakat bir defa uçağa kullandığı zaman, her seferinde kullanmak istiyor. Ucuz Hayat uçak bileti için herhangi bir hava yolları firmasını takip edebilirsiniz, çünkü hava yolları firmaları genellikle yıl boyunca farklı kampanyalar ve indirimler yapmaktadır. Bunlardan faydalanarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hatay, tarihi ve kültürü ile mükemmel bir yerdir. Hatta mutfak kültürü ayrıca denenmesi gereken Hatay’ın özel kültürleri arasında yer alır. Hatay’a gitmek için alacağınız uçak bileti sizin en fazla 2 saat sonra anında Hatay’da olmanızı sağlayacaktır.

 

Hatay Tarihi

 

Hani dile kolay diye bir söz vardır, anlatırsınız her şey kolaymış gibi gelir ama aslında yıllarca sürmüştür veya çok zor yapılan bir şeydir. İşte Hatay’ın tarihi de tam bu lafı anlatıyor. Dile kolay bir tarihi var, ama M.Ö yıllara kadar dayanan bir tarihe sahip olmaktadır. Hatay’ın en önemli bilinmesi gereken bilgilerden bir tanesi, Hatay’ın, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olmasıdır. Hatay’ın tarihi bırakın M.Ö yıllarını, orta Paleolitik çağına kadar dayanıyor. Bölgedeki kazı ve arkeolojik yerlerine bakıldığında, Hatay yöresinin, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı dönemlerinde yaygın ve hareketli olduğu bir yerleşim yeri olduğunu görebiliyorsunuz. Paleolitik, Neolitik ve Kalkoltik dönemlerine baktığımızda, şunu anlamamış gerekir ki, Hatay’ın tarihi neredeyse taş devrine kadar girmektedir, bu da demek oluyor ki, Hatay’ın ciddi bir anlamda uzun bir tarihe sahip olduğudur.

 

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli

 

Hatay’a gitmek isteyen aslında her ay ve her mevsim gidebilir, hatta farklı aylarda Hatay’ın farklı güzelliklerine şahit olabilirler, fakat Hatay’a gitmek için en ideal zaman yaz ve bahar ayları olmaktadır. Bu aylarda ayrıca Hatay’ın plajına da gidebilir ve denize girebilirsiniz.

 

Hatay’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Hatay veya Antakya ve civarında aslında tamamen Akdeniz iklimlerini hissedebilirsiniz. Hatay’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz iklimine sahip olan bir yer olarak, doğasıda ayrıca mükemmeldir. Hatay’ın sadece tarihi ve kültürü için değil, doğa gezileri yapmak için bile gidebilirsiniz.

 

Hatay’ın Lezzetleri

  • Domatesli Pilav
  • Fellah Köftesi
  • Firik Pilavı
  • Kabaklı Aş
  • Kısır
  • Mercimek Aşı
  • Mütebli
  • Tepsi Oruğu
  • Aya Köfteli Çorba
  • Şiş Börek
  • Tuzlu Yoğurt Çorbası

 

Hatay’dan Yemeden Dönmeyin

 

Tatlı Yiyin Tatlı Konuşun

 

Hatay’ı ziyaret edipte sizde Künefe yememek olur mu? Birçok kişi şerbetli tatlıları çok sever, fakat Künefe bambaşkadır ve Künefe yemek için, Hatay’a gidemiyorsanız bile, en güzel şekilde yapan yeri bulmanız lazım ki tatlının ve şerbetin tadını alabilesiniz. Hatay sadece Künefesi ile değil, fakat tatlı olarak en iyi bilinenlerden bir tanesi Künefedir. Biliyorsunuz ki Künefe yapımında peynir kullanılır ve Hatay’a Künefe için kullanılan özel peyniri bulabiliyorsunuz. Künefenin en büyük özelliklerinden bir tanesi tuzsuz bir tür peynirin kullanılmasıdır. Bu yüzden tuzun tuzlu tadını sadece çok hafif bir şekilde alıyorsunuz ve bu da şerbet ile karışında mükemmel bir tat vermiş oluyor.

 

Başka Hangi Tatlılar Yenir

 

Hatay’ın mutfağı fazlasıyla geniştir ve burada sadece Künefe değil, aynı zamanda Kabak Tatlısı, Haytalı, Kerebiç Köpüğü, Peynirli İrmik Helvası, Şam Tatlısı ve daha birçok tatlı türlerini tadabilirsiniz. Hatay’dan evinize dönerken mutlaka birkaç kilo almış şekilde döneceksiniz. Bunları anlatırken bile insanın ağzı sulanıyorsa, Hatay’a gittiğinizde kendinizi tutamayacaksınız.

 

Olmaz Olmaz Hatay’ın Reçelleri

 

Her kahvaltıda tükettiğimiz ve birçoğumuzun sevdiği gıda ürünlerinden bir tanesi reçellerdir.  Bütün meyvelerden reçeller yapılıyor, fakat bazı yörelerde öyle şeylerden reçeller yapıyorlar ki, gerçekten inanılmaz, fakat harikulade ve başarılı. Hatay’da malum tatlılarla beraber, reçelleri de ayrıca çok meşhurdur. Ayva reçeli, ceviz reçeli, kebbet reçeli ve patlıcan reçeli Hatay’ın olmazsa olmaz reçelleri arasında yer alır. Reçel yapımı aynıdır, fakat Hatay’da üretilen reçellerin tadı öyle bir damağınızda kalıyor ki, gerçekten tarifini almak istiyorsunuz.

 

Hatay’da Alışveriş

 

Hatay’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz şey, alışveriştir, öyle değil mi? Özellikle de kadınlar için. Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, alışveriş çok önemlidir. Hatay’da alışveriş yapabileceğiniz çok fazla yöresel ürünler bulunuyor, fakat nereden ve nasıl alışveriş yapabilirsiniz? Hatay’da da her yerde olduğu gibi artık birçok alışveriş merkezleri ve çarşıları bulunuyor, fakat eğer gerçekten de Hatay’ın en eski çarşısına gitmek isterseniz, Antakya’da Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz. Çarşı eski Antakya binaları arasında yer alır ve birçok turistlerinde ziyaret ettiği bir yerdir.  Sadece satılan ürünler değil, tarih ile de dopdolu bir çarşıdır. Uzun Çarşı’ya gittiğinizde sadece alışveriş için değil, tarihi ve kültürü görmek için de gidebilirsiniz. Çarşıya gittiğinizde geleneksel yöntemlerle ürünlerini üreten semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarını görebilirsiniz.

 

Hatay’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Hatay Peyniri
  • İpek Dokumaları
  • Takılar
  • Samandağı İpeği
  • Defne Sabunu
  • Nar Ekşisi
  • Sumak
  • Biber ve Domates Salçaları
  • Tuzlu Yoğurt

 

Hatay’da Görülecek Yerler

 

Habib-i Neccar Camii

 

Habib-i Neccar Camii Anadolu’da yapılan ilk caminin özelliğini taşımaktadır. Zaten bu yapıyı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu dur. Camii Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiştir. Bu camii Osmanlı dönemine ait kültürel bir miras olarak kalan bir yapıdır. Camiinin inşa edilme amaçlarından biri, İslamlaştırılmış veya İslam dünyasına giriş yapan Hatay’ın dini sembolü olarak inşa edilir. Camii tarihte 1098 yılında Haçlılar tarafından yıkılıyor ve 8 Mayıs 1268 tarihinde ise tekrar Mısır Türk Devleti komutanı Melik Zahir Baybars tarafından tekrar geri alınarak inşa edilir. Buradaki tarihten anlayacağınız üzere, aslında İslam’ın ne kadar önemli bir kültür ve din olduğunu ve camii yapılarının ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Türkiye’nin bütün şehirleri ve hatta dünya için, İslam kültürü ve dünyası çok önemlidir.

 

Hatay Arkeoloji Müzesi

 

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Malum her şehrimizde ve birçok kentimizde bir arkeoloji müzesi olduğu gibi, Hatay’da da elbette bir tane bulunmaktadır. Eskiden bu müze tam şehrin merkezinde yer alıyordu, fakat restorasyon sonrası, müzenin binası yenilendi ve bütün eserler, modern bir bina içerisinde sergilenmeye başlandı. Müzede görebileceğiniz eserlerin zenginliği ve sayısı inanılmaz. Gerçekten gidip görmeniz gerekmektedir. Giriş ücreti şuan çok yüksek olmamakla, 10TL ile müzeye giriş yapabiliyorsunuz. Birkaç yıldır sistemi oturan müze kartları ile de bedava veya indirimli olarak müzeye giriş yapabiliyorsunuz.

 

Hatay Uzun Çarşısı

 

Hatay Uzun Çarşısını mutlaka ziyaret etmeniz lazım. Burada Hatay yöresine ait birçok ürünleri bulabilir ve hala yöresel ürünleri, elleriyle üreten küçük atölye dükkanlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile burada kültürler ve tarihler yaşatılmaya çalışılıyor ki bu gerçekten çok önemlidir. Yaz aylarında ise çarşıda farklı tatları yerinde ve zamanında tadabilirsiniz.

 

Hıdırbey Musa Ağacı

 

Hatay’ın önemli bir ziyaret noktası olan, Samandağ’a 6 kilometre uzaklıkta, Hıdırbey Köyü’nde yer alan bir bölgedir. Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay’ın efsanevi ve önemli hikayelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ı ziyaret ettiğinizde, hem bunu görebilir ve hissedebilirsiniz, aynı zamanda hikayeyi öğrenebilirsiniz. Hikaye kısaca; Hz. Hızır ve Hz. Musa Samandağ’ında buluştuktan sonra, Hz. Musa, Musa Dağı’na çıkmak için yol alır. Buraya geldikten sonra, canı su içmek ister ve bastonunu yere saplayarak dereye su içmeye gider. Su içtikten sonra, bastonunu sapladığı yere döndüğünde, bastonun birden çınar filizi haline geldiğini görür ve aniden yeşerir. Bu elbette bir efsane, dolayısıyla hikaye veya gerçek ama gerçekten birçok turist her yıl, buraya gezmeye ve çaylarını yudumlamak için gelmektedir.

 

Hatay’a Nasıl Gidilir?

 

Hatay’a gitmek isterseniz, otobüs, özel aracınız veya uçakla gidebilirsiniz. Hatay’a İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri her zaman kalkmaktadır ve hatta Mersin’den ise tren seferleri kalmaktadır. Bu sebeple nasıl ve nereden Hatay’a gitmek istediğinize bağlı olarak, yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Otobüs seferleri her gün birçok şehirlerden kalkmaktadır, dolayısıyla zamanlı bir şekilde biletlerinizi aldığınız sürece, her zaman yer bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: