Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Hatay - Şırnak Uçak Bileti


Ucuz Şırnak Uçak Bileti Al

Uygun fiyat aralığına sahip Şırnak uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz bu öze web adresi ile tanışabilirsiniz. Tek bir tuş ile kısa zaman da avantajlı fiyat aralığına sahip uçak biletlerine ulaşabilirsiniz. İlk seçiminiz olacak bu adres siz değerli kullanıcılarını saatler içerisinde bir başka şehirden bir başka şehire gönderiyor. Hem de tüm bilet işlemlerinizi internet aracılığı ile halletmenize imkan tanıyor. Ucuz Şırnak uçak bileti satın almak için web sitesinde yer alan sorgulama bölümüne giriş yapabilirsiniz. Gidii ve dönüş tarihleri doğrultusunda kısa zaman zarfı içinde uygun fiyat aralığına sahip ucuz Şırnak uçak biletine sahip olabilirsiniz. Uygun ödeme koşulları aynı zaman da avantaj elde etmenize de fırsat tanıyacak. Şırnak şehrine rahat ve konforlu bir şekilde ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Özel tarihi yapılara evsahipliği yapan Şırnak şehri , ülkemizin en nasise şehirlerinden bir tanesidir. Eşsiz doğa güzellikleri ile huzuru ayaklarınızın altına seren Şırnak şehirini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şırnak’a uçak bileti satın almak için sistemimize giriş yapabilisiniz. Ön plana çıkacak bilgileri doldurarak Şırnak uçak biletine kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Eğer sizler de anadolunun vazgeçilmezi Şırnak şehri ile tanışmak isteyenlerdenseniz kısa zaman da web sitemizden ucuza bilet satın alabilir ve keyifli yolculuğun tadını enlerde yaşayabilirsiniz.

Şırnak’ın Tarihi

Oldukça eski bir tarihe ev sahipliği yapan Şırnak şehri , Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Merkez ilçesinin yönetim merkezi olan Şırnak’ın tarihi Katip Çelebi’ye göre Nuh Tufanı öncrsinde dayanmaktadır. Cudi Dağı’nın kuzeyinde kurulan bu şehir , ilerleyen zamanlarda Kürdara Şırnak ismini almıştır. Aynı zaman da Bajarkard topraklarındandır.

Şırnak’ın Lezzetleri

  • Kutlık
  • Serbıdev
  • Kipe
  • Şımşıpe
  • Brınzer
  • Suryaz
  • Fıreydin
  • Tutmaç Çorbası

Mutlaka Yemelisiniz

Şırnağın Vazgeçilmezi Perde Pilavı

Her öğün kolaylıkla yenilebilir bir lezzet olan perde pilavı dillere destan bir lezzet olarak isimlendirilmektedir. Az pişirilen pilav, tavuk eti ve yufka ile yapılmaktadır. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bu özel tat ateşte ya da fırında kolaylıkla pişirilebilmektedir.

Şırnak’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Tarihi yapısı ile ön plana çıkan birçok gezilecek yere ev sahipliği yapmaktadır. Cudi dağı, Kasrık Boğazı, Cicre Ulucamii, Nuh Cami, Cudi Cami,Bail Ören Yeri, Kasrik Ören Yeri, Meryem Ana Klisesi VE Dera Klisesi gezilip görülecek yerler arasında bulunmaktadır.

Şırnak’Da Sevdiklerimize Ne Hediye Alabiliriz?

  • Yöresel
  • Yöresel elbiseler
  • Elde dokunmuş elbiseler
  • Şırnak’Da Görülecek Yerler
  • Meryem Ana Klisesi

İdil merkezinin içerisinde bulunan Meryem Ana Klisesi Şırnak’da gezilip görülecek yerler arasındadır. Suryani klisesi olan Meryem Ana Klisesi tarihe yolculuk yapmanıza imkan tanımaktadır.

Öğündük Klisesi

Şırnak’ın en özel kliseleri arasında boy gösteren Öğündük Klisesi , İdil ilçesine bağlı olan Öğündük Köyü’nde yer almaktadır. Sabriyel klisesi olarak da bilinmektedir. Köyde tamamen Süryani’ler bulunmaktadır. Bu sebepten solayı klise faal değildir.

Dera Klisesi

Meşeiçi köyüne bağlı olan Dera klisesi, Şırnak ilinde gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Mezra tamamen boşaltılmasından dolayı Dera klisesi faal değildir.

Cizre Surları

Gudi imparrotorluğu döneminde yapılan Cizre Surları, siyah bazalt taştan yapılmıştır. Abbasiler döneminde tekrardan onarılan Cizre Surları diktörgen şeklindedir. Gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan Cizre Surları, Şırnak’ın önemli yapıları arasındadır.

Finik Suru

Şırnak’ın en özel yerleri arasında boy gösteren Finik Suru, Damlarca Köyü’nde bulunmaktadır. Finik Suru, Dicle tarafından topa tutulmuş fakat yıkılmamıştır. Şırnak’ın önemli yapıları arasında yer almaktadır.

Şeyh Ahmet El- Cezeri Türbesi

Mescid bölümününe yapışık bodrumda konumlandırılmış olan Şeyh Ahmet El- Cezeri Türbesi ‘nin dışarıdan kapısı bulunmaktadır. Türbe’nin tavan kısmı deliktir. Bu türbeye merdiven aracılığı ile inilmektedir. Ana duvarı bazalttan yapılan bu türbe şehrin en önemli yapıları arasındadır. Şeyh Ahmet El Cezeri Türbesi ‘nde 7 kişi yatmaktadır.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Cizre’ye 10 KM uzaklıkta yer almaktadır. Yurtiçi uçuşlar için kullanılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 26 Temmuz 2013 tarihinde açılmıştır.

Şırnak Havalimanına Nasıl Ulaşabilirim

  • Özel otobüs ile ulaşım
  • Özel Vip Araçlar İle Ulaşım
  • Otobüs toplu taşıma ile ulaşım
  • Taksi ile ulaşım
  • Özel vip araçlar ile ulaşım

 


Hatay - Şırnak uçak bileti

Ucuz Hatay Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi, Hatay’dır. Hatay her şeyi ile o kadar güzel bir yer ki, gerçekten fırsatı bulduğunuz an ziyaret etmeniz gerekir. Hatay’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz, internetinize girin ve hava yolları firmalarını anında araştırmaya başlayın. Uçak ile yolculuk biliyorsunuz ki artık vakit kaybından kurtaran, en hızlı ve rahat yolculuktur. Bazıları uçaktan veya yükseklikten korkabiliyor, fakat bir defa uçağa kullandığı zaman, her seferinde kullanmak istiyor. Ucuz Hayat uçak bileti için herhangi bir hava yolları firmasını takip edebilirsiniz, çünkü hava yolları firmaları genellikle yıl boyunca farklı kampanyalar ve indirimler yapmaktadır. Bunlardan faydalanarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hatay, tarihi ve kültürü ile mükemmel bir yerdir. Hatta mutfak kültürü ayrıca denenmesi gereken Hatay’ın özel kültürleri arasında yer alır. Hatay’a gitmek için alacağınız uçak bileti sizin en fazla 2 saat sonra anında Hatay’da olmanızı sağlayacaktır.

 

Hatay Tarihi

 

Hani dile kolay diye bir söz vardır, anlatırsınız her şey kolaymış gibi gelir ama aslında yıllarca sürmüştür veya çok zor yapılan bir şeydir. İşte Hatay’ın tarihi de tam bu lafı anlatıyor. Dile kolay bir tarihi var, ama M.Ö yıllara kadar dayanan bir tarihe sahip olmaktadır. Hatay’ın en önemli bilinmesi gereken bilgilerden bir tanesi, Hatay’ın, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olmasıdır. Hatay’ın tarihi bırakın M.Ö yıllarını, orta Paleolitik çağına kadar dayanıyor. Bölgedeki kazı ve arkeolojik yerlerine bakıldığında, Hatay yöresinin, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı dönemlerinde yaygın ve hareketli olduğu bir yerleşim yeri olduğunu görebiliyorsunuz. Paleolitik, Neolitik ve Kalkoltik dönemlerine baktığımızda, şunu anlamamış gerekir ki, Hatay’ın tarihi neredeyse taş devrine kadar girmektedir, bu da demek oluyor ki, Hatay’ın ciddi bir anlamda uzun bir tarihe sahip olduğudur.

 

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli

 

Hatay’a gitmek isteyen aslında her ay ve her mevsim gidebilir, hatta farklı aylarda Hatay’ın farklı güzelliklerine şahit olabilirler, fakat Hatay’a gitmek için en ideal zaman yaz ve bahar ayları olmaktadır. Bu aylarda ayrıca Hatay’ın plajına da gidebilir ve denize girebilirsiniz.

 

Hatay’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Hatay veya Antakya ve civarında aslında tamamen Akdeniz iklimlerini hissedebilirsiniz. Hatay’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz iklimine sahip olan bir yer olarak, doğasıda ayrıca mükemmeldir. Hatay’ın sadece tarihi ve kültürü için değil, doğa gezileri yapmak için bile gidebilirsiniz.

 

Hatay’ın Lezzetleri

  • Domatesli Pilav
  • Fellah Köftesi
  • Firik Pilavı
  • Kabaklı Aş
  • Kısır
  • Mercimek Aşı
  • Mütebli
  • Tepsi Oruğu
  • Aya Köfteli Çorba
  • Şiş Börek
  • Tuzlu Yoğurt Çorbası

 

Hatay’dan Yemeden Dönmeyin

 

Tatlı Yiyin Tatlı Konuşun

 

Hatay’ı ziyaret edipte sizde Künefe yememek olur mu? Birçok kişi şerbetli tatlıları çok sever, fakat Künefe bambaşkadır ve Künefe yemek için, Hatay’a gidemiyorsanız bile, en güzel şekilde yapan yeri bulmanız lazım ki tatlının ve şerbetin tadını alabilesiniz. Hatay sadece Künefesi ile değil, fakat tatlı olarak en iyi bilinenlerden bir tanesi Künefedir. Biliyorsunuz ki Künefe yapımında peynir kullanılır ve Hatay’a Künefe için kullanılan özel peyniri bulabiliyorsunuz. Künefenin en büyük özelliklerinden bir tanesi tuzsuz bir tür peynirin kullanılmasıdır. Bu yüzden tuzun tuzlu tadını sadece çok hafif bir şekilde alıyorsunuz ve bu da şerbet ile karışında mükemmel bir tat vermiş oluyor.

 

Başka Hangi Tatlılar Yenir

 

Hatay’ın mutfağı fazlasıyla geniştir ve burada sadece Künefe değil, aynı zamanda Kabak Tatlısı, Haytalı, Kerebiç Köpüğü, Peynirli İrmik Helvası, Şam Tatlısı ve daha birçok tatlı türlerini tadabilirsiniz. Hatay’dan evinize dönerken mutlaka birkaç kilo almış şekilde döneceksiniz. Bunları anlatırken bile insanın ağzı sulanıyorsa, Hatay’a gittiğinizde kendinizi tutamayacaksınız.

 

Olmaz Olmaz Hatay’ın Reçelleri

 

Her kahvaltıda tükettiğimiz ve birçoğumuzun sevdiği gıda ürünlerinden bir tanesi reçellerdir.  Bütün meyvelerden reçeller yapılıyor, fakat bazı yörelerde öyle şeylerden reçeller yapıyorlar ki, gerçekten inanılmaz, fakat harikulade ve başarılı. Hatay’da malum tatlılarla beraber, reçelleri de ayrıca çok meşhurdur. Ayva reçeli, ceviz reçeli, kebbet reçeli ve patlıcan reçeli Hatay’ın olmazsa olmaz reçelleri arasında yer alır. Reçel yapımı aynıdır, fakat Hatay’da üretilen reçellerin tadı öyle bir damağınızda kalıyor ki, gerçekten tarifini almak istiyorsunuz.

 

Hatay’da Alışveriş

 

Hatay’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz şey, alışveriştir, öyle değil mi? Özellikle de kadınlar için. Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, alışveriş çok önemlidir. Hatay’da alışveriş yapabileceğiniz çok fazla yöresel ürünler bulunuyor, fakat nereden ve nasıl alışveriş yapabilirsiniz? Hatay’da da her yerde olduğu gibi artık birçok alışveriş merkezleri ve çarşıları bulunuyor, fakat eğer gerçekten de Hatay’ın en eski çarşısına gitmek isterseniz, Antakya’da Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz. Çarşı eski Antakya binaları arasında yer alır ve birçok turistlerinde ziyaret ettiği bir yerdir.  Sadece satılan ürünler değil, tarih ile de dopdolu bir çarşıdır. Uzun Çarşı’ya gittiğinizde sadece alışveriş için değil, tarihi ve kültürü görmek için de gidebilirsiniz. Çarşıya gittiğinizde geleneksel yöntemlerle ürünlerini üreten semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarını görebilirsiniz.

 

Hatay’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Hatay Peyniri
  • İpek Dokumaları
  • Takılar
  • Samandağı İpeği
  • Defne Sabunu
  • Nar Ekşisi
  • Sumak
  • Biber ve Domates Salçaları
  • Tuzlu Yoğurt

 

Hatay’da Görülecek Yerler

 

Habib-i Neccar Camii

 

Habib-i Neccar Camii Anadolu’da yapılan ilk caminin özelliğini taşımaktadır. Zaten bu yapıyı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu dur. Camii Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiştir. Bu camii Osmanlı dönemine ait kültürel bir miras olarak kalan bir yapıdır. Camiinin inşa edilme amaçlarından biri, İslamlaştırılmış veya İslam dünyasına giriş yapan Hatay’ın dini sembolü olarak inşa edilir. Camii tarihte 1098 yılında Haçlılar tarafından yıkılıyor ve 8 Mayıs 1268 tarihinde ise tekrar Mısır Türk Devleti komutanı Melik Zahir Baybars tarafından tekrar geri alınarak inşa edilir. Buradaki tarihten anlayacağınız üzere, aslında İslam’ın ne kadar önemli bir kültür ve din olduğunu ve camii yapılarının ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Türkiye’nin bütün şehirleri ve hatta dünya için, İslam kültürü ve dünyası çok önemlidir.

 

Hatay Arkeoloji Müzesi

 

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Malum her şehrimizde ve birçok kentimizde bir arkeoloji müzesi olduğu gibi, Hatay’da da elbette bir tane bulunmaktadır. Eskiden bu müze tam şehrin merkezinde yer alıyordu, fakat restorasyon sonrası, müzenin binası yenilendi ve bütün eserler, modern bir bina içerisinde sergilenmeye başlandı. Müzede görebileceğiniz eserlerin zenginliği ve sayısı inanılmaz. Gerçekten gidip görmeniz gerekmektedir. Giriş ücreti şuan çok yüksek olmamakla, 10TL ile müzeye giriş yapabiliyorsunuz. Birkaç yıldır sistemi oturan müze kartları ile de bedava veya indirimli olarak müzeye giriş yapabiliyorsunuz.

 

Hatay Uzun Çarşısı

 

Hatay Uzun Çarşısını mutlaka ziyaret etmeniz lazım. Burada Hatay yöresine ait birçok ürünleri bulabilir ve hala yöresel ürünleri, elleriyle üreten küçük atölye dükkanlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile burada kültürler ve tarihler yaşatılmaya çalışılıyor ki bu gerçekten çok önemlidir. Yaz aylarında ise çarşıda farklı tatları yerinde ve zamanında tadabilirsiniz.

 

Hıdırbey Musa Ağacı

 

Hatay’ın önemli bir ziyaret noktası olan, Samandağ’a 6 kilometre uzaklıkta, Hıdırbey Köyü’nde yer alan bir bölgedir. Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay’ın efsanevi ve önemli hikayelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ı ziyaret ettiğinizde, hem bunu görebilir ve hissedebilirsiniz, aynı zamanda hikayeyi öğrenebilirsiniz. Hikaye kısaca; Hz. Hızır ve Hz. Musa Samandağ’ında buluştuktan sonra, Hz. Musa, Musa Dağı’na çıkmak için yol alır. Buraya geldikten sonra, canı su içmek ister ve bastonunu yere saplayarak dereye su içmeye gider. Su içtikten sonra, bastonunu sapladığı yere döndüğünde, bastonun birden çınar filizi haline geldiğini görür ve aniden yeşerir. Bu elbette bir efsane, dolayısıyla hikaye veya gerçek ama gerçekten birçok turist her yıl, buraya gezmeye ve çaylarını yudumlamak için gelmektedir.

 

Hatay’a Nasıl Gidilir?

 

Hatay’a gitmek isterseniz, otobüs, özel aracınız veya uçakla gidebilirsiniz. Hatay’a İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri her zaman kalkmaktadır ve hatta Mersin’den ise tren seferleri kalmaktadır. Bu sebeple nasıl ve nereden Hatay’a gitmek istediğinize bağlı olarak, yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Otobüs seferleri her gün birçok şehirlerden kalkmaktadır, dolayısıyla zamanlı bir şekilde biletlerinizi aldığınız sürece, her zaman yer bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: