Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Satın Al
Tarihin ve kültürün dopdolu olduğu bir tatile ne dersiniz? Herhalde böyle bir tatile kimse hayır demez. O halde Gaziantep’e en ucuz uçak bileti arayışı başlasın. Gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesidir. Eskisi gibi zor olmayıp artık Gaziantep’e gitmek çok kolaydır. Yapmanız gereken sadece uçak biletinizi ayarlamak ve bunun için ise internete gireceksiniz ve hava yollarını araştırarak hem ucuz, belki kampanyalı, belki de bedava biletler bulabilirsiniz. Kampanyalı veya bedava, konforlu ve hızlı bir yolculuk sizin için güzel olmaz mı? Artık neredeyse bütün hava yolları şirketleri Gaziantep’e günlük birçok seferler kaldırmaktadır. Dolayısıyla ucuz Gaziantep uçak bileti bulmak çokta zor olmayacaktır. Tatiller ve bayram dönemlerine denk gelirken ise erkenden rezervasyon yaptırabilirsiniz ki böylece ucuz fiyatlara uçak bileti bulmanız çok daha kolay olacaktır.
Gaziantep Tarihi
Gaziantep veya artık halk dilinde Antep olarak bilinen, kültürü ve tarihi bol şehrimizin tarihi ciddi anlamda geniş olmaktadır. İlkçağa dönemlerine ait kayaklarda, Antep ismi çok fazla geçmese bile, yüzyıllardır Gaziantep, aynı zamanda Antep olarak kabul edilmiştir. Antep, Antep ve Maraş yolu arasındaki Dülük veya Doliche olarak bilinen bölgenin eski bir mevkii olarak bilinir. Antik dönemlerde, Suriye ve Mezopotamya’yı İç Anadolu’ya bağlayan ve ayrıca bu dönemde iktisadi ve siyasi faaliyetlerin gerçekleştiği bölge Dülük olarak bilinmektedir. Gaziantep bu anlamda, sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir yer olmaktadır ve birçok yabancı turist, her yıl buradaki tarihi görmek ve yerinde şahit olabilmek için gelmektedir.
Gaziantep’e Ne Zaman Gitmeli
Gaziantep, Suriye, Kilis, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman’ın komşuları olduğu bir şehirdir. Gaziantep’in yazları ve kışları genel anlamda çok çetin geçtiği için, özellikle birçok kişi Gaziantep’i sonbahar aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyorlar.
Gaziantep’in İklimi Ve Bitki Örtüsü
Gaziantep Akdeniz iklimlerinin geçiş noktasından biri olarak bilindiğinden, genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Bahar aylarında ise Gaziantep’te çok fazla yağış görülür. Gaziantep’in doğası çok güzeldir ve yürüyüş yapabileceğiniz birçok yer bulunur. Gaziantep’e bazılarının bildiği üzere, dünyanın en büyük üçüncü hayvanat bahçesinin olduğu söylenir ve bu alanın arkasında ise büyük bir ormanlık alan bulunmaktadır. Akdeniz ikliminin geçiş noktası olmasıyla beraber ve bahar ve kış aylarının yağışlı olmasıyla, genel anlamda Gaziantep çoğu zaman doğasını koruyabilmektedir.
Gaziantep’in Lezzetleri
Gaziantep’te Yemeden Dönmeyin
Gaziantep’in İnanılmaz Kebap Kültürü
Türkiye genel olarak mutfak kültür denildiği zaman, kebap kültürü ile bilinmektedir. Çoğu zaman et yemekleri yenildiği düşünülür ki, aslında öyle. Dana etinden yapılan yemeklerden tutun ki balık yemeklerine kadar her şey tüketiliyor. Gaziantep’e gidip oradaki yöresel, kebap çeşitlerini yemeden ayrılmak, Gaziantep’e karşı ayıp etmiş olursunuz. Ara öğün olarak yenilebilecek olan İçli Köfte ve Çiğ Köfte birçok kişinin sevdiği köfte türleridir. Gaziantep’te hiç ummadığınız malzemelerden bile kebaplar üretilebiliyor; Sarımsak Kebabı ve Soğan Kebabı. Normalde sarımsak ve soğan sadece yemeklerin içerisine lezzet katması için koyduğumuz malzemeler, aslında kendi başına kebap bile olabiliyor.
Her Öğünde İçilir ve Zihni Açar
Bazıları için zor olsa bile, olmazsa olmaz, Gaziantep’te en orijinal lezzetini tadabileceğiniz ve birçok kişinin, zihni açtığını söyleyen Kelle Paça çorbasını içmeden gitmeyin. Bu tür çorbalarda özellikle yöresel oldukları zaman tadı damağınızda kalıyor. İçerisine sirke, limon ve sarımsak, bunun dışında pul biber ile beraber, afiyetle her öğün yemekten önce içebilirsiniz.
Olmazsa Olmaz Antep Tatlıları
Gaziantep ve bu bölgelere yakın yerlerin olmazsa olmaz tatlısı ve mutlaka yemeklerden sonra ikram edilen, baklava veya Burma Kadayıfı mutlaka yerinde tadılması gerekir. Şerbeti ile tadı ile tam kıvamında olması ile muhteşem yöresel tatlılardır. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka bir tabak baklava ve bir tabak Burma Kadayıfını tüketmeyi unutmayın.
Gaziantep Alışveriş Yerleri
Gaziantep o kadar kendi kültürünü ve yöresini yaşatmaya çalışan bir şehir ki, alışveriş için aslında özel bir yer aramanıza hiç gerek yok. Çarsıya gittiğinizde, birçok hediyelik eşyalar ve yöresel ürünler bulabilirsiniz ve bulduğunuz şeyleri mutlaka alın, çünkü asıl olanları ancak Gaziantep’te bulabilirsiniz. Elbette yaşadığınız yerdeki marketlerden baharatlar, pul biber ve benzeri ürünleri satın alabilirsiniz, fakat Gaziantep’ten alabilecekleriniz, gerçek, orijinal olanlardır.
Gaziantep’ten Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Gaziantep’te Görülecek Yerler
Zeugma Mozaik Müzesi
Her yıl binlerce turistlerin akın ederek ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi, Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi olmaktadır. Özellikle buradaki Çingene Kızı Mozaik tablosu müzenin ilk açıldığında, çok fazla ilgi görmüştü ve hala ilgi görmeye devam etmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi birkaç yıl önce restorasyondan geçerek, 2011 yılında tekrardan ziyaretçilerine kapısını açtı ve açmasıyla beraber, ziyaretçilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında bulunmasını tavsiye ederiz.
Tarihi Antep Evleri
Tarihi Antep veya Gaziantep Evleri, duvarları yüksek olup dış mekanlardan olabildiğince soyutlanacak şekilde, avluya dönük olacak bir biçimde yapılmıştır. Bunun olmasının sebebi aslında İslam dinindeki, insanların veya halkın mahremiyetine olan saygısından kaynaklanmıştı. Bölgede taşların çok olmasıyla, evlerin taş ile inşa edildiğini görebileceksiniz ve bunun asıl sebebi ise, taştan yapılmış evlerin, elbette dayanıklı, fakat bunun yanında ise kış aylarında bu tür evlerin daha sıcak olduğu anlaşılmıştır.
Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep bakıcılık sanatı ile de çok iyi bilinen bir şehirdir. Bakırcılar Çarşısına indiğinizde, o kadar güzel eşyaların üretildiğini ve satıldığını göreceksiniz ki, çarşının içerisinden çıkmanız özellikle kadınlar için neredeyse imkansız olacak. Hatta bir gününüzü orada burada geçirmek isteyeceksiniz. Bakırcılar Çarşısının bulunduğu bölgedeki evlerin ahşap kaplamalı dükkanları ve yolların taş döşemeli olması, ayrıca gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Gaziantep Kalesi
Neredeyse bütün şehirlerimizde bulunan ve kendilerine ait olan bir kalesi vardır. Elbette Gaziantep’e de ait bir kale bulunmakta ki Gaziantep Kalesi olarak adlandırılmaktadır. Kale Alleben Deresi’nin güneyinde bulunmaktadır ve kale ile ilgili hala gizli olan o kadar derin tarihler var ki, insanları bu kaleye ilgi ile çekiyor.
Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi
Gaziantep’in bütün güzelliklerini, doğasını, kültürünü ve yöresini görebilmeniz için yapılmış Bayazhan Gaziantep Kent Müzesini ziyaret etmeden asla Antep’ten ayrılmayın. Müze içerisinde Gaziantep’i neredeyse en canlı şeklinde yaşayabilirsiniz.
Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
Yediden yetmişe herkesin keyif ile gezebileceği yerlerden bir diğeri ise Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi olmaktadır. Burası Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olma özelliğine sahip ve 1700 yılı ile 1970 yılları arasında el ile üretilen 591 adet oyuncağın yer aldığı bir müzedir. Müzede oyuncakların ve üretimin tarihini görmek ile beraber, aynı zamanda günümüze kadar çizgi film kahramanlarını da içermektedir.
Gaziantep’e Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin neresine gitmek isterseniz isteyin, artık vakit kaybetmeden bir yere gitmek çok kolay. Gaziantep’e isterseniz hava yolları ile isterseniz kara yolları ile veya trenle, yani demir yollarını kullanarak seyahat edebilirsiniz. Gaziantep’e giden birçok uçak ve otobüs seferleri bulunduğu için, gitmek istediğinizde mutlaka yer ve bilet bulabilirsiniz, fakat tatil veya bayram dönemlerine yaklaşırken ve ne zaman Gaziantep’e gitmek istediğinizi biliyorsanız, daha önceden rezervasyon veya biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde böyle dönemlerde yerin kalmama ihtimali daha yüksek olur. Bu durumda eğer kendi aracınız varsa, kendi aracınız ile de yolculuk yapabilirsiniz.
Ucuz Iğdır Uçak Bileti Satın Al
Türkiye’de kaç tane şehri gezdiniz? Kaç tanesi Marmara’daydı veya kaç tanesi Doğu Anadolu’da veya Karadeniz’de? Iğdır’a hiç gittiniz mi? Iğdır’ın kültürünü ve tarihini hiç araştırdınız mı ya da mutfağını tattınız mı? Eğer cevabınız hayırsa ve hatta bir sonraki tatilinizi daha planlamadıysanız, Iğdır’a gidip bambaşka bir kültürün içinde yaşayabilirsiniz. Iğdır’a gitmek için en ucuz uçak bileti birçok hava yolları firmaları tarafından her gün satılmaktadır. Tek yapmanız gereken, internete girmek ve hava yolları firmalarını kontrol etmek. Eğer sürekli olarak kontrol ederseniz, kampanya yapan ve indirimler uygulayan hava yolları firmalarını bulabilirsiniz. Ucuz Iğdır uçak bileti almak için sadece bilgisayar ve internetiniz varsa yeterli, eskisi gibi acentelere gitmenize gerek yok. Kredi kartınız ile alışverişinizi yaptığınızda, biletiniz elektronik posta adresinize teslim ediliyor. Bu yüzden bir uçak bileti artık eskisi gibi zor alınan bir şey değil. İnternette baktığınızda her zaman bulabilirsiniz, yeter ki yer olsun.
Iğdır’ın Anlamı
Biliyorsunuz ki birçok şehrimizin isimlerinin anlamları var ve gerçekten de çok güzel anlamlar taşıyorlar. Iğdır’ın anlamı ise, iyilik, yiğitlik, ululuk, büyüklük veya bahadırlık anlamına gelmektedir. Bu kelime aynı zamanda Türk Oğuz Boyunun 24 ana boylarından bir tanesi olmaktadır. Bunun yanı sıra, Oğuz Han’ın altı oğullarından, en küçüğü olan Deniz Han’ın dört oğulları arasından en büyüğü olmaktadır.
Iğdır Tarihi
Iğdır’ın tarihine baktığımızda, çok geniş bir tarihe sahip olmaktadır. Bunu Iğdır ve çevresinde yapılan arkeolojik kazı araştırmalarından anlayabiliyoruz ki Iğdır’da birçok gezilecek ve görülebilecek tarihi yerler bulunmaktadır. Iğdır birçok millet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış ve bu durum İslamiyet Öncesi Duruma kadar dayanmaktadır. Dolayısıyla burada M.Ö 5000-4000 den başlayan bir tarihi görebilirsiniz. Bir şehrin tarihini koruyabilmesi çok önemli olduğu kadar, çok zordur. Malum yaşadığımız dönemde, bir tarihi korumak o kadar zor bir hale geldi ki, tarihi yerinde görmek istesek bile görmemiz çoğu zaman mümkün olmuyor ve genellikle müzelerde veya sergi salonlarında eser olarak görebiliyoruz.
Iğdır’a Ne Zaman Gitmeli
Doğu Anadolu’da bulunan bir bölge olarak, tahmin edersiniz ki özellikle kış ayları çok çetin geçebiliyor. Sıcaklık normalde 10 derecenin üzerinde olsa bile, siz 10 derecenin altındaymış gibi hissedebiliyorsunuz, çünkü kuytuluk ve rüzgar ve benzeri doğa unsurları genel anlamda, havayı çok etkilemektedir. Buradan size tavsiyemiz eğer Iğdır’ı ziyaret etmek isterseniz, sizin için en iyi dönem bahardan yaz ayları arası olacaktır. Elbette Iğdır’ın bütün aylarını ve mevsimlerini yaşayabilirsiniz, fakat rahat gezebilmeniz açısından bahar ve yaz ayları en tercih edilen ve tavsiye edilen mevsimlerdir.
Iğdır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü
Iğdır’ın iklimi biraz farklıdır. Şehrin düz kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun diğer bölgelerinden gelen şiddetli kara ikliminden etkilenmez. Bölgenin kuytu olması, bölgedeki ovalardaki havanın ortalama sıcaklığını 10 derece kadar tutmaktadır. Düz kesimlerin yanı sıra, bölgenin kuytu olmasından dolayı, aslında en çok yağışı alan şehirlerden bir tanesi olarak kabul edilir.
Iğdır’ın Lezzetleri
Iğdır’dan Yemeden Dönmeyin
Her Öğünde Mutlaka Yiyebilirsiniz
Iğdır’ı ziyaret ettiğinizde, göreceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi, neredeyse her öğünde çorbanın olması. Iğdır’da içebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız çorbalar, Otağı Çorbası, Hörre ve Ayran Aşı olmaktadır. Her öğünde içebilir ve içinizi ısıtabilirsiniz ki özellikle kış aylarında çok güzel olur ve yaz ayları için de, harareti almak derler ya, bu çorbaları tüketerek sıcaklığın size vermiş olduğu harareti alabilirsiniz.
Sakat Sevenler İçin Mutlaka Tavsiye Edilir
Kimi sakat ürünlerini çok fazla tüketemez, fakat kimileri de öyle çok sakatat ürünlerini sever ki, neredeyse bütün ürünlerini tüketebilir. Bunların arasında aslında çorbası yapıldığında, çok güzel olan paça ve işkembe bulunmaktadır. Iğdır’da Paça ve çok güzel İşkembe Kavurmasını yiyebilirsiniz. Buradaki Paça ve İşkembe Kavurmasının tadı damağınızda kalacaktır ve tekrar yemek isteyeceksiniz. Her şeyin ilki vardır ve her şeyi deneyerek öğrenebilirsiniz. Bazen sadece kokusundan veya görüntüsünden bazı gıda ürünlerini tüketemeyenler vardır, fakat Paça ve İşkembe Iğdır’da mutlaka denenmesi gerekir.
Iğdır’da Alışveriş
Iğdır’dan alışveriş yapmak için aslında herhangi özel bir yere gitmenize gerek yok. Alışveriş merkezlerinden veya çarşılardan yöresel ürünler bulabilirsiniz. Bazı çarşılardan alabileceğiniz ürünler açık oluyor ve dolayısıyla gelenler, genelde açık ürünlerin yöresel ve doğal olduğunu, kapalı paketlerde satılan ürünlerin artık doğallıktan çıktığını düşünebiliyor, fakat normal alışveriş merkezlerinden, marketlerden ve civarda bulunan çarşılardan birçok alışverişlerinizi yapabilirsiniz.
Iğdır’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Iğdır’da Görülecek Yerler
Iğdır Anıtı ve Müzesi
Artık neredeyse bütün illerimizde olduğu gibi, Iğdır’da da müzeler ve sergiler bulunmaktadır. Iğdır müzesi 1997 yılında inşa edilmeye başlamış ve 1999 yılında ise kapılarını hizmete açmıştır. Müze tam olarak 1.3 hektar alana yerleştirilmiştir ve yerden yüksekliği 43.50 metre olmaktadır. Iğdır’ın Anıtı ise hala ki Türkiye’nin en yüksek anıtı olarak bilinmektedir. Müzede ise, 1915 yılından 1918 yılları arasına kadar geçen, bölgede yaşayan Ermeni vahşetinden geriye kalan ve toplu mezarlıklardan çıkarılan belgeler, fotoğraflar ve diğer özel eşyalar sergilenmektedir.
Karakale
Karakale çok eski bir tarihi yapıt olmaktadır. Iğdır’ın batı kesiminde bulunan Tuzluca mevkiinde ve Ermenistan sınırına yakın, Aras Nehri üzerine inşa edilmiştir. Bu kalenin kuruluşu, Urartu Dönemi ya da daha eski bir döneme bile ait olabilmektedir. Hatta bunun yanında, dünyanın ilk fuarının ise burada yapıldığı söylenir. Maalesef ki 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen deprem dolayısıyla, kale duvarları yıkılmış ve daha sonrasında o şekilde bırakılmıştır.
Iğdır Ejder Kervansarayı
Iğdır Ejder Kervansarayı, Iğdır’ın merkezinden 15 kilometre uzaklıkta olan, Harmandöven Köyü’nün yanında yer alan ve tarihe tanıklık etmiş, ayrıca bölgede ayakta kalan ve Türkiye’nin en eski tarihi eserlerden bir tanesidir. Kervansarayı, eskiden Batum, Tiflis, Bakü, Şirvan, Divin ve Anı’dan gelen kervanlarını, yani misafirlerinin konaklamaları için kullanılan bir yapı olmuştu. Bu kervansarayı 12’inci asırda Surmari Emri Şerafettin Ejder tarafından inşa ediliyor. Tarihi eserin oldukça zengin bir görünümü vardır. Burası aynı zamanda Anadolu Selçukluların ticari zenginliğini, organizasyonların güçlülüğünü ve yüksek kültürlerini günümüzde yansıtmaktadır. En güzeli ise 2008 yılında ilin Özel İdaresi tarafından yapıtın restore edilmesi ve tekrardan turizme açılması olmuştur.
Balahana
Iğdır’ın kendi yöresine ait olan evlere Balahana adı verilmektedir. Bu ev tasarımlarına Tebriz, Nahçivan, Maku, Erevan, Kars ve Ardahan bölgelerinde de görmeniz mümkün olmaktadır. Günümüzde dubleks olarak adlandırılan ev yapıtları, aslında tarihe baktığımızda, babanın oğlunu evlendirdikten sonra, var olan evin üst katına bir kat daha yapmak ile gerçekleşen bir durum.
Aras Nehri
Bölgedeki en çok kuş türlerinin bulunduğu yerdir aslında Aras Nehri ve yörede bu nehir ilgili birçok farklı efsanelerin var olduğu bilinir ve anlatılmaktadır. Bazı yazarlar ve şairler o kadar güzel şekilde nehri anlatmışlar ki, bölgenin doğasını ve bölgenin kültürünü ve tarihi, her şeyi iç içe koymaya çalışmış.
Iğdır’a Nasıl Gidilir?
Iğdır’a nasıl gitmek istediğinize ve nereden geçeceğinize bağlı olarak, nasıl gideceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer çevre illerden ve ilçelerden yahut komşu ülkelerden gelecekseniz ve kara yollarını kullanmak isterseniz, özel aracınız ile veya otobüs firmalarını kullanarak gidebilirsiniz. Eğer ki hava yollarını kullanarak Iğdır’a gitmek isterseniz, öncelikle Kars Havaalanına iniş yapıp daha sonra kara yollarını kullanarak Iğdır’a geçiş yapmanız gerekmektedir.