En Ucuz Adana Uçak Biletleri
Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.
Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir, trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.
Adana İlinin Yüzey Şekilleri
Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir. Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.
Adana’ya Ne Zaman Gidilir?
Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.
Adana’nın Lezzetleri
Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.
Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.
Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.
Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.
Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.
Kuru köprü Paça Salonu; Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.
Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır. 1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.
Adana’da Görülmesi Gereken Yerler
Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.
Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.
Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.
Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.
Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.
Adana’da Alışveriş Önerileri
Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.
Adana Şakirpaşa Havalimanı
Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz.
Isparta
Isparta’ya iş için veya aile, eş dost ziyareti için gitmek isteyenlerin, ucuz uçak bileti edinerek çok daha kısa süre içinde ulaşması mümkündür. Otobüs seyahatlerinden çok daha kısa süre içinde tamamlanan uçak seyahati, erken rezervasyon sayesinde oldukça hesaplı olur. Isparta’nın yem yeşil dokusuna yukardan bakarak ulaşım, bu kısa anın çok daha zevkli geçmesini sağlayacaktır. İnternet üzerinden Isparta’ya ucuz uçak bileti diye sorgulama yapmak, hava yollarının değişik kampanyalarından yararlanma olanağı yaratır. Uçak biletinizi 1-2 ay öncesinden ayırttırarak, otobüs seyahatinden çok daha hesaplı bir şekilde Isparta’ya gitme şansınız olacaktır.
Isparta’nın Genel Özellikleri
Akdeniz Bölgesinin en güzel illerinden biri olan Isparta, el dokuması halıları, elması, kirazı ve gülleri ile meşhurdur. Göç alan ve nüfusu her geçen gün artan bir ildir. Ülkedeki gül pazarının büyük çoğunluğu şehirden karşılanır. Ayrıca Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in memleketi olarak oldukça ünlü bir ilimizdir. Isparta’ya en ucuz uçak bileti, araştırması yaparak, ziyaret etme şansınız vardır. Bu ziyaret sırasında Isparta’nın tarihi güzelliklerini görmeniz, leziz yemeklerinden tatmanız ve şehirden ayrılırken, el dokuması halılarından edinmeniz mümkündür.
Isparta’nın Tarihi
Isparta’nın ilk yerleşimi paleolitik döneme kadar uzanır. 1944 yılında yapılan arkeolojik kazılarda o dönemlere ait çok fazla arkeolojik eser çıkartılmıştır. 2. Murad döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır.
Isparta’ya Ne Zaman Gitmeli?
Isparta Akdeniz Bölgesinde yer aldığı için iklimi her mevsim yumuşaktır. Kış aylarında dahi çok aşırı soğuk iklim görülmez. Bol miktarda yağış alan bir ildir. Bu sebeple yılın her mevsiminde Isparta ziyareti yapılabilmektedir. Kışlar bol yağışlı, Yaz aylarında ise sıcak ve kurak bir iklim görülür. Isparta’da geniş bozkırlar mevcuttur.
Isparta’nın Tarihi Güzellikleri
Isparta’ya giden misafirlerin, İnönü mağarası, Pınargözü mağarası, Yazılı kanyon, Aya Baniya Kilisesi, Eğirdir Gölü, Dündarbey Medresesi, Eğirdir Kalesi, Lavanta vadisi, Kuz mağarası, Atabey Ertokuş medresesini görmesi tavsiye edilir. Çok sayıda eski eserin sergilendiği müze ziyaretçileri bekler. Ayrıca Isparta’da bol miktarda antik kent ve tapınak yer almaktadır. Tarihi eserlere meraklı olan ziyaretçilerin, Isparta’da görebileceği çok sayıda tarihi güzellik mevcuttur.
Davraz Kayak Merkezi; Kış sporları yapmak için ideal olan bu merkez, bölgedeki tek kayak merkezidir. Henüz yeni isim yapmaya başladığı için şehrin ekonomisinde canlanma yapacaktır.
Isparta’da Alışveriş
Şehirde çok sayıda büyük alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca sokak aralarında satılan el dokuması halı ve kilimler, başka hiçbir yerde bulamayacağınız kadar gösterişlidir. Kadınların el emeği ile üretilen bu ürünler, tüm dünyaya ihraç edilir. Çok özel boyalar kullanılarak tamamen organik ipliklerden üretilen bu ürünlerin fiyatları da oldukça pahalıdır.
Isparta Ekonomisi
Isparta gül ve gülyağı sektöründe dünya birincisidir. En güzel güller Isparta topraklarında yetişir. Gül ve gül yağı ihracatı yapılmaktadır. Gül katkılı lokumlar, gül şerbetleri ve gül kolonyaları, tüm yurda pazarlanmaktadır. El dokuması halılar da yurt dışına ihraç edilmektedir. Ayrıca ilde çok büyük bir çimento fabrikası mevcuttur. Bölge halkının geçim kaynağı da genellikle gül yetiştirmeye veya gülyağı çıkartılan fabrikalarda çalışmaya dayanır.
Isparta’da Eğitim
Şehirde Süleyman Demirel Üniversitesi yer alır. Bu üniversitede ön lisans ve lisans eğitimi verilmektedir. Üniversitede Diş hekimliği, hukuk ve mimarlık dâhil birçok bölüm mevcuttur. Ayrıca Isparta’nın ilçelerinde bulunan meslek programları birçok öğrenciyi şehre çekmektedir. Bu üniversitede öğrencilerde bölge ekonomisini canlandırır.
Isparta Lezzetleri
Isparta, Gülleri ile meşhur bir kent olduğu için, gül pekmezi, gül reçeli, gül şurubu en meşhur tatlarıdır. Güllaç ve muhallebiden yapılan değişik tatlılara da gül aroması kullanılmaktadır.
Çorbalar; arabaşı çorbası, toyga, sülüklü çorba
Et yemekleri; tandır kebabı, banak, çömlek kebabı, yoğurtlu et, yahni ve keşkektir. Ayrıca bulgur ve pirinç katılarak yapılan değişik et yemekleri mevcuttur.
Tatlılar; zerde, höşmerim, irmik helvası, haşhaş helvası, saksağan, karga beyni ve birçok baklava çeşidi bölgede yapılan tatlılardır.
Dolmalar; kabak, biber, patlıcan, domates gibi sebzelerden ve asma yaprağından yapılan dolmalar şehirde sevilerek tüketilir. Ayrıca kabak çiçeğinden yapılan dolması da meşhurdur.
Hamur işleri; patates, peynir ve kıyma katılarak yapılan su böreği veya gözlemeler şehirde yapılan hamur işleri arasındadır. Yine hamur kesilerek yapılan hunken, sarmısaklı yoğurt ile yenilen leziz bir yemektir.
Yalvaç; patates, tahin ve undan yapılan yalvaç Isparta’nın en sevilen yemekleri arasındadır. Ayrıca bazı tariflerde daha hafif olması açısından hamursuz yalvaç yapılmaktadır.
Yemek Yapımında Kullanılan Değişik Otlar; madımak, semizotu, ebe gümeci, tavuk kursağı, ısırgan ve kuzukulağından bulgur ve pirinç katılarak değişik yemekler yapılmaktadır.
Isparta’dan Bunları Yemeden Dönmeyin
Isparta’da göl bulunduğu için balık yemekleri de oldukça fazladır. Bu sebeple Isparta’ya gidenlerin balık yemesi önerilir. Tandır kebabı ve çömlek kebabı şehirdeki lokantalarda lezzetli yapılan yemekler arasındadır. Ayrıca gül aromalı güllaç ve muhallebiler yenmeden Isparta’dan ayrılmamanız tavsiye edilir.
Isparta’dan Sevdiklerime Hangi Hediyeleri Alabilirim?
Isparta el dokuması halı ve kilimleri, güllü lokumları ile meşhurdur. Şehri ziyaret etmeye gelen misafirlerin sevdiklerine hediye alırken kendi bütçesine göre tercih yapması mümkündür. Yine şehrin her köşesinde satılan gül şurubu hediye seçenekleri arasında yer alır.
Isparta Hava Yolları
Isparta Süleyman Demirel Hava limanına, hem Isparta’dan hem Burdur’dan ücretli servisler bulunur. Her iki şehrin ortasında yer alan hava limanı, haftanın 6 günü İstanbul seferleri düzenler. Yine her iki ilden de taksi ile havalimanına ulaşım mevcuttur. Isparta’ya en hesaplı uçak bileti alabilmek için en az iki hafta öncesinden bilet ayırttırmak gerekecektir. Erken yapılan rezervasyonlarda Isparta yolculuğunu otobüs biletinden çok daha ucuz bir fiyata gerçekleştirmek mümkün olacaktır.