En Ucuz Afyon Uçak Bileti
Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.
Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Afyon’un Tarihçesi
Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.
Afyon’a Ne Zaman Gidilir?
Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.
Afyon’un Lezzetleri
Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.
Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.
Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.
Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.
Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz.
Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz. Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.
Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler
Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.
Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.
Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.
Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.
Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.
Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz.
Afyon’da Alışveriş Önerileri
Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz. Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.
Zafer Havalimanı
Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.
Isparta
Isparta’ya iş için veya aile, eş dost ziyareti için gitmek isteyenlerin, ucuz uçak bileti edinerek çok daha kısa süre içinde ulaşması mümkündür. Otobüs seyahatlerinden çok daha kısa süre içinde tamamlanan uçak seyahati, erken rezervasyon sayesinde oldukça hesaplı olur. Isparta’nın yem yeşil dokusuna yukardan bakarak ulaşım, bu kısa anın çok daha zevkli geçmesini sağlayacaktır. İnternet üzerinden Isparta’ya ucuz uçak bileti diye sorgulama yapmak, hava yollarının değişik kampanyalarından yararlanma olanağı yaratır. Uçak biletinizi 1-2 ay öncesinden ayırttırarak, otobüs seyahatinden çok daha hesaplı bir şekilde Isparta’ya gitme şansınız olacaktır.
Isparta’nın Genel Özellikleri
Akdeniz Bölgesinin en güzel illerinden biri olan Isparta, el dokuması halıları, elması, kirazı ve gülleri ile meşhurdur. Göç alan ve nüfusu her geçen gün artan bir ildir. Ülkedeki gül pazarının büyük çoğunluğu şehirden karşılanır. Ayrıca Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in memleketi olarak oldukça ünlü bir ilimizdir. Isparta’ya en ucuz uçak bileti, araştırması yaparak, ziyaret etme şansınız vardır. Bu ziyaret sırasında Isparta’nın tarihi güzelliklerini görmeniz, leziz yemeklerinden tatmanız ve şehirden ayrılırken, el dokuması halılarından edinmeniz mümkündür.
Isparta’nın Tarihi
Isparta’nın ilk yerleşimi paleolitik döneme kadar uzanır. 1944 yılında yapılan arkeolojik kazılarda o dönemlere ait çok fazla arkeolojik eser çıkartılmıştır. 2. Murad döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır.
Isparta’ya Ne Zaman Gitmeli?
Isparta Akdeniz Bölgesinde yer aldığı için iklimi her mevsim yumuşaktır. Kış aylarında dahi çok aşırı soğuk iklim görülmez. Bol miktarda yağış alan bir ildir. Bu sebeple yılın her mevsiminde Isparta ziyareti yapılabilmektedir. Kışlar bol yağışlı, Yaz aylarında ise sıcak ve kurak bir iklim görülür. Isparta’da geniş bozkırlar mevcuttur.
Isparta’nın Tarihi Güzellikleri
Isparta’ya giden misafirlerin, İnönü mağarası, Pınargözü mağarası, Yazılı kanyon, Aya Baniya Kilisesi, Eğirdir Gölü, Dündarbey Medresesi, Eğirdir Kalesi, Lavanta vadisi, Kuz mağarası, Atabey Ertokuş medresesini görmesi tavsiye edilir. Çok sayıda eski eserin sergilendiği müze ziyaretçileri bekler. Ayrıca Isparta’da bol miktarda antik kent ve tapınak yer almaktadır. Tarihi eserlere meraklı olan ziyaretçilerin, Isparta’da görebileceği çok sayıda tarihi güzellik mevcuttur.
Davraz Kayak Merkezi; Kış sporları yapmak için ideal olan bu merkez, bölgedeki tek kayak merkezidir. Henüz yeni isim yapmaya başladığı için şehrin ekonomisinde canlanma yapacaktır.
Isparta’da Alışveriş
Şehirde çok sayıda büyük alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca sokak aralarında satılan el dokuması halı ve kilimler, başka hiçbir yerde bulamayacağınız kadar gösterişlidir. Kadınların el emeği ile üretilen bu ürünler, tüm dünyaya ihraç edilir. Çok özel boyalar kullanılarak tamamen organik ipliklerden üretilen bu ürünlerin fiyatları da oldukça pahalıdır.
Isparta Ekonomisi
Isparta gül ve gülyağı sektöründe dünya birincisidir. En güzel güller Isparta topraklarında yetişir. Gül ve gül yağı ihracatı yapılmaktadır. Gül katkılı lokumlar, gül şerbetleri ve gül kolonyaları, tüm yurda pazarlanmaktadır. El dokuması halılar da yurt dışına ihraç edilmektedir. Ayrıca ilde çok büyük bir çimento fabrikası mevcuttur. Bölge halkının geçim kaynağı da genellikle gül yetiştirmeye veya gülyağı çıkartılan fabrikalarda çalışmaya dayanır.
Isparta’da Eğitim
Şehirde Süleyman Demirel Üniversitesi yer alır. Bu üniversitede ön lisans ve lisans eğitimi verilmektedir. Üniversitede Diş hekimliği, hukuk ve mimarlık dâhil birçok bölüm mevcuttur. Ayrıca Isparta’nın ilçelerinde bulunan meslek programları birçok öğrenciyi şehre çekmektedir. Bu üniversitede öğrencilerde bölge ekonomisini canlandırır.
Isparta Lezzetleri
Isparta, Gülleri ile meşhur bir kent olduğu için, gül pekmezi, gül reçeli, gül şurubu en meşhur tatlarıdır. Güllaç ve muhallebiden yapılan değişik tatlılara da gül aroması kullanılmaktadır.
Çorbalar; arabaşı çorbası, toyga, sülüklü çorba
Et yemekleri; tandır kebabı, banak, çömlek kebabı, yoğurtlu et, yahni ve keşkektir. Ayrıca bulgur ve pirinç katılarak yapılan değişik et yemekleri mevcuttur.
Tatlılar; zerde, höşmerim, irmik helvası, haşhaş helvası, saksağan, karga beyni ve birçok baklava çeşidi bölgede yapılan tatlılardır.
Dolmalar; kabak, biber, patlıcan, domates gibi sebzelerden ve asma yaprağından yapılan dolmalar şehirde sevilerek tüketilir. Ayrıca kabak çiçeğinden yapılan dolması da meşhurdur.
Hamur işleri; patates, peynir ve kıyma katılarak yapılan su böreği veya gözlemeler şehirde yapılan hamur işleri arasındadır. Yine hamur kesilerek yapılan hunken, sarmısaklı yoğurt ile yenilen leziz bir yemektir.
Yalvaç; patates, tahin ve undan yapılan yalvaç Isparta’nın en sevilen yemekleri arasındadır. Ayrıca bazı tariflerde daha hafif olması açısından hamursuz yalvaç yapılmaktadır.
Yemek Yapımında Kullanılan Değişik Otlar; madımak, semizotu, ebe gümeci, tavuk kursağı, ısırgan ve kuzukulağından bulgur ve pirinç katılarak değişik yemekler yapılmaktadır.
Isparta’dan Bunları Yemeden Dönmeyin
Isparta’da göl bulunduğu için balık yemekleri de oldukça fazladır. Bu sebeple Isparta’ya gidenlerin balık yemesi önerilir. Tandır kebabı ve çömlek kebabı şehirdeki lokantalarda lezzetli yapılan yemekler arasındadır. Ayrıca gül aromalı güllaç ve muhallebiler yenmeden Isparta’dan ayrılmamanız tavsiye edilir.
Isparta’dan Sevdiklerime Hangi Hediyeleri Alabilirim?
Isparta el dokuması halı ve kilimleri, güllü lokumları ile meşhurdur. Şehri ziyaret etmeye gelen misafirlerin sevdiklerine hediye alırken kendi bütçesine göre tercih yapması mümkündür. Yine şehrin her köşesinde satılan gül şurubu hediye seçenekleri arasında yer alır.
Isparta Hava Yolları
Isparta Süleyman Demirel Hava limanına, hem Isparta’dan hem Burdur’dan ücretli servisler bulunur. Her iki şehrin ortasında yer alan hava limanı, haftanın 6 günü İstanbul seferleri düzenler. Yine her iki ilden de taksi ile havalimanına ulaşım mevcuttur. Isparta’ya en hesaplı uçak bileti alabilmek için en az iki hafta öncesinden bilet ayırttırmak gerekecektir. Erken yapılan rezervasyonlarda Isparta yolculuğunu otobüs biletinden çok daha ucuz bir fiyata gerçekleştirmek mümkün olacaktır.