Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Isparta - Konya Uçak Bileti


En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!

 

Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.

 

Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.

 

Konya’nın Tarihi

 

İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.

 

Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.

 

Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

 

Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.

 

Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.

 

Konya Lezzetleri Nelerdir?

  • Saç Böreği

 

  • Mevlana Böreği

 

  • Arap Aşı Çorbası

 

  • Papara Yemeği

 

  • Etli Ekmek

 

  • Un Helvası

 

  • Etli Pilav

 

  • Yaprak Sarması

 

  • Batırık

 

  • Yoğurt Çorbası

 

  • Etli Topalak

 

  • Dilber Dudağı Baklavası

 

  • Patates Böreği

 

  • Kaygana Tatlısı

 

  • Höşmerim Tatlısı

 

  • İrmik Helvası

 

  • Etli Fırın Ekmeği

 

  • Düğün Pilavı

 

  • Bamya Çorbası

 

  • Konya Peynir Şekeri

 

  • Tandır Böreği

 

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

Lokum ve Konya Penir Şekeri

 

Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.

 

Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi

 

Türbe

 

Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi

 

Cami

 

Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii

 

Medrese

 

Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese

 

Mağara

 

Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası

 

Göller

 

Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü

 

Tarihsel Yapılar

 

Çatalhöyük

 

Mutlaka Ziyaret Edin

 

Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.

 

Konya’dan Ne Almalı?

 

Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı

 

Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.

 

 


Isparta - Konya uçak bileti

Isparta

Isparta’ya iş için veya aile, eş dost ziyareti için gitmek isteyenlerin, ucuz uçak bileti edinerek çok daha kısa süre içinde ulaşması mümkündür. Otobüs seyahatlerinden çok daha kısa süre içinde tamamlanan uçak seyahati, erken rezervasyon sayesinde oldukça hesaplı olur. Isparta’nın yem yeşil dokusuna yukardan bakarak ulaşım, bu kısa anın çok daha zevkli geçmesini sağlayacaktır. İnternet üzerinden Isparta’ya ucuz uçak bileti diye sorgulama yapmak, hava yollarının değişik kampanyalarından yararlanma olanağı yaratır. Uçak biletinizi 1-2 ay öncesinden ayırttırarak, otobüs seyahatinden çok daha hesaplı bir şekilde Isparta’ya gitme şansınız olacaktır.

Isparta’nın Genel Özellikleri

Akdeniz Bölgesinin en güzel illerinden biri olan Isparta, el dokuması halıları, elması, kirazı ve gülleri ile meşhurdur. Göç alan ve nüfusu her geçen gün artan bir ildir. Ülkedeki gül pazarının büyük çoğunluğu şehirden karşılanır. Ayrıca Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in memleketi olarak oldukça ünlü bir ilimizdir. Isparta’ya en ucuz uçak bileti, araştırması yaparak, ziyaret etme şansınız vardır. Bu ziyaret sırasında Isparta’nın tarihi güzelliklerini görmeniz, leziz yemeklerinden tatmanız ve şehirden ayrılırken, el dokuması halılarından edinmeniz mümkündür.

Isparta’nın Tarihi

Isparta’nın ilk yerleşimi paleolitik döneme kadar uzanır. 1944 yılında yapılan arkeolojik kazılarda o dönemlere ait çok fazla arkeolojik eser çıkartılmıştır. 2. Murad döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Isparta’ya Ne Zaman Gitmeli?

Isparta Akdeniz Bölgesinde yer aldığı için iklimi her mevsim yumuşaktır. Kış aylarında dahi çok aşırı soğuk iklim görülmez. Bol miktarda yağış alan bir ildir. Bu sebeple yılın her mevsiminde Isparta ziyareti yapılabilmektedir. Kışlar bol yağışlı, Yaz aylarında ise sıcak ve kurak bir iklim görülür. Isparta’da geniş bozkırlar mevcuttur.

Isparta’nın Tarihi Güzellikleri

Isparta’ya giden misafirlerin, İnönü mağarası, Pınargözü mağarası, Yazılı kanyon, Aya Baniya Kilisesi, Eğirdir Gölü, Dündarbey Medresesi, Eğirdir Kalesi, Lavanta vadisi, Kuz mağarası, Atabey Ertokuş medresesini görmesi tavsiye edilir. Çok sayıda eski eserin sergilendiği müze ziyaretçileri bekler. Ayrıca Isparta’da bol miktarda antik kent ve tapınak yer almaktadır. Tarihi eserlere meraklı olan ziyaretçilerin, Isparta’da görebileceği çok sayıda tarihi güzellik mevcuttur.

Davraz Kayak Merkezi; Kış sporları yapmak için ideal olan bu merkez, bölgedeki tek kayak merkezidir. Henüz yeni isim yapmaya başladığı için şehrin ekonomisinde canlanma yapacaktır.

Isparta’da Alışveriş

Şehirde çok sayıda büyük alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca sokak aralarında satılan el dokuması halı ve kilimler, başka hiçbir yerde bulamayacağınız kadar gösterişlidir. Kadınların el emeği ile üretilen bu ürünler, tüm dünyaya ihraç edilir. Çok özel boyalar kullanılarak tamamen organik ipliklerden üretilen bu ürünlerin fiyatları da oldukça pahalıdır.

Isparta Ekonomisi

Isparta gül ve gülyağı sektöründe dünya birincisidir. En güzel güller Isparta topraklarında yetişir. Gül ve gül yağı ihracatı yapılmaktadır. Gül katkılı lokumlar, gül şerbetleri ve gül kolonyaları, tüm yurda pazarlanmaktadır. El dokuması halılar da yurt dışına ihraç edilmektedir. Ayrıca ilde çok büyük bir çimento fabrikası mevcuttur. Bölge halkının geçim kaynağı da genellikle gül yetiştirmeye veya gülyağı çıkartılan fabrikalarda çalışmaya dayanır.

Isparta’da Eğitim

Şehirde Süleyman Demirel Üniversitesi yer alır. Bu üniversitede ön lisans ve lisans eğitimi verilmektedir. Üniversitede Diş hekimliği, hukuk ve mimarlık dâhil birçok bölüm mevcuttur. Ayrıca Isparta’nın ilçelerinde bulunan meslek programları birçok öğrenciyi şehre çekmektedir. Bu üniversitede öğrencilerde bölge ekonomisini canlandırır.

Isparta Lezzetleri

Isparta, Gülleri ile meşhur bir kent olduğu için, gül pekmezi, gül reçeli, gül şurubu en meşhur tatlarıdır. Güllaç ve muhallebiden yapılan değişik tatlılara da gül aroması kullanılmaktadır.

Çorbalar; arabaşı çorbası, toyga, sülüklü çorba

Et yemekleri; tandır kebabı, banak, çömlek kebabı, yoğurtlu et, yahni ve keşkektir. Ayrıca bulgur ve pirinç katılarak yapılan değişik et yemekleri mevcuttur.

Tatlılar; zerde, höşmerim, irmik helvası, haşhaş helvası, saksağan, karga beyni ve birçok baklava çeşidi bölgede yapılan tatlılardır.

Dolmalar; kabak, biber, patlıcan, domates gibi sebzelerden ve asma yaprağından yapılan dolmalar şehirde sevilerek tüketilir. Ayrıca kabak çiçeğinden yapılan dolması da meşhurdur.

Hamur işleri; patates, peynir ve kıyma katılarak yapılan su böreği veya gözlemeler şehirde yapılan hamur işleri arasındadır. Yine hamur kesilerek yapılan hunken, sarmısaklı yoğurt ile yenilen leziz bir yemektir.

Yalvaç; patates, tahin ve undan yapılan yalvaç Isparta’nın en sevilen yemekleri arasındadır. Ayrıca bazı tariflerde daha hafif olması açısından hamursuz yalvaç yapılmaktadır.

Yemek Yapımında Kullanılan Değişik Otlar; madımak, semizotu, ebe gümeci, tavuk kursağı, ısırgan ve kuzukulağından bulgur ve pirinç katılarak değişik yemekler yapılmaktadır.

Isparta’dan Bunları Yemeden Dönmeyin

Isparta’da göl bulunduğu için balık yemekleri de oldukça fazladır. Bu sebeple Isparta’ya gidenlerin balık yemesi önerilir. Tandır kebabı ve çömlek kebabı şehirdeki lokantalarda lezzetli yapılan yemekler arasındadır. Ayrıca gül aromalı güllaç ve muhallebiler yenmeden Isparta’dan ayrılmamanız tavsiye edilir.

Isparta’dan Sevdiklerime Hangi Hediyeleri Alabilirim?

Isparta el dokuması halı ve kilimleri, güllü lokumları ile meşhurdur. Şehri ziyaret etmeye gelen misafirlerin sevdiklerine hediye alırken kendi bütçesine göre tercih yapması mümkündür. Yine şehrin her köşesinde satılan gül şurubu hediye seçenekleri arasında yer alır.

Isparta Hava Yolları

Isparta Süleyman Demirel Hava limanına, hem Isparta’dan hem Burdur’dan ücretli servisler bulunur. Her iki şehrin ortasında yer alan hava limanı, haftanın 6 günü İstanbul seferleri düzenler. Yine her iki ilden de taksi ile havalimanına ulaşım mevcuttur. Isparta’ya en hesaplı uçak bileti alabilmek için en az iki hafta öncesinden bilet ayırttırmak gerekecektir. Erken yapılan rezervasyonlarda Isparta yolculuğunu otobüs biletinden çok daha ucuz bir fiyata gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: