Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İstanbul - Hatay Uçak Bileti


Ucuz Hatay Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi, Hatay’dır. Hatay her şeyi ile o kadar güzel bir yer ki, gerçekten fırsatı bulduğunuz an ziyaret etmeniz gerekir. Hatay’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz, internetinize girin ve hava yolları firmalarını anında araştırmaya başlayın. Uçak ile yolculuk biliyorsunuz ki artık vakit kaybından kurtaran, en hızlı ve rahat yolculuktur. Bazıları uçaktan veya yükseklikten korkabiliyor, fakat bir defa uçağa kullandığı zaman, her seferinde kullanmak istiyor. Ucuz Hayat uçak bileti için herhangi bir hava yolları firmasını takip edebilirsiniz, çünkü hava yolları firmaları genellikle yıl boyunca farklı kampanyalar ve indirimler yapmaktadır. Bunlardan faydalanarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hatay, tarihi ve kültürü ile mükemmel bir yerdir. Hatta mutfak kültürü ayrıca denenmesi gereken Hatay’ın özel kültürleri arasında yer alır. Hatay’a gitmek için alacağınız uçak bileti sizin en fazla 2 saat sonra anında Hatay’da olmanızı sağlayacaktır.

 

Hatay Tarihi

 

Hani dile kolay diye bir söz vardır, anlatırsınız her şey kolaymış gibi gelir ama aslında yıllarca sürmüştür veya çok zor yapılan bir şeydir. İşte Hatay’ın tarihi de tam bu lafı anlatıyor. Dile kolay bir tarihi var, ama M.Ö yıllara kadar dayanan bir tarihe sahip olmaktadır. Hatay’ın en önemli bilinmesi gereken bilgilerden bir tanesi, Hatay’ın, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olmasıdır. Hatay’ın tarihi bırakın M.Ö yıllarını, orta Paleolitik çağına kadar dayanıyor. Bölgedeki kazı ve arkeolojik yerlerine bakıldığında, Hatay yöresinin, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı dönemlerinde yaygın ve hareketli olduğu bir yerleşim yeri olduğunu görebiliyorsunuz. Paleolitik, Neolitik ve Kalkoltik dönemlerine baktığımızda, şunu anlamamış gerekir ki, Hatay’ın tarihi neredeyse taş devrine kadar girmektedir, bu da demek oluyor ki, Hatay’ın ciddi bir anlamda uzun bir tarihe sahip olduğudur.

 

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli

 

Hatay’a gitmek isteyen aslında her ay ve her mevsim gidebilir, hatta farklı aylarda Hatay’ın farklı güzelliklerine şahit olabilirler, fakat Hatay’a gitmek için en ideal zaman yaz ve bahar ayları olmaktadır. Bu aylarda ayrıca Hatay’ın plajına da gidebilir ve denize girebilirsiniz.

 

Hatay’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Hatay veya Antakya ve civarında aslında tamamen Akdeniz iklimlerini hissedebilirsiniz. Hatay’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz iklimine sahip olan bir yer olarak, doğasıda ayrıca mükemmeldir. Hatay’ın sadece tarihi ve kültürü için değil, doğa gezileri yapmak için bile gidebilirsiniz.

 

Hatay’ın Lezzetleri

  • Domatesli Pilav
  • Fellah Köftesi
  • Firik Pilavı
  • Kabaklı Aş
  • Kısır
  • Mercimek Aşı
  • Mütebli
  • Tepsi Oruğu
  • Aya Köfteli Çorba
  • Şiş Börek
  • Tuzlu Yoğurt Çorbası

 

Hatay’dan Yemeden Dönmeyin

 

Tatlı Yiyin Tatlı Konuşun

 

Hatay’ı ziyaret edipte sizde Künefe yememek olur mu? Birçok kişi şerbetli tatlıları çok sever, fakat Künefe bambaşkadır ve Künefe yemek için, Hatay’a gidemiyorsanız bile, en güzel şekilde yapan yeri bulmanız lazım ki tatlının ve şerbetin tadını alabilesiniz. Hatay sadece Künefesi ile değil, fakat tatlı olarak en iyi bilinenlerden bir tanesi Künefedir. Biliyorsunuz ki Künefe yapımında peynir kullanılır ve Hatay’a Künefe için kullanılan özel peyniri bulabiliyorsunuz. Künefenin en büyük özelliklerinden bir tanesi tuzsuz bir tür peynirin kullanılmasıdır. Bu yüzden tuzun tuzlu tadını sadece çok hafif bir şekilde alıyorsunuz ve bu da şerbet ile karışında mükemmel bir tat vermiş oluyor.

 

Başka Hangi Tatlılar Yenir

 

Hatay’ın mutfağı fazlasıyla geniştir ve burada sadece Künefe değil, aynı zamanda Kabak Tatlısı, Haytalı, Kerebiç Köpüğü, Peynirli İrmik Helvası, Şam Tatlısı ve daha birçok tatlı türlerini tadabilirsiniz. Hatay’dan evinize dönerken mutlaka birkaç kilo almış şekilde döneceksiniz. Bunları anlatırken bile insanın ağzı sulanıyorsa, Hatay’a gittiğinizde kendinizi tutamayacaksınız.

 

Olmaz Olmaz Hatay’ın Reçelleri

 

Her kahvaltıda tükettiğimiz ve birçoğumuzun sevdiği gıda ürünlerinden bir tanesi reçellerdir.  Bütün meyvelerden reçeller yapılıyor, fakat bazı yörelerde öyle şeylerden reçeller yapıyorlar ki, gerçekten inanılmaz, fakat harikulade ve başarılı. Hatay’da malum tatlılarla beraber, reçelleri de ayrıca çok meşhurdur. Ayva reçeli, ceviz reçeli, kebbet reçeli ve patlıcan reçeli Hatay’ın olmazsa olmaz reçelleri arasında yer alır. Reçel yapımı aynıdır, fakat Hatay’da üretilen reçellerin tadı öyle bir damağınızda kalıyor ki, gerçekten tarifini almak istiyorsunuz.

 

Hatay’da Alışveriş

 

Hatay’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz şey, alışveriştir, öyle değil mi? Özellikle de kadınlar için. Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, alışveriş çok önemlidir. Hatay’da alışveriş yapabileceğiniz çok fazla yöresel ürünler bulunuyor, fakat nereden ve nasıl alışveriş yapabilirsiniz? Hatay’da da her yerde olduğu gibi artık birçok alışveriş merkezleri ve çarşıları bulunuyor, fakat eğer gerçekten de Hatay’ın en eski çarşısına gitmek isterseniz, Antakya’da Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz. Çarşı eski Antakya binaları arasında yer alır ve birçok turistlerinde ziyaret ettiği bir yerdir.  Sadece satılan ürünler değil, tarih ile de dopdolu bir çarşıdır. Uzun Çarşı’ya gittiğinizde sadece alışveriş için değil, tarihi ve kültürü görmek için de gidebilirsiniz. Çarşıya gittiğinizde geleneksel yöntemlerle ürünlerini üreten semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarını görebilirsiniz.

 

Hatay’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Hatay Peyniri
  • İpek Dokumaları
  • Takılar
  • Samandağı İpeği
  • Defne Sabunu
  • Nar Ekşisi
  • Sumak
  • Biber ve Domates Salçaları
  • Tuzlu Yoğurt

 

Hatay’da Görülecek Yerler

 

Habib-i Neccar Camii

 

Habib-i Neccar Camii Anadolu’da yapılan ilk caminin özelliğini taşımaktadır. Zaten bu yapıyı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu dur. Camii Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiştir. Bu camii Osmanlı dönemine ait kültürel bir miras olarak kalan bir yapıdır. Camiinin inşa edilme amaçlarından biri, İslamlaştırılmış veya İslam dünyasına giriş yapan Hatay’ın dini sembolü olarak inşa edilir. Camii tarihte 1098 yılında Haçlılar tarafından yıkılıyor ve 8 Mayıs 1268 tarihinde ise tekrar Mısır Türk Devleti komutanı Melik Zahir Baybars tarafından tekrar geri alınarak inşa edilir. Buradaki tarihten anlayacağınız üzere, aslında İslam’ın ne kadar önemli bir kültür ve din olduğunu ve camii yapılarının ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Türkiye’nin bütün şehirleri ve hatta dünya için, İslam kültürü ve dünyası çok önemlidir.

 

Hatay Arkeoloji Müzesi

 

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Malum her şehrimizde ve birçok kentimizde bir arkeoloji müzesi olduğu gibi, Hatay’da da elbette bir tane bulunmaktadır. Eskiden bu müze tam şehrin merkezinde yer alıyordu, fakat restorasyon sonrası, müzenin binası yenilendi ve bütün eserler, modern bir bina içerisinde sergilenmeye başlandı. Müzede görebileceğiniz eserlerin zenginliği ve sayısı inanılmaz. Gerçekten gidip görmeniz gerekmektedir. Giriş ücreti şuan çok yüksek olmamakla, 10TL ile müzeye giriş yapabiliyorsunuz. Birkaç yıldır sistemi oturan müze kartları ile de bedava veya indirimli olarak müzeye giriş yapabiliyorsunuz.

 

Hatay Uzun Çarşısı

 

Hatay Uzun Çarşısını mutlaka ziyaret etmeniz lazım. Burada Hatay yöresine ait birçok ürünleri bulabilir ve hala yöresel ürünleri, elleriyle üreten küçük atölye dükkanlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile burada kültürler ve tarihler yaşatılmaya çalışılıyor ki bu gerçekten çok önemlidir. Yaz aylarında ise çarşıda farklı tatları yerinde ve zamanında tadabilirsiniz.

 

Hıdırbey Musa Ağacı

 

Hatay’ın önemli bir ziyaret noktası olan, Samandağ’a 6 kilometre uzaklıkta, Hıdırbey Köyü’nde yer alan bir bölgedir. Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay’ın efsanevi ve önemli hikayelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ı ziyaret ettiğinizde, hem bunu görebilir ve hissedebilirsiniz, aynı zamanda hikayeyi öğrenebilirsiniz. Hikaye kısaca; Hz. Hızır ve Hz. Musa Samandağ’ında buluştuktan sonra, Hz. Musa, Musa Dağı’na çıkmak için yol alır. Buraya geldikten sonra, canı su içmek ister ve bastonunu yere saplayarak dereye su içmeye gider. Su içtikten sonra, bastonunu sapladığı yere döndüğünde, bastonun birden çınar filizi haline geldiğini görür ve aniden yeşerir. Bu elbette bir efsane, dolayısıyla hikaye veya gerçek ama gerçekten birçok turist her yıl, buraya gezmeye ve çaylarını yudumlamak için gelmektedir.

 

Hatay’a Nasıl Gidilir?

 

Hatay’a gitmek isterseniz, otobüs, özel aracınız veya uçakla gidebilirsiniz. Hatay’a İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri her zaman kalkmaktadır ve hatta Mersin’den ise tren seferleri kalmaktadır. Bu sebeple nasıl ve nereden Hatay’a gitmek istediğinize bağlı olarak, yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Otobüs seferleri her gün birçok şehirlerden kalkmaktadır, dolayısıyla zamanlı bir şekilde biletlerinizi aldığınız sürece, her zaman yer bulabilirsiniz.

 

 


İstanbul - Hatay uçak bileti

İstanbul Ucuz Uçak Bileti

İstanbul’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın alma fırsatına hemen erişebilirsiniz. Onlarca hava yolu firması arasından en uygun fiyatlar ile bilete bulma fırsatına erişebilirsiniz. Kısa zamanda bir noktadan başka bir noktaya gitme fırsatlarını sizlere her daim sunan hava yolu firmaları aracılığı ile daha kolay seyahat edebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz İstanbul uçak bileti bulma fırsatını sayfa üzerinden kısa sürede sorgulatarak öğrenme imkânına hemen erişebilirsiniz. İstanbul şehrine daha rahat ve konforlu bir seyahat geçirmek adına sizde hava yollarını tercih ederek en kısa sürede ulaşma imkânına kavuşabilirsiniz.

Marmara bölgesinin metropolü olarak bilinen İstanbul, birçok tarihi sahnesine de şahitlik etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin nadide memleketlerinden bir tanesi olan İstanbul’a uçak bileti satın almak için sistemimizi bu adresten kullanarak kolay bir şekilde alabilirsiniz. İnternet adresinde yer alan formları doldurarak istediğiniz fiyat aralıklarında uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehrinin Tarihi Dokusu

Şehrin tarihi ile ilgili pek çok zengin içerik yer almaktadır. İstanbul’un insan yerleşimi baz alındığı zaman tarih 300 bin yıl öncesine gitmektedir. Şehir yaşantısı olarak 3 bin boyunca, başkentlik geçmişi olarak ise 1600 yıllık bir tarihi içerisinde bulundurmaktadır. Avrupa ile beraber Asya kıtalarının birleşim yeri olması, denize kıyısının yer alması gibi pek çok coğrafi özelliğinden dolayı 300 bin yıldır insanlar için popüler yerler içerisindedir. Şehirde ilk olarak Küçükçekmece Gölü kenarında yarımburgaz Mağarası’nda insanlar yaşamaya başlamıştır. Geçmiş dönemlerde göl çevresinde Cilalı Taş ve Bakır Dönemi’ni yaşayan insanlar bulunuyordu. İstanbul’da ilk belirgin yerleşim yeri sahipleri ise Megaralılar olarak bilinmektedir. Şimdiki zamanda Kadıköy civarında yerleşime başlamışlardır. Bununla beraber Elen Hitolojisi’ne göre Batum üzerinden yola çıkan 40 Yunan kökenli kişi boğazı geçip Zeytinburnu civarlarında karaya aya basmış ve Haliç’e yerleşerek bu bölgeye Altın Boynuz ismini kazanmışlardır.

 

Şehirde M.Ö. 667 yılında Byzantion adında bir Yunan şehir devleti kurulumuna başlandı. Kurulan şehir devleti çok kısa süre içerisinde yer aldığı konum avantajını iyi kullanarak gelişmiş ve daha da gücünü kazanmıştır. Sonraki yıllarda Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Byzantion şehir devleti Romalıların etkisi altında kalmışlardır. Bu şehrin adı ise Romalılar tarafından Byzantium olarak değiştirdi. Sonraki yıllarda Roma’ya başkentlik yapacak olan şehir, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesi ile beraber Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olarak yer alacak Batı Roma’nın yıkılması ise beraber zamanla ismi Bizans İmparatorluğu olan devlete başkentlik yapmaktadır. Tarihsel açıdan 395 yılından 1543 yılına kadar Orta Avrupa’ya hâkim bir şehir olarak varlığını göstermiştir. Bu dönemden sonra şehrin ismi Konstantinopolis olarak değiştirildi. 1543 tarihinde Osmanlı tarafından fethedilen şehir 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin 3 kıtadaki topraklarının yönetildiği başkent olarak yer alacaktır. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen İstanbul, 1923’te Türk ordusu tarafından tekrar ele geçirilmiştir.

 İstanbul’a Hangi Zamanlarda Gidilmeli

İstanbul’a dünyanın en büyük metropolleri içerisindedir. Her mevsim bu nadide şehri ziyaret edebilirsiniz. Zengin tarihi ile İstanbul her mevsim gezip görebileceğiniz nadide şehirler arasındadır.

Şehrin İklim Yapısı

Şehrin yer aldığı bölge gereği 4 farklı iklimin etkisinde kalmaktadır. Bunlar mevsimler içerisinde Karadeniz iklimi, Akdeniz iklimi, Balkan iklimi ve Anadolu kara iklimi yer almaktadır. İstanbul şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak görülürken, kışları daha ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde ortalama 10 gün boyunca kar yağışı görülebilmektedir. İstanbul’da en çok görülen bitki örtüsü maki olarak yer almaktadır.

İstanbul’un Eşsiz Lezzetleri

 

Kokusundan Asla vazgeçemeyeceksiniz

 

Eminönü ve Karaköy iskelelerini ziyaretinizde fazla vakit harcamadan ekmek arası yaptırabileceğiniz özel bir tada erişebilirsiniz. Hiç bir vakit harcamadan inanılmaz keyifle yiyebileceğiniz bir lezzeti tadabilirsiniz.

 

Martıların Vazgeçilmezi Simit

 

Acıktığınız zamanlarda atıştırmalıkların başrol oyuncusu olan simit Galata’nın vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Tam zamanında fırından yeni çıkmışsa işte o zaman size İstanbul daha farklı görünebilmektedir.

 

Pangaltında Enfes Topik Yiyebilirsiniz

 

Ergenekon caddesi üzerinde koluna taktığı camekânlarla topik satan ustaları es geçmemek gerekir. Daha çok ermeni mezesi olarak bilinen ve ağzınıza layık bir lezzete Pangaltı, Kurtuluş ve Ergenekon caddesi civarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

En Güzel Turşuları Yiyebilirsiniz

 

Unkapanı, Eminönü, Beyoğlu seyyar turşucuları oldukça meşhurdur. Yemeklerde sofraların vazgeçilmezi olarak yer alan İstanbul sakinleri için yol üstünde aradıkları lezzet durakları olarak bilinmektedir.

 

Şehirde Neler Yapılabilir

Kızkulesi’ne giderek fotoğraf çektirebilirsiniz.

 Taksim Meydanı’ndan yola çıkarak Tünel’e kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde oksijen depolayabilirsiniz.

 Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırabilirsiniz.

Çinili Hamamı’nda yıkanabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nde balık tutabilirsiniz.

 

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Topkapı Sarayı

Osmanlı Döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 seneden fazla bir süre boyunca padişahları ağırlamıştır. Devletin içeriden yönetildiği bu saray mimari açıdan harika bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Ayasofya Camii

Geçmiş yıllarda bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa ettirilen Ayasofya, şehrin Osmanlı devletinin eline geçmesinin ardında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Mimari olarak dünyada eşine az rastlanır bir görüntüye sahip olarak yer almakta ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Şu anda müze olarak kullanıma açılmıştır.

 

Yerebatan Sarnıcı

Yer altında bulunan suların içerisinde yükselen sütunları ile ünlenen Yerebatan Sarnıcı Bizans döneminde inşası tamamlanmıştır Yapının temel işlevi şehrin su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmektir. Günümüzde gizemli yapısı ve bu yapının bir sonucu olarak pek çok efsaneye konu olması nedeniyle İstanbul’un en bölgelerinden bir tanesidir.

 

Dolmabahçe Sarayı

Muazzam bir mimarinin eseri olarak yer alan Dolmabahçe Sarayı, her insanın mutlaka en az bir kere görmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Tarihsel süreç boyunca büyük önem taşıyan bir yer olan bu yapı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak bilindiği için Cumhuriyet tarihi boyunca önemini git gide büyütmüştür.

 

Kız Kulesi

Şehrin boğazında yer alan ve ufak bir adanın üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, günümüz İstanbul’unda en çok ilgiyi çeken bölgelerden bir tanesidir. Kulenin ne için yapıldığına dair pek çok hikâye ve rivayet bulunan Kız Kulesi’nin yapılma sebebinin tam olarak bilinmemesi yapıya olan ilgiyi iyiden iyiye artmasına neden olmuştur. Hatta Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında geçtiği anlatılan aşk hikâyelerini yerinde dinleyebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Alanları

İstanbul içerisinde üç adet hava limanı yer almaktadır.

İstanbul Hava Limanı

Şehir içerisinde aktif olarak yer alan 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Bu havalimanları Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Sabiha Gökçen Havaalanı İstanbul Anadolu yakasında yer almaktadır. Atatürk ise Avrupa kıtasında bulunmaktadır. Şehirde yer alan her iki havaalanı da yoğun bir trafiğine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Şehirde gideceğiniz yerin hangi kıtada olduğuna göre seyahatlerinizi bu üç havaalimanlarından birisinde yapabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Limanına Nasıl Ulaşabilirim?

  • Özel taşıtlar
  • Otobüs seferleri
  • Özel taksi
  • Özel VIP araçlar
  • Minibüs hattı

Şehir içerisinde trafiği saymayacak olursak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Hezarfen Havalimanı olmak üzere 3 tane havalimanı bulunmaktadır. Otobüs, servis, taksi ve özel araçlarla beraber trafiğe takılmadığınız sürece kolayca gidebileceğiniz havalimanları, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle beraber herkesi istediği yere kolayca uçurabilmektedir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: