Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kayseri - Adana Uçak Bileti


En Ucuz Adana Uçak Biletleri

Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.

Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir,  trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.

Adana İlinin Yüzey Şekilleri

Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir.  Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.

Adana’nın Lezzetleri

Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.

Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.

Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.

Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.

Kuru köprü Paça Salonu;  Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.

Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır.  1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Adana’da Görülmesi Gereken Yerler

Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.

Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.

Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.

Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kayseri - Adana uçak bileti

Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al

Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.

Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.

Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.

Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?

Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.

Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı

Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.

Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?

Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.

Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.

Kayseri’nin Lezzetleri

  • Sucuk
  • Nevzine
  • Arabaşı
  • Kurşun aşı
  • Tava katmeri
  • Aside
  • Tepsi mantısı
  • Börek çorbası
  • İskender
  • Katmer
  • Kayseri mantısı
  • Yağ mantısı
  • Yağlama
  • Tandır böreği
  • Kayseri köftesi
  • Pastırma
  • Un çorbası (kesme çorba)
  • Erişte

Doyamayacağınız Bir Lezzet

Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.

Kayseri Kokusunu İçinize Çekin

Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.

Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler

Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.

  • Sucuk
  • Erişte
  • Sumak
  • Pastırma
  • Mantı
  • Kesme çorba
  • Şeker sucuğu

Kayseri’de Turizm

Şehirde Yer alan Müzeler

  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
  • Atatürk Evi
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Çift Medreseler)
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Kadir Has Kent Ve Sanatkarlar Müzesi

Şehrin Camileri

  • Hunat Hatun Camii
  • Kayseri Han Camii
  • Lala Paşa Camii
  • Kale Camii
  • Bünyan Ulu Camii
  • Kurşunlu Camii
  • Gülük Camii
  • Hacı Kılıç Camii
  • Ulu Camii
  • Develi Ulu Camii

Şehrin Kiliseleri

  • Surp Astvadzanzin (Meryem Ana Kilisesi)
  • Şammaspir Kilisesi
  • Kubbealtı Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
  • Soğanlı Kilisesi
  • Rum Kilisesi(Talas)
  • Karabaş Kilisesi
  • Yılanlı Kilisesi
  • Tomarza Kilisesi

Şehre Ait Türbe ve Kümbetler

  • Döner Kümbet
  • Çifte Kümbet
  • Dört Ayaklı Kümbet
  • Cafer Ali Kümbeti
  • Sırçalı Kümbet
  • Kutluğu Hatun Türbesi
  • Hunat Hatun Kümbeti
  • Emir Erdoğmuş Türbesi
  • Seyyid Burhanneddin Hüseyin Türbesi
  • Mehmet Zengi Türbesi
  • Gevher Sultan Türbesi
  • Emir Ali Türbesi
  • Han Kümbeti
  • Suya Kanmış Hatun Türbesi
  • Esma Hatun Türbesi
  • Helvacı Dede Türbesi

Şehrin Tarihi Dokusu

  • Kayseri Kalesi
  • Hunad Hatun Külliyesi
  • Tekgöz Köprüsü
  • Zamantı Kalesi
  • Şahmelik Kalesi
  • Yeşilhisar Kalesi
  • Develi Kalesi
  • Çokgöz Köprüsü
  • Kayseri Saat Kulesi

Şehrin Doğal Yapısı

  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Erciyes Dağı

Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri

  • Forum Kayseri AVM
  • Hunat Kapalı Çarşısı
  • Meysu Outlet
  • Kayseri Park AVM
  • İpek Saray AVM
  • BYZ Center

Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?

Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz

Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.

Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.

Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.

Gidilmesi Gereken Yerler

Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.

Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.

Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz

Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.

Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.

Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları

Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.

Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)

Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.

Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.

Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.

Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.

  • Taksiler
  • Belediye otobüsü
  • Özel Araçlar
  • VIP Servis Araçları

Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: