Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kayseri - Bursa Uçak Bileti


Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

 

Kestanenin cenneti, hatta İskender Kebabının hasını yiyebileceğiniz en güzel şehrimiz, yeşilliği ve doğası ile zengin olan Bursa’ya hiç gittiniz mi? Bir sonraki tatilinizi dolu bir şekilde Bursa’da geçirebilirsiniz. Bursa gerçekten kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. Öncelikle internetinize giriyorsunuz ve en ucuz uçak bileti için araştırmanıza başlıyorsunuz. Her gün için Bursa’ya gidecek bir bilet bulabilirsiniz. Hava yolları firmalarını araştırdığınızda veya acentelerin web sayfalarına baktığınız zaman, müşterilere özel yapılan kampanyaları görebilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz Bursa uçak bileti bulmak eskisi gibi zor değil, hatta çok daha kolay. Acentelere de gitmenize hiç gerek yok. Sadece internetinizi açın ve hava yolları firmalarını araştırarak biletinizi bulun. Herkes artık uçak ile seyahat etmeyi daha kolay ve konforlu bulduğundan, uçak seferlerde her geçen gün artıyor. Uçak bileti bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir hale geldi.

 

Bursa Tarihi

 

Bursa’nın tarihi o kadar geniş ki, anlatmaya başlasak gerçekten bitmez ve saatlerimizi alır. Bursa ve bazı çevre illeri ve ilçeleri, Anadolu’nun cennet köşeleri olarak bilinmektedir ve eski çağlardan bu yana birçok yerleşim ve halklara sahne olmuştur. Günümüzde hala izlerini bulabileceğiniz, 7 bin yıla öncesine dayanan tarihi, Bursa’da olan Ilıpınar Höyüğü’nde görebilirsiniz. Bursa’nın 7 kilometre kuzeyinde Demirtaş nahiyesi ve onun 2.5 kilometre güneyinde, 90 metre çevresi ve 5 metre yüksekliğe sahip Demirtaş Höyüğü’nü bulabilirsiniz. Bursa ve çevre ilçelerinde o kadar çok höyükler ve eski yerleşim yerleri var ki, Bursa’yı gezdiğinizde ne kadar tarih ve kültürle dolu bir yer olduğunu anlayabilir ve görebilirsiniz.

 

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Bursa’ya yılın her mevsiminde gidip Bursa’nın farklı havalarını soluyabilirsiniz, fakat Bursa’ya gitmek için en çok tavsiye edilen mevsim, bahardan sonbahar ayları arası olmaktadır.

 

Bursa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Bursa genel olarak ılık bir havaya sahiptir, fakat havada her zaman olduğu gibi değişkenlikler gösterebiliyor. Şehrin iç kısmında ve güney tarafları karasal bir iklim yaşarken, kuzeyinde ise Marmara ve Akdeniz iklimlerini hissedebiliyorsunuz. Bursa’da kış aylarında en düşük hissedebildiğiniz derece eksi 25 derece olmuştur. Dolayısıyla kendinizi biraz daha sıcak hissediyormuş gibi hissetseniz de, aslında hava çok soğuktur. Bunun yanı sıra, yaz ayaları ise genel anlamda sıcak ve kurak geçmektedir.

 

Bursa’nın Lezzetleri

  • Bursa İskenderi
  • Pideli Köfte
  • İnegöl Köfte
  • Kestane
  • Şipsi Çorbası
  • Oğmaç Çorbası
  • Köpüklü Ayran

 

Bursa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Bursa’ya Gidip İskender Yememek Olur Mu?

 

Bursa’yı ziyaret ediyorsunuz ve İskender yemeden mi evinize döneceksiniz? Nereye giderseniz gidin, Bursa’da yiyebileceğiniz İskender’i başka hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bursa’da aynı zamanda İskender Kebabının tarihini de öğrenebilirsiniz. Döner eti ince bir şekilde kesilir, sosu ve tereyağı ile leziz bir birleşim olur. Yanında pilavı, yoğurdu, közlenmiş domatesi ve biberi ile afiyetle yiyebilirsiniz. Bursa’ya gidecekseniz, mutlaka İskender’i yemeniz lazım. Yılda binlerce yabancı turistler Bursa’ya geliyor ve bazıları İskender’in orijinal lezzetini tatmaya geliyorlar.

 

İnegöl Köftesini De Mutlaka Tatmanız Lazım

 

Bursa’ya gittiniz İskender Kebabını yediniz, tattınız ve doymadınız. O zaman size tavsiyemiz Bursa’da İnegöl Köftesini de yemeniz. Baharatı ve leziz etiyle harmanlanmış ve pişirilmiş İnegöl’ün en lezzetli halini Bursa ve çevre ilçelerde ancak yiyebilirsiniz. Mutlaka İnegöl Köftesini de deneyin, çünkü bir defa yedikten sonra tekrar yemek isteyeceksiniz.

 

Sıcakta Ayran Her Zaman İyi Gelir

 

Sıcakta çoğumuz ne tür içecekler tüketiriz? Genelde çoğumuz su veya çay içebiliriz ki çayın harareti aldığı söylenir. Bazılar taze meyve suları veya gazozlu içecekleri tercih edebiliyoruz, fakat sıcakta birçoğumuzun hala içmeye devam ettiği ve gerçekten hoşumuza giden, sıcak havalarda hararetimizi alan içeceklerden bir tanesi ayran. Bursa’ya gittiğinizde en güzel ayranı içebilirsiniz. Yayıklarla yapılır ve köpüklü olur. Burada kapalı değil, açık ayran içebiliyorsunuz. Mutlaka Bursa’da açık ayranı deneyin, özellikle sıcakta çok rahatlayacaksınız.

 

Yine Bir Olmazsa Olmaz, Kestane

 

Biliyorsunuz ki Bursa aynı zamanda kestanesi ile çok iyi bilinmektedir. Kestane Bursa için gerçekten çok önemli ve artık sadece Türkiye’nin dört bir yanına değil, yurt dışına da aynı zamanda kestane şekeri ve kestanelerden yapılan tatlıların ticareti yapılıyor. Bursa’ya gidip Kestane Şekerini yememek, gerçekten olmaz. Ben oturduğum yerde de bulabiliyorum diyebilirsiniz, fakat Bursa’da alabileceğiniz Kestane Şekerlerini hiçbir yerde bulamazsınız.

 

Bursa’da Nerede Yenir

 

Bursa’da yerli ve yabancı, birçok kişilerin özellikle yemek için gittiği bazı lokantalar ve restoranlar var. Bunlardan bazıları; Uludağ Restorancısı ve burada İskender’den tutunda, Bursa’nın bütün lezzetlerini bulabilirsiniz. Yeşil Pideli Köfte’de ise Bursa’nın Pideli Köftesini yiyebilir, yine diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Özdemiroğlu Kebap’ta hem İskender, hem de bütün diğer kebap çeşitlerini tadabilirsiniz. İskender’in hasını yemek için, Kebapçı İskender’e gidebilirsiniz. Bir başka lokanta ise Çiçekçi Izgara olmaktadır. Bursa, hem tarihini hem de kültürünü en güzel şekilde koruyor, fakat mutfak kültürünü de ayrıca çok iyi bir şekilde koruyor ve gelen misafirlerini ağırlıyor.

 

Bursa’da Alışveriş

 

Bursa’da birçok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır;

 

  • Alışveriş Merkezleri
  • Kapalı Çarşı
  • Antikacılar
  • Bali Bey Hanı
  • Bat Pazarı
  • Bedesten
  • Burç Pasajı
  • Zafer Plaza
  • Anatolium Alışveriş Merkezi

 

Bursa’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • İpek Kumaşları
  • Bursa Havluları
  • Kestane Şekeri

 

Bursa’da Görülecek Yerler

 

Bursa Ulu Camii

 

Bursa’nın en önemli ve dünyaca kabul edilmiş tarihi yapıları arasında, başta gelen Ulu Camii olmaktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396 yılında inşası başlayan bu Camii 1399 yılında bitmiştir. Camiinin iç kısmı sade olarak görünse de, sadeliği çok etkileyici olmaktadır.

 

Yeşil Camii

 

Yeşil Bursa olarak bilinen, bu bölgede inşa edilmiş Yeşil Camii, içinde bulunmuş olduğu külliyenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Camiinin mimarı Hacı İvaz Paşa olarak bilinmektedir ve yapım yılı ise 1419 olarak kabul edilmiştir. Yapı, Çelebi Mehmet döneminde başlayıp 2. Murat devrinde bitmiştir.

 

Koza Han

 

Bursa, özellikle hanları ile de çok ünlü bir ildir. Hanlar arasında en çok bilinen ve birçok turistlerin ziyaret ettiği ise Koza Han olmaktadır. Koza Han 1491 yılında, bu döneminin Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından, Mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a tasarlatıp inşa edilmesi söylenmiş. Günümüzde artık turistik bir alan haline gelmiş olup hanın üst katında ipek ürünlerden tutun ki farklı yöresel ürünlere kadar birçok şeyler satılmaktadır ve alt katı ise kafeteryalar olmaktadır. Han’da sadece alışveriş değil, aynı zamanda gezdikten sonra gelip Han’da dinlenebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Yeşil Türbe
  • Emir Sultan Camii ve Külliyesi
  • Muradiye Külliyesi
  • Bursa Kalesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Bursa Saat Kulesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Bursa Kent Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi
  • Osmanlı Evi Müzesi
  • Yıldırım Camii ve Külliyesi

 

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

 

Bursa’ya deniz yolu ile veya kara yolunu kullanarak gidebilirsiniz. Özel aracınız varsa aracınız ile gidebilir veya aracınız yoksa Bursa’ya birçok otobüs firmaları seferler kaldırmaktadır, dolayısıyla mutlaka otobüste kendinize de yer bulabilirsiniz. Bursa’ya deniz yolu ile gitmek isterseniz, önce Mudanya’dan başlayarak, İstanbul Güzelyalı ve Yenikapı Hatlarını kullanarak ta Bursa’ya varabilirsiniz. Bursa’ya sadece kara yolları veya deniz yolu değil, aynı zamanda hava yolları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda ise, Bursa Yenişehir Havaalanına iniş yapıyorsunuz ve oradan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bursa’nın havaalanı 2000 yılında hizmete açıldığından, artık hava yollarını kullanarak Bursa’ya gitmekte mümkün olmaktadır.

 

 


Kayseri - Bursa uçak bileti

Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al

Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.

Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.

Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.

Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?

Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.

Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı

Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.

Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?

Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.

Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.

Kayseri’nin Lezzetleri

  • Sucuk
  • Nevzine
  • Arabaşı
  • Kurşun aşı
  • Tava katmeri
  • Aside
  • Tepsi mantısı
  • Börek çorbası
  • İskender
  • Katmer
  • Kayseri mantısı
  • Yağ mantısı
  • Yağlama
  • Tandır böreği
  • Kayseri köftesi
  • Pastırma
  • Un çorbası (kesme çorba)
  • Erişte

Doyamayacağınız Bir Lezzet

Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.

Kayseri Kokusunu İçinize Çekin

Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.

Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler

Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.

  • Sucuk
  • Erişte
  • Sumak
  • Pastırma
  • Mantı
  • Kesme çorba
  • Şeker sucuğu

Kayseri’de Turizm

Şehirde Yer alan Müzeler

  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
  • Atatürk Evi
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Çift Medreseler)
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Kadir Has Kent Ve Sanatkarlar Müzesi

Şehrin Camileri

  • Hunat Hatun Camii
  • Kayseri Han Camii
  • Lala Paşa Camii
  • Kale Camii
  • Bünyan Ulu Camii
  • Kurşunlu Camii
  • Gülük Camii
  • Hacı Kılıç Camii
  • Ulu Camii
  • Develi Ulu Camii

Şehrin Kiliseleri

  • Surp Astvadzanzin (Meryem Ana Kilisesi)
  • Şammaspir Kilisesi
  • Kubbealtı Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
  • Soğanlı Kilisesi
  • Rum Kilisesi(Talas)
  • Karabaş Kilisesi
  • Yılanlı Kilisesi
  • Tomarza Kilisesi

Şehre Ait Türbe ve Kümbetler

  • Döner Kümbet
  • Çifte Kümbet
  • Dört Ayaklı Kümbet
  • Cafer Ali Kümbeti
  • Sırçalı Kümbet
  • Kutluğu Hatun Türbesi
  • Hunat Hatun Kümbeti
  • Emir Erdoğmuş Türbesi
  • Seyyid Burhanneddin Hüseyin Türbesi
  • Mehmet Zengi Türbesi
  • Gevher Sultan Türbesi
  • Emir Ali Türbesi
  • Han Kümbeti
  • Suya Kanmış Hatun Türbesi
  • Esma Hatun Türbesi
  • Helvacı Dede Türbesi

Şehrin Tarihi Dokusu

  • Kayseri Kalesi
  • Hunad Hatun Külliyesi
  • Tekgöz Köprüsü
  • Zamantı Kalesi
  • Şahmelik Kalesi
  • Yeşilhisar Kalesi
  • Develi Kalesi
  • Çokgöz Köprüsü
  • Kayseri Saat Kulesi

Şehrin Doğal Yapısı

  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Erciyes Dağı

Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri

  • Forum Kayseri AVM
  • Hunat Kapalı Çarşısı
  • Meysu Outlet
  • Kayseri Park AVM
  • İpek Saray AVM
  • BYZ Center

Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?

Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz

Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.

Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.

Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.

Gidilmesi Gereken Yerler

Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.

Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.

Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz

Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.

Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.

Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları

Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.

Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)

Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.

Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.

Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.

Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.

  • Taksiler
  • Belediye otobüsü
  • Özel Araçlar
  • VIP Servis Araçları

Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: