Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kayseri - Eskişehir Uçak Bileti


Ucuz Eskişehir Uçak Bileti Satın Al

 

Bir sonraki tatilinizi Eskişehir’de yapmak isterseniz ve yolcuğunuz için hava yollarını kullanmayı düşünürseniz, Eskişehir’e gitmek için en ucuz uçak bileti alma fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Bütün hava yolları firmaları yıl boyunca birçok kampanyalar düzenlemektedir ve bu kampanyalar doğrultusunda, yolcular biletlerini ucuza veya bedavaya alabiliyor. İnternete girip ucuz Eskişehir uçak bileti olarak bakmanız yeterli olacaktır, fakat tatil dönemleri yaklaşmadan önce biletlerinizi almanız tavsiye edilir, aksi takdirde tatil dönemlerinde sadece hava yollarında değil, kara yollarında ve deniz yollarında bile bilet bulmak çok zor olabiliyor. Uçak ile sadece Eskişehir’e değil, dünyanın her yerine en rahat, konforlu ve hızlı şekilde seyahat edebilirsiniz. Eskişehir Türkiye içerisindeki mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerden bir tanesidir. Eskişehir’e bir tane uçak bileti alıp gittiğinizde asla pişman olmayacak, hatta tekrar gitmek isteyeceksiniz.

 

Eskişehir Tarihi

 

Eskişehir, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Eskişehir’in özel olma sebeplerinden bir tanesi, içinden bir akarsuyunun geçmesidir ve aynı zamanda kent merkezinde bir termal su kaynağının bulunmasıdır. Sakarya Nehri ve Porsuk Çayı’nın noktalarını belirlediği su kaynakları, antik dönemlerde bile insanların ilgisini çokça çekmiş ve etkilemiştir. Şehrimizin tarihine baktığımızda, en ilginç olan tarafı ise, eski çağlardan, ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar, aslında bölgenin tamamen bir savaş alanı olarak kullanıldığıdır. Eskişehir’in bu kadar bir savaş alanı olarak kullanılmasının en büyük nedenlerden bir tanesi, büyük ihtimalle şehrin coğrafiği özelliklerinden kaynaklandı. Buradan anlayabilirsiniz ki, Eskişehir sadece Türkiye için değil, aslında dünya için önemli bir şehir olarak biliniyor.

 

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Birçoğunuzun bildiği üzere Erzurum’da kış ayları çok sert ve çetin geçer. Kar yağışları uzun sürer ve hava çok soğuk olur. Kış aylarında birçok kış sporları ve kayak yapmaya gidenleri görebilirsiniz. Yaz ayları Erzurum’da kurak ve sıcak geçmesine rağmen, Erzurum’a gitmenin en iyi zamanı aslında ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Kışın ziyaret edenlerde çok oluyor, fakat rahat bir gezi düzenlemek isterseniz, en iyisi ilkbahar ve yaz aylarında bir gezi planlamaktır. Böylece Erzurum’un kültürünü ve tarihini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Eskişehir’in İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Eskişehir’de yaşayabileceğiniz iklim, karasal bir iklimdir. İç Anadolu’nun iklim özelliğini taşır, dolayısıyla kışın soğuk, hatta bazen sıcaklık sıfırın altında düşebiliyor ve yaz aylarında ise sıcak oluyor. Eskişehir’de nehrin geçmesiyle beraber, aynı zamanda hafif nemde hissedebiliyorsunuz. Eskişehir’de bu zamana kadar görülen en düşük sıcaklık -4’lere kadar inerken, en yüksek sıcaklık ise 29 derecelere kadar çıkmıştır. Genellikle şehrin birçok yerinde artık yerleşimler görülmesine rağmen, yine de mevsimlerine göre dağların yeşilliğini ve kış aylarında karla beyaz olduğunu görebilirsiniz, çünkü bunun en büyük özelliği, şehirden Porsuk Çayı’nın geçiyor olmasıdır. Tahmin edebileceğiniz üzere, Porsuk Çayı sayesinde, Eskişehir’de daha birçok doğa yaşatılabiliyor ve bu da şehir için çok önemli oluyor.

 

Eskişehir’in Lezzetleri

  • Eskişehir Böreği
  • Göbete
  • Çiğ Börek
  • Haşhaşlı Ekmek
  • Bıt Bıtı Çorbası
  • Sütlü Fasulye
  • Nohutlu Mantı
  • Dızmana
  • Tava Lokumu
  • Bamya Çorbası
  • Yalancı Nuga Helvası
  • Ciğer Yahnisi
  • Haşhaşlı Dolama
  • Kuzu Sorpa
  • Höşmerim

 

Eskişehir’de Yemeden Dönmeyin

 

Çiğ Böreği Tatmadan Gitmek Olmaz

 

Eskişehir’in olmazsa olmazlarından ve sadece yerliler tarafından değil, yabancı turistler tarafından da sevilen lezzetlerden bir tanesi, Eskişehir’in Çiğ Böreği’dir. Bu börek dışı yufka ve genellikle içi kıyma ile doldurulur, fakat malum Yeni Çağımızda sadece kıyma değil, peynirli ve farklı börek içleri ile de Çiğ Börek üretilebiliyor. Çiğ Börek yemeden kesinlikle Eskişehir’den ayrılmayın ama yediğinizde, tekrar yemek isteyeceksiniz. Çiğ Böreklerini tavada kızartılarak yapılan büyük mantılar gibi görebilirsiniz. Şekline baktığınızda, ne demek istediğimizi daha iyi anlayabileceksiniz.

 

Her Öğün Yenilebilir

 

Eskişehirlilerin ve buraya gelenlerin her öğün tüketebilecekleri yiyeceklerden bazıları ise Haşhaşlı ekmek, Bıt Bıtı Çorbası, Bamya Çorbası ve benzeri birkaç yöresel lezzetler bulunmaktadır. Sabah kahvaltı da, öğle veya akşam yemeğinde rahatlıkla tüketebilirsiniz, fakat bu tür yöresel lezzetlerin asıl tatlarını ancak Eskişehir’de tadabilirsiniz. Elbette artık Türkiye’nin birçok yerinde farklı şehirlere ait yöresel lezzetler yapılıyor, fakat malum lezzetin asıl ana vatanı gibi bir tadı olmuyor.

 

Eskişehir Alışveriş Yerleri

 

Eskişehir’e gittiğinizde, aslında aklınıza gelmeyecek kadar birçok yerde alışveriş yapabilirsiniz. Bu yerlerden bazıları; Taşbaşı ve Hamamyolu Caddesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Kurşunlu Külliyesi, Çukur Çarşısı ve Esnaf Sarayı. Buralardan hem hediyelik hem de Eskişehir’e ait yöresel ürünleri bulabilirsiniz. Eskişehir’i birçok kişi hala tam olarak tanımıyor ve dolayısıyla şehrin kendi kültürünü ve yöreselliğini ne kadar koruduğunu veya korumaya çalıştığını görmüyor. Eskişehir’e belki eli boş gidersiniz, fakat dönüşte mutlaka elleriniz dolu dolu olacaktır.

 

Eskişehir’den Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Lületaşı Pipoları
  • Tespihler
  • Sıcak Cam üfleme sanatından cam eserler
  • Sorkun Çömleği
  • Met Helvası

 

Eskişehir’de Görülecek Yerler

 

Odunpazarı

 

Odunpazarı, Eskişehir’in en eski yerleşim yeridir. Buradaki hikayeyi kısaca anlatmak gerekirse, Eskişehir’e yerleşmeye gelen ilk insanlar, bir tanesi Odunpazarı’na bir diğerini ise Porsuk Çayı’nda bulunan Adalar bölgesine koyun ciğeri asmışlar. Bunun sebebi ise yerleşim yerlerinin ne kadar sağlıklı olduğuna bakmaktı ve yaptıkları deneyden gördükleri ise, Odunpazarı’na asılan ciğerlerin daha geç bozulduğu oldu ve sonuç olarak ilk yerleşim yerlerini Odunpazarı olarak karar kılmışlardı. Günümüzde yapılan restorasyonlar ve bazı yenilikler ise, yerlilerden yabancı turistlere kadar birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor ve bu da haliyle Eskişehir için büyük bir artı oluyor.

 

Odunpazarı Evleri

 

Odunpazarı bölgesi, şehrin en dikkat çeken yerlerinden bir tanesidir ve kısa bir süre önce restora edilerek, daha da etkileyici bir hale getirildi ve Tarihi Odunpazarı Evleri ortaya çıktı. Odunpazarı Evleri, geleneksel Osmanlı mimarisi ile yapılmıştır, dolayısıyla evlerin arasında gezerken, kendinizi bir zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Eskişehir’in bir parçası olarak, 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır ve bugüne kadar birçok müzeler, butik oteller ve hediyelik eşyalar satan dükkanlarla, her geçen gün Eskişehir’e gelen ziyaret sayısı artmaktadır.

 

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

 

Eskişehir’in içinden geçen Porsuk Çayı, Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olarak kabul edilmiştir. Şehrin merkezinde, Porsuk Çayı’nın çevresinde kalan bölgelere ise Adalar ismi verilmiştir. Bu bölge ise öğrencilerle hareketlidir ve burada öğrenciler için birçok kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Bölgede ayrıca yaz yazlarında Porsuk Çayının kenarındaki çimlerde oturabilir ve keyif yapabilirsiniz ve bunun yanı sıra Porsuk’ta organize edilen bot ve gondol turları ise daha fazla ziyaretçiyi Eskişehir’e çağırmaktadır.  

 

Sazova Parkı

 

Eskişehir son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor ve özellikle birçok parkların ve müzelerin kurulmasıyla, bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırladı ve ağırlamaya devam ediyor. Yapılan birçok parklarında arasında en ünlüsü mutlaka ki Sazova Parkı olmuştur. Parkın adının taşıdığı anlamı, tam olarak Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’dır. Sanırım hepimiz için gerekli olan şeyler bunlar. Park Eskişehir ve Kütahya yolları arasında yer almaktadır. Parkın içerisinde o kadar çok şey görebilirsiniz ki, girdiğinizde çıkmakta zorlanacaksınız. Parkta, Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Uzay Evi, Bilim Merkezi, Akvaryum, yapay gölet ve daha benzeri birçok eğlenceler bulabilirsiniz. Park deniliyor, fakat park sadece çocuklar için değil, yetişkinlerde çocuklar kadar eğleniyorlar ve park içerisinde bulunan kafe ve restoranlarda yiyip içebildiğinizden, sabahtan akşama kadar eğlencenize bakabiliyorsunuz.

 

Eskişehir Balmumu Müzesi

 

Eskişehir’e daha fazla turistlerin ve Türkiye’nin dört bir yanında ziyaretçilerin gelmesini sağlayan özelliklerden bir tanesi, birkaç yıldır faaliyette olan Eskişehir Balmumu Müzesi olmuştur. Müzenin tam adı Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi olarak geçmektedir. Tarihi bir Odunpazarı Evi içerisinde yer alan bu müzede, yerli ve yabancı olmak üzere, birçok ünlülerin heykellerini görebilirsiniz.

 

Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

 

Eskişehir’e gitmek artık hiçte zor değil. Eğer Türkiye’nin başkenti Ankara’da ikamet ediyorsanız, sabah kendi aracınız ile çıktığınızda en geç öğle saatinde Eskişehir’de olabilirsiniz ve daha erken bir saatte de ulaşabilirsiniz. Eskişehir’e birçok otobüs firmaları gitmektedir, dolayısıyla Türkiye’nin neresinde olursanız, olun Eskişehir’e gitmek çok kolay. Hava yollarını kullanabilir ve aynı zamanda nereden geleceğinize bağlı olarak Devlet Demiryollarını’da kullanabilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda, Eskişehir’e vardığınızda, iniş yapacağınız yer, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü olacaktır.

 

 


Kayseri - Eskişehir uçak bileti

Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al

Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.

Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.

Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.

Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?

Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.

Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı

Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.

Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?

Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.

Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.

Kayseri’nin Lezzetleri

  • Sucuk
  • Nevzine
  • Arabaşı
  • Kurşun aşı
  • Tava katmeri
  • Aside
  • Tepsi mantısı
  • Börek çorbası
  • İskender
  • Katmer
  • Kayseri mantısı
  • Yağ mantısı
  • Yağlama
  • Tandır böreği
  • Kayseri köftesi
  • Pastırma
  • Un çorbası (kesme çorba)
  • Erişte

Doyamayacağınız Bir Lezzet

Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.

Kayseri Kokusunu İçinize Çekin

Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.

Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler

Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.

  • Sucuk
  • Erişte
  • Sumak
  • Pastırma
  • Mantı
  • Kesme çorba
  • Şeker sucuğu

Kayseri’de Turizm

Şehirde Yer alan Müzeler

  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
  • Atatürk Evi
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Çift Medreseler)
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Kadir Has Kent Ve Sanatkarlar Müzesi

Şehrin Camileri

  • Hunat Hatun Camii
  • Kayseri Han Camii
  • Lala Paşa Camii
  • Kale Camii
  • Bünyan Ulu Camii
  • Kurşunlu Camii
  • Gülük Camii
  • Hacı Kılıç Camii
  • Ulu Camii
  • Develi Ulu Camii

Şehrin Kiliseleri

  • Surp Astvadzanzin (Meryem Ana Kilisesi)
  • Şammaspir Kilisesi
  • Kubbealtı Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
  • Soğanlı Kilisesi
  • Rum Kilisesi(Talas)
  • Karabaş Kilisesi
  • Yılanlı Kilisesi
  • Tomarza Kilisesi

Şehre Ait Türbe ve Kümbetler

  • Döner Kümbet
  • Çifte Kümbet
  • Dört Ayaklı Kümbet
  • Cafer Ali Kümbeti
  • Sırçalı Kümbet
  • Kutluğu Hatun Türbesi
  • Hunat Hatun Kümbeti
  • Emir Erdoğmuş Türbesi
  • Seyyid Burhanneddin Hüseyin Türbesi
  • Mehmet Zengi Türbesi
  • Gevher Sultan Türbesi
  • Emir Ali Türbesi
  • Han Kümbeti
  • Suya Kanmış Hatun Türbesi
  • Esma Hatun Türbesi
  • Helvacı Dede Türbesi

Şehrin Tarihi Dokusu

  • Kayseri Kalesi
  • Hunad Hatun Külliyesi
  • Tekgöz Köprüsü
  • Zamantı Kalesi
  • Şahmelik Kalesi
  • Yeşilhisar Kalesi
  • Develi Kalesi
  • Çokgöz Köprüsü
  • Kayseri Saat Kulesi

Şehrin Doğal Yapısı

  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Erciyes Dağı

Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri

  • Forum Kayseri AVM
  • Hunat Kapalı Çarşısı
  • Meysu Outlet
  • Kayseri Park AVM
  • İpek Saray AVM
  • BYZ Center

Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?

Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz

Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.

Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.

Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.

Gidilmesi Gereken Yerler

Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.

Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.

Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz

Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.

Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.

Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları

Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.

Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)

Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.

Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.

Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.

Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.

  • Taksiler
  • Belediye otobüsü
  • Özel Araçlar
  • VIP Servis Araçları

Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: