Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kayseri - Kocaeli Uçak Bileti


En Uygun Fiyata Kocaeli Uçak Biletlerini Sorgulama Fırsatı

 

Uçak biletinin tüksek ücretleri, uçak ile yolculuk yapmak isteyen pek çok kişinin istemediği konular arasındadır. Tüm seyahatlerinde de uçak ile seyahat yolcular tarafından ilk tercih olarak yer almaktadır. İnternet üzerinden uçak bileti satışları uçak ile seyahat etmek isteyenler adına sitemiz büyük fırsatlar sunabilmektedir. Online bilet adresleri üzerinden yapılan kampanyalar ve promosyonlar, uçak biletlerini neredeyse yarı fiyatına alma imkanı sunabilmektedir. Size sunulan kampanyaların yanı sıra en ucuz uçak bileti sorgulama için de internet ortamında sıklıkla tercih edilmektedir. Online sayfalarda bulunan siteler sayesinde dakikalar içinde gitmek istediğiniz yere seferi yer alan tüm havayolu şirketlerinin fiyatlarını listeleme şansı elde edebilirsiniz. Kocaeli şehri diğer adı ile İzmit olarak da bilinen bir merkezdir. Ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş şehirlerinden biri olarak bulunan Kocaeli, Marmara bölgesinde bulunmaktadır. İnternet ortamında en ucuz Kocaeli bileti satın almak için internet fırsatlarını yakından takip edebilirsiniz. Yurt içi uçuş seferlerinin tümünde bir iki ay önceden alınan biletlerin fiyatları yer almaktadır.

 

Kocaeli’nin Tarihi

 

Şehirde Osmanlı döneminden kalma İzmit Saat Kulesi yer almaktadır. Fabrika anlamında en çok gelişmiş iller arasındadır. Şehirde yer alan İzmit Körfezi sayesinde İstanbul ile Anadolu arasında bağ oluşturan bir özelliği vardır. Bununla beraber Kocaeli’nde ulaşımda oldukça gelişmiş imkândadır. Şehrin Havalimanı da ulaşım ağının içerisindedir. 12 ilçesi bulunan şehir, küçük İstanbul olarak da tanımlanmaktadır. Kocaeli şehrinde Roma devrinde önemli bir şehir olarak tarih sahnesindedir. Bu dönemde sürekli olarak gelişmeye başlayan şehir, bu zamana kadar gelişmesine devam etmektedir. Roma İmparatorluğu zamanında ikiye ayrıldığında Bizans hâkimiyeti altında girmiştir. Bununla beraber Kocaeli o dönemde yaşanan depremler nedeni ile adından söz ettirmiştir. 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulan şehir, 1924 tarihinde il olarak yer almıştır.

 

Kocaeli’nin İklimi ve Bitki Örtüsü

 

Şehrin Marmara ve Karadeniz’e kıyısı yer almaktadır. Marmara ikliminde genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülmektedir. Yazları aylarında oldukça sıcak, kışları ise yağışlı bir şehirdir. Kış ayı içerisinde Kocaeli, yağmur ve arada kar yağışları ile ılıman bir iklimde bulunmaktadır. Kar yağışı sırasında, toprağın karla örtülü olduğu gün 10 günden fazla olmamaktadır. Ormanlarla kapılı olan şehrin bitki örtüsünde zeytinlik, kavaklık, maki ve fundalık sıklıkla yer almaktadır. Şehrin bitki örtüsü Karadeniz bölgesinin etkilerini göstermektedir.

 

Kocaeli’ne Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehirde gezmek için turizm acenteleri 3 günün yeterli olduğunu düşünmektedir. Geçiş iklimine sahip olan Kocaeli, yaz mevsimlerinde gezilmeye uygun bir bölge olarak bulunmaktadır. Kış ayı içerisinde sıklıkla yağmur yağışları, arada ise kar yağışları görülmektedir. Yağmurlu havaları sevenler, kış veya sonbahar mevsimlerinde, en ucuz Kocaeli uçak bileti bulma şansı olan dönemlerde de gitmeyi tercih etmektedir

 

Kocaeli Lezzetleri Nelerdir?

 

  • Pişmaniye
  • Cizleme
  • Ev Makarnası
  • Lokum
  • Gözleme
  • Çigceli Yumurta
  • Mantar Böreği
  • Umaç Çorbası
  • Cevizli Börek
  • Kübe Tatlısı
  • Höşmerim
  • Mancar Yemeği
  • Kuru Helva
  • Nazlı

 

Valizlik Yiyecekler

  • Saray Helvası

 

  • Pişmaniye

 

 

Kocaeli’nde Yenilmeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Şehrin adı anılınca herkesin aklına İzmit pişmaniyesi akıllara gelmektedir. Şehir içi gezilerinde mutlaka pişmaniyesi tadılması gerekmektedir. Höşmerim, şehrin özgü mutfağında beğenilen yemeklerin başında yer almaktadır. Birçok restoran içerisinde höşmerim yemek kolaydır. Peynir tatlısı adı altında bilinen höşmerim Kocaeli’ne gidildiğinde tadılması gereken farklı lezzetler arasında bulunmaktadır.

 

Kocaeli’nde Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Kasr-ı Hümayun Saray Müze, Atatürk ve Redif Müzesi, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, TCG Hızır Reis Müzesi ve TCG Gayret Gemi Müzesi

 

Özel Yerler

 

Saat Kulesi, Üçtepeler Büyük Tümülüsü, Fatih Sultan Mehmet’in Otağı, Gültepe Nekropol Sahası

 

Kale Yapıları

 

Eskihisar Kalesi

 

Saray Yapıları

 

İzmit Sarayı

 

Köşk Yapıları

 

Pembe Köşk

Kayser Wilhelm Köşkü

 

Konaklar

 

Sırrı paşa Konağı Demirciler Konağı ve Eski Vali Konağı,

 

Cami

 

Fevziye Camii, Orhan Camii

 

Külliye

 

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Pertev Paşa Külliyesi

 

Hamamlar

 

Süleyman Paşa Hamamı

 

Köprü

 

Mimar Sinan Köprüsü

 

Tarih Sahnesinde Yer Alanlar

 

Orhangazi Camii, Saat Kulesi, TCG müzeleri, Kanuni Süleyman Köşkü, Av Köşkü

 

Ziyaret Etmeden Geçmeyin

 

Kocaeli şehri denildiği zaman en önemli yapılardan biri Saat Kulesi olarak yer almaktadır. Saat kulesinin duvarları renkli mermerlerle kaplı olarak bulunmakta ve görülmesi gereken tarihi bir mimariyi içerisinde tutmaktadır. Şehre özgü olan Eski hisar Kalesi de eski yapılar arasındadır. Bizans dönemi zamanından kalma olan bu yapı, Kartacalı Anibal’ın mezarını da içerisinde bulundurmaktadır. Anadolu bölgesinde bulunan en büyük çeşmelerden olan su kemeri olarak bilinmektedir. Şehrin doğu bölgesinde bulunan bu su kemerleri de Bizans devrinden kalmıştır. Kocaeli’nde yer alan şehir surları Bizans ve Osmanlı dönemlerinden itibaren buradadır. Tadilat gören bu şehir surlarının kalıntıları bugünlere kadar getirilmektedir.

 

Kocaeli’nden Ne Alınmalı?

 

Pişmaniye evinizde geri döndüğünüz zaman çevrenizdeki tanıdıklarınıza ikram edebileceğiniz, Kocaeli yöresine ait sevilen bir tatlı olarak bilinmektedir. Bununla beraber Kara Mürsel Sepeti, Hereke ipek halıları, saray helvası da Kocaeli ilinden alınabilecekler arasında bulunmaktadır. Daha çok ipek halı dokumacılığında önemli bir yere sahip olan Kocaeli Herek ipek halıları da başka bir üne sahiptir.

 

Kocaeli Havalimanları

 

Şehrin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel Havalimanı yer almaktadır. Adapazarı’na yaklaşık olarak 30 kilometre, Kocaeli merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Şehrin iç hatlar terminaline sahip havalimanında dış hatlar terminali yapılması proje içerisindedir. Şehirde bulunan Cengiz Topel Havalimanı inşaatına 1995 yılında başlanmış ve 1999 yılında tam olarak bitmiştir. 17 Ağustos depreminden dolayı projede 11 sene gecikme meydana gelmiştir. 2 Kasım 2011 yılında ise törenle Trabzon’a uçuş yapılarak hizmete başlamıştır. Bu yapı içerisinde adet sağlık ünitesi bir adet kafe, bir, iki adet araç kiralama ofisi ve iki adet yolcu bekleme salonu bulundurmaktadır. Ayrıca 150 araç kapasiteli bir otoparkı vardır.

 

Cengiz Topel Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Şehrin havalimanına şehrin farklı noktalarından ulaşım kolayca yapılmaktadır. Kocaeli ve Sakarya belediyeleri tarafından otobüs seferleri ile havalimanına ulaşım hizmeti yapılmaktadır. Taksi ve minibüslerle ile de havalimanına ulaşım gerçekleştirilmektedir.

 

 


Kayseri - Kocaeli uçak bileti

Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al

Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.

Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.

Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.

Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?

Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.

Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı

Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.

Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?

Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.

Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.

Kayseri’nin Lezzetleri

  • Sucuk
  • Nevzine
  • Arabaşı
  • Kurşun aşı
  • Tava katmeri
  • Aside
  • Tepsi mantısı
  • Börek çorbası
  • İskender
  • Katmer
  • Kayseri mantısı
  • Yağ mantısı
  • Yağlama
  • Tandır böreği
  • Kayseri köftesi
  • Pastırma
  • Un çorbası (kesme çorba)
  • Erişte

Doyamayacağınız Bir Lezzet

Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.

Kayseri Kokusunu İçinize Çekin

Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.

Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler

Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.

  • Sucuk
  • Erişte
  • Sumak
  • Pastırma
  • Mantı
  • Kesme çorba
  • Şeker sucuğu

Kayseri’de Turizm

Şehirde Yer alan Müzeler

  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
  • Atatürk Evi
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Çift Medreseler)
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Kadir Has Kent Ve Sanatkarlar Müzesi

Şehrin Camileri

  • Hunat Hatun Camii
  • Kayseri Han Camii
  • Lala Paşa Camii
  • Kale Camii
  • Bünyan Ulu Camii
  • Kurşunlu Camii
  • Gülük Camii
  • Hacı Kılıç Camii
  • Ulu Camii
  • Develi Ulu Camii

Şehrin Kiliseleri

  • Surp Astvadzanzin (Meryem Ana Kilisesi)
  • Şammaspir Kilisesi
  • Kubbealtı Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
  • Soğanlı Kilisesi
  • Rum Kilisesi(Talas)
  • Karabaş Kilisesi
  • Yılanlı Kilisesi
  • Tomarza Kilisesi

Şehre Ait Türbe ve Kümbetler

  • Döner Kümbet
  • Çifte Kümbet
  • Dört Ayaklı Kümbet
  • Cafer Ali Kümbeti
  • Sırçalı Kümbet
  • Kutluğu Hatun Türbesi
  • Hunat Hatun Kümbeti
  • Emir Erdoğmuş Türbesi
  • Seyyid Burhanneddin Hüseyin Türbesi
  • Mehmet Zengi Türbesi
  • Gevher Sultan Türbesi
  • Emir Ali Türbesi
  • Han Kümbeti
  • Suya Kanmış Hatun Türbesi
  • Esma Hatun Türbesi
  • Helvacı Dede Türbesi

Şehrin Tarihi Dokusu

  • Kayseri Kalesi
  • Hunad Hatun Külliyesi
  • Tekgöz Köprüsü
  • Zamantı Kalesi
  • Şahmelik Kalesi
  • Yeşilhisar Kalesi
  • Develi Kalesi
  • Çokgöz Köprüsü
  • Kayseri Saat Kulesi

Şehrin Doğal Yapısı

  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Erciyes Dağı

Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri

  • Forum Kayseri AVM
  • Hunat Kapalı Çarşısı
  • Meysu Outlet
  • Kayseri Park AVM
  • İpek Saray AVM
  • BYZ Center

Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?

Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz

Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.

Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.

Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.

Gidilmesi Gereken Yerler

Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.

Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.

Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz

Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.

Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.

Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları

Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.

Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)

Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.

Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.

Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.

Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.

  • Taksiler
  • Belediye otobüsü
  • Özel Araçlar
  • VIP Servis Araçları

Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: