Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kayseri - Malatya Uçak Bileti


Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 


Kayseri - Malatya uçak bileti

Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al

Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.

Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.

Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.

Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?

Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.

Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı

Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.

Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?

Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.

Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü

İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.

Kayseri’nin Lezzetleri

  • Sucuk
  • Nevzine
  • Arabaşı
  • Kurşun aşı
  • Tava katmeri
  • Aside
  • Tepsi mantısı
  • Börek çorbası
  • İskender
  • Katmer
  • Kayseri mantısı
  • Yağ mantısı
  • Yağlama
  • Tandır böreği
  • Kayseri köftesi
  • Pastırma
  • Un çorbası (kesme çorba)
  • Erişte

Doyamayacağınız Bir Lezzet

Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.

Kayseri Kokusunu İçinize Çekin

Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.

Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler

Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.

  • Sucuk
  • Erişte
  • Sumak
  • Pastırma
  • Mantı
  • Kesme çorba
  • Şeker sucuğu

Kayseri’de Turizm

Şehirde Yer alan Müzeler

  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
  • Atatürk Evi
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Çift Medreseler)
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Kadir Has Kent Ve Sanatkarlar Müzesi

Şehrin Camileri

  • Hunat Hatun Camii
  • Kayseri Han Camii
  • Lala Paşa Camii
  • Kale Camii
  • Bünyan Ulu Camii
  • Kurşunlu Camii
  • Gülük Camii
  • Hacı Kılıç Camii
  • Ulu Camii
  • Develi Ulu Camii

Şehrin Kiliseleri

  • Surp Astvadzanzin (Meryem Ana Kilisesi)
  • Şammaspir Kilisesi
  • Kubbealtı Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
  • Soğanlı Kilisesi
  • Rum Kilisesi(Talas)
  • Karabaş Kilisesi
  • Yılanlı Kilisesi
  • Tomarza Kilisesi

Şehre Ait Türbe ve Kümbetler

  • Döner Kümbet
  • Çifte Kümbet
  • Dört Ayaklı Kümbet
  • Cafer Ali Kümbeti
  • Sırçalı Kümbet
  • Kutluğu Hatun Türbesi
  • Hunat Hatun Kümbeti
  • Emir Erdoğmuş Türbesi
  • Seyyid Burhanneddin Hüseyin Türbesi
  • Mehmet Zengi Türbesi
  • Gevher Sultan Türbesi
  • Emir Ali Türbesi
  • Han Kümbeti
  • Suya Kanmış Hatun Türbesi
  • Esma Hatun Türbesi
  • Helvacı Dede Türbesi

Şehrin Tarihi Dokusu

  • Kayseri Kalesi
  • Hunad Hatun Külliyesi
  • Tekgöz Köprüsü
  • Zamantı Kalesi
  • Şahmelik Kalesi
  • Yeşilhisar Kalesi
  • Develi Kalesi
  • Çokgöz Köprüsü
  • Kayseri Saat Kulesi

Şehrin Doğal Yapısı

  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Erciyes Dağı

Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri

  • Forum Kayseri AVM
  • Hunat Kapalı Çarşısı
  • Meysu Outlet
  • Kayseri Park AVM
  • İpek Saray AVM
  • BYZ Center

Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?

Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz

Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.

Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.

Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.

Gidilmesi Gereken Yerler

Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.

Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.

Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz

Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.

Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.

Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları

Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.

Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)

Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.

Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.

Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.

Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.

  • Taksiler
  • Belediye otobüsü
  • Özel Araçlar
  • VIP Servis Araçları

Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: