Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Artvin Uçak Bileti


En Ucuz Artvin Uçak Bileti Satın Al
Artvin şehri doğal güzellikleri nam salmış Karadeniz ilimizin en güzel şehirlerinden biridir. Balta girmeyen ormanları, yemyeşil alanları, tertemiz yaylaları, festivalleri ve doğal güzellikleriyle muhteşem bir turizm kentidir.
Artvin'e gitmek için en ucuz uçak bileti rezervasyonunu siteden takip ederek uygun fiyata uçak bileti tedarik edebilirsiniz.
Uçak yolculuğu yolculuklar içerisinde en rahat ulaşım biçimidir.
Otobüs yolculuğu hem uzun sürer hem de oldukça meşakkatlidir. Uçak ise çok daha rahat ve zahmetsizdir.
Ne var ki birçok insan uçağın eskisi gibi lüks bir ulaşım olduğu konusunda hem fikirdir.
Günümüzde artık diğer yolculuk çeşitleri gibi uçak ta lüks olmaktan çıkmıştır.
Uçak ile yolculuk yapmak için sitemizden uygun uçak bileti satın almanız mümkündür.
Siteyi sürekli takip ederek indirimli ve uygun fiyata uçak biletlerinden haberdar olabilirsiniz.
Artvin yolculuğunuzu uygun yollu yapmak için siteye girerek uygun Artvin uçak bileti satın al diyerek uygun fiyata Artvin için uçak bileti tedarik edebilirsiniz.
Yolculuğunuzu ekonomik yoldan çok daha ucuza yapmak için sitenin indirimli bilet satışlarını takip etmeyi unutmayın.
Artvin'e Ne Zaman Gitmeli?
Artvin ili doruğundaki yüksek dağlar nedeniyle iklim çeşitliliği çok olan bir şehrimizdir.
Yazın bile kar yağdığı görülmüştür. Bunun için yaz ortaları daha uygun olabilir.
Artvin ili yaz kış harika doğa manzaralarına sahip ilimiz olduğu için dört mevsimde bu güzelliklerden haberdar olmak için diğer mevsimlerde de ilimiz ziyaret edebilirsiniz.
Artvin'e ucuz yoldan gitmek için uçak biletlerini iyi araştırma gerekir.
Tüm siteleri gezmenize gerek kalmadan sitemizden uygun uçak bilet fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir ve uçak yolculuğunuzu çok daha ekonomik yoldan yapabilirsiniz.
Yolculuklarınızda bütçenizi sarsmadan uygun fiyata yolculuk yapmak için siteyi devamlı takip etmeyi unutmayın.
Bilet alımları özellikle son kalkış zamanı alındığı zaman çok daha pahalıya satılmaktadır.
Bilet alımınızı son güne bırakmazsanız çok daha uygun fiyata biletinizi satın alabilirsiniz.
Siteden bilet satışlarını takip ederek gitmenize haftalar kala bilet alımını gerçekleştirirseniz çok daha uygun fiyata biletinizi satın alabilirsiniz.
Artvin'in İklimi Ve Bitki Örtüsü
Artvin ili en değişken iklim özellikleri gösteren illerimizden biridir.
Kıyı kesimleri Cankurtaran dağlarının etkisiyle her mevsim yağışlı geçerken, daha iç kesimler karasal iklim sürerek çok daha soğuk geçebilmektedir.
Bazı kesimler de Akdeniz ikliminin özelliklerini taşıyarak daha ılıman geçebilmektedir.
Artvin'in tahmin edildiği gibi doğal bitki örtüsü ormandır. Orman olarak gürgen, akağaç, palamut gibi çok çeşitli ağaç çeşitleri bulunmaktadır.
Ormanlar balta girmemiş olduğu için son derece doğal ve çok yerde görülmektedir.
Ormanın dışında yayla ve fundalıklarda şehirde görülmektedir.
Artvin Tarihi
Artvin'in tarihinin başlangıç noktası tam olarak bilinmese de birçok ırklar tarafından istilaya uğradığı kaynaklardan anlaşılmaktadır.
İlk dönemler Hurriler tarafından ele geçirilen şehir sonrasından Kafkaslar civarından gelen Kimmerler tarafından ele geçirilmiştir.
Orta çağ zamanında Bizans'ın etkisinde kalan şehir bir vakitte Gürcüler tarafından ele geçirilse de sonra ki dönemlerde Ülkemizin sınırları içerisinde yer almayı başarabilmiştir.
Artvin'in bu kadar sık istilaya uğraması şu an bile günümüzde çeşitli ırkların yaşadığını gösterir.
Artvin'de şu ana Gürcü de laz da bulunmaktadır. Bu yüzden kültürel açıdan bir çok ırkın kültürüne ait izleri bu güzel şehrimizde bulmanız mümkündür.
Artvin'in Lezzetleri
Hinkal
Su Böreği
Garşo
Gaviçi
Çimur Kete
Kada
Fırın Ekmeği
Tandır Ekmeği
Lavaş Ekmeği
Hamsili Ekmek
Artvin Pİdesi
Silor
Kaymaklı Börek
Lokum
Bişi
Cevizli Börek
Çinçar Çorbası
Lapurçen
Kara Lahana Sarması
Kabaklı Pilav
Turşulu Pilav
Mıhlama
Düğmeç
Kavrulmuş Zeytin
Kesme
Papa
Hasuta
Şoti Baklava
Erişte tatlısı
Elma Yemeği
Tatlı Yiyelim Tatlı Gezelim
Artvin'in meşhur tatlısı şoti baklavasını yemeden bu güzel şehirden ayrılmayalım.
Şoi baklava saçta yapılan kuru yufkaların içine ceviz koyulduktan sonra baklava ağdasının üzerine dökülmesiyle olan tatlıdır.
Geleneksel baklavanın tadın a bakmadan bu güzel ilimizden ayrılmayı düşünmeyin.
Boğazınız Kuruduysa
Boğazınızı kuruduysa bol köpüklü bir ayran içmek hararetiniz dindirecektir.
Artvin yollarından geçerken kaymaklı bol köpüklü ayran içmek sizi mutlu edecektir.
Bunlarda Valize
Ormanların sık olması nedeniyle ağaç işçiliği bu şehirde çok gelişmiştir. Buradan ayrılırken yanınızda götürebileceğiniz hediyelik olarak ağaştan yapılma süsler alabilirsiniz.
Bunun dışında çömlekçilik de geliştiği için bakır eşya, çanak,çömlek gibi ürümlerde alabilirsiniz.
Aynı zamanda el sanatları da şehirde geliştiği için dokuma kilim gibi eşyalardan şehirden yanınızda götürebileceğiniz hediyelikler arasındadır.
Artvin'in Gezilecek Yerleri
Camiler

Çarşı Camii
Zeytinlik Camii
Muratlı Camii
Ulukent Camii
Dikyamaç Camii
Muratlı Camii
İskender Paşa Camii
Milli Parklar
Karagöl Sahara Milli PARKI
Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı
Çamburnu Tabiat Koruma Alanı
Kilise Ve Manastırlar
Tekkale Manastırı
Porta Manastırı
Opiza Manastırı
Tibet Kilisesi
Yeni Rabat KİLİSESİ
Dolishane Kilisesi
Barhal Kilisesi
Yaylalar Vadiler
Arsiyan Yaylası
Beyazsu Yaylası
Bilbilan Yaylası
Kafkasör Yaylası
Papart Yaylası
Hatiala Vadisi
Şelaleler, Kanyonlar
Mençuna Şelalesi
Maral Şelalaesi
Cehennem Deresi Kanyonu
Kaleler
Artvin Kalesi
Şanşat Kalesi
Gevhernik Kalesi
Ferhatlı Kalesi
Ardanuç Kalesi
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Artvin muhteşem doğal güzellikleriyle dolu turizm kentlerinden biridir.
Artvin ilinde festivallerde çok görülmektedir. Boğa güreşleri çok yapılmaktadır. Festival zamanı boğa güreşlerini izleyebilirsiniz.
Turizm cenneti olan bu ilimizin kale ve camilerini gezmeden ayrılmayın.
Tertemiz yaylalarını da gezerek bu şehrimizdeki yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.
Artvin' e Hava Alanıyla Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Artvin ilinde Havaalanı olmadığı için hava limanları Erzurum ve Trabzon üzerinden olmaktadır.
Artvin'e uçakla gitmek isteyenler istedikleri şehirden hava alanına ulaşarak oradan Artvin iline taksi ve ya otobüslerle ulaşabilirler.

 

 


Kıbrıs - Artvin uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: