En Ucuz Edirne Uçak Biletleri Sorgulama
Edirne uçak bileti satın almak istiyorsanız o halde sizin en uygun bilet fiyatları ile hizmet sunan web sitesinden biletlerinizi temin edebilirsiniz. Biletlerin en uygun olarak verildiği bu sayfada istediğiniz an istediğiniz uçuşu görüntüleme hakkınız bulunmaktadır. Bu sayede tüm hava yollarının tüm saatlerdeki Edirne uçuşlarını incelemeniz tek tuş ile mümkündür. Eğer siz de en uygun Edirne uçak biletini satın almak istiyorsanız doğru noktasınız. Böylece şehre oldukça kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Edirne’nin tüm güzelliklerinden sizler de kolayca yararlanabileceksiniz. Edirne’ye gitmek için yolda harcayacağınız süreleri Edirne’de değerlendirebileceksiniz.
Edirne ili İstanbul açısından bakıldığı zaman 237 km, Çorlu’ya göre 138 km, Kırklareli’ne göreyse 65 km mesafede bulunmaktadır. Birbirinden özel ilçelerden oluşmaktadır. Bu ilçeler; Enez, Keşan, İpsala, Lalapaşa, Havsa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü ilçeleri olarak sıralanabilmektedir. Her bir ilçenin değişik bir havası ve dokusu bulunmaktadır. Gezilecek görülecek çok fazla noktası bulunmaktadır.
Edirne’ye Ne Zaman Gidilmeli?
Edirne genel olarak karasal bir iklim dâhilinde olan bir şehirdir. Yani kışları oldukça sert, soğuk ve yağışlıdır. Bunun yanı sıra da yaz ayları son derece sıcak ve kurak geçmektedir. Yaz tatillerinin aranan şehirlerindendir. Şehirde pek çok otel ve pansiyon bulunur. Yazlıkçıların da uğrak noktası olan Edirne’ye yaz ayları gitmeniz tavsiye edilir. Fakat uçak biletinizi her zaman erkenden almanız gerekmektedir. Edirne uçuşları için uygun fiyatlardan faydalanmak istiyorsanız yaz ayına gelmeden biletlerinizi temin etmelisiniz. Eğer son günlere özellikle de son 15 güne bırakmanız durumunda bilet fiyatları yükselmektedir. Bu nedenle erken bilet alışlarınızı yapın ve promosyonlu biletlerden sizler de yararlanın.
Edirne’nin Lezzet Noktaları
Edirne Şekercileri
Edirne’nin kendine özgü tatları arasında şekerci dükkânları oldukça fazla yer tutmaktadır. Bu dükkânlarda sizi kendinizden geçirecek tatlara yer verilmektedir. Özellikle de sırf bu lezzetleri tadabilmek için çok uzaklardan gelenler olmaktadır. Özellikle de badem ezmesi Osmanlı zamanlarına kadar dayanan bir geçmişi bulunmaktadır. Bu lezzet damakta hoş bir tat bırakmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman zamanında yörede yer alan Seferadlar tarafından yapılan beyaz tatlıdan düşünülerek yapılmıştır.
Edirne’de Kurabiye Satın Alın
Özellikle de Kavala kurabiyesi her dükkânda bulunmaktadır. Nefis lezzeti ve taze oluşu ile bilinen bu kurabiyeler şehir ile özdeşleşmiş durumdadır. Ayrıca Acıbadem kurabiyesi de herkes tarafından sevilen tatlılar içerisindedir. Bunun yanı sıra bademli Edirne kurabiyesi de gelenler ve yerli halk tarafından çokça sevilmektedir.
Edirne Helvaları
Helvaları ile meşhur olan bu bölgeye gelip de eğer peynir helvası tatmadıysanız çok şey kaçırdınız anlamına gelmektedir. Peynir helvasını sadece Edirne şehrinde yemekle kalmayarak aynı zamanda dönerken yanınızda getirmek isteyeceksiniz. Bunun yanı sıra Deva-i Misk helvası ile beraber ünlü yaz helvası da oldukça rağbet gören tatlar arasındadır.
Edirne Peynirleri
Peynir denildiği zaman Trakya ilk olarak akla gelmektedir. Edirne Trakya Bölgesi’nin sanki başkenti gibidir. Bu nedenle de peynir üretimi ve tüketimi en fazla bu şehirde meşhurdur.
Edirne Ciğeri
Edirne şehrine has olan ciğer yapımı bütün Türkiye’ye kadar ulaşmış hatta dünyaca bilinen meşhur bir hale gelmiştir. Özellikle de turistlerin uğrak yerleri olan Edirne ciğercilerini hemen her noktada görebilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra Türkiye’nin başka yerlerde de Edirne ciğeri adı altında işyerleri görebilirsiniz.
Edirne’de Görülmesi Gereken Noktalar
Cami ve Medreseler: Mimar Sinan eserleri ile dünya üzerinde nam salmıştır. Bu eserlerinin ustalık eseri olarak söylediği Selimiye Camii Edirne’ye ulaşıldığında mutlaka görülmesi gereken camilerin başında gelmektedir. Selimiye Camii şehrin merkezinde bulunmaktadır. Bunun yanında Üç Şerefeli Camii, Muradiye Camii, Peykler Medresesi, II. Bayezid Camii ve Külliyesi, Saatli Medrese ve daha nice tarihi camiyi görebilirsiniz.
Tarihi Yapılar: Özellikle de Osmanlı Devleti’ne de başkent olduğu için Edirne oldukça tarihi bir mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Edirne Adalet Kasrı, Rüstem Paşa Kervansarayı, Hafızağa Konağı gibi birbirinden özel ve görkemli tarihi yapıları Edirne’de görebilirsiniz.
Müzeler: En önemli özelliği Türkiye’nin ilk müzesi olarak bilinen Edirne Müzesi’nin bu şehirde kurulmuş olmasıdır. İlk olarak Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi görülmesi gereken özel yerlerdendir. Bunun yanı sıra Edirne Sağlık Müzesi ve Saray içi Balkan Savaşı Şehitliği de bu şehirde mutlaka gidilmesi gereken yerlerdendir.
Plaj Alanları: Özellikle de sahil şeridinde turistlere ve yerli halka her zaman iyi bir tatil imkânı sunan Edirne, oldukça keyifli yaz tatilleri yaşamanızı sağlayacaktır. Bunun yanında Saroz Körfezi’nde bulunan plajlar ziyaretçiler tarafından sıklıkla gidilmektedir. En fazla rağbet gören sahiller ise şu şekildedir: Keşan’daki Gökçetepe, Erikli, Mecidiye Danişment, Gökçetepe gibi plajlar ön plandadır. Ayrıca Enez’de Gülçavuş, Enez, Karaincirli, Sultaniçe, Vakıf ve daha birçok sahil göz almaktadır.
Çarşılar: Geleneksel el sanatlarının oldukça ilerlemiş olduğu Edirne’de birbirinden değerli parçaları görüp aynı zamanda eğlenceli zamanlar geçirebileceğiniz mekânları mutlaka gezmelisiniz. Ali Paşa Çarşısı ve Arasta Çarşısı oldukça dikkat çeken camiler içerisinde yer almaktadır.
Köprüler: Köprüler Edirne’de her zaman önemli bir yer kaplamaktadır. Osmanlı’dan kalma köprüler bugüne değin ulaşmıştır. Özellikle de Bayezid Köprüsü, Fatih Köprüsü, Meriç Köprüsü, Emekçizade Ahmet Paşa Köprüsü tamamen göz alıcı detayları ile sizleri büyüleyecektir.
Bunları Yapmadan Edirne’den Ayrılmayın
Edirne tarihi dokusu ve tatil yerleri ile göz bebeği olarak bilinen bir şehirdir. Edirne’ye geldiyseniz mutlaka sahillerinde güneşlenmeli ve tertemiz sularında denizin keyfine varabilirsiniz. Ayrıca tarihi yerleri gezmeden, bu özel yerlerde fotoğraf çekmeden dönmemelisiniz. Karnınız acıkmanız durumunda mutlaka Edirne tava ciğerini yemeli ve o eşsiz tatlar ile tanışmalısınız. Bunun yanı sıra peynir helvasını tatmadan dönmemelisiniz. Tüm çarşılarını turlayarak hediyelik eşyaları inceleyebilirsiniz. Hem kendinize hem de sevdiklerinize buradan hediye alabilirsiniz.
Edirne Alışveriş Tavsiyeleri
Edirne ilinde gezi ve tatil için uğradıysanız dönerken eliniz boş dönmemelisiniz. Burada hediyelik eşyalar konusunda Edirne’den dönerken sizlere aynalı süpürge almanızı öneririz. Şehirde yöresel bir anlam taşıyan bu hediyenin manevi durumu da fazladır. Bunun yanı sıra sabunların bulunduğu meyve sepetleri de Edirne’nin ülkemizde meşhur olan hediyelik eşyaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Edirne kari olarak adlandırılan özel hediyelikleri de ister yakınlarınıza götürün isterseniz kendinize hatıra olarak satın alabilirsiniz. Yiyecek olarak ise dönüşte yanınıza badem ezmesini sevdiklerinize götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra kavala kurabiyesi de ülke genelinde ünlüdür. Herkes tarafından bilinmiş olan Edirne peyniri de oldukça meşhurdur. Böylelikle hem kendinize hem de dostlarınıza bu hediyeliklerden götürebilirsiniz.
Edirne Hava Limanı
Çorlu Hava Alanı
Edirne’de hava limanı yer almamaktadır. Bu nedenle de Çorlu havalimanının kullanılması daha uygun olacaktır. Edirne ile Çorlu Hava Alanı arasında yaklaşık olarak 151 km uzaklık bulunmaktadır. Bu mesafeyi otobüs ile kat edebilmek mümkündür. Bunun yanında hava yolu firmalarının servisleri ile yapılmaktadır.
Araç Kiralama
Eğer isterseniz araç kiralayabilir ve bu sayede hava limanından Edirne’ye özel aracınız ile gelebilirsiniz. Bu sayede kiralık araçlar ile Edirne’de de kolaylıkla gezi şansına sahip olabilirsiniz.
Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma
İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.
Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?
Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.
Kıbrıs’ın Tarihi
Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.
Kıbrıs'ın İklim Durumu
Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.
Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu
Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?
Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.
Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.
Kıbrıs'ın Yöresel Tatları
Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.
Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?
Venedik Sütunu
Yeşil Hat Bölgesi
Kertikli Hamamı
Namık Kemal Müzesi
Adada yer alan Salamis Harabeleri
Bellapais Manastırı
St. Hilarion Kalesi
Lala Mustafa Paşa Camii
St. Barnabas Manastırı
Othello Kalesi
Karpaz
Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?
Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.
Kıbrıs'a Özel Cümleler
Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.
Gulecik: Köpek yavrusu
Zibil: Çöp
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Sakgo: Ceket
Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları
Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.
Ercan Havalimanı
Lefkoşa Havalimanları
Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.