Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Erzincan Uçak Bileti


En Ucuz Erzincan Uçak Biletleri Sorgulama

 

Erzincan uçak bileti alabilmek artık çok kolay hale geldi. Bilet almak için saatlerce kuyruklarda beklemenize gerek kalmadı. Tüm bilet acentelerini inceleyerek farklı havayollarının bilet fiyatlarını teker teker öğrenmeyeceksiniz. Sadece web sayfamızdan tek bir tuş ile kolaylıkla bilet alabileceksiniz. Bunun için de yapmanız gereken şey çok basit. Hemen bu sayfaya girerek Erzincan biletlerini satın alabilirsiniz. Erzincan uçuşları hakkında tüm detaylı içeriklere ulaşabileceğiniz bu site içerisinde tüm havayollarının biletleri hakkında bilgi alabileceksiniz. Bu sayede seyahat etmeden önce hangi firmanın hangi uçuşu daha uygun fiyatlı tamamını öğrenebilmiş olacaksınız. Şehirde vakit geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey vaktinizi trafikte harcamamaktır. Bunun yerine uçak yolunu tercih ederek yolda geçireceğiniz zamanı Erzincan’da geçirebilirsiniz. O halde hemen en uygun Erzincan uçak biletini bulmak için yapmanız gereken sayfamızı ziyaret etmektir.

 

Erzincan tarihi güzelliklerin doğal güzellikler ile beraber olduğu bir şehirdir. Medeniyetlere beşiklik etmiş olan bu şehirde birçok farklı mekân ile aynı anda karşılaşabileceksiniz. Doğal yaşam iç içe olan tarihi güzellikler sizi binlerce yıl öncesine götürebilecektir. Gözünüzle tarih sahnelerini görebilecek ve o dönemlere iliklin izlere şahit olacaksınız. Şehrin camileri gerek tarihi dokuları ile gönüllerde taht kurmuş olan Erzincan’a gelmek istiyorsanız o halde şimdi en uygun fiyatlı uçak biletlerinden temin edebilirsiniz.

 

Erzincan’a Ne Zaman Gidilmeli?

 

Erzincan Doğu Anadolu ile İç Anadolu iklimi arasında yer alan olan bir şehirdir. Genel özelliği ise sert karasal bir iklime sahiptir. Yaz ayları oldukça sıcak ve kurak bulunurken kışlar da soğuk ve yağışlı geçmektedir. Özellikle de yılın 6 ayı kar yağışı olabilmektedir. Aralık ve mayıs aylarında kar yağışları aralıksız devam eder. Bu nedenle kış aylarında ulaşarak kış turizmi yapabilirsiniz. Böylelikle snowboard, dağ kayağı, kızak, kar motosikleti, kayak, doğa yürüyüşleri, snowpark, buz pisti, snowkite, kar raftingi, buzul tırmanışı, kayaklı oryantiring ve çok daha fazla kar sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle kış zamanında kış sporu yapılabilir, yaz aylarında ise kültür gezileri yapılabilir.

 

Erzincan Tatları

 

Erzincan Mutfağı

 

Geleneksel ve yöresel tatların temelinde buğday bulunmaktadır. Hemen her yemeğe tat katan buğday aracılığı ile Erzincan yöresinin bin bir çeşit tatlarına kavuşabilirsiniz. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olmaya devam eden Erzincan, damak tatlarını şenlendiren yemekleri ile meşhurdur. Bu yemeklerin başında da Erzincan çorbası yer almaktadır. Erişte, yumurta, et suyu, yoğurt, kıyma ve baharatlar ile yapılmaktadır. Bunun yanında Evelik Çorbası da oldukça meşhurdur. Mercimek, evelik ve yarma ile patates soğan karıştırılarak elde edilmektedir.

 

Erzincan Meşhur Tatları

 

En meşhur yiyeceklerinden bir tanesi de Erzincan Ketesi’dir. Bu kete oldukça lezzetli olup gelip tadanların da asla unutamayacağı bir tat olarak yer almaktadır. Ayrıca Kenger yemeği de tadanların damaklarında oldukça hoş bir tat bırakmaktadır. Bunun yanında Gâh Yahnisi de Erzincan’dan çıkıp büyümüş olan bir lezzettir. Tadına bakan herkesi büyülemeye devam etmektedir. Ayrıca Gendime Pilavı da farklı yapılış tarzı ile sevenlerini her zaman mutlu etmektedir. Gelen turistler de oldukça hoşuna gitmektedir.

 

Erzincan Yöresel Yiyecekleri

 

Peynir mayası Erzincan yöresine özgü bir yiyecektir. Bunun yanı sıra armut kavudu, nohut kavudu, buğday kavudu gibi yiyecekler de oldukça lezzetli ve meşhur yöresel lezzetleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca ekşili ismi verilen Erzincan’a özgü lezzetlerde de oldukça meşhurdur. Kesme çorbası da oldukça hoş bir tat bırakan ve doyurucu bir çorba olarak bilinmektedir.

 

Erzincan Tatlıları

 

Dillere takılan bohça tatlısı oldukça lezzetlidir.. Gelen turistlerin de en beğendiği tatlılardan biridir. Bunun yanunda baklava da tulumba da oldukça rağbet görmektedir.

 

Erzincan’da Görülmesi Gereken Noktalar

 

Erzincan Melik Gazi Türbesi: Şehir türbesi Mengücek Beyliği tarihi Melik Gazi’ye ait olan türbe Erzincan’ın Kemah ilçesinde yer alır. Fırat Nehri kıyısında bulunan bu türbe oldukça yüksek bir noktada yer almaktadır. Oldukça farklı bir mimari yapısı yoktur. Mimari durumu sekizgen olduğu için göz alıcı şekildedir.  Yapımı sırasında taştan temeller ve tuğlalar bulunmaktadır. Bazı zamanlarda bu türbeye yenileme çalışmaları ve onarımlar yapıldı.

 

Erzincan Müzesi: 1986 yılında kurulmuş olan bu müze o zamandan bu yana kadar milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Turistlerin rağbet ettiği bu müze önceleri halk kütüphanesi olarak kullanılmaktaydı. Zaman ilerledikçe arkeolojik ve etnografik yapılar ile donatıldı. Bu eserler arasında madeni eserler, mermer eserler, koyun heykelleri, sikkeler, pişmiş topraklar yer almaktadır. Bunun yanında halı ve kilimler, silahlar ve yöresel giysiler sergilenmeye devam etmektedir.

 

Kemah Kalesi: Kemah ilçesinde yer alan bu kale oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. Savaşlarda oldukça önemli bir savunma bölgesi olarak kullanılmaktadır. Ünlü düşünür Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde bu kaleden söz etmiştir. Söz etmesinin nedeni doğal bir oluşumu bulunması ve dünya üzerinde başka böyle özelliği olan bir kale yer almamasıdır.

 

 Aberenk Kilisesi: Tarihi zaman ile iç içe yer alan bu kilise tarihe meydan okumaktadır. 1854 yılında inşa edilmiş olan bu kilise oldukça dayanıklıdır. Herkesin bu şehri ziyaret edenlerin bu kiliseyi de ziyaret etmelidir.

 

Altıntepe Ören Yeri: Tarih içerisinde yolculuk gerçekleştireceği bu ören yeri adeta tarihin yaşayan bir kenti gibidir. Bu ören yeri bugüne değin onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Urartular ile başlayan ve Bizans ile beraber Osmanlı’nın da yerleştiği bu noktada oldukça farklı kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda da birbirinden değerli yapılar ortaya çıktı.

 

Bunları Yapmadan Erzincan’dan Ayrılmayın

 

Erzincan birbirinden nadide tarihi eserleri ve doğal mekanları ile gelenleri büyülemektedir. Bu nedenle tek tek hepsini gezip mutlaka hatıranıza almanız gerekir. Bunun yanı sıra Erzincan kayak merkezlerinde kış sporları gerçekleştirmeden dönemeyin. Ayrıca gezmekle bitiremeyeceğiniz Erzincan’da mutlaka damak tadınıza takılacak her yiyeceğin tadına bakın. Böylelikle farklı tatlar alabilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

 

Erzincan Alışveriş Tavsiyeleri

 

Erzincan’a gelmişken buranın meşhur tatlarını yemeden dönmemelisiniz. Ayrıca yedikten sonra dönmeden önce mutlaka alıp evinize de ulaştırmalısınız. Sevdiklerinizin de bu yiyeceklerin tatlarına bakmasını istiyorsanız o halde hediyelik olarak mutlaka götürmeniz gerekmektedir. Özellikle de leblebisi ile meşhur olan bu ilimizin peynir ve buğdayı da ülkemizde adından söz ettirmektedir. Gün içerisinde alışverişlerinizi yaparken mutlaka bu ürünler ile çantanıza rahatlıkla koyabilirsiniz.

Erzincan Havalimanı

 

Bu havaalanı 1988 yılında hizmete girmiştir. Sayısız uçak firması buraya sefer düzenlemektedir. Şehir merkezine 4 km olan bu havalimanına ulaşım da oldukça kolaydır. Uçuş saatleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra fiyat açısından da erken rezervasyonlarda ücret düşmektedir. Böylelikle uygun fiyatlara uçuş kolaylıkları tanınmaktadır.

 

Erzincan Havaalanına Nasıl Ulaşılır?

 

Taksi: Genel olarak Erzincan içerisinde taksi ile ulaşım her zaman kolay olmaktadır. Hem de uygun fiyatlar ile taksi ile yolculuk gerçekleştirmektedir.

 

Taksi Dolmuş: Eğer aynı yere ulaşacak olan birden fazla yolcu varsa o halde taksi dolmuşları kullanabilirler. Taksi dolmuşlar sayesinde yolculuğunuzu daha uygun fiyata getirebilirsiniz.

 

 

 


Kıbrıs - Erzincan uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: