Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Erzurum Uçak Bileti


Ucuz Erzurum Uçak Bileti Satın Al

 

Eğer bir sonraki seyahatinizin Erzurum olmasını istiyorsanız ve seyahat etmek için hava yollarını kullanmak isterseniz, Erzuruma’a gidebilmek için en ucuz uçak bileti alma şansını yakalayabilirsiniz. Günümüzde birçok hava yolları firmaları, sadece dünyanın her yerine değil, Türkiye’nin her yerine uçuş hizmetleri vermektedir. Araştırdığınızda, birçok firmanın kampanyalar düzenlediğini görebileceksiniz ve bu şekilde ucuz Erzurum uçak bileti sahibi olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken hava yolları firmalarını takip etmeniz ve kampanyaların olduğu zamanlarda veya ucuz bulduğunuz biletleri anında almak. Artık uçak biletlerini bulmak ve almak zor değil. Eskiden sadece acentelere zahmet ederek gidip aldığınız biletleri, artık internet üzerinden veya cep telefonlarınızdan bile satın alabilirsiniz. Hava yolları firmalarını takip edin ve uçak bileti satın almak istediğinizde, anında elinizin altında olsun.

 

Erzurum Tarihi

 

Erzurum, Türkiye’nin en büyük olmasa bile, en kalabalık tam olarak yirmi yedinci şehri olarak kabul edilir, fakat aynı zamanda ise Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ili olarak bilinir. Erzurum, tarihin ilk yerleşim şehri olarak çok önemli bir yerdir ve birçok tarihi eserlerle tanınmaktadır. Erzurum’un tarihi sadece Türkiye için değil, dünya çapında çok önemli bir yer alır ve Erzurum’u ziyaret etmeden önce mutlaka tarihini ve gidebileceğiniz yerleri araştırarak gitmeniz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişini unutmayalım. Bunların yanı sıra, Erzurum’un tarihi, antik çağlara da dayanmaktadır. Erzurum’a ayak bastığınız anda, tarihin kokusunu alabileceksiniz. Farklı antik kentleri ve arkeolojik alanları, ayrıca müzeleri ile gelenleri her zaman etki altında bırakmaktadır.

 

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Birçoğunuzun bildiği üzere Erzurum’da kış ayları çok sert ve çetin geçer. Kar yağışları uzun sürer ve hava çok soğuk olur. Kış aylarında birçok kış sporları ve kayak yapmaya gidenleri görebilirsiniz. Yaz ayları Erzurum’da kurak ve sıcak geçmesine rağmen, Erzurum’a gitmenin en iyi zamanı aslında ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Kışın ziyaret edenlerde çok oluyor, fakat rahat bir gezi düzenlemek isterseniz, en iyisi ilkbahar ve yaz aylarında bir gezi planlamaktır. Böylece Erzurum’un kültürünü ve tarihini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Erzurum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Erzurum’un hem kış ayları hem de yaz ayları çok sert geçer. Kışın çok soğuk, neredeyse tamamiyle 50 gün süre ile kar görebilirsiniz ve kış aylarında ise -8 dereceye kadar soğukluk düşebiliyor. Bu gerçekten çok sert bir kış anlamına gelir. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 19 derece civarlarında olur, fakat kurak olduğu için de çok sıcak hissedebilirsiniz. Erzurum iklim açısından zor bir yer olmasına rağmen, kültürün çok güzel yaşatıldığı ve gelen bütün misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan şehirlerimizden bir tanesidir. Erzurum’un doğası çok geniştir. Kış aylarında yağan karlar, akarsulara iner ve dolayısıyla su gideri sağlanır. İlkbahar aylarında ve yazın her yer yemyeşildir ve kışın ile kar ile bembeyaz.

 

Erzurum’un Lezzetleri

  • Cağ Kebabı
  • Kesme Çorbası
  • Ayran Aşı
  • Kete
  • Kadayıf Dolması
  • Ekşili Dolma
  • Su Böreği
  • Hıngel
  • Çiriş
  • Haşıl
  • Çotutu Pancarı

 

Erzurum’da Yemeden Dönmeyin

 

Cağ Kebabını Tatmadan Gitmeyin

 

Erzurum’u ziyaret ettiğinizde tatmanız gereken birçok yöresel lezzetler var, fakat hem yerliler hem de yabancı turistler tarafından çok beğenilen lezzetlerden bir tanesi Cağ Kebabı olmaktadır. Mutlaka duymuşunuzdur, fakat tattınız mı? Kuzu etinden yapılır ve lezzeti olağanüstüdür. Yiyen tekrar yemek istiyor.

 

Her Öğün Yenilebilir

 

Birçoğumuz her öğünde kendimizi rahatlatmak amacıyla çorba içmesini severiz. Bunun için de, Erzurum’da severek içebileceğiniz, damak tadınıza uygun bir şekilde Ayran Aşı ve Kesme Çorbalarını tadabilirsiniz. Yöresel ve Erzurum’da orjinallerini tadabileceğiniz enfes çorba türleridir.

 

Erzurum Alışveriş Yerleri

 

Erzurum’da alışveriş yapmak denilince, birçok kişinin aklına ilk gelen, Otlu Taşı olmaktadır. Özellikle Erzurum taş işçiliği ile çok büyük bir ün kazanmış durumdadır ve gerçekten çok güzel sanatları ortaya çıkarıyorlar. Hediye olarak alabileceğiniz Otlu Taşlarından yapılan kolyeler, küpeler, yüzükler ve tespihler bulunuyor. Bunların dışında eğer yöresel lezzetlere daha fazla düşkünseniz, hem kendinize hem de hediye olarak burada çok meşhur olan akide şekeleri ve limonlu şekerlerini alabilirsiniz. Bunları bütün mağazalarda ve hatta alışveriş merkezlerinde bile bulabilirsiniz. Erzurum’da alışveriş yapmak için özel bir han veya çarşı aramanıza gerek yok. Son zamanlarda, Erzurum’unda gelişmesiyle beraber, alışveriş merkezlerine ya da aktarlara gittiğinizde, yöresel ürünleri bulabilirsiniz.

 

Erzurum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Otlu Taşı Kolyesi
  • Otlu Taşı Küpeleri
  • Otlu Taşı Tespihleri
  • Akide Şekerleri
  • Limonlu Şekerler

 

Erzurum’da Görülecek Yerler

 

Çifte Minareli Medrese

 

Erzurum’un ve Türk tarihinin en önemli yapılarından bir tanesi Çifte Minareli Medresesi olup adeta Erzurum’un ise simgesi haline gelmiştir. Birçok tarihi yapılarda olduğu gibi, kesin bir tarihi bilinmese de, Selçuklu dönemine ait olduğu ve aynı zamanda Alaaddin Keykubat’ın kızı, Hundi Hatun tarafından yapıldığı bilinmektedir. Bu sebeple de sadece, Çifte Minareli Medrese olarak değil, aynı zamanda, Hatuniye Medresesi olarakta kabul edilmiştir.

 

Erzurum Kalesi

 

Birçok şehrimizde kalenin olduğu gibi, elbette Erzurum’da da, Erzurum Kalesi bulunmaktadır. Bu kale, Bizanlılar tarafından inşaa edilmiş olarak bilinmektedir. Tarihten bu yana birçok medeniyetlerin eline geçmiş ve değişimler görmesine rağmen, 11. Yüzyılda Türk egemenliği altına girmiştir. Erzurum Kalesi, iç kale ve dış kale olmak üzere, iki bölümden oluşmaktadır. Kalenin yüksekliği 2000 metreye yakın olmaktadır ve günümüzde ise birçok ziyaretçiler kaleyi görmek için Erzurum’a akın ediyor.

 

Arkeoloji Müzesi

 

İlk defa Çifte Minareli Medrese’de başlatılan müze sergisi, daha sonraki dönemlerde bir binaya taşınarak, Arkeoloji Müzesi olarak tekrardan adlandırılmıştır. Müzede, Erzurum ve civarındaki arkeolojik kazı araştırmalarından çıkan eserler vitrinler içerisinde sunulmaktadır. Müzede 5 adet salon bulunurken, müzede Selçuklu döneminden tutun ki Helenistik ve Roma Dönemlerine ait birçok eserleri görebilirsiniz.  

 

Tortum Şelalesi

 

Doğayı sevenler ve doğada yürüyüş yapmak isteyenler için Tortum Şelalesi çok iyi gelecektir. Tortum Şelalesi sadece Türkiye’nin bir doğa güzelliği değil, artık günümüzde dünya çapında kabul görmüş bir doğa güzelliğidir. Bununla birlikte, şelale Türkiye’nin birinci, fakat dünyanın ise üçüncü yüksek şelalesi olarak bilinmektedir. En önemli konulardan bir tanesi ise Türkiye’nin hidroelektrik santralinin Tortum Şelalesi aracılığı ile yapılmış olmasıdır. Tortum Şelalesine ister gezerek, isterseniz de kendi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Palandöken Kayak Merkezi

 

Eğer kış sporlarını seviyorsanız ve karı gördüğünüzde kendinizi tutamayacak bir hale geliyorsanız, kış mevsiminde Erzurum’da bulunan Palandöken Kayak Merkezine gidebilirsiniz. Malum şehrin kış aylarında çok soğuk ve karlı olması ile beraber, buradaki kış turizmini her yıl olumlu bir şekilde etkiliyor. Yabancılar ve yerliler kış sporlarını yapmaya ve tatil için Erzurum’a gelebiliyorlar.

 

Atatürk Evi Müzesi

 

Erzurum’da unutmamamız gereken ve Erzurum’u ziyaret ettiğimizde mutlaka uğramanızın tavsiye edildiği yerlerden bir tanesi, Atatürk Evi Müzesi’dir. Biliyorsunuz ki Atatürk sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir isim olmaktadır. 19. Yüzyılda yapılan ve 12 Mart 1918 tarihinde Erzurum kurtuluşu zaferinden sonra ikametgahı Erzurum valiliğine verilmiş bu yapı, her geçen gün ziyaret akımına uğramaktadır. Müze aynı zamanda 1915 ve 1916 tarihleri arasında Alman Konsolosluğu olarakta görevi görmüştür. Buradan anlayacağınız üzere, müzenin hem tarihi hem de maneviyat açısından çok fazla özelliği bulunmaktadır.

 

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

 

Erzurum’a gitmek için artık birçok seçenekler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi hava yollarıdır. Hava yolları gün içerisinde sık sık Erzurum’a yolcu taşımaktadır, dolayısıyla genellikle yer bulmakta da zorluk çekmezsiniz. Bunun dışında birçok otobüs firmaları Erzurum’a gitmektedir. Ayrıca Erzurum’a artık demiryolları üzerinden de gidebilirsiniz. Bu sebeple Erzurum’a ne zaman gitmek istediğinizi kararlaştırdıktan sonra tek yapmanız gereken, sadece hangi ulaşımla gitmek istediğinze karar vermek. Sizin için hangisi daha rahat bir yolculuk olursa, onu seçebilirsiniz.

 

 


Kıbrıs - Erzurum uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: