Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Manisa Uçak Bileti


Hemen Ucuz Fiyata Manisa Uçak Bileti Alabilirsiniz

 

Ucuz fiyata uçak bileti sorgulamak ufak ayrıntılar dâhilinde mümkün olmaktadır. Manisa uçak biletini bu ufak arayışlar ile kolaylıkla bulabilirsiniz. Onlarca havayolu şirketi size farklı Manisa uçuş planları sunabilmektedir. Sizlere ulaştırılan bu planlar arasından size en uygununu bulmak, yapacağınız sıradan aramalarla mümkün olabilmektedir. Bununla beraber web sayfamızda sorgu sistemi size kolay bir şekilde bilet sorgusu yapma imkanı yer almaktadır. İnternet Manisa uçuşlarını aynı ekranda sorgulayarak en ucuz uçuşu diğer uçuşlar arasından bulabilirsiniz. Bu yeni özellik ile ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’ya ulaşmak için pahalı biletler yerine çok daha ucuz biletleri bulabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden Manisa uçak biletine ulaşmak için yapmanız gereken ise internet sitemiz üzerinden çok daha basit bir sorgu işlemi gerçekleştirmektir. Şehre turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz size bu adres üzerinden Manisa hakkında detaylı bilgiler sunulmaktadır. Doğru hizmete dayalı olarak sizlere sunulacak bu bilgiler kapsamında daha eğlenceli bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

 

Nüfusu İtibariyle De Önemli Bir Yerleşim Yeri

 

Nüfus sayısı bakımından da bölgenin en büyük ikinci şehri olarak yer alan Manisa, İzmir’e de çok yakın bir şehirdir. Şehir merkezinden İzmir’e dolmuşlar yardımıyla ufak bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu sayede turistik ziyaretinizi Manisa’ya yapabilirsiniz. Şehzadeler şehri olarak yer alan Manisa şehri tarihi geçmişiyle de gerek bölgenin, gerekse de ülkemizin en eski şehirleri arasındadır. Şehre ucuz uçak bileti fırsatıyla ziyaret etmekten büyük keyif alabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Günümüzde İzmir şehri nasıl yaz aylarının değişmezi ise Manisa da aynı koşullarda yaz aylarının değişmez şehirleri arasındadır. Manisa şehrine genel olarak iki mevsimde gidilebilmektedir.

 

  • Yaz aylarında (Tatil amaçlı)

 

  • İlkbahar ayları içerisinde (Doğal güzellikleri görmek adına)

 

Manisa şehri İzmir’e olan yakınlığı ile birçok farklı avantajı içerisinde bulundurmaktadır. Bu avantaj koşullarında farklı ürün ve hizmetlerle desteklenmesi bazılarına göre Manisa İzmir’den çok daha önemli bir şehir içerisindedir.

 

Ziyaret Nedeninizi Belirleyin

 

Ziyaret sebebi ile şehri tanımak olanlar yaz ayı içerisinde bu şehri ziyaret gerçekleştirmektedir. Bununla beraber farklı bir ziyaret amacınız varsa şehir yaz aylarının yanında özellikle bulunduğu konumu itibariyle her zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

Manisa Mesir festivali vaktinde özellikle ziyaret yapabilirsiniz.

 

Manisa’nın Lezzetleri

 

Manisa şehrinin en önemli lezzeti mesir macunu olarak yer almaktadır.

 

Ülkemiz üzerinde her şehir belirli başlı bir yiyeceği ile ön plana çıkarmaktadır. Manisa şehrinde ise bu yiyecek mesir macunu olarak yer almaktadır. 41 çeşit baharat kullanılan bu macunun temeli Kanuni Sultan Süleyman zamanına dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi ustalar tarafından hazırlanan bu macun ile şifa bulmuştur. Bu günden sonra padişah macunu halka sunmuştur. Günümüzde bu macun, senenin belirli bir kısmında halka Mesir festivali adı altında dağıtılmaktadır.

 

Bu zamanlarda şehri ziyaret eden turistler mesir macununun en lezzetli halini tatma imkanı bulmaktadır.

 

Üzümleri Tadabilirsiniz

 

Manisa şehrine gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yiyecekler arasında tarım ürünleri yer almaktadır. Doğal ortamlarda yetiştirilen bu ürünler herkesin hoşuna gitmektedir.

 

Tadılması gereken ürünler arasında Kırkağaç kavunu, Sultaniye üzümü ile Salihli kirazı, Akhisar zeytini, Köprübaşı çileği gibi pek çok tat yer almaktadır. Bu ürünler içerisinde bulunan Kırkağaç kavunu özellikle önemli bir yiyecektir. Bu özel tat bütün Türkiye’ye dağıtılmaktadır.

 

Tadına Doyulamayan Kavun

 

Şehre özgü olarak bulunan Kırkağaç kavunu çok tatlı bir kavun türü olup Türkiye’de yetişen en lezzetli kavunlar arasındadır. Bu yüzden şehri ziyaret eden kişiler tarafından mutlaka tatması gerekmektedir.

 

Manisa’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Manisa şehrinde görülmesi gereken yerler bakımından çok fazla zengin olarak bulunmasa da, bünyesinde bulundurduğu bazı bölgeler gerçekten turistlerin mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

Antik Yapılar

 

Salihli ilçesinde bulunan antik kentler mutlaka görülmesini tavsiye ediyoruz. Sardes antik kenti ile Sart antik kenti Salihli bölgesindeki iki önemli yapı olarak bulunmaktadır.

 

Demirci ilçesinde yer alan Sidas antik kenti de büyük önem taşımaktadır.

 

Cami

 

Şehir merkezinde İvaz Paşa Camii 1484 yılında yapılmıştır. Mutlu mahallesinde içerisinde bulunan bu tarihi cami, şehrin merkezinde olduğu için hemen görülmektedir.

 

Tarihi Yapılar

 

Şehirde yer alan Manisa kalesi Spil dağının eteklerinde bulunur ve bu kale aracılığı ile şehir yukarıdan görülmektedir.

 

Bununla beraber Çaybaşı mahallesinde bulunan ağlatan kaya isimli mimari eser, dünyaca ünlü bir yapı olarak bilinmektedir. Bu oluşum hakkında türetilen ilginç hikâyeler özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

 

Doğal Yapı

 

Manisa şehrini ziyaret edilmesi gereken doğal yerlerin başında Gökköy gelmektedir. Salihli ilçesine bağlı ufak fakat çok ama çok şirin bir orman köyü olarak bulunan Gökköy özel olarak ilkbahar ayları için çok özel bir bölgedir.

 

İlkbahar Aylarında Ziyaret Edin

 

Manisa şehrini ilkbahar mevsimi içerisinde ziyaret edecek olanlar mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmesi gerekmektedir. Bununla beraber ilkbahar aylarında ziyaret edilebilecek bir diğer yer de Spil dağında bulunan milli park olarak yer almaktadır. Bu park da ilkbahar mevsimi içerisinde çok özel bir yer olabilmektedir. Ancak parkın il merkezin yirmi üç kilometre uzaklıkta olduğu dikkate alınması gerekmektedir. Spil dağında yer alan bu milli park 60 metreden 1517 metreye kadar yükselmektedir.

 

Kaplıca

 

Turgutlu bölgesi içerisinde bulunan Urganlı kaplıcaları Manisa’nın en meşhur kaplıcaları olarak bilinmektedir. Bu kaplıcaların etrafında birçok otel yer almaktadır.

 

Kurşunlu kaplıcaları Manisa’nın özel kaplıcaları arasında bulunmaktadır. Bu kaplıcalara ülkenin birçok yerinden senenin her vaktinde ziyaretçi gidebilmektedir.

 

Kaplıcalar Diyarı

 

Kaplıcalara önem veriyorsanız Manisa şehrine uğradığınızda bu iki kaplıcayı düşünebilirsiniz. Manisa aynı zamanda kaplıcalar diyarı olarak bilinmektedir.

 

Alışveriş Yerleri

 

Manisa şehrinde özellikle hediyelik eşya getirmek isterseniz bu özel eşyaları şehir merkezindeki seyyar satıcılardan ya da tarihi İvaz Paşa Camii’nin çevresindeki işyerlerinden bulabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ulaşım

 

Manisa şehrine ulaşım genel olarak karayolu ile yapılmaktadır. Havayolunu tercih etmek isteyen kişiler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidebilmektedir. Bu havalimanına ucuz ulaşırsanız ve sonrasında İzmir’den Manisa’ya geçerseniz, ulaşımınız daha kolay olmaktadır.

 

 


Kıbrıs - Manisa uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: