Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al
Karadeniz Bölgesine hiç gittiniz mi? Oradaki yayları ve Karadeniz kültürü içerisinde yaşadınız mı? Eğer cevabınız hayır ise veya tekrardan yaşamak istiyorsanız, o zaman cep telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza sarılın ve Giresun’a en ucuz uçak bileti aramaya başlayın. Giresun o kadar güzel bir yerdir ki, ilk defa gidecekseniz, emin olun gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceksiniz. Giresun Karadeniz’in en hareketli ve doğası ile dopdolu olan Karadeniz’in şehirlerinden bir tanesidir. Ucuz Giresun uçak bileti, internet üzerinden araştırdığınızda anında karşınıza çıkacaktır. Birçok hava yolları firmaları bulunuyor ve artık günlük olarak Karadeniz’e birçok uçak seferleri kaldırılıyor. Eskisi gibi saatlerinizi yollarda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz, vakit kaybı da yok. Eğer ucuz veya bedava uçak bileti almak isterseniz, hava yolları firmalarını takip ederek, kampanyalarından faydalanabilir, indirimlerle biletlerinizi satın alabilirsiniz.
Giresun Tarihi
Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda bulunan, Karadeniz’in incisi olarak kabul edildiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Doğası ile tertemiz, her yerde yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz. Giresun, denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerinde yer alır ve 6934 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Giresun M.Ö 350 yıllarında ilk kuruluşu gerçekleştirilmiş ve M.Ö 2000 yıllarından beri Türklerinde bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Bölgeye ilk yerleşenler eski Anadolu halkı olmuştur ve sonraki dönemlerde ise Türkiye’de göç eden Talip’ler, Tiberen’ler, Mosinekler ve benzeri halklar olmuştur. Osmanlı yönetiminde olan, Tanzimat dönemine kadar Trabzon’un bir ilçesi olarak kabul edilen Giresun, sonraki yıllarda Şebinkarahisar’a ve daha sonra tekrar Trabzon’a bağlanır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra ise, 1923 yılında bağımsız, Karadeniz’e bağlı bir il haline gelmiştir.
Giresun’a Ne Zaman Gitmeli
Giresun’a gitmek isterseniz, en iyi dönem, yaz ayları olmaktadır. Özellikle Ağustos ayında, yüzlerce turist Giresun’a akın etmektedir. Ağustos ayında veya yaz aylarında Giresun’s gittiğinizde hem fındık toplama mevsimine göre gitmiş olursunuz, ayrıca yaylalarına çıktığınızda ise, yaz sıcaklığına bunalanlar için serinlik iyi gelebilir. Karadeniz bölgesini ziyaret edipte Giresun’a gitmemek gerçekten olmaz.
Giresun’un İklimi Ve Bitki Örtüsü
Giresun’da sahip olduğu iklimden dolayı kuralıktan, serin bir hava hissedilir. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz serinlik olsun diyenler için tam onlara göre bir havası vardır. Giresun Türkiye’nin en çok yağışın olduğu şehirlerden bir tanesidir, bu yüzden havada serinlik ve kuraklık var, fakat nemi de hissedebilirsiniz. Şehirdeki havayı dengeleyen ise çevredeki dağlar ve yaylaları olmaktadır. Bu yüzden Giresun veya Karadeniz bölgesi güzeldir ve tertemiz havası vardır. Giresun, Giresun dağları sayesinde ikiye ayrılmaktadır, fakat Giresun’un her iki tarafında farklı iklimler ve bitki örtülerini görebilirsiniz. Bu yüzden doğası çok zengindir. Burada yazları serin ve kışları ise ılık geçmektedir.
Giresun’un Lezzetleri
Giresun’dan Yemeden Dönmeyin
Olmazsa Olmaz Hamsileri
Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı ve bütün Karadeniz şehirlerinde bulunan en önemli lezzet, Hamsilerdir. Giresun’da o kadar taze Hamsileri tadabilirsiniz ki, Hamsi yemek için sürekli olarak Giresun’a gelmek isteyeceksiniz. Giresun’da Hamsi sadece kızartarak veya balık olarak değil, Hamsi Pilavını yiyebilirsiniz, Hamsi Böreği yiyebilirsiniz ve Hamsi Buğulamayı da tadabilirsiniz. Balık hayatımızın olmazsa olmazı, ama Giresun ve Karadeniz dediğimiz zaman, Hamsi kesinlikle olmazsa olmaz. Giresun’da Hamsi tüketmeden asla evinize dönmeyin, yoksa çok pişman olursunuz. Herkes balık sevmeyebiliyor, fakat Giresun’a gittiğinizde, mutlaka hayatınızda bir defada olsa denemeniz gerekir, çünkü burada yiyeceğiniz Hamsi ile kendi şehrinize döndüğünüzde yiyeceğiniz Hamsilerin tadı apayrı olacaktır.
Her Zaman Yeni Lezzetler Tatmaya Hazır Olun
Giresun’a tatile gelenlerin mutlaka tattığı diğer Giresun mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi, Fasulye Diblesi olmaktadır. Pirinç ve fasulyeden yapılan bir yemek türü olup çok lezzetli bir tadı vardır. Herkesin veya her şehrin yapamadığı bir yemek türüdür. Bunun yanı sıra hem lezzetli hem de sağlığınız için faydalı olan yemeklerden bir diğeri Isırgan Çorbası olmaktadır. İsmi biraz tuhaf gelse de, çok lezzetli ve tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek türüdür.
Giresun’da Alışveriş
Giresun’a gittiğinizde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Giresun’da alışveriş yapmak için en iyi yerlerden bir tanesi, Atatürk Meydanı olmaktadır. Özellikle bahar ve güz ayları arasında, turistlerle dolup taşmaktadır, çünkü herkes yöresel ürünler ve fındık ile alakalı ürünler almaya geliyorlar. Buradan istediğiniz bütün hediyelik eşyalarına ve yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz. Hele ki fındık diyorsanız, buradan fındık ile alakalı her şeyi bulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Giresun ve Karadeniz bölgesi için balık kadar, fındıkta olmazsa olmaz bir üründür.
Giresun’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Giresun’da Görülecek Yerler
Giresun Müzeleri
Giresun’da o kadar çok gezebileceğiniz yerler var ki. Şehir kültür, tarih ve doğa ile dopdolu bir yer. Nereye adım atarsanız atın, nereye kafanızı çevirirseniz çevirin, mutlaka şehre ait bir şeyleri görebileceksiniz. Giresun müzeleri de gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun’da gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi, Kuvayı Milliye ve Osman Ağa Müzesi olmaktadır. Burada Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Giresunlu gazi ve şehitlere ait hatırları ve anılarını görebilirsiniz. Bunun dışında Giresun Müzesi’de gezebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Giresun Müzesi aynı zamanda Gogora Kilisesi olarak ta tanındı ve burada eski tarihe ait silah, giysi ve paraların sergilendiğini görebilirsiniz.
Giresun Kaleleri
Şehrin her bir yanını görebileceğiniz, doğa güzellikleri ile çevrilmiş olan Giresun Kaleleri’de ayrıca gidip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi ve Tirebolu Kalesi, muhteşem doğa manzaralarıyla Giresun tarihinin en derinliklerini taşıyan yapıtlardır.
Giresun Yaylaları
Karadeniz bölgesinde olan yayla turizmi açısından, en gelişen şehir Giresun olmaktadır. Yıl boyunca özellikle yaylaları görmek ve tırmanmak için gelen yüzlerce ve hatta binlerce turistler bulunmaktadır. Onlarca yaylalara sahip olan Giresun’u bahar ve güz aylarında gezmek hem doğası ile çok güzeldir, hem de çok keyifli olmaktadır. Giresun’a geldiğinizde görmeye değer yaylalardan birkaç tanesi; Paşakonağı Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Kümbet Yaylası olmaktadır.
Giresun Adası
Giresun’un turizm açısından önemli olan yerlerden bir tanesi ise Karadeniz’in iki adasından bir tanesi olan Giresun Adası olmaktadır. Giresun Adası’nda doğa güzellikleri ile beraber, tarihi yapıtları da bulunmaktadır. Burada kuleler, sur kalıntıları ve manastırlar görebileceksiniz. Giresun Adası’na limandan günlük olarak kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilirsiniz.
Giresun Plajları
Yılın her mevsiminde farklı faaliyetlerde yer alarak, Giresun’un tadını çıkarabilirsiniz. Kar olmadığından, yaz ayları kurak ve serin, kış ayları ise ılık olduğu için, her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Şehirlerden kaçtığımız ve şikayet ettiğimiz yağmurlu havalar, Giresun’da o kadar iyi geliyor ki, anlatılmaz. Yaz aylarında Giresun’u ziyaret edecekseniz, mutlaka Giresun Plajlarına gitmeniz lazım. Giresun’da Arif Kum Plajı, Giresun Plajı, Belediye Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı ve Jandarma Plajlarına gidip görmeniz gerekmektedir.
Giresun’a Nasıl Gidilir?
Giresun’a hava yollarını, kara yollarını ve deniz yollarını kullanarak gidebilirsiniz. Hava yolları için, birçok hava yolları firmaları Karadeniz’in birçok şehrine seferler göndermektedir. Dolayısıyla Giresun’a gitmek için yer bulmamız hiçte zor olmamaktadır. Önceki yıllarda hava yollarını kullandığınızda, aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekirken, artık Giresun’un kendi havaalanına iniş yapabiliyorsunuz. Hizmet geçen sene itibariyle verilmeye başlamıştır. Eğer isterseniz özel aracınız ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilir ve bu durumda sahil yolundan gitmeniz yolculuğunuzun güzel geçmesi açısından çok iyi olmaktadır. Bunun yanında eğer deniz yolculuklarını severseniz de, Giresun Limanına gelen gemilerle yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki bunların hepsinin yanında, en klasik yolculuk olan kara yolları, otobüs firmaları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesine her gün onlarca otobüs seferleri kaldırılmaktadır, dolayısıyla her saat istediğiniz yerleri bulabilir ve biletlerinizi alabilirsiniz.
En Uygun Fiyata Kocaeli Uçak Biletlerini Sorgulama Fırsatı
Uçak biletinin tüksek ücretleri, uçak ile yolculuk yapmak isteyen pek çok kişinin istemediği konular arasındadır. Tüm seyahatlerinde de uçak ile seyahat yolcular tarafından ilk tercih olarak yer almaktadır. İnternet üzerinden uçak bileti satışları uçak ile seyahat etmek isteyenler adına sitemiz büyük fırsatlar sunabilmektedir. Online bilet adresleri üzerinden yapılan kampanyalar ve promosyonlar, uçak biletlerini neredeyse yarı fiyatına alma imkanı sunabilmektedir. Size sunulan kampanyaların yanı sıra en ucuz uçak bileti sorgulama için de internet ortamında sıklıkla tercih edilmektedir. Online sayfalarda bulunan siteler sayesinde dakikalar içinde gitmek istediğiniz yere seferi yer alan tüm havayolu şirketlerinin fiyatlarını listeleme şansı elde edebilirsiniz. Kocaeli şehri diğer adı ile İzmit olarak da bilinen bir merkezdir. Ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş şehirlerinden biri olarak bulunan Kocaeli, Marmara bölgesinde bulunmaktadır. İnternet ortamında en ucuz Kocaeli bileti satın almak için internet fırsatlarını yakından takip edebilirsiniz. Yurt içi uçuş seferlerinin tümünde bir iki ay önceden alınan biletlerin fiyatları yer almaktadır.
Kocaeli’nin Tarihi
Şehirde Osmanlı döneminden kalma İzmit Saat Kulesi yer almaktadır. Fabrika anlamında en çok gelişmiş iller arasındadır. Şehirde yer alan İzmit Körfezi sayesinde İstanbul ile Anadolu arasında bağ oluşturan bir özelliği vardır. Bununla beraber Kocaeli’nde ulaşımda oldukça gelişmiş imkândadır. Şehrin Havalimanı da ulaşım ağının içerisindedir. 12 ilçesi bulunan şehir, küçük İstanbul olarak da tanımlanmaktadır. Kocaeli şehrinde Roma devrinde önemli bir şehir olarak tarih sahnesindedir. Bu dönemde sürekli olarak gelişmeye başlayan şehir, bu zamana kadar gelişmesine devam etmektedir. Roma İmparatorluğu zamanında ikiye ayrıldığında Bizans hâkimiyeti altında girmiştir. Bununla beraber Kocaeli o dönemde yaşanan depremler nedeni ile adından söz ettirmiştir. 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulan şehir, 1924 tarihinde il olarak yer almıştır.
Kocaeli’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Şehrin Marmara ve Karadeniz’e kıyısı yer almaktadır. Marmara ikliminde genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülmektedir. Yazları aylarında oldukça sıcak, kışları ise yağışlı bir şehirdir. Kış ayı içerisinde Kocaeli, yağmur ve arada kar yağışları ile ılıman bir iklimde bulunmaktadır. Kar yağışı sırasında, toprağın karla örtülü olduğu gün 10 günden fazla olmamaktadır. Ormanlarla kapılı olan şehrin bitki örtüsünde zeytinlik, kavaklık, maki ve fundalık sıklıkla yer almaktadır. Şehrin bitki örtüsü Karadeniz bölgesinin etkilerini göstermektedir.
Kocaeli’ne Ne Zaman Gitmeli?
Şehirde gezmek için turizm acenteleri 3 günün yeterli olduğunu düşünmektedir. Geçiş iklimine sahip olan Kocaeli, yaz mevsimlerinde gezilmeye uygun bir bölge olarak bulunmaktadır. Kış ayı içerisinde sıklıkla yağmur yağışları, arada ise kar yağışları görülmektedir. Yağmurlu havaları sevenler, kış veya sonbahar mevsimlerinde, en ucuz Kocaeli uçak bileti bulma şansı olan dönemlerde de gitmeyi tercih etmektedir
Kocaeli Lezzetleri Nelerdir?
Valizlik Yiyecekler
Kocaeli’nde Yenilmeden Dönülmeyecek Lezzetler
Şehrin adı anılınca herkesin aklına İzmit pişmaniyesi akıllara gelmektedir. Şehir içi gezilerinde mutlaka pişmaniyesi tadılması gerekmektedir. Höşmerim, şehrin özgü mutfağında beğenilen yemeklerin başında yer almaktadır. Birçok restoran içerisinde höşmerim yemek kolaydır. Peynir tatlısı adı altında bilinen höşmerim Kocaeli’ne gidildiğinde tadılması gereken farklı lezzetler arasında bulunmaktadır.
Kocaeli’nde Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Müzeler
Kasr-ı Hümayun Saray Müze, Atatürk ve Redif Müzesi, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, TCG Hızır Reis Müzesi ve TCG Gayret Gemi Müzesi
Özel Yerler
Saat Kulesi, Üçtepeler Büyük Tümülüsü, Fatih Sultan Mehmet’in Otağı, Gültepe Nekropol Sahası
Kale Yapıları
Eskihisar Kalesi
Saray Yapıları
İzmit Sarayı
Köşk Yapıları
Pembe Köşk
Kayser Wilhelm Köşkü
Konaklar
Sırrı paşa Konağı Demirciler Konağı ve Eski Vali Konağı,
Cami
Fevziye Camii, Orhan Camii
Külliye
Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Pertev Paşa Külliyesi
Hamamlar
Süleyman Paşa Hamamı
Köprü
Mimar Sinan Köprüsü
Tarih Sahnesinde Yer Alanlar
Orhangazi Camii, Saat Kulesi, TCG müzeleri, Kanuni Süleyman Köşkü, Av Köşkü
Ziyaret Etmeden Geçmeyin
Kocaeli şehri denildiği zaman en önemli yapılardan biri Saat Kulesi olarak yer almaktadır. Saat kulesinin duvarları renkli mermerlerle kaplı olarak bulunmakta ve görülmesi gereken tarihi bir mimariyi içerisinde tutmaktadır. Şehre özgü olan Eski hisar Kalesi de eski yapılar arasındadır. Bizans dönemi zamanından kalma olan bu yapı, Kartacalı Anibal’ın mezarını da içerisinde bulundurmaktadır. Anadolu bölgesinde bulunan en büyük çeşmelerden olan su kemeri olarak bilinmektedir. Şehrin doğu bölgesinde bulunan bu su kemerleri de Bizans devrinden kalmıştır. Kocaeli’nde yer alan şehir surları Bizans ve Osmanlı dönemlerinden itibaren buradadır. Tadilat gören bu şehir surlarının kalıntıları bugünlere kadar getirilmektedir.
Kocaeli’nden Ne Alınmalı?
Pişmaniye evinizde geri döndüğünüz zaman çevrenizdeki tanıdıklarınıza ikram edebileceğiniz, Kocaeli yöresine ait sevilen bir tatlı olarak bilinmektedir. Bununla beraber Kara Mürsel Sepeti, Hereke ipek halıları, saray helvası da Kocaeli ilinden alınabilecekler arasında bulunmaktadır. Daha çok ipek halı dokumacılığında önemli bir yere sahip olan Kocaeli Herek ipek halıları da başka bir üne sahiptir.
Kocaeli Havalimanları
Şehrin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel Havalimanı yer almaktadır. Adapazarı’na yaklaşık olarak 30 kilometre, Kocaeli merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Şehrin iç hatlar terminaline sahip havalimanında dış hatlar terminali yapılması proje içerisindedir. Şehirde bulunan Cengiz Topel Havalimanı inşaatına 1995 yılında başlanmış ve 1999 yılında tam olarak bitmiştir. 17 Ağustos depreminden dolayı projede 11 sene gecikme meydana gelmiştir. 2 Kasım 2011 yılında ise törenle Trabzon’a uçuş yapılarak hizmete başlamıştır. Bu yapı içerisinde adet sağlık ünitesi bir adet kafe, bir, iki adet araç kiralama ofisi ve iki adet yolcu bekleme salonu bulundurmaktadır. Ayrıca 150 araç kapasiteli bir otoparkı vardır.
Cengiz Topel Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şehrin havalimanına şehrin farklı noktalarından ulaşım kolayca yapılmaktadır. Kocaeli ve Sakarya belediyeleri tarafından otobüs seferleri ile havalimanına ulaşım hizmeti yapılmaktadır. Taksi ve minibüslerle ile de havalimanına ulaşım gerçekleştirilmektedir.