Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma
İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.
Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?
Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.
Kıbrıs’ın Tarihi
Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.
Kıbrıs'ın İklim Durumu
Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.
Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu
Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?
Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.
Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.
Kıbrıs'ın Yöresel Tatları
Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.
Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?
Venedik Sütunu
Yeşil Hat Bölgesi
Kertikli Hamamı
Namık Kemal Müzesi
Adada yer alan Salamis Harabeleri
Bellapais Manastırı
St. Hilarion Kalesi
Lala Mustafa Paşa Camii
St. Barnabas Manastırı
Othello Kalesi
Karpaz
Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?
Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.
Kıbrıs'a Özel Cümleler
Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.
Gulecik: Köpek yavrusu
Zibil: Çöp
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Sakgo: Ceket
Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları
Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.
Ercan Havalimanı
Lefkoşa Havalimanları
Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.
En Uygun Fiyata Kocaeli Uçak Biletlerini Sorgulama Fırsatı
Uçak biletinin tüksek ücretleri, uçak ile yolculuk yapmak isteyen pek çok kişinin istemediği konular arasındadır. Tüm seyahatlerinde de uçak ile seyahat yolcular tarafından ilk tercih olarak yer almaktadır. İnternet üzerinden uçak bileti satışları uçak ile seyahat etmek isteyenler adına sitemiz büyük fırsatlar sunabilmektedir. Online bilet adresleri üzerinden yapılan kampanyalar ve promosyonlar, uçak biletlerini neredeyse yarı fiyatına alma imkanı sunabilmektedir. Size sunulan kampanyaların yanı sıra en ucuz uçak bileti sorgulama için de internet ortamında sıklıkla tercih edilmektedir. Online sayfalarda bulunan siteler sayesinde dakikalar içinde gitmek istediğiniz yere seferi yer alan tüm havayolu şirketlerinin fiyatlarını listeleme şansı elde edebilirsiniz. Kocaeli şehri diğer adı ile İzmit olarak da bilinen bir merkezdir. Ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş şehirlerinden biri olarak bulunan Kocaeli, Marmara bölgesinde bulunmaktadır. İnternet ortamında en ucuz Kocaeli bileti satın almak için internet fırsatlarını yakından takip edebilirsiniz. Yurt içi uçuş seferlerinin tümünde bir iki ay önceden alınan biletlerin fiyatları yer almaktadır.
Kocaeli’nin Tarihi
Şehirde Osmanlı döneminden kalma İzmit Saat Kulesi yer almaktadır. Fabrika anlamında en çok gelişmiş iller arasındadır. Şehirde yer alan İzmit Körfezi sayesinde İstanbul ile Anadolu arasında bağ oluşturan bir özelliği vardır. Bununla beraber Kocaeli’nde ulaşımda oldukça gelişmiş imkândadır. Şehrin Havalimanı da ulaşım ağının içerisindedir. 12 ilçesi bulunan şehir, küçük İstanbul olarak da tanımlanmaktadır. Kocaeli şehrinde Roma devrinde önemli bir şehir olarak tarih sahnesindedir. Bu dönemde sürekli olarak gelişmeye başlayan şehir, bu zamana kadar gelişmesine devam etmektedir. Roma İmparatorluğu zamanında ikiye ayrıldığında Bizans hâkimiyeti altında girmiştir. Bununla beraber Kocaeli o dönemde yaşanan depremler nedeni ile adından söz ettirmiştir. 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulan şehir, 1924 tarihinde il olarak yer almıştır.
Kocaeli’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Şehrin Marmara ve Karadeniz’e kıyısı yer almaktadır. Marmara ikliminde genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülmektedir. Yazları aylarında oldukça sıcak, kışları ise yağışlı bir şehirdir. Kış ayı içerisinde Kocaeli, yağmur ve arada kar yağışları ile ılıman bir iklimde bulunmaktadır. Kar yağışı sırasında, toprağın karla örtülü olduğu gün 10 günden fazla olmamaktadır. Ormanlarla kapılı olan şehrin bitki örtüsünde zeytinlik, kavaklık, maki ve fundalık sıklıkla yer almaktadır. Şehrin bitki örtüsü Karadeniz bölgesinin etkilerini göstermektedir.
Kocaeli’ne Ne Zaman Gitmeli?
Şehirde gezmek için turizm acenteleri 3 günün yeterli olduğunu düşünmektedir. Geçiş iklimine sahip olan Kocaeli, yaz mevsimlerinde gezilmeye uygun bir bölge olarak bulunmaktadır. Kış ayı içerisinde sıklıkla yağmur yağışları, arada ise kar yağışları görülmektedir. Yağmurlu havaları sevenler, kış veya sonbahar mevsimlerinde, en ucuz Kocaeli uçak bileti bulma şansı olan dönemlerde de gitmeyi tercih etmektedir
Kocaeli Lezzetleri Nelerdir?
Valizlik Yiyecekler
Kocaeli’nde Yenilmeden Dönülmeyecek Lezzetler
Şehrin adı anılınca herkesin aklına İzmit pişmaniyesi akıllara gelmektedir. Şehir içi gezilerinde mutlaka pişmaniyesi tadılması gerekmektedir. Höşmerim, şehrin özgü mutfağında beğenilen yemeklerin başında yer almaktadır. Birçok restoran içerisinde höşmerim yemek kolaydır. Peynir tatlısı adı altında bilinen höşmerim Kocaeli’ne gidildiğinde tadılması gereken farklı lezzetler arasında bulunmaktadır.
Kocaeli’nde Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Müzeler
Kasr-ı Hümayun Saray Müze, Atatürk ve Redif Müzesi, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, TCG Hızır Reis Müzesi ve TCG Gayret Gemi Müzesi
Özel Yerler
Saat Kulesi, Üçtepeler Büyük Tümülüsü, Fatih Sultan Mehmet’in Otağı, Gültepe Nekropol Sahası
Kale Yapıları
Eskihisar Kalesi
Saray Yapıları
İzmit Sarayı
Köşk Yapıları
Pembe Köşk
Kayser Wilhelm Köşkü
Konaklar
Sırrı paşa Konağı Demirciler Konağı ve Eski Vali Konağı,
Cami
Fevziye Camii, Orhan Camii
Külliye
Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Pertev Paşa Külliyesi
Hamamlar
Süleyman Paşa Hamamı
Köprü
Mimar Sinan Köprüsü
Tarih Sahnesinde Yer Alanlar
Orhangazi Camii, Saat Kulesi, TCG müzeleri, Kanuni Süleyman Köşkü, Av Köşkü
Ziyaret Etmeden Geçmeyin
Kocaeli şehri denildiği zaman en önemli yapılardan biri Saat Kulesi olarak yer almaktadır. Saat kulesinin duvarları renkli mermerlerle kaplı olarak bulunmakta ve görülmesi gereken tarihi bir mimariyi içerisinde tutmaktadır. Şehre özgü olan Eski hisar Kalesi de eski yapılar arasındadır. Bizans dönemi zamanından kalma olan bu yapı, Kartacalı Anibal’ın mezarını da içerisinde bulundurmaktadır. Anadolu bölgesinde bulunan en büyük çeşmelerden olan su kemeri olarak bilinmektedir. Şehrin doğu bölgesinde bulunan bu su kemerleri de Bizans devrinden kalmıştır. Kocaeli’nde yer alan şehir surları Bizans ve Osmanlı dönemlerinden itibaren buradadır. Tadilat gören bu şehir surlarının kalıntıları bugünlere kadar getirilmektedir.
Kocaeli’nden Ne Alınmalı?
Pişmaniye evinizde geri döndüğünüz zaman çevrenizdeki tanıdıklarınıza ikram edebileceğiniz, Kocaeli yöresine ait sevilen bir tatlı olarak bilinmektedir. Bununla beraber Kara Mürsel Sepeti, Hereke ipek halıları, saray helvası da Kocaeli ilinden alınabilecekler arasında bulunmaktadır. Daha çok ipek halı dokumacılığında önemli bir yere sahip olan Kocaeli Herek ipek halıları da başka bir üne sahiptir.
Kocaeli Havalimanları
Şehrin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel Havalimanı yer almaktadır. Adapazarı’na yaklaşık olarak 30 kilometre, Kocaeli merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Şehrin iç hatlar terminaline sahip havalimanında dış hatlar terminali yapılması proje içerisindedir. Şehirde bulunan Cengiz Topel Havalimanı inşaatına 1995 yılında başlanmış ve 1999 yılında tam olarak bitmiştir. 17 Ağustos depreminden dolayı projede 11 sene gecikme meydana gelmiştir. 2 Kasım 2011 yılında ise törenle Trabzon’a uçuş yapılarak hizmete başlamıştır. Bu yapı içerisinde adet sağlık ünitesi bir adet kafe, bir, iki adet araç kiralama ofisi ve iki adet yolcu bekleme salonu bulundurmaktadır. Ayrıca 150 araç kapasiteli bir otoparkı vardır.
Cengiz Topel Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şehrin havalimanına şehrin farklı noktalarından ulaşım kolayca yapılmaktadır. Kocaeli ve Sakarya belediyeleri tarafından otobüs seferleri ile havalimanına ulaşım hizmeti yapılmaktadır. Taksi ve minibüslerle ile de havalimanına ulaşım gerçekleştirilmektedir.