En Ucuz Snop Uçak Bileti Satın Al
Sinop ülkemizin doğal güzellik bakımından zengin olan illeri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla şehre ziyarete gelen pek çok turist bulunmakta ve bunların büyük bir bölümü ise ulaşım türü olarak havayolu ulaşımını tercih etmektedirler. Buna yönelik olarak da Sivas uçak bileti seçenekleri ve fiyatları insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Genel olarak insanlar havayolu ulaşımı için en ucuz uçak bileti almayı amaçlamaktadırlar. Bunun için insanlara çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Uçak biletleri fiyatları belirlenirken mesafe önem taşımaktadır. Yani pek fazla uzak olmayan bir şehirden Sinop’a gelmek isteyen kişilerin ucuz uçak bileti bulma ihtimaller daha yüksek olmaktadır. Kampanyalı dönemler hariç olmak üzere iki şehir arası uçak bileti seçenekleri genellikle firmalar çerisinde benzerlik göstermektedir.
Tarihi Açıdan Sinop
Şehrin il adı Sinope olarak bilinmektedir. Zaman geçtikçe bu ismin Snop haline dönüştüğü söylenmektedir. Tarihi olarak bakıldığında Sinop en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehre ilk yerleşimin Tunç Çağı’nda başladığı söylenmektedir. Sinop genellikle Karadeniz’e hâkim olmak isteyen imparatorlukların işgaline uğramış ve bünyesinde pek çok uygarlık barındırmıştır. Şehir Türk İslam kültürüne geçtiğinde Selçuklu egemenliğinde baştan sona yeniden düzenlenmiştir. Osmanlı döneminde şehir ünlü bir liman ve tersane merkezi olarak görülmektedir. Hatta Evliya Çelebi de bu şehre uğramış ve ünlü eseri seyahatnamede bu bilgiye yer vermiştir.
Sinop’a Nasıl Gidilir?
Sinop şehrini ziyarete gitmek isteyen kişiler için ulaşım bakımından üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar havayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı ve kara yolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı açısından bakıldığında havaalanı şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu mesafe de dolmuşlarla, taksilerle rahatlıkla aşılabilmektedir. Deniz yolu ulaşımında ise liman kent merkezinde yer aldığında dolayı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu durum hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından avantaj sağlamaktadır. Şehre kara yolu ulaşımı ile gelmek isteyen kişiler için otobüs terminalinin nerede olduğu önem taşımaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otobüs terminali şehir dışından ili ziyarete gelen insanlar için kolaylık sunmaktadır.
Sinop Hakkında Genel Bilgiler
Sinop şehrinin coğrafi konumuna bakıldığında Karadeniz sahil şeridinde en sivri kısımda yer almaktadır. Hatta Sinop Burdu adı altındaki tabir genellikle halk arasında bilinmektedir. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Çorum, doğusunda Samsun ve batısında Kastamonu illeri bulunmaktadır. Şehirde iki tane önemli liman vardır. Bu limanlar şehre ekonomik ve turizm açısından katkı sağlamaktadır. Sivas iline bağlı sekiz tane ilçe sayılmaktadır. İlçelerin nüfusu her geçen gün giderek artmaktadır. Sivas ilinin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine bakıldığında ise şehirde Karadeniz ikliminin hâkim olduğu görülmektedir. Mevsimler arası sıcaklık farkları yüksek olmamaktadır. Şehir genel olarak her mevsim yağış almakta sıcaklık dereceleri orta seviyelerde ölçülmektedir.
Sinop Şehrinde Turizm
Şehir gerek doğal güzellik gerekse kültürel açıdan oldukça zengindir. Yılın her döneminde şehir dışından ili ziyarete gelen pek çok insan bulunmaktadır. Şehrin hem kara hem de deniz bağlantısının bulunması Sinop’a büyük avantajlar sağlamaktadır. Her yıl il merkezine gelen turist sayıları incelendiğinde bu sayının giderek arttığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum da turizmin gelişmesine destek olmaktadır. İl içerisinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yemek kültürü açısından gelişmiş olan Sinop mutfağı ziyaretçilerin memnun kalmasını desteklemektedir.
Sinop Şehrinin Doğal Güzellikleri
Sinop’a Gidince Yapılmadan Dönülmeyecekler
Sinop Şehrinde Yemek Kültürü
Şehir Karadeniz’e kıyısı olduğundan dolayı balık tüketimi konusunda oldukça şanslıdır. Yörede yaşayan veya şehri ziyarete gelen insanlar il içerisinde taze taze balık yeme fırsatını elde edebilmektedirler. Balığın yanı sıra şehre özgü olarak yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Bunun altında yatan önemli nedenlerden biri de yöredeki kültürel zenginliğin Sinop mutfağına yansımış olmasıdır. Sinop ilinde ünlü olan yemeklere bakıldığında nokul, hamursuz tatlısı, pilaki, kabak millesi, mısır pastası, katlama, içli tava, kaşık çıkartması, içi etli hamur yani kulak hamuru, sirkeli pırasa, keşkek, mısır çorbası, ıslama, mısır tarhanası gibi yemekler dikkat çekmektedir.
En Uygun Fiyata Kocaeli Uçak Biletlerini Sorgulama Fırsatı
Uçak biletinin tüksek ücretleri, uçak ile yolculuk yapmak isteyen pek çok kişinin istemediği konular arasındadır. Tüm seyahatlerinde de uçak ile seyahat yolcular tarafından ilk tercih olarak yer almaktadır. İnternet üzerinden uçak bileti satışları uçak ile seyahat etmek isteyenler adına sitemiz büyük fırsatlar sunabilmektedir. Online bilet adresleri üzerinden yapılan kampanyalar ve promosyonlar, uçak biletlerini neredeyse yarı fiyatına alma imkanı sunabilmektedir. Size sunulan kampanyaların yanı sıra en ucuz uçak bileti sorgulama için de internet ortamında sıklıkla tercih edilmektedir. Online sayfalarda bulunan siteler sayesinde dakikalar içinde gitmek istediğiniz yere seferi yer alan tüm havayolu şirketlerinin fiyatlarını listeleme şansı elde edebilirsiniz. Kocaeli şehri diğer adı ile İzmit olarak da bilinen bir merkezdir. Ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş şehirlerinden biri olarak bulunan Kocaeli, Marmara bölgesinde bulunmaktadır. İnternet ortamında en ucuz Kocaeli bileti satın almak için internet fırsatlarını yakından takip edebilirsiniz. Yurt içi uçuş seferlerinin tümünde bir iki ay önceden alınan biletlerin fiyatları yer almaktadır.
Kocaeli’nin Tarihi
Şehirde Osmanlı döneminden kalma İzmit Saat Kulesi yer almaktadır. Fabrika anlamında en çok gelişmiş iller arasındadır. Şehirde yer alan İzmit Körfezi sayesinde İstanbul ile Anadolu arasında bağ oluşturan bir özelliği vardır. Bununla beraber Kocaeli’nde ulaşımda oldukça gelişmiş imkândadır. Şehrin Havalimanı da ulaşım ağının içerisindedir. 12 ilçesi bulunan şehir, küçük İstanbul olarak da tanımlanmaktadır. Kocaeli şehrinde Roma devrinde önemli bir şehir olarak tarih sahnesindedir. Bu dönemde sürekli olarak gelişmeye başlayan şehir, bu zamana kadar gelişmesine devam etmektedir. Roma İmparatorluğu zamanında ikiye ayrıldığında Bizans hâkimiyeti altında girmiştir. Bununla beraber Kocaeli o dönemde yaşanan depremler nedeni ile adından söz ettirmiştir. 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulan şehir, 1924 tarihinde il olarak yer almıştır.
Kocaeli’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Şehrin Marmara ve Karadeniz’e kıyısı yer almaktadır. Marmara ikliminde genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülmektedir. Yazları aylarında oldukça sıcak, kışları ise yağışlı bir şehirdir. Kış ayı içerisinde Kocaeli, yağmur ve arada kar yağışları ile ılıman bir iklimde bulunmaktadır. Kar yağışı sırasında, toprağın karla örtülü olduğu gün 10 günden fazla olmamaktadır. Ormanlarla kapılı olan şehrin bitki örtüsünde zeytinlik, kavaklık, maki ve fundalık sıklıkla yer almaktadır. Şehrin bitki örtüsü Karadeniz bölgesinin etkilerini göstermektedir.
Kocaeli’ne Ne Zaman Gitmeli?
Şehirde gezmek için turizm acenteleri 3 günün yeterli olduğunu düşünmektedir. Geçiş iklimine sahip olan Kocaeli, yaz mevsimlerinde gezilmeye uygun bir bölge olarak bulunmaktadır. Kış ayı içerisinde sıklıkla yağmur yağışları, arada ise kar yağışları görülmektedir. Yağmurlu havaları sevenler, kış veya sonbahar mevsimlerinde, en ucuz Kocaeli uçak bileti bulma şansı olan dönemlerde de gitmeyi tercih etmektedir
Kocaeli Lezzetleri Nelerdir?
Valizlik Yiyecekler
Kocaeli’nde Yenilmeden Dönülmeyecek Lezzetler
Şehrin adı anılınca herkesin aklına İzmit pişmaniyesi akıllara gelmektedir. Şehir içi gezilerinde mutlaka pişmaniyesi tadılması gerekmektedir. Höşmerim, şehrin özgü mutfağında beğenilen yemeklerin başında yer almaktadır. Birçok restoran içerisinde höşmerim yemek kolaydır. Peynir tatlısı adı altında bilinen höşmerim Kocaeli’ne gidildiğinde tadılması gereken farklı lezzetler arasında bulunmaktadır.
Kocaeli’nde Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Müzeler
Kasr-ı Hümayun Saray Müze, Atatürk ve Redif Müzesi, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, TCG Hızır Reis Müzesi ve TCG Gayret Gemi Müzesi
Özel Yerler
Saat Kulesi, Üçtepeler Büyük Tümülüsü, Fatih Sultan Mehmet’in Otağı, Gültepe Nekropol Sahası
Kale Yapıları
Eskihisar Kalesi
Saray Yapıları
İzmit Sarayı
Köşk Yapıları
Pembe Köşk
Kayser Wilhelm Köşkü
Konaklar
Sırrı paşa Konağı Demirciler Konağı ve Eski Vali Konağı,
Cami
Fevziye Camii, Orhan Camii
Külliye
Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Pertev Paşa Külliyesi
Hamamlar
Süleyman Paşa Hamamı
Köprü
Mimar Sinan Köprüsü
Tarih Sahnesinde Yer Alanlar
Orhangazi Camii, Saat Kulesi, TCG müzeleri, Kanuni Süleyman Köşkü, Av Köşkü
Ziyaret Etmeden Geçmeyin
Kocaeli şehri denildiği zaman en önemli yapılardan biri Saat Kulesi olarak yer almaktadır. Saat kulesinin duvarları renkli mermerlerle kaplı olarak bulunmakta ve görülmesi gereken tarihi bir mimariyi içerisinde tutmaktadır. Şehre özgü olan Eski hisar Kalesi de eski yapılar arasındadır. Bizans dönemi zamanından kalma olan bu yapı, Kartacalı Anibal’ın mezarını da içerisinde bulundurmaktadır. Anadolu bölgesinde bulunan en büyük çeşmelerden olan su kemeri olarak bilinmektedir. Şehrin doğu bölgesinde bulunan bu su kemerleri de Bizans devrinden kalmıştır. Kocaeli’nde yer alan şehir surları Bizans ve Osmanlı dönemlerinden itibaren buradadır. Tadilat gören bu şehir surlarının kalıntıları bugünlere kadar getirilmektedir.
Kocaeli’nden Ne Alınmalı?
Pişmaniye evinizde geri döndüğünüz zaman çevrenizdeki tanıdıklarınıza ikram edebileceğiniz, Kocaeli yöresine ait sevilen bir tatlı olarak bilinmektedir. Bununla beraber Kara Mürsel Sepeti, Hereke ipek halıları, saray helvası da Kocaeli ilinden alınabilecekler arasında bulunmaktadır. Daha çok ipek halı dokumacılığında önemli bir yere sahip olan Kocaeli Herek ipek halıları da başka bir üne sahiptir.
Kocaeli Havalimanları
Şehrin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel Havalimanı yer almaktadır. Adapazarı’na yaklaşık olarak 30 kilometre, Kocaeli merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Şehrin iç hatlar terminaline sahip havalimanında dış hatlar terminali yapılması proje içerisindedir. Şehirde bulunan Cengiz Topel Havalimanı inşaatına 1995 yılında başlanmış ve 1999 yılında tam olarak bitmiştir. 17 Ağustos depreminden dolayı projede 11 sene gecikme meydana gelmiştir. 2 Kasım 2011 yılında ise törenle Trabzon’a uçuş yapılarak hizmete başlamıştır. Bu yapı içerisinde adet sağlık ünitesi bir adet kafe, bir, iki adet araç kiralama ofisi ve iki adet yolcu bekleme salonu bulundurmaktadır. Ayrıca 150 araç kapasiteli bir otoparkı vardır.
Cengiz Topel Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şehrin havalimanına şehrin farklı noktalarından ulaşım kolayca yapılmaktadır. Kocaeli ve Sakarya belediyeleri tarafından otobüs seferleri ile havalimanına ulaşım hizmeti yapılmaktadır. Taksi ve minibüslerle ile de havalimanına ulaşım gerçekleştirilmektedir.